ATATÜRK‘ÜN FİKİR DÜNYASI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Atatürkçülüğün Türk toplumu için önemi…
Advertisements

Sayfa üzerine tıklayın.
İnsanlari yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir.
Atatürk İlkelerinin Ortak Özellikleri
KAZANIMLAR 25. Onuncu Yıl Nutku'ndan hareketle yapılan inkılapları, Atatürk'ün geleceğe yönelik hedeflerini ve Türk milletinin özelliklerini değerlendirir.
Sevgiyle ve Özlemle Anıyoruz…
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’TEN ÖZDEYİŞLER
Atatürk’ün Eğitim İle İlgili Sözleri
Baş Öğretmen Atatürk.
KAZANIMLAR 14.Atatürkçü düşünce sisteminden yola çıkarak Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasları belirler. 15.Atatürk ilkelerinin modern.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HER ŞEY GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN
HAKLARIMIZ Kazanım: Sahip olduğu haklarını belirtir.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK
Erkan AĞRİKLİ Tarih Öğretmeni
ATATÜRK’ÜN KİŞİLİĞİ.
ABD ordusundan albay olarak emekli oldu. Pentagon’da 4 yıl danışmanlık yaptı. Columbia Üniversitesi’nde doktora yaptı. Ortadoğu tarihi.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
BAŞÖĞRETMENİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ÖZLÜ SÖZLERİ VE FOTOĞRAFLARIYLA ÖĞRETMENLERLER GÜNÜNDE BİZLERLE....
DERS-2: Milli Güvenlik Stratejimiz
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
EGEMENLİK ANLAYIŞI. EGEMENLİK ANLAYIŞI Millî Egemenliğin en kısa tanımı şudur; “Egemenliğin tek meşru kaynağı ve sahibi Millettir.” Millet iradesi,
ATATÜRK İLKELERİ. ATATÜRK İLKELERİ 1- Cumhuriyetçilik 2- Millîyetçilik 3- Halkçılık 4- Devletçilik 5- Lâiklik 6- İnkılapçılık.
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’TEN ÖZDEYİŞLER
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİNİ HAZIRLAYAN ETKENLER
FAT İ H KOLEJ İ 1982 AVCILAR FAT İ H İ LKÖ Ğ RET İ M OKULU
Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum
ATATÜRKÜN GELECEĞE YÖNELİK HEDEFLERİ
YİĞİT KIZIL AHMET UFUK USLU
Atatürk'ün Kişilik Özellikleri
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU VE YABAN
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MAZLUM MİLLETLER
ATATÜRK ve BİLİM.
Aileye Karşı SEVGİ VE SAYGI
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı
ATATÜRKÇÜLÜK.
Atatürk ilkeleri.
ATATÜRK İLKELERİ Atatürkçülük, Türkiye’nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk milletinin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür.
Her zaman sevgi ile kalın. Çabalarınız insanlık için abide olsun.
Bir & Bil Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüce bir sosyal toplum hâlinde yaşatır veya bir milleti esaret ve.
GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
MİLLİ (ULUSAL ) BAYRAMLARIMIZ
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.
dünyada nüfus ve ekonomik faaliyetler
EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANINDA YAPILAN İNKILAPLAR
100. YIL MAŞI VE ANADOLUNUN SESİ
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
HEPİMİZİN BİR AİLESİ VAR. AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR… AİLEMİZ BİZİM GEÇMİŞE TANIKLIK YAPMAMIZDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR…
MİLLİ MÜCADELE.
Yirminci yüzyılın son dekadında emperyalizm ve işbirlikçileri tarafından katledilen Atatürkçülerin aziz anılarına… * “Atatürk’e Saldırmanın Dayanılmaz.
Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüce bir sosyal toplum hâlinde yaşatır veya bir milleti esaret ve sefalete terk eder.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Büyük Nutuk
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.
ATATÜRK’ÜN YAPTIĞI HİZMETLER
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM
15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü
ATATÜRKÇÜLÜK TANIMI HEDEFLERİ NİTELİKLERİ.
ATATÜRK VE MİLLİ MÜCADELE
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ Mehmet DİNÇ Mehmet DİNÇ.
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
. 15 Temmuz darbe girişimi, darbecilerin verdiği adıyla Yurtta Sulh Harekâtı, Temmuz 2016 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde.
İSTİKLÂL MARŞI MIZ Öğrenme Alanı: A. DİNLEME-SÖYLEME-ÇALMA
Sunum transkripti:

ATATÜRK‘ÜN FİKİR DÜNYASI TÜRKÇE

Atatürk, Millî Mücadele'de millî birliği sağlayan eşsiz bir lider, savaş meydanlarında gerçekçi bir kumandan, devlet kuran büyük siyaset adamı, milletini çağdaşlaştıran güçlü bir devrimcidir. Bu nitelikleriyle, insanlık tarihinin tanıdığı en büyük adamlardan biri olduğuna şüphe yoktur.

Kahramanlık ve yüksek insanlık meziyetlerini kişiliğinde en yüksek düzeyle taşıdığında dünya tarihçileri ve fikir adamları tereddütsüz birleşmektedir.

Memleket gerçeklerinden kaynaklanan, sorunlar karşısında akim ve bilimin yol göstericiliğini kabul eden bu gerçekçi görüş, gerek Türk Bağımsızlık Savaşı'nın gerekse onu izleyen Türk çağdaşlaşma hareketinin temelini oluşturmuştur.

Tarihin büyük tanıdığı kişilerle karşılaştırıldığı zaman, türlü bakımlardan belirgin üstünlükleri göze çarpmaktadır. Atatürk, her şeyden önce, hem fikir hem hareket adamı idi; o, fikri ve hareketi kişiliğinde birleştirmiş bir liderdi

Fikir ve düşüncelerinin özünü oluşturan Atatürkçülük, her türlü dogmatik unsurdan sıyrılmış akılcı bir dünya görüşüdür. Memleket gerçeklerinden kaynaklanan, sorunlar karşısında akim ve bilimin yol göstericiliğini kabul eden bu gerçekçi görüş, gerek Türk Bağımsızlık Savaşı'nın gerekse onu izleyen Türk çağdaşlaşma hareketinin temelini oluşturmuştur.

Atatürk, üstün nitelikleri sayesinde, Türk milletinin tarihsel seyrini değiştiren askerî ve siyasî zaferlerle onu uçurumun kenarından kurtarmıştır

Dünya tarihinde, her türlü imkânsızlığa rağmen inandığı fikri uygulamaya koyarak "Ya bağımsızlık, ya ölüm!" parolası ile büyük bir mücadeleyi kazanmış, arkasından yepyeni nitelikte çağdaş bir devlet ve millet yaratmış adam azdır.

Nasıl bir liderdi ? Atatürk, Millî Mücadele'de millî birliği sağlayan eşsiz bir liderdi.

Atatürk, her şeyden önce, hem fikir hem hareket adamı idi Nasıl bir adamdı ? Atatürk, her şeyden önce, hem fikir hem hareket adamı idi

Üstün nitelikleri sayesinde ne yapmıştır Üstün nitelikleri sayesinde ne yapmıştır ? Atatürk, üstün nitelikleri sayesinde, Türk milletinin tarihsel seyrini değiştiren askerî ve siyasî zaferlerle onu uçurumun kenarından kurtarmıştır.

Hangi sözünü koyarak milli mücadeleyi kazanmıştır Hangi sözünü koyarak milli mücadeleyi kazanmıştır ? "Ya bağımsızlık, ya ölüm!" sözünü koyarak.

Atatürk’ün Fikir ile İlgili Sözleri “Bütün ilerlemeler, insan fikrinin eseridir. Fikri harekete geçirmek birinci işimiz olmalıdır.” “Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, başarı için en hakiki yol gösterici ilimdir, fendir.” "Ya bağımsızlık, ya ölüm!"

ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU CEMİLE KAYA 6/A 123 KESTEL/BURSA ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU