Çocuklarla Daha Güçlüyüz

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
KYF II. DÖNEM HİBE PROGRAMI ETKİ DEĞERLENDİRMESİ
TTB-UDEK STE/SMG ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI. Tıp Uzmanlık Dernekleri ve STE  İlgili uzmanlık alanında çalışan hekimlerin bilgi, beceri, mesleki yetenekleri.
7-19 YAŞ ETKİLİ ANNE BABA EĞİTİMİ
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
TÜRK ULUSAL AJANSI PROGRAMLARI
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Eğitim Süreci ve Sonrası Çalışmaları
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi.
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Genç Dostu CSÜS Hizmetleri Uluslararası Katılımlı Sempozyumu
20 Kasım 2004 Strateji Toplantısı. Strateji Geliştirme Süreci Misyon - Mevcut Durum = Fark Stratejiler / Politikalar VİZYON MİSYON MEVCUT DURUM HEDEFLER.
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
İl Düzeyinde Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri (HBÖKB) Nevin Şenol & John Hart Politika ve Mevzuat Geliştirme Uzmanları Jove Jankulovski Kilit.
İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009.
GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
ERASMUS+ Gençlik.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMINA HOŞGELTİNİZ Erdoğan ERDOĞAN AR-GE Uluslararası Projeler Sorumlusu Ocak 2014.
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
1 TR-AB MALİ İŞBİRLİĞİ AB MALİ YARDIMLARI ve HİBE PROGRAMLARI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı MİLLİ.
Türkiye’de Ulusal İzleme Mekanizması Kurulması: Süreç ve Ana Unsurlar Kerem ALTIPARMAK AÜ SBF İnsan Hakları Merkezi.
Uluslararası Sistem Çocuk Hakları Hukuku.
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
AB Topluluk Programları Hakkında Genel Bilgi Türkiye’nin Katılmakta Olduğu Programlar.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
Psikolojik Danışman Kimdir? Nasıl Yetiştirilmelidir? Yardımcı Lider Psikolojik Danışmandan Grupta Beklenilenler.
Demokratik Katılımın Güçlendirilmesi için Türkiye ve Avrupa’dan Savunuculuk ve Lobicilik İyi Örneklerinin Yaygınlaştırılması Projesi 3. Eğitim İzleme ve.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kenan Altaş Yasama Uzmanı.
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
YAŞAMA DAİR VAKIF. Yaşama Dair Vakıf Yaşama Dair Vakıf (YADA), 'bilgi' ile 'toplum' arasında köprü olma vizyonu ile 2005 yılında kuruldu. YADA, toplumsal.
Sivil toplum kuruluşlarının ve sendikaların ayrımcılıkla mücadeledeki rolü Burcu Yeşiladalı İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları.
Erasmus + Programı Erasmus + Programı. Erasmus + Programı Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
This project is co-funded by the Europen Union and the Republic of Turkey “ULUSLARARASI REKABET GÜCÜ VE TÜKETİCİNİN KORUNMASI” PANELİ   Tüketici Haklarının.
Çocuğa karşı Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı – Bağımsız Savunuculuk
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON MERKEZİ
  Albany New York Eyalet Universitesi, Birleşmiş Milletler Küresel Sağlık ve Ulusal Hukuk Birliği Merkezi Bu Program Uluslarası Ögrenciler için sunulmuş.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
Doç.Dr.Mehmet Merve ÖZAYDIN
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
Sunum transkripti:

Çocuklarla Daha Güçlüyüz Adem Arkadaş-Thibert Işıl Erdemli

Neden bu proje? 25 yılı aşkın bir süredir ihtiyaç hissedildikçe ya da dışarıdan destek aldığı zaman çocuk hakları STK ortaklıkları Türkiye’de kuruluyor, çalıştığında bu ortaklıklar tüm STKları güçlendiriyor, Değerini anladıkça değişik konu alanlarında sayıları artıyor ancak üyeleri çoğunlukla aynı, Mevcut çocuk hakları ağları ortak hareket etme, çocuğun sesi olma konusunda zorluklar yaşıyor, Bu zorlukların üstesinden gelmemize yardım etmesi için bu projeyi hayata geçiriyoruz.

Proje Özetİ Mevcut çocuk hakları ağlarının çocukların sesi olarak harekete geçmesi için güçlendirilmesi – uluslararası deneyimin ulusal ve yerel arasında bağlantı kurmak Takvim: Ocak 2015 – Haziran 2017 Ortak finansman: AB Delegasyonu Sivil Düşün AB Programı ve Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) Uygulayıcı: Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC)

Projenİn Hedefİ Türkiye'de çocukların şiddetten masun olma hakkı ve toplanma özgürlüğüne odaklı bir yaklaşım ile çocukların haklarına saygı duyulmasını güçlendirmek, Çocuk hakları hukuku ilkelerinin ve hükümlerinin yerine getirilmesini sağlamak amacıyla mevcut çocuk hakları ağlarının çocuklarla ve çocuklar için ortak ses olmasına katkıda bulunmak.

Projenİn amaçları Çocuklara karşı şiddetin önlenmesinde etki odaklı güçlü bir ortak eylem pratiği ve anlayışının teşvik edilmesi, Çocukların hak sahibi olarak sivil toplum ağlarına anlamlı katılımlarını güçlendirmek ve bu bağlamda seslerinin daha fazla duyulmasını sağlamak, Çocuk hakları ağlarının daha güçlü bir biçimde savunuculuk yapmaları için beceri ve uzmanlıklarını geliştirmek.

Ortaklar ICC, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER), UNICEF, Çocuk Hakları Uluslararası Ağı (CRIN), Kayıp Çocuklar Avrupa Ağı (MCE), Güneydoğu Avrupa Kayıp ve Cinsel Sömürü Mağduru Çocuklar Ağı (SEEC), Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER), Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDRDer), Özgürlüğünden Yoksun Gençlerle Dayanışma Derneği (ÖZGEDER),

Yararlanıcı ağlar Çocuğa Şiddeti Önlemek için Ortaklık Ağı, ÇTCS ile Mücadele Ağı, Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı, Çocuk Gelinlere Hayır Platformu, Diğer ilgili ağlar.

Proje Nasıl İdare Edİlİyor Yönlendirme Komitesi Proje ortakları, yararlanıcı ağlar ve çocuklardan oluşmuş Çocuk Danışma Grubu Düzenli toplantılar ve danışma görüşmeleri Proje Yönetimi Süpervizör, proje sorumlusu, mali işler sorumlusu, kısa süreli danışmanlar – kampanya sorumlusu, hibe sorumlusu

Projedekİ Çalışma Paketlerİ Katılımlı Eylem Ögrenme Uluslararası katılımlı toplantı Katılımcı Eylem Araştırma/Öğrenme Yöntemi ile çalışmalar İki Ortak Kampanya 166xxx Çocuk Yardım Hatları Ortak belirlenecek – Çocuk katılımı ve çocuğa şiddet odağında Davalama ve diğer yasal savunuculuk Eğitim materyali Eğitici eğitimi Eğitimler Stratejik davalama kılavuzu İki dava (çocuğa karşı şiddet odağında) 5 dava izleme (çocuğa karşı şiddet odağında) Alt hibe programı Çocuğa karşı şiddet odağında Ağ üyeleriyle çalışan çocuklara Çocuklarla çalışan ağ üyesi gençlik gruplarına Çocuklarla çalışan ağ üyesi STKlara

Yayınlar Ağlar ve STK’lar için Katılımlı Eylem Araştırması / Öğrenme Kılavuzu Ağlar için Yönetim Kılavuzu ve Etik Davranış Kuralları Çocuk Hakları Ağları İçin İyi Uygulamalar Kitabı Şiddet ve Katılım Odağında Çocukların Durumu Raporu Çocuk Hakları Bilgi Notları Avukatlar ve STK’lar için Çocuk Hakları Stratejik Davalama Kılavuzu Çocuklarla Etik Çalışma Kılavuzu STK’ların Yönetimine Çocuk Katılımını Sağlamak için Kılavuz Hibe Kılavuzu

Neler yaptık? Çocukların Vekiliyim Kampanya desteği  www.cocuklarinvekiliyim.org Stratejik davalama eğitici eğitimi Stratejik davalama kılavuzu hazırlıkları İki dava Katılımlı eylem araştırması/öğrenme hazırlık toplantıları Katılımlı eylem araştırması/öğrenme çalışması için SHUDER ve Türk PDR-Der koordinasyonunda yerel çalışma grupları Katılımlı eylem araştırması/öğrenme kılavuzu hazırlık çalışmaları