657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
Advertisements

Türk Eğitim Sistemi Ve Okul Yönetimi
ORTADOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
YILLIK VE MAZERET İZİNLERİ
Personel Hareketliliği
2914 SAYILI YÜKSEK ÖĞRETİM PERSONEL KANUNU
Sicil: Personelin Değerlendirilmesi
TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ADAY BAŞVURU BELGESİ akademik yılı Yüksek Lisans Programı giriş sınavına katılmak.
TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
İstanbul Üniversitesi
MMO ÖRGÜT KURULUŞ GÖREV VE YETKİ YÖNETMELİĞİ ŞUBE ÖRGÜTÜ Şube Genel Kurulu, Şube Yönetim Kurulu, Şube Danışma Kurulu, İl/ilçe Temsilcilikleri, Mesleki.
KBS MALİ İSTATİSTİK UYGULAMASI
KORUYUCU AİLE NEDİR?.
OPERASYONEL SÜREÇLER YÖNETİM ve DESTEK SÜREÇLER
4734 Sayılı KAMU İHALE KANUNU.
HARCAMA YETKİLİSİ Harcama yetkilisi kimdir?
KAMUDA İÇ DENETİM (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu)
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
HATAY İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ İDARİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
İLK ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
KURUM YAZIŞMALARI 1 Öğr. Gör. Hakan YILDIZ.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNİN YER DEĞİŞTİRME
İÇİNDEKİLER A-YASAL DÜZENLEMELERDE KAMU GÖREVLİSİ KAVRAM I 1-Genel Olarak Kamu Görevlisi Kavramı 2-Yasal Düzenlemelerde Kamu Görevlisi Kavramı 3-Devlet.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
657 Sayılı Devlet Memurları
AYLIKSIZ İZİN
PERSONEL KANUNLARINA GÖRE 4/1-c SİGORTALILARININ ÖĞRENİM DURUMLARI İTİBARİYLE GÖREVE GİRİŞ DERECE VE KADEMELERİ.
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
Yer Değiştirme. YER DEĞİŞTİRME Madde-72: Yer değiştirme suretiyle atanma Kurumlarda yer değiştirme suretiyle atanmalar; hizmetlerin gereklerine, özelliklerine,
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 657 SAYILI KANUN İSTANBUL-KASIM 2015.
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ
Takdirname ve Ödüllendirme
Türk Kamu Personel Rejiminin Özellikleri ve İstihdam Biçimleri
Kamu Hizmetine Giriş. Bu hafta neler var...  Kamu Hizmetine Girişte Anayasal İlkeler  Hizmete Girişte Aranan Genel ve Özel Şartlar  Hizmete Alma Politikası.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİSİPLİN KURULLARI VE DİSİPLİN AMİRLERİ
YÖNETİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZLÜK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI SİCİL İŞLEMLERİ BİRİMİ.
PERSONELİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE MOTİVASYONU
MEMURLARIN YARGILANMASI
GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA
ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ
Hazırlayan Bölüm / Departman Adı Hazırlayan Kişi Ad Soyad Hazırlayan Kişi Ünvan KOSGEB REHBERLİK VE DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİ RG : 05/06/2011/ /02/2011.
DANIŞMANLIK TEDBİRİ UYGULAMALARI
Geçici Görevlendirme Kurumlararası Geçici Görevlendirme Geçici görevlendirmeler farklı şekillerde düzenlenmiştir. Buna göre; -memur muvafakati ile geçici.
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 2914 Yükseköğretim Personel Kanunu Mali Hükümleri ve Genel Bilgiler Ali DEMİREL Şube Müdürü Ankara Ocak 2015.
Soruşturma Türleri ve Getirilen Tekliflerin Uygulanması
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI sayılı Kanunun 35 inci Maddesi Uyarınca Geçici Kadro Tahsisi ile Mecburi Hizmet Yükümlülü.
MEMURUN GENEL HAKLARI Uygulamayı isteme hakkı:
DEVLET MEMURLARI KANUNU DEVLET MEMURLARI KANUNU MALİ HÜKÜMLER.
Ahi Evran İlkokulu/Ortaokulu
ÖDÜLLENDİRME Milli Eğitim Bakanlığı mensuplarına Takdir ve Teşekkür Belgesi Verilmesi hakkında Yönerge.
CUMHURİYET MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Tuba DEL İ KAYA Adalet Öğretmeni.
Yer Değiştirme.
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
AKADEMİK KADRO VE YAZIŞMAŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YETKİ VE GÖREVLERİ
OKULDA İŞGÖREN HİZMETLERİ
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
UŞAK ÇOCUKLARINA KORUYUCU AİLE OLUYOR
HARCAMA YETKİLİLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
OKULDA PERSONEL HİZMETLERİ
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU SORULARI
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
SİCİL PERFORMANS.
Görev ve Sorumluluklar
Levent Küçük İç Denetçi İstanbul, Temmuz 2018
SEÇİMLERDE ADAY OLAN KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ REHBER
Sunum transkripti:

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (Ödüllendirme , Memur Bilgi sistemi ve Özlük Dosyası Nurullah DAVUTOĞULLARI MGM İSTANBUL-KASIM 2015

ÖDÜLLENDİRME

BAŞARI VE ÜSTÜN BAŞARI BELGESİ Memurlara, merkezde bağlı veya ilgili bakan, illerde valiler, ilçelerde kaymakamlar tarafından başarı belgesi verilebilir. Başarı belgesinin hangi hallerde verileceği 657 sayılı Kanunda sayılmaktadır. Üç defa başarı belgesi alanlara üstün başarı belgesi verilir.

KİMLERE VERİLEBİLİR Görevli oldukları kurumlarda olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapmak suretiyle; kamu kaynağında önemli ölçüde tasarruf sağlanmasında, kamu zararının oluşmasının önlenmesinde ve önlenemez kamu zararlarının önemli ölçüde azaltılmasında,

KİMLERE VERİLEBİLİR kamusal fayda ve gelirlerin beklenenin üzerinde artırılmasında sunulan hizmetlerin etkinlik ve kalitesinin yükseltilmesinde somut olaylara ve verilere dayalı olarak katkı sağladıkları tespit edilen memurlara verilebilir.

ÖDÜL Üstün başarı belgesi verilenlere, en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) % 200’üne kadar ödül verilebilir. Ödül merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesi hâlinde verilir.

ÖDÜL Bir Mali Yıl İçinde Ödüllendirilecek Memur Sayısı: Kurumun yılbaşındaki dolu kadro mevcudunun binde onundan, Gümrük Müsteşarlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü kadroları için binde yirmisinden fazla olamaz.

MEMUR BİLGİ SİSTEMİ VE ÖZLÜK DOSYASI

MEMUR BİLGİ SİSTEMİ, ÖZLÜK DOSYASI Memurlar, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası esas alınarak kurumlarınca tutulacak personel bilgi sistemine kaydolunurlar. Memurun adı, soyadı, cinsiyeti, doğum tarihi ve yeri, öğrenimi, kadro unvanı ve derecesi, memuriyete başlama tarihi, memuriyetten ayrılma tarihi ve sebebi, sendika üyeliğine ilişkin bilgiler ile gerekli görülecek diğer mesleki bilgiler kaydedilir.

MEMUR BİLGİ SİSTEMİ, ÖZLÜK DOSYASI Her memur için bir özlük dosyası tutulur. Özlük dosyalarının itina ile doğru ve tarafsız bir şekilde tutulmasından personel birimleri sorumludur. Özlük dosyaları memurların başarı, yeterlik ve ehliyetlerinin tespitinde, kademe ilerlemelerinde, derece yükselmelerinde, emekliye ayrılmalarında veya hizmetle ilişkilerinin kesilmesinde göz önünde bulundurulur.

MEMUR BİLGİ SİSTEMİ, ÖZLÜK DOSYASI Özlük dosyası sekiz bölümden oluşur: Birinci bölümde; ilk-yeniden-naklen atamaya ilişkin belgeler, İkinci bölümde; öğrenim durumu, bildiği yabancı diller ve derecesi, yaptığı lisansüstü eğitim-staj ve incelemeleri ile ilgili belgeler, katıldığı her türlü eğitim faaliyetine ilişkin belgeler, kendisi tarafından verilen yayın ve eserlerine ilişkin bilgiler, Üçüncü bölümde; memurun kullandığı izinlere ilişkin belgeler,

MEMUR BİLGİ SİSTEMİ, ÖZLÜK DOSYASI Dördüncü bölümde; disiplin soruşturmalarına ilişkin evraklar ile verilen disiplin cezaları, yargı organlarınca memur hakkında verilmiş karar örnekleri, görevden uzaklaştırmaya ilişkin belgeler ile varsa inceleme, soruşturma ve denetim raporları, Beşinci bölümde; kurumlarca gerekli görülmesi halinde memurun maaş, ücret, harcırah ve sair parasal haklarına ilişkin belgeler, emeklilik durumuna ilişkin belgeler, bakmakla yükümlü olduğu kişilere ilişkin bildirimler, mal beyannameleri ile sendika üyeliğine ilişkin belgeler,

MEMUR BİLGİ SİSTEMİ, ÖZLÜK DOSYASI Altıncı bölümde; adaylık ve asli memurluğa atanma belgeleri, derece ve kademe ilerlemeleri, sınıf, yer, unvan, görev değişiklikleri ile ilgili belgeler, geçici görevlendirilmesine ilişkin belgeler, Yedinci bölümde; ödül, başarı ve üstün başarı belgesi verilmesine ilişkin bilgi ve belgeler, Sekizinci bölümde; askerlik, mecburi hizmet yükümlülüğü ve özürlülük durumuna ilişkin belgeler ile yukarıdaki bölümler kapsamına girmeyen memurun hizmet durumuna ilişkin diğer mesleki bilgi ve belgeler, yer alır. 

MEMUR BİLGİ SİSTEMİ, ÖZLÜK DOSYASI Belgeler ilgili bölüme, eski tarihli olan altta olacak şekilde, kronolojik sıraya göre yerleştirilir. Görevi herhangi bir şekilde sona eren memurların özlük dosyaları kurumlarınca saklanır. Özlük dosyalarının tutulması ve muhafazasında özel hayatın gizliliği ilkesine riayet edilir. Özlük dosyası içeriği hakkında soruşturma ve kovuşturmaya yetkili merciler dışındakilere açıklama yapılamaz, bilgi verilemez.   

Nurullah DAVUTOĞULLARI Teşekkür eder, meslek hayatınızda başarılar dilerim... Nurullah DAVUTOĞULLARI ndavutogullari@gmail.com