BOYA İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LABORATUVAR GÜVENLİĞİ
Advertisements

17.SINAV SORULARI.
İŞ İZNİ SİSTEMİ (Work Permit)
Eğitim Tarihi: Hazırlayan: N.Yılkın Endüstri Mühendisi
Selami TURHAN Makine Mühendisi
KBRN KORUYUCU MALZEMELERİ
EL ALETLERİ KULLANIM TALİMATI
1 ERK İSG&İK – –
Sanayi yapılarının oluşumunda aydınlatma;,
İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemleri
KONU: KAYNAK İŞLERİNDE GÜVENLİK
ERK İSG-İK – –
Basınçlı Kaplar.
SEMİH ÖZÇAKIR MAKİNA MÜHENDİSİ İŞ MÜFETTİŞİ
VÜCUDUMUZDA SİSTEMLER
ERK İSG&İK ERK –
BASINÇLI TÜP DEPOLAMA VE KULLANIM TALİMATI
FÜMİGANTLARIN MUHAFAZASI VE KORUNMA TEDBİRLERİ. Fümigantlar, zehirli maddeler oldukları için, uygulama sırasında olduğu gibi muhafazaları sırasında da.
YANGIN EKİBİ ÇALIŞMA TALİMATI
YANGIN SÖNDÜRME CİHAZI NASIL KULLANILIR?
ERK İSG&İK ERK –
İSKELE KURULMASI TALİMATI
1 ERK İSG&İK – –
Resimler:SIRI Sıkıştırılmış Gaz Tüpü Emniyeti 1.Tüpte valf veya kapak yok. 2. Döşemede yatay vaziyette 3. Hasar alabilir, tehlikeye açık.
YANMA Maddenin, ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan kimyasal bir olaydır. Yanma olayının oluşabilmesi için aşağıdaki şekillerde görüldüğü gibi yanıcı.
TEMİZLİK TERTİP DÜZEN.
GÜVENLİK İŞARETLERİ Neden olmalı? Tehlike hakkında uyarırlar
KİMYASALLARI DEPOLAMA TALİMATI
İSKELEDE ÇALIŞMA TALİMATI
KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLAR
EMNİYET KEMERLERİ Emniyet kemerleri, kromlu kalın kösele kayışlarından veya keten, pamuk dokuma veya uygun diğer bir malzemeden yapılmış olacaktır.
TAŞMA + ALEVLENME = TANK SAHASI YANGINI.
KAPALI ALANLARDA BOYA YAPILMASI TALİMATI
YÜKSEKTE ÇALIŞMA TALİMATI
TANIMLAR Patlayıcı Ortam : Yanıcı maddelerin gaz, buhar, sis ve tozlarının atmosferik şartlar altında hava ile oluşturduğu ve herhangi bir tutuşturucu.
PİLLER SUYU NASIL KİRLETİYOR?
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Atık ara depolama tesisleri TEBLİĞİ
PRES TEZGAHINDA ÇALIŞMA TALİMATI
TORNA TEZGAHINDA ÇALIŞMA TALİMATI
VOLKAN ALTUNAY İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(B)
ELEKTRİKLİ MAKİNE KULLANIM TALİMATI
ELEKTRİK ARK KAYNAK MAKİNESİ ÇALIŞMA TALİMATI
FREZE TEZGAHINDA ÇALIŞMA TALİMATI
BASINÇLI TÜP İLE ÇALIŞMA TALİMATI
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
KAYNAK İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
VİNÇ İŞARETÇİLERİ (ARMADOR) ÇALIŞMA TALİMATI
BORU İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI. Hiçbir kapalı boru kontrol edilmeden kesinlikle kesilmemelidir. Tüm borular flanşı varsa sökülmeli ve borudan gazdan arındırma.
BAKIM ONARIM İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
Konu : Araçların Işıkları – Bozuk Araçların Çekilmesi
LPG DOLUM TALİMATI.
ELEKTRİĞİN YOL AÇABİLECEĞİ TEHLİKELER
FEN VE TEKNOLOJİ LABORATUVARINDA GÜVENLİK
Bina ve Eklentilerinde
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İŞ GÜVENLİĞİ YÖNÜNDEN YAPILMASI GEREKLİ KONTROLLER DÜZENLENECEK BELGE FORM ve RAPORLAR FİRMA ADI.
TYRKISK EVDE YANGIN GÜVENLİĞİ brannvernforeningen.no.
FORKLİFT KULLANIM TALİMATI
Selami TURHAN Makine Mühendisi
INERT GAS SYSTEM N2 SYSTEM GAS INDICATORS P/V VALVES PRESSURE UNITS
YANGIN TESPİT SİSTEMLERİ
BORU İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
CO2 KULLANIMI Karbondioksit gazının kendisi tüpler içerisine basınç altında doldurulur, tüpte basınç yaratmak için ayrı bir gaz kullanılmaz. CO2 basınç.
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
Asit ve Bazların Taşıma, Depolama ve Kullanımı, Sağlık ve Güvenlik Açısından Önemli Tedbir ve Yöntemler Zeliha IŞIK
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
RİSK YÖNETİMİ VE RİSK DEĞERLENDİRMESİ.
Sunum transkripti:

BOYA İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI

Boya yapacak olan işçiler bu iş için yeterli sağlık şartları ve yeterli bilgiye sahip olacaktır, bu işçilerin akciğer röntgenlerinin önceden çekilip kontrol ettirilmiş olması gerekmektedir. Boya yapılacak kapalı alanlarda gaz ölçümü yapılacak. Uygunsa içeri girilecektir.

Boya işlemine başlamadan önce gerekli yangın söndürücüler o bölgede hazır bulundurulacaktır. (hortumlar, köpük, karbondioksitli söndürme cihazı) Boya yapılan bölgede gereğinden fazla işçi bulunmayacaktır. Boya İşlemi yapılırken denizin ve çevrenin etkilenmemesi için havuzun deniz ve kara tarafının etkin şekilde brandalanması yapılacaktır.

Boyaya başlamadan önce Boya İşleri İş Bildirim Formu doldurularak boyanın yapılacağı yer ve saati İSG birimine yazılı olarak bildirilir. Boyaya başlamadan önce ve boya işlemi sırasında İSG sorumlusu tarafından boya işleri kontrol formu doldurulacak ve çalışma kontrol edilecektir.

Boya yapılan yerin yakınında hiçbir sıcak işlem (kaynak, taşlama, hamlaçla kesim, zımpara, kıvılcım çıkarabilecek çekiç vb. çalışmalar) yapılmayacaktır. Boya kutuları biriktirilmeyecektir. Boya kutularının kapakları açık halde asla bırakılmayacaktır

Boya yapılan yerde veya yakın kısımlarında sigara içilmeyecektir. Boya yapan işçiler dinlenme esnasında da sigara içmemeye özen göstermeli, ısısı yüksek olan ısı kaynaklarından ve açık alevden uzak durmalıdırlar.

Üretim alanında gerekenden fazla boya ve diğer kimyasal maddeler bulundurulmayacak, ihtiyaç olunan kadar kimyasal madde çalışma alanına getirilecektir. Boya yapılan yerler ve etrafı her zaman temiz tutulacaktır.

Boya yapılacak olan kapalı alanlarda yeterli havalandırma sağlanacak, ondan sonra boya işlemine başlanacaktır. Kapalı alanlarda boya yapılırken, kullanılan havalandırma fanının motoru ve açma şalteri (anahtarı) bölgenin dışına koyulacaktır.

Tabanca boyacılığında kullanılan tabancanın elektrik topraklamasının yapılması gerekmektedir. Kapalı alanlarda tek başına boya yapılmayacak, muhakkak gözlemci bulundurulacaktır. Kapalı alanlarda boya yapılırken bölge yeterince aydınlatılacak ve aydınlatma da daima 24Volt elektrik kullanılacaktır.

Kullanılan kimyasaldan etkilenen veya fenalaşan kişi efor sarf ettirilmeden temiz havaya çıkartılacak ve sağlık birimine ulaştırılacaktır. Eski boyaların çıkarılma ve temizleme işleri için, açık alev veya parlayıcı maddeler kullanılmayacak, bu iş için özel boya sökücüler kullanılacaktır.

Rüzgârlı yerlerde boya yapılırken, sırt rüzgâra dönük olarak (rüzgârı arkasına alarak) çalışılacaktır. Bez parçası ve yabancı maddeler yere atılmayacaktır. Boyalı ellerle yemek yenilmeyecektir.

Kapalı alanlarda hava beslemeli maske kullanılacak, açık havada yapılan boya işleminde ise tam kapalı ya da yarı kapalı yüz maskesi kullanılacaktır. Tank veya kapalı alanlara girmeden önce içerdeki havanın solunuma elverişli olduğundan emin olunacaktır.

Boya yapılan bölgede gerekli uyarılar yapılacaktır Boya yapılan bölgede gerekli uyarılar yapılacaktır. Boya yapılan tankın önüne “tankta boya vardır sıcak çalışma yapmayın” yazısı asılmalıdır. Boya işlemi bitiminde bölge temizlenecektir.

Boş boya tenekeleri sahada biriktirilmeyecek, hiç bir amaçla kullanılmayacak ve tehlikeli atık depo alanında ilgili yerde depolanması için ilgili noktalarda geçici olarak depolanacaktır.