HÜKÜMET EYLEMLERİ. Giriş Standart kural Model (örnek) Zorunlu genel kural Mantıksal yön.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SLAYTLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…
Advertisements

Kolluğun Parlamenter Gözetimi
1 Akla gıda sorular *“Memur” muyuz? “Kamu görevlisi” miyiz? “Kamu hizmetçisi” miyiz? *Vatandaşa arz.

5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Kamu Mali Sisteminde Gerçekleştirilen Yapısal Değişiklikler ve Üniversitemiz Açısından Yeni Mali Sistemin.
Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
Thema (Futura 8 normal) Almanya’da İş Güvenliğinin Hukukî Teşkilatı Ankara, Şubat 2005.
ENGELLİ OLMAK SUÇ DEĞİL
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Mevcut İhtilaf Direktifleri: Tarih ve Başlıca Hükümler Peter.
Öğr. Gör. Anıl Çağlar ERKAN
Anayasal Vergilendirme İlkeleri
Çevre Sorunları “Ayamama Felaketi”nin acı biçimde gösterdiği gibi çevre sorunları, artık yaşamımızda istisna olmaktan çıkmış, gündelik yaşamın bir parçası.
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
Tanzimat Dönemi Osmanlı Adliye Teşkilatı
Sonuçlar (hesap verebilirliğin sonuçları) Visa Paajanen Finlandiya Ulusal Denetim Kurumu
HUKUK KURALLARI HUKUK KURALLARI HUKUKUN MÜEYYİDESİ HUKUK TÜRLERİ
2.HUKUKUN BÖLÜMLERİ “Hukukun dokusunda iki çeşit ilişki vardır. Bunlardan biri, yönetenlerle yönetilenler arasındaki ilişkilerdir. Öbürü ise, kişilerin.
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğiticilerin Eğitimi” Kasım 2008 Oturum 4 DEA Moldova Kurumsal Çerçeve.
Slide 1 Yasal Denetim ile İlgili 8. Şirketler Hukuku Direktifi : Denetim mesleğine giriş, karşılıklı tanıma ve firmaların serbest dolaşımı ile ilgili.
KAMU HARCAMALARININ SINIFLANDIRILMASI
AVUKAT 1.AVUKAT KİMDİR 2.AVUKATIN GÖREVLERİ NELERDİR
Avrupa Birliği Ekonomisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Bilgilendirici Not: AB’de Kamu İhale Düzenlemeleri ve Uygulamaları.
Mustafa ÖZÜNLÜ Kamu Yönetimi Bilim Uzmanı Mart 2015 Ürgüp/NEVŞEHİR
(Genel) Vergi Hukuku.
GIDA GÜVENLİĞİNE KENDİNİ ADAMIŞ MİLLİ ÖRGÜTLER. GİRİŞ 1990’dan sonra Romanya ' da tanıtılan yasa, başlangıçta bilgilere erişim konusunda tüketiciler memnun.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Ticari veri tabanları (Yerel)
GİRİŞ AB nüfusunun sürekli bir büyüme içinde olduğunu bu bağlamda, sağlık ve tüketici politikasından sorumlu bir AB Komiseri, tüketiciyi koruma siyasetinin.
TUR İ ZM HUKUKU VE MEVZUATI DR. OSMAN AVŞAR KURGUN DR. AYHAN GÖKDEN İ Z DR. MURAT SEL İ M SELV İ DR. GONCA KILIÇ DR. ELBEYI PEL İ T Ö Ğ R. GÖR. HÜSEY İ.
gIda güvenlİğİ mevzuatInIn özellİklerİ
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİLEKÇE ve BİLGİ EDİNME HAKKI
Yrd.Doç.Dr. Yıldırım Osman Çetmeli
KAMU POLİTİKASINDA ROL OYNAYAN AKTÖRLER
Avrupa Birliği Türkiye İlişkileri
1. HAFTA İ DARE KAVRAMI VE İ DARE HUKUKU. HEDEFLER  İ dare kavramı ö ğ renilecek, idare organı ve idari fonksiyon hakkında bilgi sahibi olunacak.  İ.
TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
Kamu Personel Yönetimine İlişkin Sorunlar. Kamu kurumlarının sahip olduğu insan kaynağı ve bu insan kaynağının nicelik ve niteliği özelde kurumsal kapasitenin.
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
VETERİNER HEKİMLİĞİ MEVZUATI
Etik Kavram ve İlkeler Prof. Dr. Ayten DEMİR
Tanzimat Dönemi Osmanlı Adliye Teşkilatı
YASALAR VE ÖZEL EĞİTİM.
DENETİM YÖNTEMLERİ Kamu yönetiminin denetlenmesinde ya da hesap verilebilirliğinde çeşitli yöntemler kullanılmaktadır.Bunlar ,siyasi denetim,idari denetim,
Tarım Hukuku 2.
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Anadolu’dan Haber Var
Hukukun TEMEL kavamları
Hukukun TEMEL kavamları
LAW 201 INTRODUCTION TO LAW
LAW 201 INTRODUCTION TO LAW
HUKUK BAŞLANGICI ÖĞR.GÖR.İDİL YILDIRIM.
MEDENİ HUKUK.
LAW 201 INTRODUCTION TO LAW
HUKUKUN KAYNAKLARI Hukukun kaynakları, asıl kaynaklar ve yardımcı kaynaklar olarak ikiye ayrılır. Asıl kaynaklar: Yazılı ve yazısız kaynaklar Yardımcı.
Hesap Verebilirlik ile İlgili Düzenlemeler
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
VERGİ HUKUKU KONULARA GÖRE SINIFLANDIRILMIŞÇALIŞMA SORULARI ARASI STAJA BAŞLAMA SINAVLARINDA ÇIKMIŞ SORULARDAN OLUŞTURULMUŞTUR ÖĞR.GÖR.CEMAL.
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ AYAŞ MESLEK YÜKSEKOKULU
AVRUPA KONSEYİ Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi felsefesi
Tanzimat Dönemi Osmanlı Adliye Teşkilatı
AVRUPA BİRLİĞİNDE İMTİYAZLAR VE KAMU-ÖZEL SEKTÖR ORTAKLIKLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ TURİZM MEVZUATI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
HUKUK BAŞLANGICI 12.
TEMEL HUKUK Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
Sunum transkripti:

HÜKÜMET EYLEMLERİ

Giriş Standart kural Model (örnek) Zorunlu genel kural Mantıksal yön

Hükümet eylemlerinin algısı Hükümet eylemlerini en yaygın sınıflandırma da bunlar ayırır : kanunlar Hükümet eylemleri kanuna bağlı

Kanun Kanunlar Anayasa, örgütün temel ilkelerini buna göre kurulan, bir ülkenin temel yasasıdır. Kod - örgütün belirli bir form içinde düzenlemeler değişikliği olan Kanun

Kanuna bağlı hükümet eylemleri Hükümetin Kararları kolluk kuvveti düzenlemek için verilir [6]. Hükümet yönetmelikleri Özel bir yasa gerekçesiyle görevden alınabilirliği sağlar.

Hükümet eylemlerinin bileşenleri başlıkönsözGiriş Tasarruf bölümü ekler

Hükümet eylemlerinin yapısal elementleri Kanun maddesi Yasal standart

Yasal standartların sınıflandırılması Dallara göre sivil ceza idari anayasa ticari Yasal kuvvetlere göre Kararname hükümetin kararları yönetmelikler kararlar Yapıya göre tam standartlar eksik standartlar

Hukuki sorumluluk formları Siyasi karakter SivilCezaiİdariİnzibati

Kamu yetkilileri ve görevleri Meclis Anayasal kanunlar Yapısal kanunlar Olağan kanunlar Hükümet kararları Hükümet acil yönetmelikleri Başkan (Cumhur Başkanı) Hükümet Başbakan tarafında imzalanan kararlar Yönetmelikler

Kaynakça 1.Masquelin, J., Légistique formelle; règles pratiques pour la rédaction des lois et arre ̂ tes1953, Courtrai,: Éditions administratives. 102 p. 2.European, C. EUROPA - PRESS RELEASES - Press Release - Întrebări frecvente: Autoritatea Europeană pentru Sigurana Alimentară (EFSA) la împlinirea a 10 ani /07/08/08:04:45 [cited ]; Available from: 3.EFSA. ANNUAL REPORT RO - ar09ro.pdf /07/08/08:08:22 [cited ]; Available from: Europeană and D.G.S.ş. Consumatori, Oficiul Alimentar i Veterinar (OAV) 2011, Irlanda: Comisia Europeană. 4.MacMaoláin, C., EU food law : protecting consumers and health in a common market2007, Oxford: Hart. 5.Uniunea Europeană Regulamentul (CE) nr. 178/2002 al Parlamentului European i al Consiliului din 28 ianuarie 2002 de stabilire a principiilor i a cerinelor generale ale legislaiei alimentare, de instituire a Autorităii Europene pentru Sigurana Alimentară i de stabilire a procedurilor în domeniul siguranei produselor alimentare, in Reg. CE. 178/2002, C. Europena, Editor 2002, © Uniunea Europeană, : Bruxelles. 6.Liviu Rusu, Simona Radulescu, and Nina Patru, Siguranta Alimentara-Legislatie2010, Bucuresti: Spiru Haret. 7.European Commission, Documents1999: European Commission, Directorate General for External Relations. 8.M. Fogden, Meat and Livestock Commission, and M. Keynes, Hygiene, in EU Food Law: A Practical Guide, K. Goodburn, Editor 2001, CRC. 9.Uniunea Europeană Regulamentul (CE) nr. 852/2004 al Parlamentului European i al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare, in Reg. CE. 852/2004, C. Europena, Editor 2004, © Uniunea Europeană, : Bruxelles. 10.Uniunea Europeană Regulamentul (CE) nr. 853/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală, in Reg. CE. 853/2004, C. Europena, Editor 2004, © Uniunea Europeană, lex.europa.eu/, : Bruxelles. 11.Uniunea Europeană Regulamentul (CE) nr. 854/2004 al Parlamentului European i al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind igiena produselor alimentare, in Reg. CE. 854/2004, C. Europena, Editor 2004, © Uniunea Europeană, : Bruxelles. 12.Uniunea Europeană Regulamentul (CE) nr. 2073/2005 al Comisiei din 15 noiembrie 2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare, in Reg. CE. 2073/2005, C. Europena, Editor 2005, © Uniunea Europeană, : Bruxelles.