 Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’na göre AR- GE; kültür, insan ve toplumun bilgisinden oluşan bilgi dağarcığının artırılması ve bunun yazılım.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Advertisements

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİNDE İSTİSNA VE TEŞVİKLER
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
6. Kaynak Yönetimi 1-İnsan kaynakları (görevlendirme, yeterlilik, eğitim) 2-Enformasyon 3-Alt yapı (işyeri, ekipman, devamlılık, destek hizmetler) 4-Çalışma.
Sanayi Ar-Ge Proje Destek Başurusu Hazırlama Becerileri Geliştirme Çalıştayı ArGe_Projesi_Hazirlama_Calistayi (061110)
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
tübİTAK TEYDEB DESTEKLERİ
Zeytincilikteki coğrafi işaretler. "belli bir niteliği, ünü ve diğer özellikleriyle, bir yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü tanıtıp,
BİLİMSEL BİLGİNİN ÖZELLİKLERİ VE FEN - TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI
İŞLETMELERDE PAZARLAMA YÖNETİMİ 1
Proje Önerisi Hazırlamada Dikkat Edilecek Hususlar
EĞİTİM TEKNOLOJİLERİNDE TEMEL KAVRAMLAR
VAZGEÇİLMEZ BİR AŞAMA. STRATEJİKYÖNETİM STRATEJİK YÖNETİM NEDİR? SÜREÇ ANALİZİDİR: SÜREÇ ANALİZİDİR: - GELECEK HEDEFLERİMİZ… - BU HEDEFLERE NASIL ULAŞABİLECEĞİMİZ…
GENETİK MÜHENDİSLİĞİ ve BİYOTEKNOLOJİ
21. Yüzyıl Öğreneni.
Felsefe-Bilim İlişkisi
ENDÜSTRİYEL TASARIM.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. "Sofra bir kazanç ve öğrenme kuruluşudur." Hüseyin Özer.
DEĞER VE ENTELEKTÜEL SERMAYE Yıldız Teknik Üniversitesi
PROGRAM GELİŞTİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME SÜRECİ
BİLİMSELLİK GÜNCELLİK FAYDALILIK Öğretimde Planlama ve Değerlendirme Dersi Danışman: Prof.Dr.Mustafa ERGÜN Hazırlayan: Özlem K.GENELİOĞLU.
OYUN ÖRNEKLERİ NAZAN ÜNAL.
KONU: OKUMA ALIŞKANLIĞI
LOGO TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
AB Altıncı Çerçeve Programı Türkiye Açılış Konferansı İstanbul 25 Nisan 2003 İŞ ÇEVRELERİ 6. ÇERÇEVE PROGRAMINDAN NE BEKLİYOR? Doç. Dr. Yalçın Tanes Arçelik.
Bölüm 1: Ohm Yasası ve Ohm Yasası ile Direnç Ölçümü
BLAISE PASCAL ABDURRAHİM ALINAY.
Araştırma-Geliştirme Destek Programı
KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ İZLEME VE DEĞERLENDİRME Esra ERARSLAN.
İLAÇ VE ECZACILIK BAŞKAN YARDIMCILIĞI
Mühendis Nedir ? Türk Dil Kurumuna göre mühendis, İnsanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı; çeşitli yapılar yol, köprü, bina, peyzaj, çevre gibi.
Ar-Ge FAALİYETLERİNE İLİŞKİN VERGİSEL TEŞVİKLER
Ulusal Yenilik Politikalarında Gelişmeler …. 222 İçerik Ar-Ge nedir? Yenilik Nedir? Ulusal Ar-Ge ve Yenilik Destekleri ve Bazı Göstergeler İl Yenilik.
Kamu Ar-Ge Fon Kaynaklarına Erişim
UZEM TANITIM.
V- Örgüt Yönünün Belirlenmesi VİZYON, MİSYON, AMAÇLAR-HEDEFLER Örgütler kendilerini tanımlarlar. Bireylerin kişisel özellikleri ve hevesleri gibi örgütler.
EĞİTİM TEKNOLOJİSİ.
1- Gündelik Bilgi 2- Dini Bilgi 3 - Teknik Bilgi 4- Sanat Bilgisi
PROJE NEDİR? TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ NELERDİR?
 Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim.
Proje Hazırlama Eğitimi Dr. Necati VARDAR KTO Karatay Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA.
DENEYSEL BULGULARIN ANALİZİ
OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans.
5. ÜNİTE : İYİ Kİ VAR KONU : HAYATIMIZDA TEKNOLOJİ Rabia TAYFUR /2.
KOBİLERDE AR-GE ve İNOVASYON
T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GEREFORMPAKETİ Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
ARAŞTIRMA YÖNTEM ve TEKNİKLERİ
OLGU VE GÖRÜ Ş HAZIRLAYAN Kübra bardak.
Perakende Analiz ve Raporlama Sistemi PARS
Tutundurma, iletişime dayanır ve ikna edici yanı vardır. Doğrudan satışları kolaylaştırma amacına yönelik olduğu kadar, tutum ve davranışlara da yöneliktir.
Ar-Ge & Tasarım Merkezinde Örnek Uygulamalar
Girişimcilik Destekleri
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ
ARAŞTIRMA YÖNTEM ve TEKNİKLERİ
Yrd. Doç. Dr. Ebrucan İSLAMOĞLU
F.Ç DERS: İLERİ ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ : İKİNCİL KAYNAKLAR.
Araştırma Problemlere güvenilir çözümler bulmak amacı ile planlı ve sistematik olarak, verilerin toplanması, çözümlenmesi, değerlendirilmesi ve raporlaştırılması.
Mobil öğrenme; kendine özgü içeriği olan ve buna uygun formatlarla mobil cihazlar aracılığıyla eğitim ortamına aktaran uygulamadır.
Fen Öğretiminin Genel Amaçları Prof. Dr. Fitnat KAPTAN Arş. Gör. Dr
SAĞLIK BİLİŞİMİNİN ÖNCÜSÜ
. Hücre zarından madde geçişine ilişkin kontrollü bir deney yapar. a. Hücre zarından madde geçişine ilişkin deney öncesi bilimsel yöntem basamakları bir.
AVRUPA UZAKTAN RADYO LABORATUVARI AURL
15 Stoklar 15 Stoklar 150 İlk Madde Malzeme 151 Yarı Mamüller – Üretim
Projenin Amacı Projenin en temel amacı okul öncesi sınıflarında engeli olan çocuklarla çalışan öğretmenlerin sınıf içi yeterliklerinin artırılmasıdır.
‘Özgün Ürünümü Tasarlıyorum’ Hazırlayan: Mustafa ÇAKIR
Genel Sekreterlik Organizasyon Şeması
Sunum transkripti:

 Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’na göre AR- GE; kültür, insan ve toplumun bilgisinden oluşan bilgi dağarcığının artırılması ve bunun yazılım dahil yeni süreç, sistem ve uygulamalar tasarlamak üzere kullanılması için sistematik bir temelde yürütülen yaratıcı çalışmalardır. Frascati Kılavuzu’na göre AR-GE; insan, kültür ve toplumun bilgisinden oluşan bilgi dağarcığının artırılması ve bu dağarcığın yeni uygulamalar tasarlamak üzere kullanılması için sistematik bir temelde yürütülen yaratıcı çalışmalardır

. AR-GE faaliyetleri üç temel başlık altında ele alınmaktadır. 1)TEMEL ARAŞTIRMA 2)UYGULAMALI ARAŞTIRMA 3)GELİŞTİRME

Görünürde herhangi bir özel uygulaması ya da kullanımı bulunmayan, öncelikli olgu ve gözlemlenebilir gerçeklerin temellerine ait yeni bilgiler edinmek için yürütülen deneysel ve teorik çalışmadır

 Uygulamada işlevsel gereksinmelere karşılık olacak ve iş görecek bilgilere ulaşmak amacıyla yapılan araştırmaya denir.  Yeni bilgi edinme amacıyla yürütülen özgün çalışmadır. Belirli bir pratik amaca veya hedefe yöneliktir

Araştırma ve pratik deneyimden elde edilen mevcut bilgiden yararlanarak yeni malzemeler, yeni ürünler ya da cihazlar üretmeye; yeni süreçler, sistemler ve hizmetler tesis etmeye; hali hazırda üretilmiş veya kurulmuş olanları önemli ölçüde geliştirmeye yönelmiş sistemli çalışmadır.

 1) TEMEL AMAÇLAR NEDİR? BU KONU HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNU.  2) AR-GE İŞLEVİ HAKKINDA NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ?  3) SİZCE AR-GE ŞİRKETLERE NASIL BİR KATKI SAĞLAMAKTADIR?

HAZIRLAYAN İPEK KIRATLI