EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞLETMELERİN ÇEVRESİ VE ÇEVRE FAKTÖRLERİ
Advertisements

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
Avrupa Birliği Ortak Tarım Planı -AB OTP-
ADÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Stratejik Planı,
Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNİN İLKELERİ
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
Büyümenin Bileşenleri Yada Belirleyicileri
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE YEREL KALKINMA
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
Kocaeli Üniversitesi Deneysel ve Klinik Araştırmalar Merkezi (DEKART)
Üniversite Sanayi işbirliği ile başarmak Prof. Aytül Erçil Sabancı University
TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI ZİRAİ ÜRETİM İŞLETMESİ PERSONEL VE MAKİNE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SAFER 2009 AÇILIŞ TOPLANTISI.
HALKLA İLİŞKİLER Yrd. Doç. Dr. Hakan KİRACI.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
EĞİTİMİN TOPLUMSAL TEMELLERİ
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
Sosyal Bilgiler TÜRKİYE NÜFUSUNUN ÖZELLİKLERİ.
Ö.Yavuz KARAGÖZ Mevlüt BALTA Hasan AKKOÇ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
TOWS MATRİSİ G Z F T İzmir İl MEM ARGE.
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
“21.Y.Y. Araştırmalarını, bilgi, iletişim ve teknoloji ile bütünleştiren, stratejik hedeflerini halkına benimsetebilmiş ve bunları ciddiyetle uygulamaya.
Yaşlı Bakım Ekonomisinin Gelişmesinde Üniversitelerin Rolü
6. BÖLÜM EĞİTİMİN TOPLUMSAL TEMELLERİ
KOP BÖLGESİNDE EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ.
Kamuda İnsan Kaynakları Yönetimine Giriş
PROJENİN PAYDAŞLARI KOP BÖLGESİ Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illerini içine alan KOP Bölgesi, km 2 alanıyla Türkiye yüzölçümünün yaklaşık.
Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü
KIRSAL KALKINMA ve ÖRNEK PROJELER
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
DOĞU ANADOLU TARIMSAL ÜRETİCİLER VE BESİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
Örtü altında yetiştiricilik, diğer üretim teknik­lerine göre daha fazla dikkat, teknolojik bilgi ve uy­gulama yöntemleri gerektirmektedir. Eksikliği görülen.
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
MERKEZİN AMACI SPORDA PERFORMANS VE HAREKET ANALİZİ İLE İLGİLİ ALANLARDA DİSİPLİNLERARASI (TıP VE MÜHENDISLIK) KOORDINASYONU SAĞLAYARAK, BILIMSEL VE.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
KIRSAL ALANDA YENİLİKÇİ HİZMET SUNUMU
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK
Capacity Building Sorun ve Çözüm Önerileri
Sağlık ve Kültür Doç. Dr. Melike KAPLAN.
EKONOMİ POLİTİK Ekonomi yönetiminde ve uygulamalarında tercih edilen politikalardır. Kırsal alan için ekonomi-politik belirlemeleri i. Nüfus ii. İstihdam.
Konu: Kırsal kalkınmada çalışma alanları ve envanter çıkarımı
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
Kırsal sosyoloji ve çalışma alanları-görevleri Prof. Dr
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
YAYGIN EĞİTİM.
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
EKONOMİK GELİŞMİŞLİK DÜZEYİNİN ÖLÇÜMÜ
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
İŞLETME BİLİMİ VE İŞLETMEYİ TANIYALIM
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
TARIMDA ÖRGÜTLENME VE KOOPERATİFÇİLİK DERS NOTLARI
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Tarım sektörünün önemi
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ KOP BÖLGESİNDE EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ TARIMSAL EĞİTİM VE YAYIM Prof. Dr. Cennet OĞUZ Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü coguz@selcuk.edu.tr

EĞİTİM Ekonomik anlamda eğitim çeşitli yaş ve toplumsal kümelerde, toplumsal ve ekonomik değişmeleri gerçekleştirmek, bireysel ve ulusal düzeyde toplumun gelişmesini sağlamak amacıyla, davranış ve becerileri geliştirmek ve bilginin yayılmasını sağlamak için gönüllü ve örgütlenmiş eylemlerin tümüdür.

Eğitim genel olarak ikiye ayrılır; Örgütlenmiş Eğitim: Uzmanlık alanlarında bilgiler edinilmesi için gerekli eğitim. Örgün Eğitim Yaygın Eğitim Hizmet içi Eğitim Örgütlenmemiş Eğitim: Toplumsal çevreyi ve mesleki eğitim ifade eder.

Değişen, gelişen ve aynı ölçüde küçülen bir dünyada yaşıyoruz Değişen, gelişen ve aynı ölçüde küçülen bir dünyada yaşıyoruz. Yakın gelecekte bu değişim ve gelişime ayak uydurabilen ulusların yaşama şansı olacaktır. Artan nüfus ve bunların göç nedeniyle şehirlerde yoğunlaşması tarımsal faaliyetlerde bulunan insanların daha fazla ve daha kaliteli üretim yapmasını zorunlu kılmakta, diğer taraftan da bu faaliyetlerde bulunan insanların daha ileri teknolojileri kullanabilecek düzeye gelmeleri için gerekli bilgilerin onlara sağlanmasını ve o insanların yaşam koşullarının bilinçli bir şekilde iyileştirilmesini gerektirmektedir.

Bilgi ve bilgiyi yönetmek günümüzün en büyük sermayesi olarak değerlendirilmektedir, Bilgi geleceği yönlendirmek geleceği yönetmek adına da en büyük girdiyi oluşturmaktadır. Bilgiye erişmede ve bilgiyi kullanmada en önemli etken eğitim (bilgi edinme) ihtiyaçlarının doğru tespit edilmesi ve edinilen bilginin doğru yerde ve zamanda kullanılmasıdır. Eğitim-yayım ihtiyaç analizi bölgenin öncelikli hedefleri doğrultusunda gerek eğiticilerin gerekse çiftçilerin geliştirilmesi gereken alanları belirlemek amacıyla yapılan bir çalışmadır.

ÇALIŞMA İLE Devlet kurumları ve çiftçi örgütlerinin “Tarımsal eğitim ve yayım” konusunda mevcut durumlarının ortaya konulması, Eğitim ve yayım faaliyeti yapan personel profilinin ortaya konulması, Eğitim ve yayım faaliyeti yapan eğiticilerin ihtiyaç duydukları konuların belirlenmesi, Çiftçi eğitim konularının belirlenmesi amaçlanmaktadır.

Bu aracın adı: TARIMSAL YAYIMDIR. Bu nedenle devlet ve ilgili paydaşlar kırsal kesim insanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesinde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek ve bu insanların ihtiyaç duydukları tarımsal teknik bilgileri onlara sağlayacak sağlıklı bir mekanizmayı kurmak ve çalıştırmak durumundadır. Bu aracın adı: TARIMSAL YAYIMDIR.

YAYIM EĞİTİMİ Tarımsal Yayım, en genel tanımı ile “çiftçi eğitimi”dir. Tarımsal Yayım, tarımla uğraşan kişilerin sosyal, ekonomik ve kültürel yönden kalkınmalarına yardım etmek amacına yönelik, okul-dışı ve gönüllü bir eğitim sistemidir. İletişim, insanlar arasında karşılıklı olarak bilgi, duygu ve düşüncelerin iletilmesidir. Tarımsal Yayım eğitime, eğitim ise iletişime dayanan faaliyetlerdir.

ÇİFTÇİ EĞİTİM VE YAYIM ÇALIŞMALARI EĞİTİM YAYIM ÇALIŞMALARI ÇİFTÇİ TOPLANTISI, UZUN VE KISA SÜRELİ KURSLAR, SERGİ VE TEŞVİK MÜSABAKALARI, DENEME VE DEMOSTRASYONLAR, TARLA GÜNLERİ, KİTLE YAYIM VASITALARI, ÜRETİM VE HİZMETİÇİ EĞİTİM ÇALIŞMALARI OLARAK YAPILMAKTADIR.

YAYIM EĞİTİMİ Tarımsal Yayım’da hedef kitle, tarımla uğraşan kişilerdir , Tarımsal Yayım amaçları da çok yönlü olmak durumundadır, Bu amaçlar eğitimle ulaşılabilecek ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel nitelikte olabilir, Ekonomik amaçlar; gelirin artırılması, sosyal amaçlar; bölgeler ve cinsiyetler arası farklılıkların azaltılması, kültürel amaçlar; katılımcılığın ve hoşgörü kültürünün geliştirilmesi çevresel amaçlar ise; çevre koruma ve geliştirme bilincinin kazandırılması gibi amaçlardır..

Yeni teknoloji üreten Endüstriler Tarımsal Yayım Çiftçiler

Bölge Açısından Eğitim İhtiyacı; KOP’tan doğrudan ya da dolaylı etkilenen kırsal nüfusun, sürdürülebilirlik ve katılımcılık ilkeleri doğrultusunda eğitim ihtiyaçlarını karşılamak ve kendine yeterli olma konusunda yardımcı olmak, KOP’a hizmet götüren kadro ve kurumların teknik kapasitelerini geliştirmeleri yönünde destek vermek, KOP’un uygulama süreci boyunca edinilen bilgi ve birikimi ulusal ve uluslararası platformlara aktarmak açısından önem taşımaktadır.

HER TOPLUM SÜREKLİ BİR SOSYAL DEĞİŞİM İÇİNDEDİR. & GELİŞİM Davranış Değişimi Teknolojik Değişim Rantabilite Bakış Açısı

DAVRANIŞ DEĞİŞİM AŞAMALARI İTİCİ GÜÇLER KARŞI GÜÇLER

ARAŞTIRMA BİRİMLERİ Bakanlık Araştırma Enstitüleri Üniversiteler Özel Kuruluşlar (Tarıma dayalı sanayi vd.) Yayım Birimi ÜRETİCİ D İ Ğ E R Ü T C L Teknoloji Kullanımı Üretim Artışı & Gelir Artışı

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER