KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
a Eşinizin size veya çocuklarınıza ya da sizinle aynı evde yaşayan
Advertisements

KİŞİSEL VE KURUMSAL GELİŞİM OLARAK
T.C. BEYAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI İNSAN HAKLARI KURULU BAŞKANLIĞI
Toplumsal Cinsiyet Etki Değerlendirmesi
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Modül 8 İhtiyari Protokol. Bireysel Başvuru Usulü Bireysel Başvuru Usulüne ilişkin bazı hususlar •Yarı-yargısal usul •Yazılı usul •Kayıt (Ön-kabuledilebilirlik)
AİLE İRŞAD VE REHBERLİK BÜROSU
KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK AB POLİTİKALARI
Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi.
TÜRKİYE’DE ÇAĞCIL DEMOKRASİ, DEMOKRATİK KÜLTÜR VE OLGUNLUK
Kadın örgütleri yıllarca Meclis’te bir eşitlik komisyonu olsun istedi. KEFEK’in 3. yaşı kutlu olsun…
TOPLUMSAL CİNSİYET VE KADINA YÖNELİK AİLE İÇİ ŞİDDET
SAYILI KAMU İHALE KANUNU İLE KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Şikayet Sistemine Etkileri Nisan 2009 ANTALYA.
BELEDİYELERDE MECLİS VE ENCÜMEN İŞ VE İŞLEMLERİ
30 Ekim-2 Kasım 2014 ANTALYA, TÜRKIYE
DİLEKÇE 3071.
ODTÜ REKTÖRLÜK SUNUMU 9 MAYIS 2014
KADIN OLMAK.
Mükelleflerin İzahat Talepleri
İşyerlerinde Psikolojik Taciz (MOBBİNG)
KADIN ÇALIŞANLAR VE ÖRGÜTSEL İLETİŞİM Ders Adı: Kurumsal İletişim Prof. Dr. Nursel TELMAN Hazırlayan Melis VARAN
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
KURULUŞU Çocuk felsefesi anlayışı: Bir çocukta bütün çocukları düşünmek. Çocuk ödevi yaklaşımı: Türkiye'de ve dünyada tek bir sorunlu çocuk kalmayıncaya.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
EKONOMİK İSTİSMAR.
Avrupa Birliği Sosyal Politikası Kadın-Erkek eşitliği
HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI
Kurulun İnceleme ve Araştırması
CUMHURİYET DÖNEMİNDE HUKUK
24 Mart 2015 Haliç Üniversitesi Kağıthane Kampüsü
Çocuklara ve Gençlere Yönelik Sosyal Politikalar
YusufAlpaydın AEP Formatör Eğitimi İstanbul, 30 Kasım-06 Aralık 2012 Eğitim Materyallerini Yerelleştirme Prof. Dr. Halil EKŞİ
HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Hacettepe Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Sorunlarını Araştırma Topluluğu Merve SOYSAL HÜTF D5 Öğrencisi.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
Milli Eğitim Bakanlığı Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı (PYBS)
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA (AMP) ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU.
5. Oturum Olası güçlükler ve çözüm yolları
Sabancı Gönüllüleri Programı nedir? Tüm Sabancı Topluluğu’nu kapsayan bir sosyal sorumluluk programı İki ana platform 1.Online eğitim 2. Gönüllülük Projeleri.
1. SINAV İTİRAZLARI. 2 MEB Merkezi Sistem Sınav Yönergesinin Sınav itirazları konulu 20. maddesi; Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen,
5. Oturum Olası güçlükler ve çözüm yolları
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
MUAYENE KABUL İŞLEMLERİ
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Uluslararası Sistem Çocuk Hakları Hukuku.
SOSYAL HİZMET UZMANLARI DERNEĞİ
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Zeynep Duran Yasama Uzmanı.
TBMM’NİN İŞLEYİŞİ VE PARLAMENTER DENETİMİN ÖNEMİ Habip Kocaman Yasama Derneği Yönetim Kurulu Başkanı TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanı E-posta:
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Kamuda İnsan Kaynakları Yönetimine Egemen Olan İlkeler: 2
İNSAN HAKLARI STANDARTLARININ ETKİLİ UYGULANMASI BAĞLAMINDA KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE ULUSLARARASI SEMPOZYUM (07–08 Haziran 2012, İstanbul) KADINA.
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kenan Altaş Yasama Uzmanı.
KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ
TBMM’YE BİREYSEL BAŞVURU YOLLARININ TANITILMASI VE DESTEKLENMESİ PROJESİ 1 Mayıs Mayıs 2016.
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ Hazırlayan = Büşra Kocaman
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNE BAŞVURU YOLLARI
GC_WEP İLKELERİNE BAKIŞ
25/01/2017 tarihli değişiklikler
YENİ SAYIŞTAY KANUNUNDA ÖNGÖRÜLEN HESAP YARGILAMASI VE KANUN YOLLARI
SHB-221 TÜRKİYENİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
CEDAW Her iki cinsten birinin aşağılığı veya üstünlüğü fikrine veya kadın ile erkeğin kalıplaşmış rollerine dayalı ön yargıların, geleneksel ve diğer.
Tüm kültürlerde ve ülkelerde, yaş, cinsiyet, kıdem ve hiyerarşik konum olmadan çalışanların karşılaşması muhtemel bir işyeri sorunu olan işyerlerinde.
VIII. Kabul Edilebilirlik İncelemesi
V. Bireysel Başvuru Usulü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SEÇİMLERDE ADAY OLAN KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ REHBER
Komisyonlar – bölümler – genel kurul
Sunum transkripti:

KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU Cemil DİNMEZPINAR Yasama Uzmanı

1) Komisyona yapılan başvurular 6284 sayılı Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Kanunu md. 3(1)e: Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığınca havale edilen kadın erkek eşitliğinin ihlaline ve toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılığa dair iddialar ile ilgili başvuruları incelemek ve gerekli gördüğü hallerde ilgili mercilere iletmek. md. 5(4): Komisyon Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığınca kendisine havale olunan başvurularla ilgili, başvuru sahibine, yapılan işlem ve başvurunun sonucu hakkında havale tarihinden itibaren en geç üç ay içinde bilgi verir.

1(a) Başvuru Şartları Kadın erkek eşitliğinin ihlal edildiğini veya toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılığa maruz kaldıklarını düşünen kişiler mektupla veya faksla Komisyona başvurabilmektedirler. Dilekçelerde konuyla ilgili bilginin yanı sıra başvuru sahibinin adı-soyadı, adresi ve imzasının bulunması gerekmektedir. Komisyon bu yolların dışında kefek@tbmm.gov.tr adresinden e-posta yoluyla yapılan başvuruları da gerekli şartları taşıdığı takdirde dikkate almaktadır.

1(b) Başvuruların İncelenmesi Komisyona ulaşan bir başvuru tarih ve sayı aldıktan sonra yasama uzmanları tarafından incelenmektedir. Daha sonra komisyon başkanının dikkatine sunularak dilekçe hakkında işlem yapılmaktadır. Komisyon üyeleri ve diğer milletvekilleri Komisyona gelen dilekçeleri diledikleri zaman inceleme hakkına sahiptirler. Prensip olarak tüm dilekçeler komisyon toplantılarında ayrı ayrı görüşülmemekle birlikte üyelerin talebi ve komisyon başkanının gündeme alma kararıyla dilekçeler hakkında komisyon toplantısı sırasında da bilgilendirme yapılabilir. Komisyon, başvuru sahibine yaptığı işlem ve başvurunun sonucuna ilişkin 3 ay içinde bilgi vermek durumundadır.

1(c) Başvuru Konuları kamu kurumuna giriş sınavında cinsiyet ayrımcılığı, kamu kurumunda görevde yükselmede cinsiyet ayrımcılığı, mirasta eşitsizlik, evlilik sebebiyle soyadı değişikliği, kadına yönelik şiddet, kadına yönelik cinsel saldırı ve işkence, kız çocuğunun cinsel istismarı, kadın intiharları, kadın cinayetleri, küçük yaşta aile baskısıyla evlilik, töre cinayetine kurban gitme korkusuyla yardım talebi, işyerinde psikolojik taciz (mobbing).

1(d) Başvuruların İşlevi Eşitsizlikler ve ayrımcı muameleyle mücadele Ayrımcılığa uğrayanların haklarını savunmak Görünür olmayan ama mevcut eşitsizliklerin ortaya çıkması Bu sayede Komisyon, eşitsizlik ve ayrımcılıkla mücadelede öncelik alanları belirleyebilir, bu konularda çalışmalar yapabilir (alt komisyon kurmak suretiyle veya idarelerden bilgi talep etmek, uzman çağırmak)

1(e) Başvurulara ilişkin veriler Komisyonun kurulduğu 23. Yasama Döneminde (Mart 2009 – Haziran 2011) Komisyon 85 başvuru almıştır. 24. Yasama Döneminde ise, Komisyon toplam 88 başvuru almıştır.

1(f) Başvurulara İlişkin Öne Çıkan Konular Yasa düzenleme talepleri Komisyonun ihtisas alanına giren konularda Dilekçe veya İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna başvuru yapılması Mahkeme kararlarını şikayet Başvuru hakkının kötüye kullanılması Etkinlik sorunsalı Başvuru sayısının yıllar içinde azalma eğiliminde olması

2) Alt Komisyonlar Ayrıntılı inceleme gerektiren bazı konuların çalışılması için 5 ila 7 üyeden oluşan alt komisyonlar kurulmaktadır. Çalışma süreleri 3 ila 6 ay arasında değişen alt komisyonlar, geçici sürelerle görev yapmaktadırlar. Alt komisyonlar, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum örgütlerinden konuyla ilgili uzmanları toplantılarına davet ederek bilgilerine başvurmaktadırlar. Alt komisyonlar, çalışmalarını tamamladıktan sonra raporlarını Komisyona sunarlar. Rapor, Komisyonda görüşülüp kabul edildikten sonra basılır ve dağıtılır.

Alt Komisyon Raporları (23. Dönem): Erken Yaşta Evlilikler Hakkında İnceleme Yapılmasına Dair Rapor Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine İlişkin Uygulamaların İncelenmesi Hakkında Komisyon Raporu Çocuk Cinsiyeti Nedeniyle Kadın Üzerinde Oluşturulan Psikolojik Şiddet, Başlık Parası Ve Geleneksel Evlilikler Hakkında Komisyon Raporu İşyerinde Psikolojik Şiddet (Mobbing) Ve Çözüm Önerileri Hakkında Komisyon Raporu Eğitim Sistemimizdeki Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Yeri Konulu Komisyon Raporu

Alt Komisyon Raporları (24. Dönem): Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü Komisyon Raporu Toplumsal Cinsiyet Açısından Anayasa Komisyon Raporu Her Alanda Kadın İstihdamının Artırılması ve Çözüm Önerileri Komisyon Raporu Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Komisyon Raporu