TEOG SINAVI VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
Advertisements

HOŞGELDİNİZ GÜNYÜZÜ ORTAOKULU.
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
GazipaŞa ortaokulu Rehberlik servisi
2015 TEOGs Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı.
ortaöğretİme geçİş sİstemİ
MEHMET EMİN YURDAKUL ORTAOKULU
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
MARDİN-ARTUKLU REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
8.Sınıf teog neden önemli?
TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) SİSTEMİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Psikolojik Danışman Zehra AKÇA.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) 2014
Yılı Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. MODELİN AMAÇLARI Öğrenci öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek Sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak.
MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi.
Yeni Sınav Sistemi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Sınav hakkında merak ettiğiniz her şey… Tunahan ÇETİN l Psikolojik Danışman ve Rehber.
Özgül DEMİRTAŞ.
ORTAK SINAVLAR.
GKV ÖZEL OKULLARI.
Merkez atatürk ortaokulu EDA BİRCAN EDA BİRCAN (Okul Rehber Öğretmeni.
İ MKB SARIÇ İ ÇEK ORTAOKULU Mehmet ÖZAN Mehmet ÖZAN (Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) Süphan İŞNEL Psikolojik Danışman SİLVAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
YEŞİLBAĞ ADNAN ÖTÜGEN ORTAOKULU
KİLİMLİ CUMHURİYET ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2013 ORTAK SINAV UYGULAMALARI.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) SİSTEMİ IĞDIR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
2014 ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ. Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, yeni sınav sistemi modeli adının 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli'(TEOG) olduğunu.
SBS SİSTEMİ NASIL OLACAK?????. HANGİ DERSLERDEN SINAVA GİRİLECEK Türkçe Matematik Fen Bilgisi ve Teknoloji Yabancı Dil Din Kültürü ve Ahlak.
MERKEZİ SINAV SİSTEMİ 2014 TEOG
E Ğİ T İ M Ö Ğ RET İ M YILI BARAJ ORTAOKULU ORTAÖ Ğ RET İ ME GEÇ İ Ş S İ STEM İ B İ LG İ LEND İ RME SEM İ NER İ GÜLSÜM YALABUK Okul Psikolojik.
2015 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ TEOG
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)
REHBER ÖĞRETMEN. FAYDALI MI ? ZARARLI MI ? Yeni sistem amaçları HANGİ OKULDA GİRİLECEK PUANLAMA VE YAZILILAR NASIL OLACAK ? UYGULAMASI ÜCRET VERİLECEK.
Fen ve Teknoloji Yazılısı Matematik Yazılısı Türkçe Yazılısı Yabancı Dil Yazılısı Din Kültürü ve Ahlak.
ÇAKIR ORTAOKULU Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
MEHMET HİKMET KAŞERCİ ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
Saliha SERDAR ---Cüneyt KILIÇ Rehberlik Öğretmeni ve Psi.Danışman
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Adnan Menderes Ortaokulu Rehberlik Servisi Eylül 2013.
AYYILDIZ ortaokulu TEOG S İ STEM İ Okan GÜÇLÜ Okan GÜÇLÜ Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen.
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak 6 temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8.SINIF VELİ BİLGİLENDİRME SUNUSU
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
ORTAK SINAVLAR (YAZILILAR) TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş
ORTAK SINAVLAR.
Temel eğİtİmden ortaöğretİme geçİş sInavI
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TEOG 10 YIL NASIL GEÇTİ ? LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİ TAM 4 KEZ DEĞİŞTİ … 2004’ E KADAR LGS 2005’ E KADAR OKS 2007’ DE SBS.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TEMEL ÖGRETIMDEN ORTA ÖGRETIME GEÇIS SINAVI Eğitim ve Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi.
eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG) ORTAK SINAVLAR Rehberlik ve Araştırma Merkezi.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (TEOG) 2016.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
REHBERLİKVE ÖLÇME DEĞERLENDİRME BİRİMLERİ TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ.
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
TAH İ R MERZE İ ORTAOKULU ESRA TEPELİ ESRA TEPELİ (Rehberlik Servisi) TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
TEOG YAKLA Ş IRKEN 7. SINIF TEOG B İ LG İ LEND İ RME SEM İ NER İ.
TEOG BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU
8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Sunum transkripti:

2015-2016 TEOG SINAVI VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ORTAK SINAV UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının ilanı 8.Sınıf I.Dönem 25-26 Kasım 2015 12-13Aralık 2015 Ocak 2016 II.Dönem 27-28 Nisan 2016 14-15 Mayıs 2016 Haziran 2016

SINAV KAÇ DERSTEN YAPILACAK VE HANGİ DERSLER ? 1.FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 2.MATEMATİK 3.TÜRKÇE 4.T.C. İNKİLAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK 5. İNGİLİZCE 6.DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

DERSLERİN KATSAYILARI NELER? Ders Nu Ders Adı Ağırlık Katsayıları 1 Türkçe 4 2 Matematik 3 Fen ve Teknoloji Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 5 T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 6 Yabancı Dil *Tek puan türü hesaplanacak. *Her test kendi içinde eşit ağırlığa sahip olacak. *Ancak testler arasında katsayı farkı olacak. *Tüm hesaplamalar virgülden sonra 4 basamak olarak hesaplanacak. 5

SINAV HANGİ KONULARDAN YAPILACAK? 1.DÖNEM YAPILACAK OLAN SINAV: Sınav zamanına kadar işlenen konulardan çıkan sorulardan oluşacaktır. 2.DÖNEM YAPILACAK OLAN SINAV: Sene başından itibaren ikinci dönemdeki sınava kadar işlenen konulardan çıkan sorularla yapılacak.

SADECE ORTAK SINAV!!!! BU SINAVLAR ÖZEL BİR SINAV OLARAK GÖRÜLMEMELİDİR!! Bir dersten üç yazılı yapılıyorsa ikinci yazılının tüm Türkiye’de ortak olarak yapılması; bir dersten iki yazılı yapılıyorsa birinci yazılının tüm Türkiye’de ortak olarak yapılması şeklinde algılanmalıdır.

ORTAK SINAVLAR 1. GÜN OTURUMU DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Türkçe 09.00 20 40 DAKİKA Matematik 10.10 Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 11.20

ORTAK SINAVLAR 2. GÜN OTURUMU DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Fen ve Teknoloji 09.00 20 40 DAKİKA T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 10.10 Yabancı Dil 11.20 40  DAKİKA

SINAVA NEREDE GİRİLECEK? Öğrenciler ortak sınavlara kendi okullarında girecekler. Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir hafta sonunda mazeret sınavı yapılacaktır. Sınav esnasında rahatsızlanan ve sınava devam edemeyen öğrenciler sağlık sorunlarını belgelendirdikleri takdirde mazeret sınavına girebilecektir. Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılacaktır.

SINAV İÇERİĞİ VE ŞEKLİ NASIL OLACAK? A,B,C,D şeklinde 4 farklı kitapçık türü olacak. 20 Soru sorulacak, 40 dakika cevaplama süresi verilecek. Her soru 4 seçenekli olacak. Yanlışlar doğruları etkilemeyecek. Yani 3 yanlış 1 doğruya etki etmeyecek. İkinci yazılıya geçmeden önce 30 dakika ara/mola verilecek. 30 DK MOLA 30 DK MOLA MATEMATİK TÜRKÇE

SINAV İÇERİĞİ VE ŞEKLİ NASIL OLACAK? Geç gelen 15 dk’ya kadar sınava girecek. 20 dk dolmadan sınavdan çıkılmayacak. Son 5 dk kala salondan çıkılmayacak. 3 oturum bittikten sonra kitapçıkları okuldan alınabilecek.

YERLEŞTİRME ESAS PUANI NASIL OLACAK? 300 700 6,7,8. sınıf başarı puanları tam puan Merkezi sistem sınavları tam puan 2 Yerleştirme Tam Puanı 500 Yerleştirme puanı 500 tam puan üzerinden yapılacak. Yılsonu başarı puanı 100 tam puan üzerinden yapılacaktır 6,7,8. sınıf başarı puanları tam puan 300 Merkezi sistem sınavları tam puan 700 İkisinin aritmetik ortalaması yerleştirme puanı.

PUAN EŞİTLİĞİ DURUMUNDA NELERE BAKILACAK? ÖNCELİK SIRASINA GÖRE EĞER PUAN EŞİTSE: 1. Ortak Sınavların Puanı 2. 8. Sınıf Yılsonu Başarı Puanı 7. Sınıf Yılsonu Başarı Puanı 6. Sınıf Yılsonu Başarı Puanı 3. Tercih Önceliği 4. Devamsızlık

Sınav Sonuçlarını Nasıl Öğrenirim? Sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. E-okul veli bilgilendirme sisteminden sonuçlar görülebilecek.

SON OLARAK; Çocuğunuz bu sınavı sizin sevginizi ve ilginizi kaybetmemek için başarmak istiyorsa; işte o zaman karşılaşacağı bütün sınavları kaybetmiş demektir… Çocuğunuz eğer sınav sonucu ne olursa olsun ona olan sevginizin ve ilginizin azalmayacağını biliyorsa; belki başarısız olacak ama kesinlikle bir gün başarılı olacaktır…

BAŞARILAR DİLERİZ…