Makine Mühendisliğine Giriş

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZONGULDAK.
Advertisements

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU.
ÖĞRETİM YILI HAZİRAN GÜNDEM MEVCUT DURUM İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM, ARAŞTIRMA İYİLEŞME ÇALIŞMALARI STRATEJİLERİMİZ.
YAPAY ZEKA ÖDEV - 3 Kenan KILIÇASLAN Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makina Mühendisliği Doktora Programı.
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
(OFMAE) Fizik Eğitimi Anabilim Dalı
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Stratejik Planı.
Bologna Sürecinde Enstitümüz
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
AKADEMİK KARİYER OLANAKLARI
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
KADRO TALEP FORMU DOLDURULMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
M.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu.  Tablo: 7 - M.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu-2011 Mali Yılı Faaliyet Raporu AKADEMİK PERSONEL Kadroların Doluluk Oranına.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
H.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA TOPLANTISI 21 NİSAN 2015.
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Programlar Aşamalar Yüksek Lisans (YL) Yabancı Dil Hazırlık
AKADEMİK KURUL TOPLANTISI
KURULUŞ Karabük Üniversitesinin 2007 yılında kurulmasıyla, Fen Bilimleri Enstitüsü 3 Yüksek Lisans Programı ile eğitime başlamıştır. Kurulduğu günden.
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
İLETİŞİM FAKÜLTESİ AKADEMİK PERSONEL 1 PROFESÖR 7 YARDIMCI DOÇENT 16 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ (ÖYP) 1 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ 3 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ, (1 50 d) (1 DOÇENT,
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME  (ÖĞRENİM HARCI YATIRMA ) VE OTOMASYONDA DERS SEÇME İŞLEMLERİ  08 Şubat 2016 – 12 Şubat 2016 TARİHLERİ ARASINDA ÖĞRENCİNİN.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, eğitim-öğretim yılında 41 öğrenciyle eğitime başlamıştır. Türk Dili ve Edebiyatı; kültürel mirasımızın geleceğe.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
Gazi Üniversitesi Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Tanışma ve Tanıtım Toplantısı
Afyon Kocatepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Faaliyet Raporu 31 Aralık 2014 – 31 Aralık 2015 tarihleri esas alınmıştır.
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TÜBİTAK ARDEB PROJELERİ ARAŞTIRMA SUNUMU (Ağustos -2016)
İNSANİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ.
MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ Arş. Gör. H. Fırat KARASU Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü E-posta:
1- RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2-BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet BIYIK GÖRSEL-İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI.
Makine Mühendisliğine Giriş Makine Mühendisliği Konuları – Temel Dersleri.
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü
MİMARLIK BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
T.C. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tanıtım Sunumu.
PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Makine Mühendisliği nedir?
T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
AKADEMİK GENEL KURUL EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI Öğretim Yılı
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

Makine Mühendisliğine Giriş Konuları – Temel Dersleri

Trakya Üniversitesi ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nin temelini, Edirne Ticaret Lisesi’nin binasında 21 Şubat 1977 günü öğretime açılan Edirne Devlet Mühendislik-Mimarlık Akademisi (EDMMA) oluşturur.

Nisan 2013’ten itibaren Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültelerine ayrılmıştır. Mühendislik Fakültesi’nde şu anda Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Elektrik-Elektronik  Mühendisliği, Genetik ve Biomühendislik bölümleri bulunmaktadır.

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Karadeniz Yerleşkesi

Trakya Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü Birinci Öğretim ve İkinci Öğretim’in yapıldığı, iki öğretimde de aynı programın uygulandığı Makina Mühendisliği Bölümünde Lisans öğretim programı, 1 yıl süreli (2 Yarıyıl) "İngilizce Hazırlık Okulu" ile mesleki derslerin bir kısmının (%30’unun) İngilizce, geriye kalan derslerin ise Türkçe verildiği 4 yıl (8 yarıyıl) süreli bir programdır.  Akademik Kadromuz’da  (2015-2016 öğretim yılı için)  8 profesör, 4 doçent, 9 yardımcı doçent, biri doktorasını tamamlamış 2 uzman, 5’ü doktorasını tamamlamış 19 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır. Araştırma görevlileri Lisansüstü (mastır/doktora) eğitimlerine devam etmektedir. Makina Mühendisliği Programının tamamlanması için gereken ders sayısı 2013-2014 Öğretim yılından itibaren uygulanan yeni ders programı  ile  56 (ellialtı),  toplam AKTS kredisi: 240,  toplam Yerel Kredi: 165.5’ dir.  Derslerin %30’unu oluşturan İngilizce alınması gereken ders sayısı ise (50  Yerel Krediye karşılık gelen)15’tir. Bu derslerden  13 (onüç) tanesi  zorunlu olarak alınacak, geriye kalan 2(dört) tanesi 3. ve 4. Yılda açılan seçimli dersler arasından seçilebilecektir.   Zorunlu İngilizce derslerin listesi aşağıda verilmiştir:

Lisans öğrencileri Makine Mühendisliğinin dayandığı Mekanik, Isıl-Akışkan, Malzeme ve İmalat konularını içeren temel derslerinin yanında; 3. yılda, ISIL VE MEKANİK TASARIM dallarında (5. ve 6. Dönemlerin herbirinde her daldan 1(bir) ders olmak üzere) 4. yılda ise MEKANİK/MAKİNA TEORİSİ (41XX kodlu dersler), ISIL SİSTEMLER/ENERJİ (42XX kodlu dersler) ve KONSTRUKSİYON/İMALAT (43XX kodlu dersler) dallarından her yarıyılda birer tane seçmeli dersi seçebilmektedir. Yeni ders programında öğrencilerin 3. Ve 4. sınıfta diğer bölümlerden alabilecekleri sosyal seçmeli dersler her dönem başında ilan edilmektedir. Lisans programında, danışman öğretim üyelerinin yönlendirdiği Projeler “Proje I, Proje II ve Proje III (Bitirme Projesi)” ile her dönem sekiz deney setinden oluşan iki (2) laboratuar dersi ve her biri 20 iş günü olmak koşuluyla, 2 dönem halinde toplam 40 (kırk) iş günü yapılması gereken “Genel Atölye”ve “İşletme-Organizasyon” stajlarından oluşan yaz stajları yer almaktadır. Öğrenim ve araştırma, termodinamik, akışkanlar mekaniği, ısı transferi, ısı tekniği, hidrolik makinalar, motorlar, mekanik deneyler, metalografi, makine elemanları, kaynak ve lisanslı yazılım programlarının olduğu bilgisayar laboratuarları ile desteklenmektedir. Makine Mühendisliği Bölümü, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Lisansüstü (Yüksek Lisans / Doktora) programlarını da yürütmektedir

MAK 4111 Metal Esaslı Malzemelerin Mekanik Testleri MAK 4305 Tahribatsız Malzeme Muayenesi

Anabilim Dalları Termodinamik Anabilim Dalı Prof.Dr. Ayşegül ÖZTÜRK (Anabilim Dalı Başkanı) Prof.Dr. Kamil KAHVECİ Doç.Dr. Oktay HACIHAFIZOĞLU Yrd. Doç. Dr. Dinçer AKAL Arş.Gör. Aslı BABADAĞLI KÖKSOY Arş.Gör.Dr. Çiğdem SUSANTEZ Arş.Gör. Damla ÖZGÜR Arş.Gör. Ubade KEMERLİ (ÖYP Kapsamında)

Konstrüksiyon ve İmalat Anabilim Dalı Prof. Dr Konstrüksiyon ve İmalat Anabilim Dalı Prof.Dr. Mümin ŞAHİN (Anabilim Dalı Başkanı) Prof.Dr. Yılmaz ÇAN Prof.Dr. Tahir ALTINBALIK Doç.Dr. Cem ÇETİNARSLAN Yrd.Doç.Dr. Selçuk ERDOĞAN Uzman Kaan ÖZEL Uzman Dr. Önder AYER Arş. Gör. Dr. Ümit HÜNER Arş. Gör. Dr. Gürkan İRSEL Arş. Gör. Serhan KARAMAN GENÇ Arş.Gör. Işık ÇETİNTAV (ÖYP Kapsamında)

Enerji Anabilim Dalı Prof. Dr Enerji Anabilim Dalı Prof.Dr. Semiha ÖZTUNA (Anabilim Dalı Başkanı) Yrd.Doç.Dr. Doğan ERYENER Yrd.Doç.Dr. Birsen ERDOĞAN Yrd.Doç.Dr. Berrin KARAÇAVUŞ Arş.Gör. Dr. Hacer AKHAN  Arş.Gör. Erhan AKYOL Arş.Gör. M.Kemalettin BÜYÜKAKIN (ÖYP Kapsamında)

Makina Teorisi ve Dinamiği Anabilim Dalı Doç. Dr Makina Teorisi ve Dinamiği Anabilim Dalı   Doç.Dr. Hilmi KUŞÇU(Anabilim Dalı Başkanı) Yrd.Doç.Dr. Nilhan ÜRKMEZ TAŞKIN Yrd.Doç.Dr. Cenk MISIRLI Arş.Gör. Mustafa ARDA

Mekanik Anabilim Dalı Prof. Dr Mekanik Anabilim Dalı Prof.Dr. Taner TIMARCI (Anabilim Dalı Başkanı) Prof. Dr. Metin AYDOĞDU Yrd.Doç.Dr. Nusret MEYDANLIK Yrd.Doç.Dr. Vedat TAŞKIN Arş.Gör. Dr. Fatih KARAÇAM Arş. Gör. Pınar Aydan DEMİRHAN Arş. Gör. Tolga AKSENCER  Arş.Gör. M.Gökhan GÜNAY (ÖYP Kapsamında) Arş.Gör. Ufuk GÜL (ÖYP Kapsamında)