Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOSYAL BİLGİLER Örnek Ders Anlatımı Farklı Konulardan

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOSYAL BİLGİLER Örnek Ders Anlatımı Farklı Konulardan"— Sunum transkripti:

1 SOSYAL BİLGİLER Örnek Ders Anlatımı Farklı Konulardan
X SOSYAL BİLGİLER Örnek Ders Anlatımı Farklı Konulardan Bazı Kesitler Alınarak Oluşturulmuştur. Bu Nedenle Konu Bütünlüğü Bulunmamaktadır. BAŞLAT

2 Doğal afetlerin olması
X SOSYAL BİLGİLER | ÖRNEK KONU ANLATIMI Ortaya çıkan, ilgi çeken veya çekebilecek nitelikte olan her türlü iş, hadise ve duruma olay denir. Doğal afetlerin olması Savaşlar Trafik kazaları Çevre kirliliğinin yaşanması İki kişinin tartışması

3 X SOSYAL BİLGİLER | ÖRNEK KONU ANLATIMI Her gün çevremizde birçok olay meydana gelir. Bazı olaylara biz de şahitlik ederiz. Bazı olayları ise biz medyadan (gazete, dergi, tv …) ya da çevremizdeki insanlardan öğreniriz.

4 X SOSYAL BİLGİLER | ÖRNEK KONU ANLATIMI İnsan toplum içerisinde yaşayan sosyal bir varlık olduğundan sürekli olarak iletişim halindedir. Birbirleriyle karşılaştıklarında iletişimi başlatan, ayrılırken iletişimi sonlandıran sözler söylerler. Merhaba. Nasılsın? Günaydın. Kolay gelsin. Hoşça kalın. İyi günler!

5 TEBRİKLER! DEMO Gizli Şifreyi Buldun! Sandıktaki şifreyi not et ve
X TEBRİKLER! Gizli Şifreyi Buldun! DEMO Sandıktaki şifreyi not et ve zegoegitim.com öğrenci panelindeki ilgili alana gir, Zego Lirası kazan!

6 Sen Dili Ben Dili « » Senle başlar veya senle biter.
X SOSYAL BİLGİLER | ÖRNEK KONU ANLATIMI Sen Dili Ben Dili Senle başlar veya senle biter. Benle başlar ve benle biter. Özgüveni ve benlik saygısını zedeler. Özgüveni ve benlik saygısını güçlendirir. Bireyin kişiliğini hedefler. Bireyin davranışlarını hedefler. Öfke, nefret ve kızgınlık duyguları taşıyabilir. Bireyin kendi düşüncelerini ortaya koyar. Alaycı, küçük düşürücü ifadeler vardır. Daha yapıcı, daha olumlu cümleler ifade eder.

7 X SOSYAL BİLGİLER | ÖRNEK KONU ANLATIMI ETKİN BİR VATANDAŞIM Öğrencileri toplumsal hayata hazırlayan, onların sosyal yanını geliştiren tarih, coğrafya ve vatandaşlık konularını içeren derse sosyal bilgiler denir.

8 X SOSYAL BİLGİLER | ÖRNEK KONU ANLATIMI En güzel mevsim kıştır. Dünya’nın en güzel annesi benim annemdir. Fındık Karadeniz Bölgesinde yetişir. Türkiye ’de 81 il vardır. İngiltere’nin başkenti Londra’dır. Yukarıdaki öğrencilerden hangileri olgu cümlesi kullanmıştır?

9 X İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK | ÖRNEK KONU ANLATIMI Bundan sonra İstanbul Harp Akademisi’ne girdi ve buradan da ‘’Kurmay Yüzbaşı’’ rütbesiyle mezun oldu.

10 ATATÜRK’ÜN KURDUĞU KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
X SOSYAL BİLGİLER | ÖRNEK KONU ANLATIMI ATATÜRK’ÜN KURDUĞU KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI 10 Ocak 1920’de Hakimiyet-i Milliye Gazetesi, Mustafa Kemal’in önderliğinde Ankara’da çıkarılmaya başlanmıştır. Hakimiyet-i Milliye gazetesi, Milli Mücadele’nin sözcülüğünü yapmıştır.

11 SOSYAL BİLGİLER Zengin İçeriğiyle Eğitimde Fırsat Eşitliği Sunan
X SOSYAL BİLGİLER Zengin İçeriğiyle Eğitimde Fırsat Eşitliği Sunan ’da Buluşalım. BİTİR


"SOSYAL BİLGİLER Örnek Ders Anlatımı Farklı Konulardan" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları