24.1 GİRİŞ Bu ünite şöyle ilerleyecektir: Öncelikle kabul edilebilirlik kavramını tanımlayarak çevre politikalarının kabul edilebilirliğini etkileyen.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Prof. Dr. Ali ŞEN Akdeniz KARPAZ Üniversitesi
Advertisements

Polise güven, meşruiyet ve kanunlara uymak
İŞ DEĞERLEME İş Değerleme: Bir iş yerinde mevcut işler arasındaki değer farklılıklarını ortaya çıkaran bir karşılaştırma yöntemidir. Böylece işlerin önem.
MALİ SOSYOLOJİ
Kalite İlkelerinin Geliştirilmesi ve Uygulanmasında ve Uygulamaların Niteliğinin Garanti Edilmesinde «Adım Adım Derneği’nin» (ISSA) Deneyimi Mihaela Ionescu,
PAZARLAMA YÖNETİMİ: ÜNİTE 3
Bölüm 25 Toplam Arz- Toplam Talep. 2 Toplam Talep (AD) Monetaristler: AD negatif eğimli, sadece para arzı değişiklikleri kaymasına neden olur. Keynesyenler:
Takımlar Neden Bu Kadar Popüler Oldu? Onlarca yıl önce W. L. Gore, Volvo ve General Foods gibi firmalar, üretim aşamalarına takımları da dâhil.
İstatistikte Bazı Temel Kavramlar
TOPLUMSAL YAPI VE TOPLUMSAL İLİŞKİLER
I.BÖLÜM TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI KAVRAMI VE PAZARLAMA
Ünite Tasarım Sunusu Hazırlayan : Ebru GİRGİN.
MODELLERDEN ÖĞRENME Enver CANER
Hipotezlerin /Araştırma sorularının formüle edilmesi
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROGRAMLARI
MİLLİ EDEBİYAT HAZIRLAYANLAR  Gülcan Diribaş  Elif Er  Aylin Köseler.
ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ VE MOTİVASYON
Çok Kültürlü Bir Bakış Açısına Göre Çocuklar
TEMEL EKONOMİ 1. GİRİŞ Temel Ekonomi - Prof. Dr. Tümay ERTEK.
Hipotez Testi.
TRAFİK SORUNU Çözüm.
Okul Öncesi Eğitimden İlköğretime Geçiş.
5.Gün MATEMATİK 1.KİTAP İŞLEM ÖNCELİĞİ ANTRENMANLARLA
UYGULAMA 5 yaşın altındaki çocuk ölüm sayısını etkileyen nedenleri araştırmak amacı ile 63 ülkede 2003 yılında yapılan araştırmadan elde edilen verilerle.
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
Erken Çocukluk Döneminde
ÖĞRENME AMAÇLARI İki değişken arasındaki “ilişki” ile neyin kastedildiğini öğrenmek Farklı yapıdaki ilişkileri incelemek Ki-kare analizinin uygulandığı.
ÖĞRENME AMAÇLARI Veri analizi kavramı ve sağladığı işlevleri hakkında bilgi edinmek Pazarlama araştırmalarında kullanılan istatistiksel analizlerin.
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
Eğitimin ve Toplum.
Kamu Politikaları Giriş
11.1 GİRİŞ Bu ünitede sosyal sürdürülebilirliğin bireysel seviyede incelenebilmesinin bir yolu olan yaşam kalitesi (quality of life- QoL) ölçeğini.
10.1 GİRİŞ Bu ünitede yerleşim çevrelerindeki insan-çevre etkileşimini (people-environment transactions) analiz ederek, şehir çevre kalitesiyle.
20.1 GİRİŞ Bu ünite, kitabın geri kalan ünitelerinden farklıdır. Belirli araştırma bulguları, metotları ya da teorik görüşlere odaklanmayacaktır.
15.1 GİRİŞ Bu kitabın diğer üniteleri çevreci bir seçeneği tercih etmeyi açıklayan bireysel ve bağlamsal etkenler üzerinde durmaktadır. Bu ünite.
22.1 GİRİŞ Uygulamalı davranış analizine (applied behaviour analysis) göre, davranışı değiştirmek için bir davranışın sonuçlarını (consequences)
25.1 GİRİŞ Bu ünite, alanında bir lider olan Lewin’in değişim teorisini sunarak başlayacaktır. Bölüm 25.3 ve 25.4, davranış değişikliği üzerine.
Korelasyon analizi.
İNCELEME Bilimin İşlevleri İstatistiksel Yöntemler Değişken Türleri
GİRİŞİMCİLİK.
6.1 GİRİŞ Stresli ve endişeli görünen bir arkadaşınıza ne önerirsiniz? Gidip uyumasını mı, eğlenceli bir film izlemesini mi, yoksa ormanda bir gezintiye.
26.1 GİRİŞ Bu ünite, sosyal çevresel sistemler için geçerli olan sosyal karmaşıklık (social complexity) ilkelerini aydınlatacak ve bu tür sistemleri.
KISIM 4 Sınıfta Biliş BÖLÜM 15 Fen Bilimlerinde Bilişsel Yaklaşımlar.
Etik İle İlgili Temel Kavramlar
Sermaye Varlık Fiyatlama Modeli (CAPM)
Aynı durumda kalmamak Başka bir biçim veya duruma geçmek.
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
9.1 GİRİŞ Bu ünitenin ilk bölümü, insanların yapılı çevrelerini nasıl gördükleri ve nasıl değerlendirdikleriyle (appraise) ilgili olup ikinci bölüm.
27.1 GİRİŞ Bu ünitenin amacı, gelişmekte olan ülkelerde gerçekleştirilmiş başarılı teorik, kavramsal ve metodik çevre psikolojisi uygulamalarını.
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
HİPOTEZ TESTLERİNE GİRİŞ
Bilimsel Araştırma ve Bilimsel Araştırma Süreci II
19.1 GİRİŞ Alışkanlıklar (habits), belirli durumsal ipuçlarını (cues) ve belirli durumsal davranış (zinciri) modellerini ilişkilendirerek davranışı.
SINIF YÖNETİMİ.
16.1 GİRİŞ Bu ünitede, afektif ve sembolik etkenlerin çevresel davranış üzerinde önemli rolü olduğunu göstereceğiz. Öncelikle sembolik ve afektif.
ÖĞRENME AMAÇLARI Olasılıklı örneklem ile örnek büyüklüğüne karar vermenin altında yatan sekiz aksiyomun anlaşılması Güven aralığı yaklaşımını kullanarak.
7.SINIF 4.ÜNİTE İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUMLAR NAZİFE İLBEY.
Tutundurmanın Satışa Etkisi
Bankacılıkta ETİK 2017 R. Hakan ÖZYILDIZ
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Risk faktörleri-koruyucu faktörler perspektifi
SOSYAL BİLGİLRİN TEMELLERİ
Bankacılıkta ETİK 2018 R. Hakan ÖZYILDIZ
DENETİM YAKLAŞIMININ BELİRLENMESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Bordro Nasıl Hesaplanır tüm örneklerini sayfamızda bulabilirsiniz.
Eğitim İhtiyaç Analizinin tüm örneklerini sayfamızda bulabilirsiniz.
Bordro Nasıl Hesaplanır tüm örneklerini sayfamızda bulabilirsiniz.
Sunum transkripti:

24.1 GİRİŞ Bu ünite şöyle ilerleyecektir: Öncelikle kabul edilebilirlik kavramını tanımlayarak çevre politikalarının kabul edilebilirliğini etkileyen bireysel faktörlerle ilgili teorik çerçeveyi sunacağız. Daha sonra prosedürel adalet algısı (procedural fairness) ve otoritelere güvenin (trust) kabul edilebilirlik yargısındaki rollerini açıklayacağız. Son olarak, gerçek yaşamdan bir örnekle bu faktörlerin çevre politikalarının kabul edilmesini nasıl etkilediğini göstereceğiz.

24.2 BİR SOSYAL ÇELİŞKİ OLARAK KABUL EDİLEBİLİRLİK Pek çok çevre politikasının negatif bireysel sonuçları ve pozitif kolektif sonuçları vardır. Hâl böyle olunca da, pek çok politika önleminin kabul edilebilirliği bir sosyal çelişki (social dilemma) olarak tasvir edilebilir, çünkü bireysel ve toplumsal sonuçlar birbirine aykırıdır.

24.3 POLİTİKA TEDBİRLERİNİN KABUL EDİLEBİLİRLİĞİNİ AÇIKLAYAN TEORİK ÇERÇEVE Çevre politikalarının kabul edilebilirliğinin sosyal bir çelişkiyi yansıttığı varsayıldığında, kabul edilebilirliği etkileyen faktörleri açıklayan ilgili teorik çerçeve, açgözlülük-randıman- adalet (greed-efficiency-fariness-GEF) hipotezidir.

Çevre politikalarının kabul edilebilirliği üç temel faktöre bağlanabilir: Bireysel politika çıktıları Kolektif politika çıktıları Politika çıktılarının adil dağıtımı

Şekil 24.1 Politika çıktılarını değerlendirirken yapılan karşılaştırmalarla ilgili bir özet. Schuitema, Steg ve Van Kruining’den (2011) uyarlanmıştır.

24.4 PROSEDÜREL ADALET VE ÇEVRE POLİTİKALARININ KABUL EDİLEBİLİRLİĞİ Adil prosedürler ve karar verme süreçleri bu kararlara daha fazla uyum gösterilmesini sağlar ve karar verenlere güveni artırır, bunlar da çevre politikalarının kabul edilmesinin ön koşullarıdır.

24.5 TOPLU TAŞIMA ZAMANLA NASIL ARTAR? BİR ÖRNEK

Şekil 24.2 Uygulamadan önce ve sonra trafik sıkışıklığındaki değişikliğin sonuçlarıyla ilgili inançlar. SEK = Swedish Kronor (İsveç Kronu). ***p <.001; **p <.01; *p <.05; n.s. = istatistiksel olarak önemsiz.

1-) Çevre politikalarının kabul edilebilirliğini araştırmak neden önemlidir? 2-) Çevre politikalarının kabul edilebilirliği nasıl tanımlanabilir? 3-) Adalet prensiplerini yazınız. Bilhassa hangi adalet prensipleri çevre politikalarının kabul edilebilirliği açısından önemlidir? 4-) Politika önlemlerinin kabul edilebilirliği nasıl artırılabilir? DEĞERLENDİRME SORULARI

Özet Bölüm özetlerini kitabımızda bölüm sonlarında bulabilirsiniz.