Tüm Yerel - Sen Önemli Kazanımlarla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İmza Aşamasında… 01/01/2016 – 31/12/2016.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİREYSEL EMEKLİLİK 2013.
Advertisements

Torba Yasada Sözleşmeli Personel
SENDİKALAR MEVZUATININ İNCELENMESİ
Prof.Dr. Tankut Centel Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi
 HAZIRLAYAN : MEHMET RAC İ KILIÇ.  Anne ve babalar!  Genellikle çocuklarımızın çok zeki oldu ğ unu dü ş ünürüz; ancak okulda bazı derslerden ba ş.
Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşlarınca Düzenlenecek Mali Tablolar Hangileridir? 1 – Mizan 2- Bilanço 3- Gelir Tablosu.
GÜMRÜKLER 2023 VİZYONU 1. ARAMA KONFERANSI/ Stratejisi

1 HUKUK VE MEVZUAT KONUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZIN İSTATİSTİKLERİ 2007.
İŞÇİ ARKADAŞ ARTIK SENDİKALI OLMAK ÇOK KOLAY! e-devlete-devlet şifresi T.Maden-İş Sendikalı olmak Anayasal bir haktır. Sendika üyeleri kanunların koruması.
LEONARDO DA VINCI PROGRAMI PROJE DÖNGÜSÜ
Vakfımız, Sayın Valimizin Başkanlığında; Büyükşehir Belediye Başkanı,, İl Defterdarı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, İl.
TÜRK TİCARET KANUNU’NDA ŞİRKETLERİN YENİDEN YAPILANDIRMALARI
E.Ü. PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
1924 ANAYASASI.
PROJE BAŞVURUSU PROJE’NİN HAVUZA ALINMASI KOMİSYON TOPLANTISI
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI
ANTALYA KALİTE ÖDÜLÜ S Ü R E Ç Antalya Kalite Ödülü’nün duyurulması (21 Mart 2003) Antalya Kalite Ödülü’nün duyurulması (21 Mart 2003) Antalya.
DRAMA.
MUT MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ OY İSTATİSTİKLERİ
Ekinözü Çok Programlı Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisinin etkinlikleri, önleyici ve gelişimsel rehberlik hizmeti anlayışı çerçevesinde;
Ücret Sistemleri ve Verimlilik Dersi Sunumu
İL STOK HAVUZU VE İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI 2009/45 SIRA NOLU GENELGE Hakan KARAGÖZ Şube Müdürü.
Mart 2012 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri İle Her Türdeki.
Sosyal Güvenlik Hukuku
PERSONEL MAAŞ İŞLEMLERİ ve say2000i UYGULAMASI
SİZ HER ZAMAN, BES ise, Haziran-Temmuz’da çok daha değerli olacak...
İş Hukuku Yrd. Doç. Dr. Alptekin AKTALAY
1 Maaş ve Ücretleri İki Yıllık Toplam %19,2 Oranında Artırdık
‘PETROL İHRAÇ EDEN ÜLKELER ÖRGÜTÜ’
4924 SAYILI KANUN KAPSAMINDA SÖZLEŞMELİ PERSONELİN MALİ HAKLARI
Matematik 4 İçindekiler: YIL AY HAFTA GÜN Kavramları…
KATILIM PAYI ÖDEMELERİ
Kamuda İnsan Kaynakları Yönetimine Egemen Olan İlkeler: 2
Atık kağıtlardan dünya haritası !. Farklı ülkelerdeki insanların temiz suya eri ş im yüzdelerinin ne oldu ğ unu ara ş tırdık. Atık ka ğ ıtları kullanarak.
 Cerattepe ve Genya Da ğ ı ruhsat alanlarında madencilik faaliyetlerinin ba ş langıcı 1986 yıllarına dayanmaktadır. Bu tarihte MTA tarafından ba ş latılan.
2015 UYGULAMASINDA ÖNCE ( ARASI TEŞVİK DEĞERLENDİRME İÇİN) A.GEÇİCİ AKADEMİK TEŞVİK KOMİSYONU (ÜNİVERSİTE DÜZEYİNDE) B.GEÇİCİ ÖN.
Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü Deniz ÇAVUŞOĞLU Özel İstihdam Büroları Şube Müdürü TÜRKİYE İŞ KURUMU.
6. ADIM İşçinin Ücretini Zamanında ve Eksiksiz Öde.
Yöneti ş im(governance),küresel le ş menin etkisi ile ortaya çıkmı ş ve birçok ülkede son yılların moda kavramı haline gelmi ş tir.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE EK ÖDEME Prof. Dr. Başar SIRMAGÜL Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi 26 Şubat 2016.
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
Eğitim Sen Ocak 2015 Yükseköğretimde Örgütlenme Ümit Akıncı, Eğitim Sen İzmir 3 No'lu Şube.
TÜM YEREL SEN İLE YAPILAN YENİ SÖZLEŞME TÜM BEL SEN İLE YAPILAN ESKİ SÖZLEŞME.
KESİN HESAP KANUN TASARISI
ŞİRKETLER HUKUKU Genel Olarak Şirketlerin Sınıflandırılması ve Temel Özellikleri Ar. Gör. Nevfel AKKAŞOĞLU.
ERZURUM KONGRESİ (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) TOPLANIŞ AMACI
İŞ’TE GÜVENLİK PROJESİ. AMAÇ Proje; ILO ile Türkiye arasında 2015 yılında imzalanan İş Sağlığı ve Güvenliğini Geliştirme Çerçeve Sözleşmesi doğrultusunda;
DÖNEM İÇİN GEÇERLİ OLAN ÜCRETLER
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
İDEALİSTKENT 2. ETAP SİTE YÖNETİMİ
6740 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ (BES) KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER.
OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL GÜNDEMİ
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri
ŞİRKET KURULUŞ SÖZLEŞMESİNİN SİCİL MÜDÜRLÜKLERİNDE İMZALANMASI
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
1 Maaş ve Ücretleri İki Yıllık Toplam %19,2 Oranında Artırdık
FAALİYET RAPORU.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Cam Vakıf Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Ve İştirakleri
Bireysel Emeklilik Sistemi
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
Sendikaların Faaliyetleri
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ KADROLARINA ATAMALARDA %20 KOTASI
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sunum : Ümit KACAR 13 Aralık 2018, Perşembe
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
SENDİKAMIZIN 2018 YILI FAALİYETLERİ
MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ 2019
Sunum transkripti:

Tüm Yerel - Sen Önemli Kazanımlarla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İmza Aşamasında… 01/01/2016 – 31/12/2016

Bir Önceki Sözleşmedeki Maddeler Aynen Korunurken Ek Olarak Yeni Kazanımlar Elde Edildi… Bir Önceki Sözleşmedeki Maddeler Aynen Korunurken Ek Olarak Yeni Kazanımlar Elde Edildi…

KAZANIMLARIMIZ YEMEK YARDIMI YAPILACAK Toplu Sözle ş menin 19. Maddesine Yemek Yardımı eklendi. Böylelikle; İ dare tarafından tüm arkada ş larımızın yemek yardımından faydalanması için ba ş latılan çalı ş malar en kısa zamanda tamamlanarak yemek yardımı yapılacak.

SOSYAL DENGE TAZMİNATI TUTARI (SDT) KADEMELİ OLARAK ARTACAK Sosyal Denge Tazminatı en üst tavan tutar olacak İ lk 6 ay için enflasyon farkıyla birlikte TL alınacak İ kinci 6 ayda enflasyon farkı hariç sosyal denge tazminatı TL ödenecek Böylece bir önceki sözle ş mede 775 TL alan çalı ş anlar; imzalanacak yeni sözle ş meyle yemek kazanımının yanında ikinci 6 ayda enflasyon farkı hariç sosyal denge tazminatını da 100 TL zamlı alacak. Tavan tutarın üstünde alan İ tfaiye emekçileri 890 TL almaya devam edecek. Tavan tutarın altında kalmaları halinde tavan tutar ödenecek.

GÖREV BAŞINDA YARALANMALARDA RAPORLAR KESİNTİYE DAHİL EDİLMEYECEK RAPOR HAKKI 17 GÜN OLDU Görev ba ş ında meydana gelen kaza ve yaralanmalar sonucunda alınacak raporlarda sosyal denge tazminatından kesinti yapılmayacak. Öte yandan 2014 yılında yetkili sendika tarafından imzalanan sözle ş meyle 15 güne dü ş ürülen rapor hakkı 17 güne çıkarıldı. Di ğ er yandan; heyet raporu, kanser, verem vb. uzun süreli tedavi gerektiren hastalıklarla, yatarak tedavi görülen hastalıklarda sosyal denge tutarından kesintiye gidilmemesi hükmü devam edecek.

ATAMAYLA GELENLERİN SDT MAĞDURİYETİ GİDERİLDİ Atama yoluyla göreve ba ş layan arkada ş larımıza takip eden aydan itibaren yapılan sosyal denge tazminatı ödemesi uygulamasına son verilerek; bundan böyle kısmı olarak i ş e ba ş ladı ğ ı tarihe göre kapsadı ğ ı günler hesap edilerek maddi haktan faydalandırılacak.

ARTIK GÖREVDEN UZAKLAŞTIMALARDA SOSYAL DENGE TAZMİNATI ÖDENEBİLECEK Bir önceki dönem sözle ş mesiyle geçici olarak görevden uzakla ş tırılanların sözle ş meyle verilen haklardan yararlandırılmaması artık son buluyor. Yargı organlarından yürütmeyi durdurma alanların, sosyal denge tazminatı geriye dönük ödenebilecek.

YENİ İZİN HAKLARI KAZANILDI Engelli çalı ş anlar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde izinli sayılacaklar. İ dari tatillerde çalı ş tırılmayacaklar. Çalı ş anlardan ş ehit dul ve yetimleri ile anne, baba ve karde ş leri 18 Mart Ş ehitler Gününde, malul gaziler ile e ş leri ise 19 Eylül Gaziler Gününde izinli sayılacaklar.

ULAŞIM HAKKI Toplu Sözle ş me komisyonunda yapılan son toplantıda; ula ş ım hakkı ile ilgili sendikamızca Büyük ş ehir Belediye Ba ş kanımız Aziz KOCAO Ğ LU ile ancak son bir görü ş me yapılarak, konunun çözülmesi halinde sözle ş meye madde olarak konulması komisyonca kararla ş tırılmı ş tır.

DAYANIŞMA AİDATINA SÖZLEŞMEDE YER VERİLMEDİ Bilindi ğ i üzere daha önceki yetkili sendika tarafından imzalanan sözle ş meye dayanı ş ma aidatı konulmu ş ve ba ş ka bir sendikaya üye çalı ş anlar ile hiçbir sendika üyesi olmayanların sözle ş meden yararlanması o dönem sözle ş meye taraf sendikaya dayanı ş ma aidatı gibi bir para ödemesine ba ğ lanmı ş tı. Sendikamız Danı ş tay’da kazandı ğ ı davayla bu sorunu çözmü ş ve A ğ ustos 2015’ten buyana bu kesintiyi kaldırmı ş tı. Tüm Yerel Sen olarak imza a ş amasındaki sözle ş mede böyle bir kesintiye yer verilmemi ş tir. Tüm emekçiler sözle ş meden üyemiz olsun olmasın e ş it bir ş ekilde aynı ko ş ullarda yararlanacaklardır.

SDT FARKLARI EK BORDRO İLE MAAŞLARA YANSITILACAKTIR Ocak ayı maa ş ları hazır oldu ğ undan bir önceki sözle ş meye göre ödenecektir. Tüm Yerel Sen sendikamızın sözle ş meyi imzalaması halinde sözle ş me 1 Ocak’tan geçerli olaca ğ ı için yeni sözle ş meden kaynaklı sosyal denge farkları ek bordroyla yansıtılacaktır.

SÖZ YETKİ VE KARAR ÇALIŞANLARINDIR De ğ erli mücadele arkada ş larımız; bize verdi ğ iniz destekle 9 Eylül 2013 yılında çıktı ğ ımız yolda, 2015 Mayıs ayında yetkili sendika olduk. Sendikamızı sözle ş me görü ş melerine taraf yaparak gücümüze güç kattınız. Bize duydu ğ unuz güveni bo ş a çıkarmayarak emekçiler için yapılabilecek en iyi sözle ş me metnini son a ş amaya kadar getirdik. Bu noktada; her zaman söyledi ğ imiz gibi söz yetki ve karar sizlerindir. Üyelerin ve tabanın sesi olan i ş yeri temsilcilerimizle yaptı ğ ımız toplantıda tüm temsilcilerimiz bilgilendirilmi ş ve oy birli ğ iyle sözle ş menin imzalanması kararla ş tırılmı ş ayrıca imza a ş amasındaki sözle ş medeki kazanımlar siz de ğ erli üyelerimize açıklanmı ş tır. Üyelerimizin olumlu görü ş leri üzerine sözle ş menin belirtilen kazanımlarla imzalanması a ş amasına gelinmi ş tir. Bizler tüm kazanımların takipçisi olarak bir an önce hayata geçirilmesi için sizden aldı ğ ımız tüm gücümüzle mücadeleye devam etme kararlılı ğ ındayız.

GÜN EMEKÇ İ LER İ N HAKLARINA SAH İ P ÇIKAN SORUNLARINI ÇÖZEN TÜM YEREL SEN’DE B İ RLE Ş ME GÜNÜDÜR!

YAŞASIN EMEK MÜCADELEMİZ YAŞASIN TÜM YEREL SEN YAŞASIN BİRLEŞİK KAMU İŞ