MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BELEDİYELERDE FAALİYET RAPORU
Advertisements

T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi
ŞUBEMİZİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
T.C. Maliye Bakanlığı Tanıtım Sunumu Atilla ÇAKIR Maliye Uzmanı
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Genel İdari Yapı Ferhan ERGÜN –Maliye Uzmanı
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
Strateji Geliştirme Başkanlığı SGB.net Sistemi Genel Tanıtımı
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Strateji Geliştirme Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı
DEFTERDARLAR ÇALIŞMA TOPLANTISI
Ankara, 25 Mart 2011 Mehmet KAYA Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreteri HSYK’ nın Anayasal Değişiklik Doğrultusunda Yeniden Yapılandırılması.
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI İÇ KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI.
 BİRİMİMİZİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI * Odanın faaliyetlerinin yerel ve ulusal basın aracılığı ile odamızca çıkarılacak bülten ve dergiler aracılığıyla.
“İYİ YÖNETİŞİM SİSTEMİ” GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI ÖRNEĞİ
PERFORMANS PROGRAMI SÜRECİ VE SGB.net SİSTEMİ UYGULAMASI
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MALİ YÖNETİM VE KONTROL ALANINDA YAŞANAN GELİŞMELER VE HEDEFLER Mehmet BÜLBÜL Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı 1 Mayıs.
YAYIMLANAN MALİ VERİLER .
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (TEFBİS) 12 NİSAN 2009 BU PROJE KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME.
H.Abdullah KAYA Daire Başkanı Ankara
11 Kamu Mali Yönetimi Eğitimi Ekonomi ve Maliye Müdürlükleri İle Strateji Geliştirme Başkanlıklarının Konumu 1. Gün, 1. Bölüm Ankara, Şubat - Mart 2007.
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
11 Kamu Mali Yönetimi Eğitimi Ekonomi ve Maliye Müdürlükleri İle Strateji Geliştirme Başkanlıklarının Konumu 1. Gün, 1. bölüm Ankara, Şubat - Mart 2007.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
T.C. ADALET BAKANLIĞI İÇ DENETİM BAŞKANLIĞI
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
YÖNETİM BİLGİ SİSTEMLERİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
MEBGEP / CBMoNE GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali İşbirliği 2006 Programı Hibesi 3.7 MİLYON EURO PROJENİN BÜTÇESİ.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ
1 Yönetim Bilgi Sistemleri 2015– ANKARA Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI MİSYONUMUZ :  Üniversitemiz mali hizmetlerinin sunulmasında kaynakların, etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde.
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
FONKSİYONEL KODLARIN KULLANIM ALANLARI
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Faaliyet Raporları Demet ARSLANTAŞ
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
STRATEJİK YÖNETİM SİSTEMİ
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
MERSİN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
Sunum transkripti:

MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı

Bütünleşik Portal tarihinde Müsteşar Başkanlığında yapılan Üst Yönetim Kararı İstihsali amacıyla yapılan toplantıda; Bakanlık portalinin fonksiyonel yapıda olacağına, Aşağıdaki eylemler tamamlanınca ihaleye çıkılacağına karar verilmiştir; Şartnameler gözden geçirilecek, Portal konusunda örnekler oluşturulup incelenecek, Tasarım ve içerik yönetimine ilişkin taslak bir yönerge hazırlanacak. 2

Strateji Geliştirme Başkanlığı Fonksiyonel Yapı  Dünyada iyi uygulama örnekleri incelendi,  İyi uygulama örneklerinde kurumsal web sitelerinin fonksiyonel yapıda olduğu,  Ayrıca devlet hizmetlerinin tek bir portalden sunulduğu yapılarda fonksiyonel yapının tercih edildiği görüldü. 3

Strateji Geliştirme Başkanlığı 4 Ülke Düzeyinde İyi Uygulamalar USA.gov

Strateji Geliştirme Başkanlığı 5 GOV.UK Ülke Düzeyinde İyi Uygulamalar

Strateji Geliştirme Başkanlığı 6 Ülke Düzeyinde İyi Uygulamalar government.nl

Strateji Geliştirme Başkanlığı Bakanlık Düzeyinde İyi Uygulamalar Almanya Maliye Bakanlığı 7

Strateji Geliştirme Başkanlığı 8 Finlandiya Maliye Bakanlığı Bakanlık Düzeyinde İyi Uygulamalar

Strateji Geliştirme Başkanlığı 9 Japonya Maliye Bakanlığı Bakanlık Düzeyinde İyi Uygulamalar

Strateji Geliştirme Başkanlığı 10 Makedonya Maliye Bakanlığı Bakanlık Düzeyinde İyi Uygulamalar

Strateji Geliştirme Başkanlığı 11 İyi Uygulamalardaki Yapı  Kurumların görev alanlarına göre sunduğu hizmetler fonksiyonlar bazında sunulmaktadır.  Tüm veri ve dokümanlar bu fonksiyonlar altında yer almaktadır.

Strateji Geliştirme Başkanlığı 12 İyi Uygulamalardaki Yapı Almanya Maliye Bakanlığı İngiltere Hazinesi

Strateji Geliştirme Başkanlığı 13 İyi Uygulamalardaki Yapı  Her türlü yayın, rapor, istatistik, duyuru ve haberler hem ilgili olduğu fonksiyon içerisinde hem de topluca ayrı bir başlıkta sunulmaktadır,  Söz konusu dokümanlar için tarih aralığı, konu başlığı, doküman tipi veya ilgili kelimelerin girilmesiyle arama yapılabilecek zengin arama motorları bulunmaktadır.

Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 İyi Uygulamalardaki Yapı İngiltere Hazinesi

Strateji Geliştirme Başkanlığı 15 İyi Uygulamalardaki Yapı Almanya Maliye Bakanlığı Finlandiya Maliye Bakanlığı

Strateji Geliştirme Başkanlığı 16 İyi Uygulamalardaki Yapı  Detay bilgiler için aynı yapı içeresinde ayrı sayfalar dizayn edilmiştir,  Bazı spesifik alanlar için (vergi gibi) birimlerin bağımsız web siteleri bulunmaktadır.

Strateji Geliştirme Başkanlığı 17 İyi Uygulamalardaki Yapı İngiltere Hazinesi İç Denetim Birimi

Strateji Geliştirme Başkanlığı 18 Finlandiya Maliye Bakanlığı Vergi İdaresi İyi Uygulamalardaki Yapı

Strateji Geliştirme Başkanlığı 19 Bakanlığımız için Önerilen Yapı Bakanlığın görev alanı kapsamındaki hizmetler belli fonksiyonlar halinde sunulacak, Bu fonksiyonlarda temel ve öncelikli veriler ile dokümanların sunulması esas olacak, Gerekli hallerde bu fonksiyona ilişkin detaylı veriler ve dokümanlar için kullanıcılar ayrı bir sayfaya yönlendirilecektir.

Strateji Geliştirme Başkanlığı 20 Bakanlığımız için Önerilen Yapı A.Fonksiyonlar/Konular/Hizmetler 1. Bütçe Bütçe Kanunu ve ekleri Temel Bütçe Verileri ve Tabloları (aylık, yıllık vb) Bütçe Gerçekleşmeleri ve Uygulama Sonuçları Aylık Bütçe Bülteni Bütçe Mevzuatı Raporlar, Duyurular, Haberler, Yayınlar, İstatistikler vs. …… 2. Muhasebe Merkezi Yönetim Kesin Hesapları Genel Yönetim Mali İstatistikleri Mali Analiz Raporları ve Bültenler Muhasebe Mevzuatı Raporlar, Duyurular, Haberler, Yayınlar, İstatistikler vs. …….

Strateji Geliştirme Başkanlığı 21 Bakanlığımız için Önerilen Yapı A.Fonksiyonlar/Konular/Hizmetler 3. Mali Yönetim ve Kontrol İç Kontrol İç Denetim İlgili Mevzuat Çalışmalar, Projeler, Haberler, Duyurular ……… 4. Vergi Vergi Politikası ile ilgili Dokümanlar Vergi Denetimi Temel Mevzuat Duyurular, Haberler, Yayınlar ……… 5. Mali Suçlar Aklama Suçu Terörün Finansmanı Mevzuat Duyurular, Haberler, Yayınlar Projeler ………

Strateji Geliştirme Başkanlığı 22 Bakanlığımız için Önerilen Yapı A.Fonksiyonlar/Konular/Hizmetler 6. Devlet Malları Yönetimi Mevzuat, Projeler Haber, Duyuru, Yayınlar vs. ……… 7. Hukuk Danışmanlığı ve Muhakemat Mevzuat, Haber, Duyuru, Yayınlar vs. ……… 8. Ekonomik Veriler Yıllık Ekonomik Raporlar Aylık Ekonomik Raporlar Makroekonomik Görünüm Raporu Göstergeler, Projeksiyonlar ………

Strateji Geliştirme Başkanlığı 23 Bakanlığımız için Önerilen Yapı A.Fonksiyonlar/Konular/Hizmetler 9. Kurumsal Yönetim Stratejik Plan Performans Programı Faaliyet Raporu İyi Yönetişim İnsan Kaynakları Yönetimi İdari ve Mali İşler ……… 10. Bilişim Teknolojileri BT Politika ve Stratejileri BT Kurulu BT Mevzuatı Yayınlar, Raporlar Projeler Duyurular, Haberler 11. Uluslararası İlişkiler Avrupa Birliği Uluslararası Toplantılar Çalışmalar, Projeler Raporlar, Yayınlar Haberler, Duyurular ………

Strateji Geliştirme Başkanlığı 24 Bakanlığımız için Önerilen Yapı B. Yayınlar Yayınlar için belli tarih aralığı ve konusuna göre arama yapılabileceği bir arama alanı bulunacaktır. Maliye Dergisi Tebliğler Dergisi Basılı Kitaplar …… C. Raporlar Raporlar için belli tarih aralığı ve konusuna göre arama yapılabileceği bir arama alanı bulunacaktır. Ekonomik Raporlar Performans Programları Faaliyet Raporları Aylık Bütçe Gerçekleşmeleri Raporu Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu Mali Analiz Raporları Milli Emlak Raporları …………..

Strateji Geliştirme Başkanlığı 25 Bakanlığımız için Önerilen Yapı D. İstatistikler İstatistikler için belli tarih aralığı ve konusuna göre arama yapılabileceği bir arama alanı bulunacaktır. Gerekli hallerde ilgili veri tabalarından veriler çekilebilecektir. Genel Yönetim Mali İstatistikleri Kadro İstatistikleri Maaş İstatistikleri Personel İstatistikleri Taşınmaz İstatistikleri ……. E. Projeler Projeler için belli tarih aralığı ve konusuna göre arama yapılabileceği bir arama alanı bulunacaktır. Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi Projesi Stratejik Yönetim Sistemi Projesi Karapara Aklanması ile Mücadele Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi Maliye Politikaları Analiz ve Değerlendirme Modellerinin Geliştirilmesi Projesi ……….

Strateji Geliştirme Başkanlığı 26 Bakanlığımız için Önerilen Yapı F. Mevzuat Bütçe Mevzuatı İhale Mevzuatı Kamu Personel Mevzuatı Muhasebe Mevzuatı Taşınmaz Mevzuatı Personel Mevzuatı Vergi Mevzuatı ………. G. Etkinlikler Eğitimler Konferans, Seminer, Çalıştaylar H. Basın Basın Bültenleri Konuşmalar, Röportajlar ve Makaleler Haberler, Duyuralar Fotoğraflar I. Duyurular j. Bakanlık Teşkilat Şeması Tarihçe Yönetim Misyon ve Vizyon