Asıl adı Cevat Şakir Kabaağçlı. 1890’da İstanbul’da doğdu. 13 Ekim 1973’te İzmir’de yaşamını yitirdi. Yazılarında, çok sevdiği Bodrum’un antik çağlardaki.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SELİM İLERİ.
Advertisements

Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
AHMET ÜNVER.
Çanakkale
DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜZESİ :TÜRKİYE PROJESİ Bakanlığımız- BKG-TURSAB işbirliği Kitap projesi Sergi projesi.
Memduh Şevket Esendal özel yaşamı
MAVİSEL YENER.
CEVAT ŞAKİR KABAAĞAÇLI (HALİKARNAS BALIKÇISI)
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
ANADOLU MEDENİYETLERİ
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
MÜGE İPLİKÇİ.
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
MİM KEMAL ÖKE.
 YAZAR: ORHAN KEMAL  YAYINA HAZIRLAYAN: TEK İ N YAYINEV İ  YAYIN TAR İ H İ : 2003  BASKI: YAYLACIK MATBASI, İ STANBUL.
TÜRKİYE’NİN BÖLGELERİ
HAVZA GENELGESİ 29 Mayıs 1919 M.Kemal, 15 Mayıs 1919 ’da İzmir ’in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden sonra 16 Mayıs 1919 ’da Bandırma Vapuru ‘yla.
HAZIRLAYAN SERPİL ÖZDEMİR
1. Aşağıdaki yargılardan hangisinin nedeni belirtilmemiş
Haldun Taner’İn hayatI
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
MELİKE KARACA FİZİKOKİMYA.
Tanzimat dönemi öğretici metinler
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
ATATÜRK ( ).
YAVUZ BAHADIROĞLU (1945-….) Yazar, Tarihçi, Gazeteci, Radyo Programcısı.
ÇANAKKALE.
BERKAY ARIKAN REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK YUNUS NADİ ABALIOĞLU.
MEHMET KÜÇÜKYILMAZ TARİH ÖĞRETMENİ.
20 Aralık Aralık 1936 İSTİKLAL MARŞIMIZIN MÜELLİFİ
GEZİ YAZISI GEZİ YAZISI.
100. YIL MAŞI VE ANADOLUNUN SESİ
Osmanlı Devleti 17. yüzyıldan itibaren toprak kaybetmeye başlamıştır
NAMIK KEMAL.
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
Fakir Baykurt 1929’da Burdur’un Yeşiloca ilçesi Akçaköy’de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948’de Gönen Köy Enstitüsü’nü bitirdi, 5 yıl köy.
İSİMLER (ADLAR) Varlıkları veya kavramları karşılayan sözcüklerdir.
HÜSEYİN RAHMİ GÜRPINAR ( ) Naturalizm’in temsilcisidir. Ahmet Mithat geleneğini sürdürür. Dili sadedir. Kahramanlarını çevrelerinin.
AtatürkAtatürk Hazırlayan:Duygu Jan ABACI 3/A Sınıfı Öğrencisi No:140.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
NÂZIM HİKMET RAN ( ) Selanik'te doğmuştur.
SEVR ANTLAŞMASI 10 AĞUSTOS 1920
Cumhuriyet Dönemi Roman ve Hikâye -Bu dönemde roman ve hikaye cumhuriyet düşüncesi etrafında biçimlenmiştir. -O dönemdeki sosyal ve siyasi ortamı yansıtır.
Garipçiler (1. Yeniçiler) Geleneksel şiir anlayışına tepki olarak doğdu Garip atıl kitapta görüşlerini ortaya koymuştur Şiirde her kurala karşı çıkmışlardır.
AD(İSİM) ÇEŞİTLERİ.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında, Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi'ndeki üç katlı pembe.
Ege Bölgesi turizm potansiyeli olarak Türkiye'de Akdeniz Bölgesinden sonra gelmektedir. Birçok tarihi eser, yapıt, kalıntı.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Büyük Nutuk
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU ( )
Aruzu ustaca kullandığı , ulusal duyguları ön plana çıkardığı vatan millet konuları şiirleri ile ün yapmıştır. Milli Edebiyat akımının ilkelerini benimseyen.
TEOG NEDEN-SONUÇ AMAÇ-SONUÇ ÖZNEL NESNEL
AHMET ÜNVER.
FOTOĞRAFLARLA GÜZEL TÜRKİYE'MİZ.
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat, Tanzimat Edebiyatı'nın birçok türünde eserler vermiş yazarlarından Şemsettin Sami tarafından kaleme alınmış bir romandır.
CAHİT SITKI TARANCI. 4 Ekim 1910 tarihinde Diyarbakır'da Camiikebir mahallesinde doğdu, 12 Ekim 1956 tarihinde Viyana (Avusturya)'da öldü. Asıl adı "Hüseyin.
( ).  1904 yılında İstanbul’da doğmuştur.  Bahriye Mektebi, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde öğrenim gördü.  17 yaşında ‘’İstanbul.
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Koca Kasım Mahallesi, Islahhane Caddesi’ndeki pembe boyalı 2 katlı bir evde do ğ mu ş tur.Ve 10 Kasım 1938’de Dolmabahçe.
1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu 1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948'de Gönen.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
HALİDE EDİP ADIVAR.
AHMET ÜNVER.
HOCA ALİ RIZA BEY HAKAN KOÇ. Üsküdar’da Kar, tuval üzerine yağlıboya, 52/81cm, Özel Koleksiyon.
( ) HAYATI Yakup Kadri Karaosmanoğlu, 1889 yılında Mısır’ın Kahire şehrinde doğmuştur. Sanat hayatına Fecriati topluluğunda başlayan sanatçının,
SOSYAL BİLGİLER Örnek Ders Anlatımı Farklı Konulardan
Yaşar Kemal Hayatı  1922’de Osmaniye’nin Hemite köyünde doğdu.  Asıl adı Kemal Sadık Göğceli’dir.  5 yaşında kan davası yüzünden babasını yitirdi.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SABAHATTİN ALİ’NİN HAYATI VE ESERLERİ. Sabahattin Ali( ) ◦ 25 Şubat 1907 tarihinde şimdi Bulgaristan’da kalan Kırcaali’nin Eğridere ilçesinde.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ TURİZM COĞRAFYASI
Sunum transkripti:

Asıl adı Cevat Şakir Kabaağçlı. 1890’da İstanbul’da doğdu. 13 Ekim 1973’te İzmir’de yaşamını yitirdi. Yazılarında, çok sevdiği Bodrum’un antik çağlardaki ismi olan Halikarnasos’tan esinlenerek Halikarnas Balıkçısı takma adını kullandı.

İlköğrenimini Büyükada Mahalle Mektebi’nde, ortaöğrenimini Robert Kolej’de tamamladı. İngiltere’ye gitti. Oxford Üniversitesi’nde dört yıl Yakın Çağlar Tarihi okudu, üniversiteyi orada bitirdi

İstanbul’a dönünce Diken, Resimli Gazete, Resimli Ay, İnci gibi dergilerde yazılar yazdı, kapak resimleri ve süslemeler yaptı, karikatürler çizdi. Çizgi romanlar yaptı. İlk öyküleri 1920’li yılardan başlayarak yayınlandı.

Cumhuriyet ’ in ilanından sonra asker ka ç aklarıyla ilgili bir yazısı y ü z ü nden 3 yıl kalebentliğe mahkum edildi ve Bodrum ’ a s ü r ü ld ü. 1.5 yıl Bodrum ’ da kaldı. Cezasının son yarısını İstanbul ’ da ge ç irdi. Yeniden y ü rekten bağlandığı Bodrum ’ a d ö nd ü ’ den itibaren ç ocuklarının eğitimi i ç in İzmir ’ e yerleşti. Ö l ü m ü nden sonra da kendi eseri olan Bodrum ’ a g ö m ü ld ü. Mezarı Bodrum ’ da.

1.AGANTA BURİNA BURİNATA: Romanda, deniz sevgisi, denizin çekiciliği, denizcilerin yaşadığı zorluklar, güzellikler genel olarak denizdeki yaşam bir kahraman vasıtasıyla anlatılmaktadır. Eserde, deniz bir başkahraman gibi işlenmiş, bu yüzden yayımlandığı zaman çok ilgi görmüştür. Anı biçiminde yazılmıştır.

16. yy’da, cihan hakimiyetini elde etmeye çalışan Osmanlılar ile onu engellemeye çalışan Avrupalıların denizlerde­ki mücadeleleri anlatılmaktadır. Uluç Reis

Halikarnas balıkçısının en gerçekçi romanlarından biri olan Uluç Reis romanında 16. yy’da, cihan hakimiyetini elde etmeye çalışan Osmanlılar ile onu engellemeye çalışan Avrupalıların denizlerdeki mücadeleleri anlatılmaktadır Turgut Reis

Balıkçı´nın, toplumsal sorunlara en fazla eğildiği kitabıdır Deniz Gurbetçileri. Yazar bu romanında, deniz emekçilerinin çile, sorun ve aşklarını, kısacası onların dünyalarını anlatır. Ama bu anlatım, kaynağından, birinci elden anlatımdır. Öyleki; Türklerin Türk sularında sünger avlamalarının yasaklanması üzerine birçok yere başvurup sonunda Genelkurmaya telgraf çeken ´Latif, Balıkçı´nın kendisidir aslında. Deniz Gurbetçileri

 Anadolu Efsaneleri (1954)  Anadolu Tanrıları (1955)  Anadolu ’ nun Sesi (1971)  Hey Koca Yurt (1972)  D ü ş ü n Yazıları (1981, ö l ü m ü nden sonra)

Ege Kıyılarından (1939) Merhaba Akdeniz (1947) Ege'nin Dibi (1952) Yaşasın Deniz (1954) Gülen Ada (1957) Ege'den (1972) Gençlik Denizlerinde (1973) Parmak Damgası (1986) Dalgıçlar (1991) Çiçeklerin Düğünü (1991) Ege'den Denize Bırakılmış Bir Çiçek Mavi Zamanlar

 Yol Ver Deniz  Denizin Çağrısı  İmbat Serinliği  Nasrettin Hoca  Gündüzünü Kaybeden Kuş  Deniz Gurbetçileri  Define Adası  Tünek Ahmet

 An Outline of the History of Turkey (Türkiye Tarihinin Bir Özeti) Turizm ve Tanıtma Bakanlığına vermiş, yayımlanmamış  The Meditteranean Civilization (Akdeniz Uygarlığı) Dışişleri Bakanlığına vermiş, yayımlanmamış  Ephesus (turistik kılavuz; Türkiye'de ilk)  Halicarnassus (turistik kılavuz)  Asia Minor

"Ali Kemal Bey Hücre-i Mesaisinde. Milli Mücadele aleyhtarı olan Ali Kemal Bey, bir oturak içinde gösterilmektedir. "Anadolu’daki nisbetsiz (boks) müsabakalarının son safhası: Kulaktan tutup oyundan dışarı fırlatmak ameliyesi Sakarya Muharebesi'nden üç hafta sonra yayımlanmıştır "Senebaşı münasebetiyle Anadolu’nun Yunanistan’a senebaşı hediyesi. Sakarya Muharebesi'nden bir ay sonra yayımlanmıştır.