OKULLARDA ORMAN PROGRAMI (Learning About Forest-LEAF)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

TBB XML ALT Ç ALIŞMA GRUBU SUNUMU 25 Ekim 2002 Türkiye Bankalar Birliği.
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
TTB-UDEK STE/SMG ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI. Tıp Uzmanlık Dernekleri ve STE  İlgili uzmanlık alanında çalışan hekimlerin bilgi, beceri, mesleki yetenekleri.
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
(Yeşil Bayrak) EKO OKULLAR PROGRAMI.
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Mustafa Kemal Üniversitesi
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
K. K. T. C MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI EYLÜL 2010.
Kurullar hangi kurumlarda oluşturulmalıdır?
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İKS İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER ROL VE SORUMLULUKLAR
KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLER TOPLANTISI
ALTINYILDIZ İLKOKULU DEĞERLER YÜRÜTME KOMİSYONU
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
BEP HAZIRLAYACAK EKİBİN OLUŞTURULMASI
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
EKO OKULLAR PROGRAMI.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
STRATEJİK PLANLANMA DA İZLEME DEĞERLENDİRME
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
AYKUT YİĞİT ORTA OKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ
HACI SEMİHA KULAKLI ANAOKULU
DESTEK EĞİTİM ODASI Kaynaştırma eğitimine tabi olanlara sunulan bir hizmet Kaynaştırma uygulamalarının bir parçası ve tamamlayıcısı.
ZİYARET İLKOKULU ANASINIFI
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
KONUTKENT İLKOKULU. Comenius, Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve finanse edilen bir programdır. Uluslararası.
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı AKYURT İLKOKULU TANITIM SUNUSU.
VERGİBİLİR: ÇOCUKLARDA VERGİ BİLİNCİ GELİŞTİRME EĞİTİMİ PROGRAMI
Projeler için okulda 3 defa öğretmenler kurulu toplanmıştır. 1. Kurulda stratejik eylem planı ve projeler ana hatlarıyla değerlendirilmiştir. 2. Kurulda.
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ORMAN EKOSİSTEMLERİNİN İZLENMESİ
EK-1 a. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kurum Standartları Sistemi Uygulama Öncesi Tamamlanması Gereken Çalışmalar 1. Kurum Standartları Sisteminin.
Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
Türkiye’de Okul Hibeleri : Ekonomik Krize Yenilikçi bir Cevap Milli Eğitim Bakanlığı Çalıştayı 8 Mart 2010 Maureen McLaughlin Dünya Bankası.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
İLKÖĞRETİM TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI TAŞINILAN OKUL /YERLEŞİM BİRİMİ SAYISI ÖĞRENCİ SAYISI TAŞINILAN MERKEZ OKUL SAYISI.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
Aile Atölyeleri Projesi
PLAN NEDİR ? PLANLAMA NEDİR ?
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
EĞİTİMDE KALİTEYİ İYİLEŞTİRME PROJESİ
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
GÜLBAHAR ÖKÇE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
MEB İLKÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Okul Gelişim ve Rehberlik Şubesi İKS Proje Sorumlusu Program Geliştirme Uzm: Bahar KÜÇÜKTEPE Haziran 2010 İLKÖĞRETİM KURUMLARI.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
B EP HAZIRLIĞI VE UYGULAMASI AŞAMALARINDA REHBER ÖĞRETMENIN YIL BOYUNCA KATKI SAĞLAYACAĞI ÇALIŞMALAR.
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
TIMSS (Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması)
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
OKULLARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI ve GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Ben Temizim Okulum Temiz Projesi
Sunum transkripti:

OKULLARDA ORMAN PROGRAMI (Learning About Forest-LEAF)

TÜRÇEV TÜRKİYE ÇEVRE EĞİTİM VAKFI Okul öncesi eğitim kurumları ve ilköğretim okullarında yürütülen Okullarda Orman Programı çocuklarda orman eko-sistemi bilgisinin geliştirilmesi ve ormanın sosyal, ekonomik ve kültürel boyutunun tanıtılmasını amaçlayan, 20 ülkede yürütülen uluslararası bir çevre eğitim Programı'dır. Orijinal ismi "Learning About Forest-LEAF" olan Okullarda Orman Programı, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (Foundation For Environmental Education-FEE) tarafından 1999 yılında yürütülmeye başlanmıştır. Bugün 20 ülkenin FEE’ye bağlı olarak yürütmekte olduğu bu Program'a ülkemiz TÜRÇEV aracılığıyla 2004 yılında katılmıştır.

Program ilköğretim okullarında, bir ya da iki koordinatör öğretmenin sorumluluğunda,10-15 kişilik bir öğrenci timi oluşturularak orman ile ilgili bir konunun belirlenmesi ve bir yıl boyunca o konunun işlenmesi üzerine kuruludur.  2015-2016 eğitim-öğretim yılı güncel konusu  Orman ve Su olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin yaptığı çalışmalardan elde edilen verilerin, okulda oluşturulan pano ve benzeri diğer araçlarla, okulun diğer sınıf ve öğrencilerine duyurulması, sınıf içi ve sınıf dışı çalışmalarla konunun desteklenmesi Program kapsamında yapılması istenenlerdendir.   

Programın Dayandığı Temeller ve Hedefimiz 1) Sürdürülebilirlik İçin Eğitim  2) Disiplinler arası Yaklaşım   3) Alternatif Eğitim Metotları  - Okul Dışında Eğitim   - Yaşayarak Öğrenme                           4) Değerler Eğitimi   5) Eğitimin Çeşitli Etkinliklerle (oyun, tiyatro, müzik, resim) Desteklenmesi

PROGRAM AŞAMALARI Kayıt Olma ( http://www.turcev.org.tr de,  Solda formlar kısmında, "okullarda orman başvuru formunu" doldurunuz. 2) Programı Yürütme (6 Öğe) - Öğrenci Timi ve Orman Komitesinin Kurulması    - Konu Seçimi - Proje Planlama - Eylem Planı - Okullarda Orman Panosu - Etkinlikleri Yürütme  3) Raporlama (Faaliyet Raporu)   4) Sertifika

Öğrenci Timi: Orman Komitesi: Koordinatör öğretmen(ler) ve 10-15 kişilik öğrenci grubundan oluşur.  Programla ilgili olarak yapılacak etkinlikler bu tim tarafından uygulanır. Orman Komitesi:  Okul müdürü, koordinatör öğretmen, öğrenci-timinden bir öğrenci, ilgili veliler, ilgili öğretmenler, ilgili kuruluş temsilcilerinden oluşur.  Orman Komitesi, Programla ilgili olarak yapılacak etkinliklerin programını yapar ve uygulama safhasında katkıda bulunur. *

ÖĞRENCİ TİMİ

2015-2016 güncel teması Orman ve Su Seçilen konu ile ilgili olarak belirlenen etkinlikler (okul içi ve okul dışı) ve alan çalışmaları bir eğitim-öğretim yılı için takvimlendirilir. Hazırlanan eylem planı eğitim yılı başında (en geç Ekim ayının sonuna kadar) TÜRÇEV’e gönderilir. Belirlenen eylem planına göre öğrenciler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar, tüm okulun bilgi sahibi olması amacı ile “Okullarda Orman Panosu"nda yıl boyunca belli periyotlarda değiştirilerek sergilenir. Tüm yıl boyunca yapılan orman çalışmalarının sonuçları (araştırma yazıları, etkinlik fotoğrafları, vb) bir rapor haline getirilir ve Dönem Sonu Raporu olarak Okullarda Orman Ulusal Koordinasyonuna e-posta aracılığıyla gönderilir ( en geç Haziran ayının ikinci haftasına kadar )

Programa Üye Ülkeler Okullarda Orman Programı 2015 Yılı İtibariyle 23 Ülkede Yürütülmektedir Belçika Kenya Bulgaristan Letonya Çek Cumhuriyeti Malta Danimarka Norveç Endonezya Romanya Finlandiya Rusya Güney Kıbrıs Slovenya Hollanda Türkiye İran Uganda İrlanda Yunanistan İsveç Japonya

OKULLARDA ORMAN EĞİTİMİ KOORDİNATÖR ÖĞRETMENLER . Mustafa TANKUŞ (Okul Müdürü) . Cihan ÖNDER (Projeden sorumlu Müdür Yardımcısı ) . Melike BİLİCİ (Fen Bilimleri Uzm.Öğrt. ) . Neslihan ÖZKOÇ (Fen Bilimleri Uzm.Öğrt. ) ORMAN TİMİ (ÖĞRENCİLER) İrem Sude AKYÜZ Bedirhan ATMACA Sudenaz ERDOĞAN Berkay ÖZBEK Berrak KEÇELİ Semanur YILDIZ Gülçe KÜRT Hayrunnisa KORKMAZ Aleyna ARAÇ Selen BÖLÜK Elif Yaren GENÇ Elif ÜNAL Duru Belemir KILIÇOĞLU Ecenur MATARACI