ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Akşehir Gölü. Akşehir Gölü PROBLEM ? Dünya Isınıyor!
Advertisements

Hayvansal Atıklar ve Alınacak Önlemler
HAVA KÜRE (ATMOSFER) VE HAVA KİRLİLİĞİ
TÜRKİYE’ DE ÇEVRE SORUNLARI
SOSYAL PERFORMANS ÖDEVİ
HALİL AYCAN Sınıf Öğretmenliği (i.ö.) 2/B
Cevre Kirliği Hakkında Bilgi
YAPANLAR: EMRE ÖZER VE CEREN BAYRAKTAR
ÇEVRE KİRLİLİĞİ HAVA KİRLİLİĞİ SU KİRLİLİĞİ TOPRAK KİRLİLİĞİ TOPRAK
Başlıca Çevre Sorunları
SU, HAVA, TOPRAK,MADEN VE ELEKTRİK!!!
FEN ve TEKNOLOJİ / ASİT ve BAZLAR
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları -
DERSİMİZ; ÇEVRE SAĞLIĞI Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü
Mikroorganizmaların Çevreye Hizmeti
Küresel Isınma Nedir?.
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
GİRİŞ TESTİ İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış
Hazırlayan: 6/A Sınıfı Kaynaklar: İnternet
TOPRAK KİRLİLİĞİ Eko Tim üyeleri Derya GÜRCAN 6-B 1247
İnsan ve Çevre Kirlenme Çeşitleri Çevre Kirliliği ve Sağlığımız
HAYAT BİLGİSİ PERFORMANS ÖDEVİ NUPELDA YÜKSEKOL 3/A
SEMRA ULUDAĞ FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ
ÇEVRE.
ÇEVRE TAVSİYELERİ CAÇEKOTAD.
ASİT YAĞMURLARI VE ETKİLERİ
ASİT YAĞMURLARI.
FİZİKSEL ETKİLERİ ; Geçici veya sürekli işitme bozuklukları.
Çevre Dostu Poşet Tasarlayalım
SANAYİ GÜBRELERİNİN OLUŞTURDUĞU KİRLİLİK
MADDELERİ TANIYALIM.
TOPRAK KİRLİLİĞİ CANSU ILGIN 5/H 1330.
İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir.
ÇEVRE İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik,
ÇEVRE KİRLİLİĞİ.
ÇEVREMİZİ KORUYALIM.
AD:İREM SOYAD:ÖZTAMEL SINIF:8/B NO:115 OKUL:ŞERİF TİKVEŞLİ İLKOKULU
Turizmin gelişimi, büyük ölçüde doğal kaynaklara bağlıdır.Turizmin gelişmesi doğaya zarar vermektedir. Doğal kaynakların içinde turizm için vazgeçilmez.
İNSAN VE ÇEVRE Kısaca çevre bilimi olarak tanımladığımız ekoloji canlıların birbirleri ile ve yaşadıkları ortamla ilişkilerini inceler.
Çevremiz neden kirlenir?
DÜNYAMIZIN YAPISINDA NELER VAR?
Çevre Kirliliği Hava Kirliliği Su Kirliliği Toprak Kirliliği.
Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi
Öğr.Grv. Mehmet Ali ZENGİN
Çevre, insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı etkileşim içinde bulundukları ortamdır.
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
SU  İnsanoğlu, bir yandan sulardan faydalanmış, bir yandan da endüstrileşmenin ve kentleşmenin sonucu olarak ortaya çıkan atıklarını sulara dökmüştür.
İNSAN FALİYETLERİNİN EKOSİSTEMLERİN SÜRDÜREBİLİRLİĞİ ÜZERİNE ETKİLERİ
ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ÖNLEME YOLLARI
ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ
GÜNCEL ÇEVRE SORUNLARI
Toprak kirliliği. Toprak kirliliği nedir Toprak kirliliği, katı, sıvı ve radyoaktif artık ve kirleticiler tarafından toprağın fiziksel ve kimyasal özelliklerinin.
ÇEVRE E Ğİ T İ M İ. HAZIRLADIĞIM ÇEVRE KİRLİLİĞİ SUNUMUNDA ASIL AMACIM İNSANLARIN ÇEVREYE OLUMSUZ ETKİLERİNDEN BAHSEDEREK BU KONUDA TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMEK.
MADDE DÖNGÜLERİ. Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki.
HAVA KİRLİLİĞİ SU KİRLİLİĞİ TOPRAK KİRLİLİĞİ HAVA SU TOPRAK CANLILAR İÇİN TEMEL YAŞAM KAYNAKLARI.
ESRA BAHAR KSU TOPRAK KİRLİLİĞİ.
BİT’i Kullanma ve Yönetme
Sel nedir ? Selin en sık rastlanan sebebi kuvvetli ve uzun süreli yağıştır. Günümüzde rastlanılan en yaygın sebep ise; kuvvetli yağmur fırtınalarında drenaj.
Teknolojinin Çevreye Olumlu Ve Olumsuz Etkenleri
Gürültü görüldüğü alanlarda doğal dengeyi de olumsuz etkilemektedir.
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ. ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ.
ASİT YAĞMURLARI. Asit Yağmuru Nedir O Asit yağmuru, asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar halinde yeryüzüne düşmesine verilen.
BİYOÇEŞİTLİLİK BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR?  1. Erozyon  2. Tarımda zirai ilaçların kullanılması  3. Aşırı avlanma  4. Ev ve sanayi atıkları  5.
BİYOÇEŞİTLİLİK BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR?  1. Erozyon  2. Tarımda zirai ilaçların kullanılması  3. Aşırı avlanma  4. Ev ve sanayi atıkları  5.
KONULAR  Çevre kirliliğine neden olan bazı durumlar  Çevre kirliliğine sebep olan bazı maddeler  Hava kirliliği  Toprak kirliliği  su kirliliği.
MADDE DÖNGÜLERİ.
TERMIK SANTRALLER. Kısaca bilgi vermek gerekirse termik santraller buhar gücü ile enerji üreten yapılardır. Termik santralleri Enerji Geri Dönüşüm Santralleri.
Berat AKTAŞ Sınıfı:9/G No :2099 Ders:Biyoloji Öğretmen: Ebru Ölgen
ASİT YAĞMURLARININ OLUŞUMU VE ZARARLARI. ASİT YAĞMURU NEDİR? Asit yağmurları, fosil yakıtların yakılmasıyla, sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından.
SU K İ RL İ L İĞİ Su kirliliği, istenmeyen zararlı maddelerin, suyun niteliğine ölçüle bilecek oranda bozmalarını sağlayacak miktar ve çoğunlukta suya.
Sunum transkripti:

ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim

İÇİNDEKİLER ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN TANIMI ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN NEDENLERİ SU KİRLİLİĞİ HAVA KİRLİLİĞİ TOPRAK KİRLİLİĞİ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN SONUÇLARI KISA KISA VİDEOLAR

ÇEVRE KİRLİLİĞİ NEDİR? Çevre; insan veya başka bir canlının yaşamı boyunca ilişkilerini sürdürdü- düğü dış ortamdır. Hava, su ve toprak bu çevrenin fiziksel unsurlarını, insan, hayvan, bitki ve diğer mikroorganizmalar ise biyolojik unsurlarını teşkil etmektedir. Doğanın temel fiziksel unsurları olan, hava, su ve toprak üzerinde olumsuz etkilerin oluşması ile ortaya çıkan ve canlı öğelerin hayati aktivitelerini olumsuz yönde etkileyen çevre sorunlarına  "Çevre Kirliliği" adı verilmektedir.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN NEDENLERİ Bunlarla birlikte çevre sorunlarının diğer kaynakları şunlardır: 1-  Ormanların tahribi, yangınlar ve erozyon, 2-  Aşırı otlatma ve doğal bitki örtüsünün tahribi, 3-  Konutlardaki ve işyerlerindeki ısınmadan kaynaklanan (özellikle kalitesiz kömür kullanımı) hava       kirliliği, 5-  Motorlu araçlar ve deniz araçları, 6-  Maden, kireç, taş ve kum ocakları,

8-  Gübre ve zirai mücadele ilaçları, 9-  Atmosferik olaylar ve doğal afetler, 10-Kanalizasyon sularının arttılamaksızm alıcı ortamlara verilmesi ve sulamada kullanılması, 11-Katı atıklar ve çöp, 12-Sulak alanların ve göllerin kurutulması, 13-Arazilerin yanlış kullanımı, 14-Kaçak avlanma, 15-Televizyon, bilgisayar ve röntgen; tomografi vb; tıbbi cihazların yaygınlaşması ile meydana gelen         radyasyon, 16-Endüstriyel ve kentsel kaynaklı gürültü.

1 1 SU KİRLİLİĞİ

SU KİRLİLİĞİ . Yaşamımızda çok önemli bir yeri olan ve yeryüzünün büyük bir bölümünü oluşturan suyun çeşitli nedenlerle kirlendiği bilinmektedir.

SU KİRLİLİĞİNİN NEDENLERİ

TARIMDA KULLANILAN GÜBRE VE ZEHİRLER FABRİKA ATIKLARI LAĞIMLARIN SULARA KARIŞMASI SULARA BIRAKILAN PETROL HAYVANSAL VE EVSEL ATIKLAR

SU KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİ

ARITIM TESİSLERİNİN KURULUP ÖZENLE İŞLENMESİ NÜFUS ARTIŞININ ÖNLENMESİ İNSANLAR BİLİNÇLENDİRİLMELİ SU KAYNAKLARI KORUNMALI HAVA KİRLİLİĞİNE NEDEN OLAN FAKTÖRLER KALDIRILMALI

2 HAVA KİRLİLİĞİ

HAVA KİRLİLİĞİ NEDİR? Hava kirliliği; canlıların sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve/veya maddi zararlar meydana getiren havadaki yabancı maddelerin, normalin üzerindeki miktar ve yoğunluğa ulaşmasıdır.

HAVA KİRLİLİĞİNİN NEDENLERİ

KALİTESİZ KÖMÜR KULLANIMI MOTORLU TAŞITLARIN FAZLA KULLANILMASI FİLTRESİZ SANAYİ KURULUŞLARI

HAVA KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİ

ORMANLARIMIZI KORUYALIM FOSİL YAKITLAR AZ KULLANILMALI TAŞITLAR AZ KULLANILMALI FABRİKA BACALARINA FİLTRE TAKILMALI ORMANLARIMIZI KORUYALIM YEŞİL ALANLAR ARTTIRILMALI OZON TABAKASINA ZARAR VEREN MADDELER KULLANILMA- MALI

3 TOPRAK KİRLİLİĞİ

TOPRAK KİRLİLİĞİ NEDİR? Toprağa bırakılan zararlı ve atık maddelerle toprağın özelliklerinin bozulmasına toprak kirliliği denir. Toprak, içme suyu, yapı, şehircilik, mezarlıkların kurulması ve düzenlenmesi, sıvı ve katı atıkların uzaklaştırılması ve zararsız hale getirilmesi gibi konularla sıkıca ilgilidir.

TOPRAK KİRLİLİĞİNİN NEDENLERİ

EGZOZ GAZLARI FABRİKA ATIKLARI ZEHİRLİ GAZLAR SUNİ GÜBRELER AŞIRI GÜBRE KULLANIMI YERE ATILAN ÇÖPLER

TOPRAK KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİ

YERLERE ÇÖP ATMAMALI- YIZ. FABRİKA ATIKLARI SEÇİLİ ALANLARA ATILMALI KİMYASAL- LARI KULLANMAK- TAN KAÇINMALI SUNİ GÜBRE TERCİH EDİLMEMELİ BİLİNÇLİ GÜBRE KULLANIL- MALI

4 GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ NEDİR? İNSANLARI RAHATSIZ EDEN SESLERİN OLUŞMASINA GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ DENİR.

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN NEDENLERİ

YOĞUN TRAFİK FABRİKALAR BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI YERSİZ KORNA ÇALMA

YÜKSEK SESLE KONUŞMA YÜKSEK SESLE MÜZİK DİNLEME

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİ

SANAYİ BÖLGELERİ ŞEHİRDEN UZAK YERE KURULMALI GEREKSİZ KORNA ÇALINMA- MALI BİNALARDA SES YALITIMI SAĞLANMALI MÜZİK ALETLERİ- NİN SESİ FAZLA AÇILMAMALI

5 GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ İNSANLARI RAHATSIZ EDİCİ GÖRÜNTÜLERİN OLUŞMASI VE ARTMASIDIR.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİN NEDENLERİ

YERLERE ATILAN ÇÖPLER DAĞINIK YERLEŞME SANAYİ KURULUŞLARI ÇÖPLERİN TOPLANILDIĞI ALANLAR

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİ

GECE KONDULAR KALDIRILMALIDIR YERLERE ÇÖP ATILMAMALI SANAYİ KURULUŞLARI ŞEHİRDEN UZAKTA KURULMALIDIR ÇÖPLER ŞEHİRDEN UZAKTA TOPLANILMALI

GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ

ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN SONUÇLARI

SALGIN HASTALIKLAR , ENERJİ KAYNAKLARININ TÜKENMESİ, TURİZM VE TİCARETİN AZALMASI, TARIM ÜRÜNLERİNİN AZALMASI, ÜRÜNLERİN PAHALANMASI, HAYVANLARIN ÖLMESİ, BİTKİ ÖRTÜSÜNÜN YOK OLMASI, HAYVAN NESİLLERİNİN TÜKENMESİ,

DÜNYAMIZ YOK OLMASIN!

ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTMAYA SÖZ VERİYOR MUSUNUZ?

BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER