MERVE AKTA Ş B120306039 NESL İ HAN Ş AH İ NB120306305 BETÜL H İ TAYB120306101 Ş ÜHEDA GENÇB120306001.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tek Pazar Çoklu faaliyet rekabeti
Advertisements

Global Pazar Analizi 1. adım: Organizasyonun U/A’laşmaya ne derece hazır olduğunu incele. Finansal ve fiziksel kaynaklar, ilgili beceri ve yetenekler,
KOOPERATİFLERDE ETKİNLİK
PROJE NEDİR? Proje; Proje; belirli bir yerde, belirli süre içinde, belirli bir bütçe ile, net olarak tanımlanan amaçların gerçekleştirilmesine yönelik.
HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
ŞEKER PİLİÇ.
Bir İş Planı Yazmanın Ne, Neden
Fatih Tuncer HATUNOĞLU İletişim Yazılım Genel Müdürü Mart, 2013 BURSA
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
GİRİŞİMCİ SUNUMU.
KURUMSAL İTİBAR YÖNETİMİ ve SOSYAL SORUMLULUK
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
9.BÖLÜM İŞLETMELERDE FİNANSMAN İŞLEVİ VE YENİ FİNANSMAN YÖNTEMLERİ
YATIRIM PROJELERİ ANALİZİ DERSİNİN KAPSAMI
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
Değer ve Tedarik Zinciri Analizleri
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
MECHSOFT MechSoft, orta ve büyük ölçekli yüzlerce firmaya yazılım alanında danışmanlık ve servis hizmeti veren bir IT firmasıdır. JAVA ve NET teknolojilerinde.
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
HABTEKUS 2008 İstanbul 1 rekabet yaratan altyapı Prof. Dr. E. Murat ESİN Maltepe Üniversitesi
CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT
YÖNT 102 – İŞLETMEYE GİRİŞ II
TRABZON MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ KURULUŞ TANITIMI TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI.
İşletmeyi neden kurarız ?
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Dolaysız Yabancı Sermaye Yatırımı
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
İşletmeye Giriş Konu 2: İşletme Kurulması ve Türleri
İŞLETMELERİN KURULUŞU
TÜKETİMİ DİĞER ETKİLEYEN FAKTÖRLER
Öğr.Gör.SEDA AKIN GÜRDAL
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
III- Dış Çevre Analizi: Fırsat ve Tehditler
Konu: Kritik Süreçlerin Belirlenmesi
AMAÇLAR, ANKET FORMU VE ANKET TASARIMI
Mobil Pazar Çevresi ve Pazar Fırsatları
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
V- Örgüt Yönünün Belirlenmesi VİZYON, MİSYON, AMAÇLAR-HEDEFLER Örgütler kendilerini tanımlarlar. Bireylerin kişisel özellikleri ve hevesleri gibi örgütler.
Pazarlama Kanalları ve Dağıtım Politikaları
SPOR ETKİNLİK ENDÜSTRİSİNİN ÖZELLİKLERİ
LOBI HOME GAYRIMENKUL BIREYSEL VE KURUMSAL DANı Ş MANLıK HIZMETLERI.
İŞ AHLAKI VE SOSYAL SORUMLULUK
KOBİLERDE SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİ. Yıllık 250 kişiden az işçi istihdam eden ve yıllık mali bilançosu (kırk milyon) TL'yi aşmayan ve bu yönetmelikte.
Yrd.Doç.Dr. Volkan Unutmaz
1988 yılında müessese haline getirmiştirler 1995 yılında hedeflerini büyütmek amacıyla aile şirketi olarak, hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadan,
KOBİLERDE AR-GE ve İNOVASYON
İŞLETMENİN EKONOMİK YAPI İÇİNDEKİ YERİ VE İŞLETMENİN ÇEVRESİ
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
Pazarlama Yatırımlarının Verimliliğinin Sektörel Bazda İncelenmesi: BIST Örneği Arş. Gör. Dr. Betül Çal Giresun Üniversitesi.
MALİ POLİTİKALARIN KAMU HASTANELERİNE YANSIMALARI
KONU BAŞLIKLARI BİLGİ EKONOMİSİ GELİŞİMİ BİLGİ EKONOMİSİ ÖZELLİKLERİ
Büyüme ve finansal sektör 2017
5. YÖNETİM KALİTESİ ve STANDARTLARI
Bir Kooperatifin Başarısının Ölçümü
YÖNT 102 – İŞLETMEYE GİRİŞ II
İŞLETMENİN TARİHÇESİ, AMAÇLARI , SOSYAL SORUMLULUK VE ETİK
SÜREÇ YÖNETİMİ İNŞAAT ŞİRKETLERİ İÇİN PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE YÖNETİMİ.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
TÜRKİYE TEKSTİL, ÖRME, GİYİM VE DERİ SANAYİİ İŞÇİLERİ SENDİKASI.
HEDEF PAZAR.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
Dalgalara direnmemek, onlara uyum göstermek..
Sunum transkripti:

MERVE AKTA Ş B NESL İ HAN Ş AH İ NB BETÜL H İ TAYB Ş ÜHEDA GENÇB

Küçük ve Orta Ölçekli İş letmeler ;sermayeleri kısıtlı, üretimleri daha çok el eme ğ ine dayalı, çevredeki teknolojik de ğ i ş ikliklere sermaye yetersizli ğ i nedeniyle yer veremeyen, ölçek ekonomisinin yaratılamaması nedeniyle rekabette zorlanan ancak çabuk karar verme yetene ğ ine sahip olan i ş letmelerdir. Kobilerde sosyal sorumluluk,sürdürülebilir kalkınmada ve toplumsal ba ş arı çalı ş malarında, sosyal sorumluluk bilincini geli ş tirmek, yerel ve ulusal düzeyde kurumsal sosyal sorumluluk bilincini yaymak amacıyla kurulmu ş tur.

Kobilerde Sosyal Sorumluluk neden önemlidir? Şirketlerin sosyal paydaşları ile etkileşime geçmesini sağlayarak yeni iş imkânları yaratır. Şirketlerin marka değerini arttırır. Şirketlerin uzun dönemli karlılığını arttırır. Uluslararası yatırımcıların ilgisini çeker. Türk özel sektörünün küresel alandaki rekabet gücünü artırır. Avrupa Birliği üyelik sürecinde özel sektörün yapması gereken çalışmalara hazırlıkların yapılmasına daha uygun bir ortam hazırlar.

Yönetime Sosyal Sorumluluk bakış açısıyla yaklaşmak sorumluluk sahibi bir girişimci için doğal bir seçimdir. Sosyal sorumluluk bir şirketin kapsamlı sosyal ve çevresel faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli paydaşlarıyla ilişkilerini de dikkate alır. Sosyal sorumluluk, girişimciyi çok çeşitli uygulamaları şirketin günlük faaliyetlerine dâhil etmeye özendirir ve böylece başarıya götüren faktörleri daha net ortaya çıkarır. Sosyal sorumluluk şirketlere müşterilerin, çalışanların ve yüklenicilerin memnuniyetini sağlamak gibi birçok avantaj sunar. Sorumluluk sahibi iş uygulamaları toplumla bağları güçlendirir ve bir şirketin bu toplumda faaliyet gösterme imtiyazını kazanmasını sağlar. Dahası sorumluluk bilinciyle hareket etmek, bir şirketin itibarına yönelik tehdit ve riskleri de ortadan kaldırır.

MESS Üyelerinde Sosyal Sorumluluk Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası, üyelerine sosyal sorumluluk alanında bir çalışma yapmıştır. Bu çalışma çalışanı istihdam eden 103 MESS üyesine yapılmıştır. Bu çalışmada anket yöntemi kullanılmıştır. Şubat-Nisan 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Araştırma genel, bölge, iş dalı ve ölçek bazında üyelerinin; *Sosyal sorumluluğa yönelik politikalarını, *Sosyal sorumluluğa yönelik faaliyetlerini, *Faaliyetlerini gerçekleştirirken toplumun beklentilerini karşılama derecelerini, *Sosyal sorumluluk faaliyetlerinin kimlere yönelik olduğunu, *Sosyal sorumluluk faaliyetlerinden kimlerin sorumlu olduğunu kapsamaktadır.

Araştırmada; *1-49 çalışanı bulunan MESS üyeleri küçük, *50-99 çalışanı bulunan MESS üyeleri orta, *100 ve daha fazla çalışanı bulunan MESS üyeleri ise büyük ölçekli olarak değerlendirilmiştir.

MESS ÜYEleR İ NDE SOSYAL SORUMLULU Ğ A YÖNEL İ K POL İ T İ KALAR(%)

ANKET ARA Ş TIRMASI

ANKET YAPILAN SEKTÖRLER Gıda (Et ve Et Ürünleri, Unlu Mamuller, Pastacılık) Tekstil Eğitim (Ofis-Kırtasiye) Çiçekçilik Emlak - Gayrimenkul Elektrik Teknoloji - Elektronik Güzellik - Bakım Aktar - Baharat Takı ve Mücevherat Mobilyacılık

Soru 1: İşletmelerin sosyal sorumluluk projeleriyle ilgilenmesi çalışanların iş motivasyonunu artıran bir etkendir.

Soru 2: Eğitim, çevre, sağlık ve toplum sorunlarıyla sadece devlet ilgilenmelidir.

Soru 3: İşletmeye kısa vadede kar olarak dönmeyen hiçbir faaliyetten yana değilim.

Soru 4: İşletmenin herhangi bir uygulaması toplumun ahlakına aykırı ise karlı dahi olsa uygulamadan vazgeçilmelidir.

Soru 5: Sosyal sorumluluk sadece büyük şirketler tarafından yapılmalıdır.

Soru 6: İşletmemiz toplumu ilgilendiren sosyal konulara yönelirse temel amacı olan kar sağlama konusunda başarısız olur.

Soru 7: Sosyal sorumluluk adına yapılan tüm faaliyetler sosyal yardım ve yatırım olarak uzun vadede işletmeye kar sağlayacaktır.

Soru 8: Eğitim, çevre, sağlık ve toplum sorunları ile ilgilenen özel kuruluşlar daha kalıcı bir başarı sağlar.

Soru 9: Sosyal sorumluluk için yapılan harcamalar işletmeye ek bir maliyetten başka bir şey değildir.

Soru 10: Tüketiciler hizmet veya ürün satın alırken işletmelerin sosyal sorumluluk faaliyetlerini göz önünde tutmalıdır.

Soru 11: İşletmenizin sosyal sorumluluk projeleri yapıyor olması çalışanların işletmeye olan bağlılığını artırır.

Soru 12: İşletmemiz doğal çevrenin korunması için çalışmalar yapmakta ve bu konuya özen göstermektedir.

Soru 13: İşletmenizde geri dönüşümü mümkün atıklar toplanmaktadır.

Soru 14: İşletmeniz toplum sağlığına yönelik çalışmalar yapmakta ve bu konuya özen göstermektedir.

Soru 15: İşletmeniz toplum üzerinde olumlu etki bırakacak çalışmalar yapmaktadır.