TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Çalışması Orijinallik Raporu Alınması ve Kullanılması Uygulama Esasları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

YÖNETMELİKLERDE YETERİNCE AYRINTININ VERİLMEDİĞİ BAZI MADDELER İÇİN
T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri İçin Akış Şeması Tuşları Kullanarak akışı takip.
YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AKIŞ ŞEMASI
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.
2. AŞAMA BELGE KAYDI.
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
Bitirme Çalışması Çevre Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel ARDALI
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
Lİsansüstü Yönetmelİğİne İntİbakta Boğazİçİ Ünİversİtesİ UygulamalarI
Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
Görsel Okur-Yazarlık *
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
EasyChair KULLANIM KILAVUZU Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu Haziran 2012.
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Yrd. Doç. Dr. Emre SÜMER Aralık-2011
MİCROSOFT WORD 2003.
Temel Bilgi Teknolojileri
SODES BİS SİSTEMİ.
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI
Ekim ayı sonuna (18 Ekim Perşembe, 12.00’a) kadar teslim edilecek belgeler Staj Defteri – Fakülte sekreterliğinden ve staj yapılan kurumdan onaylı Sicil.
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ İÇİN BİR A KADEMİK PE RSONEL V ERİ TABANI APEV Rıdvan Berber, Emine Yağmur Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi.
MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MSDS
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Ankete katılım Bahar 176 öğrenci Güz öğrenci Ali Osman KURT
Microsoft EXCEL (1).
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Öğrenci İş Yüküne Dayalı AKTS Kredisi Hesaplama. Giriş Üniversitemiz senatosunun 3 Mayıs 2013 tarihinde aldığı karar gereği eğitim öğretim yılından.
AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ
ADIM ADIM STAJ Değerli öğrenciler, sizlere okulumuzda ki zorunlu staj da yapacağınız işlemleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım. *Her şeyden önce staj.
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Iğdır Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Hakan Kapucu  Kurumsal Akademik Arşiv Danışma Kurulu oluşturulmuştur.  Danışma Kurulu, Işık Üniversitesi Açık Erişim Politikasını.
EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ. RAPOR YAZIM ESASLARI Raporun Biçimsel Düzeni  Times New Roman, 11 punto, 1,15 satır aralığı kullanılacaktır.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
TEZ İ YAYIMLAMAK VEYA YAYIMLAMAMAK! Doç. Dr. Levent DEN İ Z, Marmara Üniversitesi, Atatürk E ğ itim Fakültesi,
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI sayılı Kanunun 35 inci Maddesi Uyarınca Geçici Kadro Tahsisi ile Mecburi Hizmet Yükümlülü.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ
TEZ SAVUNMA SINAVINDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERİN YAPACAKLARI İŞLEMLER
25/01/2017 tarihli değişiklikler
   .         «Sisteme Giriş» alanı «Dil Seçeneği» alanı.
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü
İKTİSAT FAKÜLTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANIMI
MEZUNİYET TEZİ AKIŞ ŞEMASI
TORBALI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Görev ve Sorumluluklar
TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Mehmet Fatih KARACA Yrd. Doç. Dr. Salih GÖRGÜNOĞLU
T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İŞLEMLERİ
Bitirme tezi nasıl yazılır
“Bİr bölümde İlgİlİ yarIyIlda açIlacak derslerİn hangİ öğretİm elemanlarI tarafIndan verİleceğİ bölüm kurulu önerİsİ üzerİne Fakülte Yönetİm Kurulu.
Ebelikte Uzaktan Öğretim Birim Koordinatörü ve program sorumlusu
2019 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BİRİM KOMİSYONLARI BİLGİLENDİRME VE EŞGÜDÜM TOPLANTISI 25 Aralık 2018.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ İÇİN BİR AKADEMİK PERSONEL VERİ TABANI APEV
Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği
Evet (60 AKTS GAB NO 2,50 tamamlandı mı ?) Evet Evet
V. Bireysel Başvuru Usulü
Bu poster 70X110 cm olarak hazırlanmıştır.
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI Fakülte, Yüksekokul, Enstitü, MYO Açılması Uygulama ve Araştırma Merkezi Açılması Bölüm, Anabilim Dalı, Bilim Dalı.
Değerlendirme Çalışması Raporlama
Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI PROJE, POSTER VE SUNUM HAZIRLAMA.
ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE
Turnitin ve iTenticate; öğrenciler ile eğitimcileri aynı platformda buluşturan, belgelerin orijinalite kontrollerinin yapılmasını, eğitimcilerin bu belgeleri.
Sunum transkripti:

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Çalışması Orijinallik Raporu Alınması ve Kullanılması Uygulama Esasları

Ne Zaman Alınır? Yazılan tezlerin tez savunma sınavı öncesinde jüri üyelerine dağıtılması Başarılı bulunan tezlerin mezuniyet aşamasında Enstitü’ye teslim edilen ciltlenmiş ve elektronik nüshalarının içerisinde “Ek” olarak yer alması aşamalarında Tez Çalışması Orijinallik Raporu alınır.

Dayanak 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine 01/07/1996 tarihli ve 22683 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği”ne 25/12/2014 tarihli YÖK Genel Kurul toplantısında görüşülerek karara bağlanmış olan “Lisansüstü Programların Açılması ve Yürütülmesine Dair İlkeler”e dayanılarak hazırlanmıştır.

Kimler Tarafından Alınır? TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Kütüphanesi tarafından sağlanan İntihal Tespit Programı (Turnitin) kullanılarak, kendi kişisel hesapları üzerinden tez danışmanları tarafından alınır.

Tezin Hangi Kısımları İntihal Tespit Programına Yüklenir? Tezin yalnızca Kapak Sayfası, Özet, Abstract, Giriş, Ana Bölümler ve Sonuç bölümlerinden oluşan kısmının tek bir dosya olarak İntihal Tespit Programı’na yüklenmesi ile alınır. dosya büyüklüğünün 40 MB’tan düşük olması, dosyada en az 20 kelime bulunması, sayfa sayısının 400’den az olması gerekmektedir. Microsoft Word, PDF, OpenOffice (ODT) dosya tipleri kullanılabilmektedir. Dosya başlığı olarak tez başlığının tamamı yazılır. Yazar adı/soyadı olarak öğrencinin adı/soyadı yazılır.

İntihal Tespit Programında Hangi Filtreleme Seçenekleri Kullanılır? İntihal tespit programındaki filtreleme seçenekleri şu şekilde ayarlanır: Kaynakça hariç (Bibliography excluded) Alıntılar hariç/dahil (Quotes excluded/included) 5 kelimeden daha az örtüşme içeren metin kısımları hariç (Limit match size to 5 words) Program menüsünde bulunan diğer filtreleme seçenekleri raporlamaya dahil edilmez.

Tez Savunma Öncesinde Rapor Alınması Raporlama işlemi sonrasında kaydedilmiş olan ekran görüntüsünde belirtilen ‘benzerlik oranı,’ raporlamaya tabi tutulmuş olan dosyanın ‘toplam sayfa sayısı’ ve raporlamanın yapıldığı ‘tarih’ bilgisi Enstitü web sitesindeki ‘Tez Çalışması Orijinallik Raporu’ formuna işlenir. Tez savunmasına girecek öğrencilerin, tezlerinin jüri üyelerine dağıtacakları nüshalarının ekinde, danışmanları tarafından onaylanmış ve imzalanmış ‘Tez Çalışması Orijinallik Raporu’ formunu teslim etmeleri zorunludur.

Mezuniyet İşlemlerinde Rapor Alınması Tez savunma sınavı tarihi sonrasında tezde yapılmış muhtemel değişiklikleri içeren dosya kullanılarak ikinci bir Orijinallik Raporu daha alınır. Enstitü’ye teslim edilecek basılı ve elektronik nüshaların ekinde ikinci bir ‘Tez Çalışması Orijinallik Raporu’ formunu teslim etmeleri zorunludur.

Benzerlik Oranı Kabul Kriterleri Nelerdir? Yüksek Lisans/Doktora Tez Çalışması’nın orijinal olarak kabul edilebilmesi için, benzerlik oranı «Alıntılar Hariç» yapılıyorsa en fazla %15, «Alıntılar Dahil» yapılıyorsa en fazla %30 olmalıdır. Benzerlik oranı hesaplanırken, öğrencinin tezi ile ilgili yapmış olduğu yayınlar kapsam dışında bırakılabilir.

İlgili Formlar ve Dokümanlar Tez Çalışması Orijinallik Raporu Alınması ve Kullanılması Uygulama Esasları Yüksek Lisans/Doktora Tez Çalışması Orijinallik Raporu Turnitin Programı Kullanma Klavuzu Bu formlara FBE web sayfasından ulaşabilirsiniz.