KONGRE TURİZMİ VE FUAR ORGANİZASYONU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2013 Tanıtım Sunumu Tanıtım Sunumu Üntaş A.Ş. dinamik yapısı, kaliteli, hızlı ve kusursuz organizasyonlarıyla sektöründe Türkiye’nin önde gelen.
Advertisements

SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
AÇIKLAYICI TARTIŞMA TÜRLERİ:SEMPOZYUM
EV TURİZMİ KOMİTESİ.
Bodrum’da turizm Yakın zamana kadar Bodrum Turizminin referans unsurları; Deniz, kum ve güneş, Balık ve yöresel yemekler Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro,
Hazırlayan Yard.Doç.Dr. Cihan SEÇİLMİŞ
TARTIŞMA TÜRLERİ DİL VE ANLATIM-10.SINIFLAR HALİL GÜREL ANADOLU LİSESİ
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU
5. Dünya Su Forumu bir sonraki Forumun programını oluşturma ortaklık WWC-Türkiye-Uluslar arası paydaş başlangıç toplantısı İstanbul– 19 Mart 2007.
Hazırlayan Yard.Doç.Dr. Cihan SEÇİLMİŞ
TURİZMİN GELİŞMESİNE ETKİ EDEN UNSURLAR
EV TURİZMİ KOMİTESİ.
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
Tartışma Yönetme Deniz YENİ Nisan 2007.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ
TARTIŞMA YÖNTEMİ.
Buluş Yoluyla Öğretim Stratejisi
LOGO V.ULUSLARARASI SAĞLIK YÖNETİMİ KONGRESİ ARALIK 2014 ANTALYA, TÜRKIYE PROF. DR. SEVAL AKGÜN.
TANITMA NEDİR Turizmde tanıtma; yurt içinde veya yurt dışında insanların ilgilerini bir ülkenin bölgenin ya da turistik bir yerin turistik ürünleri üzerine.
Türkiye’de Metal Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği İçin Etkin ve Güvenilir Kaynakların Kullanımı Hollanda Hükümeti Matra Fonu tarafından desteklenmektedir.
Geçmişi & Geleceği Birleştirmek Konferans ve Workshoplar 26 Eylül 2012 tarihinde Olympos‘da.
KÜTÜPHANELERDE BÜTÇE YÖNETİMİ
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Bilgi Topluluğu Tanıtımı:
TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ KADIN HEKİMLİK ve KADIN SAĞLIĞI KOLU II. KADIN SAĞLIĞI KONGRESİ 2010.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
OKUL – VELİ İŞBİRLİĞİ HAZIRLAYAN: GMT.
2011 LDV ORTAKLIK PROJELERİ BAŞLANGIÇ TOPLANTISI.
PANEL.
AçIk oturum MÜRÜVVET KILINÇ.
KURUM YAZIŞMALARI II Öğr. Gör. Hakan YILDIZ.
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
Kongre ve Fuar Organizasyonu (4.Hafta)
KONGRE ve FUAR ORGANİZASYONU(2.Hafta)
KONGRE FUAR ORGANİZASYONU 3.Hafta
Yardımlaşma ve iş birliği
TARTIŞMA *Tartışma Türleri.
 Konferans, ilim, sanat, hukuk, edebiyat gibi çeşitli konularda bilgi vermek amacıyla yapılan uzun konuşmalardır.  Bir hitap çeşidi olan konferans,
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı.
GİRİŞ İnsanlar seyahat ederken çok geniş bir yelpazede turizm hizmetlerine ihtiyaç duyarlar. Bu hizmetler uçak biletlerini, araç kiralamayı, konaklama.
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
1. M.I.C.E.Meetings (Toplantı) - Incentives (Teşvik Gezisi) - Congress (Kongre) - Exhibitions (Sergi) sözcüklerinin baş harflerinden oluşur ve tüm bu.
GAZİ ÜNİ. FİZİKİ ALANLARI G.Ü. STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2.
OTELLERDE MUHASEBE Şenol YAZICI.
KONUŞMA EĞİTİMİ 11. HAFTANIN DEVAMI YRD. DOÇ. DR. SELİM EMİROĞLU.
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
FIRSAT VE ÖNERİLER 1. Sağlık alanında hem nitelikli insan gücü hem de sağlık altyapısı ve teknolojisiyle öne çıkan Türkiye'nin medikal turizmde yerini.
KONGRELER NASIL YAPILMALI?
Kurumsal Kültür Yapılandırma Projesi
ARAŞTIRMA YÖNTEM ve TEKNİKLERİ
TÜRKİYE’NİN KONGRE ve FUAR TURİZMİNE İLİŞKİN SORUNLARI
KONGRE TURİZMİNİN DİĞER TURİZM TÜRLERİ İLE İLİŞKİLERİ
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
FUAR ORGANİZASYONU.
KONGRE NEDİR? KONGRE TURİZMİ NEDİR?
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
İnterofis tercümanlık merkezi İNTEROFİS’TE YAPTIRACAĞINIZ HER DİLDEKİ YAZILI VE SÖZLÜ ÇEVİRİ, «YEMİNLİ ÇEVİRİ BÜROSU TÜZEL KİŞİLİK MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI»
İnterofis tercümanlık merkezi İNTEROFİS’TE YAPTIRACAĞINIZ HER DİLDEKİ YAZILI VE SÖZLÜ ÇEVİRİ, «YEMİNLİ ÇEVİRİ BÜROSU TÜZEL KİŞİLİK MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI»
İnterofis tercümanlık merkezi İNTEROFİS’TE YAPTIRACAĞINIZ HER DİLDEKİ YAZILI VE SÖZLÜ ÇEVİRİ, «YEMİNLİ ÇEVİRİ BÜROSU TÜZEL KİŞİLİK MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI»
Öğretim Yöntemleri Prof. Dr. Recai Doğan.
Ahmetcan Beyin Tümörü İle Mücadele Derneği
Sunum transkripti:

KONGRE TURİZMİ VE FUAR ORGANİZASYONU

KONGRE İLE İLGİLİ TANIMLAR Toplantı türleri Kongre tanım Kongreciliğin tarihi Kongreler ve turizm ilişkisi Kongre turizminin diğer turizm türleri ile ilişkisi

giriş II.Dünya Savaşından sonra büyük gelişme göstermiştir. Üretimin artması,yeni pazarlama teknikleri,bilimsel ve teknolojik alandaki gelişmeler artmasında etkili olmuştur.

26.04.2017 dogangurdal@hotmail.com

Neden ihtiyaç duyulmuştur? Bilgi alış-verişinde bulunmak,tartışmak vs. için bir araya gelen insanların seyahat,konaklama toplantı vs. ihtiyaçlarının karşılanması için böyle bir sektör ortaya çıkmış ve bir turizm türü olmuştur

Katılan kişi sayısına göre toplantıların sınıflandırılması Katılımcı sayısı-50 delegeye kadar 50-300 delege 300 delege üzeri Seminer Kolokyum Works hop Panel Komisyon Top Denetim Kur.T Genel kurullar Konferanslar Sempozyumlar Zirve Kongreler Genel Kurullar

En sık yapılan toplantı türleri, Toplantı;Birden fazla insanın ortak amaçlarla bir araya gelmesidir. Meeting, Konferans, Forum, Sempozyum, Seminer, Sempozyum, Seminer, Workshop, Panel, Zirve, Kolokyum, Konvansiyon, 26.04.2017 dogangurdal@hotmail.com

Meeting;Grup ya da sendikaların bir olayı kınamak veya kutlamak gibi amaçlarla düzenledikleri toplantılar. Siyasi parilerin ve liderlerin düzenlediği açık hava toplantısı. Departman yöneticilerinin personeli bilgilendirmesi Konferans; Mesleki veya teknik (bilim, sanat, ekonomi vb.) alanda herhangi bir konuda, alanında uzman bir kişi tarafından dinleyicilere bilgi vermek amacıyla yapılan uzun, bilgilendirici konuşma türüdür.Daha çok bilimsel ve teknik alanda yapılan ve düzenli bir periyot göstermeyen toplantılardır.

Panel;İki veya daha fazla konuşmacının uzmanlık alanlarını yada görüşlerini anlattıkları toplantıdır. Amaç karar vermekten ziyade sorunu çeşitli yönleriyle sohbet havasında tartışmak. Forum;Bir yönetici başkanlığında panelistlerin bir konu hakkında enine boyuna yaptıkları tartışmalardan oluşan toplantılar Sempozyum;Bir çok uzmanın bir konu ile ilgili tebliğler sunmasıdır. Bir sempozyum, belirli bir konuda birden fazla panelin yapılmasıyla gerçekleşir. Forumla arasındaki fark şekil şartları açısındandır. Dinleyici katılımı daha az.

Seminer;Bilgi ve deneyimin herkes tarafından paylaşılması fikrini kapsar.Büyük boyutlu olduğunda,Forum ya da Sempozyum adını alır. Works hop;Spesifik bir problem için bir araya gelen küçük gruplar.

26.04.2017 dogangurdal@hotmail.com

Zirve;Yüksek seviyedeki resmi görevlilerin katıldıkları toplantılar. Kolokyum;Uzman akademisyenlerin belirli bir konuda konuşmalar yaptıkları ve soruları cevaplandırdıkları toplantılardır. Konvansiyon;İnsanların içlerinde yaşadıkları toplumdan ayrılarak bireysel veya gruplar halinde ortak bir amaç için bir araya gelmeleridir. Bir konu ile ilgili ayrıntılar, kurallar belirlenir.

NOT:Kongre bunların en geniş kapsamlı olanıdır NOT:Kongre bunların en geniş kapsamlı olanıdır.Büyük bir organizasyonu gerektirir. 26.04.2017 dogangurdal@hotmail.com

Kongre Tanımı Unsurları, Konu:Belirli bir konuda Amaç:Bilgi alış verişi Zaman:kısa ve sınırlandırılmış Çerçeve:kesin bir program

Kongreciliğin Tarihi Kayıtlara göre yapılan ilk kongre 1681 yılında Roma’da Tıp alanında yapılmıştır. Modern anlamda ilk kongre politik alanda 18.07.1914-9.06.1915 tarihleri arasında Viyana’da yapılmış ve en uzun kongre olarak tarihe geçmiştir.

Kongreler ve Turizm İlişkisi Kongre Turizmi: Kişilerin daimi konakladıkları veya çalıştıkları yerler dışında,uzmanlık gerektiren bilimsel alanlar veya meslek kollarında, belirli bir konuda, bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya gelmelerinden ortaya çıkan seyahat, konaklamanın yanı sıra etrafı görmek, öğrenmek, dinlenmek, eğlenmek gibi eğilimleri de taşıyan olay ve ilişkilerin tümüdür.

Kongre Turizmi ile Klasik turizm arasında farklar bulunur; Kongre merkezleri, gelişmiş şehir merkezleri veya yakın bölgeleridir. Klasik turizm deki gibi belli zamanlarda yoğunlaşma görülmez., Ekonomik bakımdan da normal turiste göre delegenin geliri daha yüksektir

Kongre Turizminin Diğer Turizm Türleri ile Etkileşimi Kongre Turizmi ve Tatil Turizmi;Normal turizmden sezonları ayrıdır.Kongre turizmi ve tatil turizmi İlkbahar ve Sonbahar ayları tercih edilmektedir.

Kongre Turizmi ve Kültür Turizmi; Bilimsel fikir alışverişi,tecrübe ve bilgi transferi,yeni bir medeniyet tanıma ”kültür alışverişi” en başta gelen yararlar arasında sayılmaktadır.Kültür bakımından zengin merkezler daha şanslıdır.

Kongre Turizmi ve Politik Turizm; Diplomatların ve politikacıların değişik amaçlarla yaptıkları seyahatler.Ekstra yaptıkları harcamalar turizm olarak adlandırılmıştır.

Kongre Turizmi ve Lüks Turizm, Hafta Sonu Turizm, Ekonomik Turizm Ekonomik turizm içerisinde yer alan faaliyetler; İş turizmi, İncentive turizm

İş turizmi;Bir iş yeri sahibi veya temsilcisinin işle ilgili anlaşmalar yapmak sergi,fuar,kongre gibi toplantılara katılmak üzere en az 24 saatlik kendi şehrinden ya da ülkesinden bir başka şehir veya ülkeye seyahat etmesi sonucunda yeme içme konaklama gibi harcamalarla gittiği ülkenin ekonomisine katkıda bulunmasıdır.

En çok tercih eden faaliyet kolları; Sigorta, İncentive Turizm; Şirket çalışanları veya şirkete hizmet edenler için bütün masrafları karşılanmak koşuluyla iş ve dinlence amaçlı olarak düzenlenen turistik amaçlı seyahatlerin tümüdür. En çok tercih eden faaliyet kolları; Sigorta, Elektrik-Elektronik malzeme üretimi, Oto, Yedek parça ofis, İnşaat, 26.04.2017 dogangurdal@hotmail.com

26.04.2017 dogangurdal@hotmail.com

İncentive seyahatinde organizasyon boyunca amaç, şirket imajı oluşturmak ve bu imajı pekiştirmek.