VE UYGULAMALARI ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ T.C.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEHLİKELİ ATIK BEYAN SİSTEMİ (TABS)
Advertisements

TEHLİKELİ ATIKLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
ATIK İLAÇLARIN İMHASI Uzm. Dr. Cenk COŞKUN
Atıkların Karayolunda Taşınması Mobil Atık Takip Sistemi (MoTAT)
HAFRİYAT TOPRAĞI, İNŞAAT VE YIKINTI ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
Endüstriyel Atıkların Yönetimi
SAĞLIK KURULUŞLARINDA ATIK YÖNETİMİ
ÇEVRE İZİN VE LİSANSLARI
MEVZUAT Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Ambalaj Atıklarının.
TEHLİKELİ ATIKLARIN YÖNETİMİ
ÇEVKO ‘nun Sorumlulukları ve Belediyelerle Çalışma Sistemi
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği (Üretici Sorumluluğu)
ATIK YÖNETİMİNDE ENVANTER VE ONLINE UYGULAMALAR ATIK YÖNETİMİ UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) Arzu NURAY Şube Md. V.
Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği
T.C. İZMİR VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
ATIKLAR VE ATIK YÖNETİMİ
İZMİR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü 2009 Şubat
1 ÇEVRESEL İZİN GENEL BAKIŞ VE TEMEL AŞAMALAR No. 3.
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Tehlİkelİ Atiklarin Taşinmasi
ATIK YÖNETİMİ. Elvan Bilge MENTEŞE. COMPONENTA Dökümcülük
Tehlikeli Atıklar & Yönetimi
TEHLİKELİ MADDELER VE MÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
KONU: SAĞLIK KURULUŞLARINDA TIBBİ ATIKLARIN YÖNETİMİ
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü
SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI (LPG) PİYASASINDA UYGULANACAK TEKNİK DÜZENLEMELER HAKKINDA YÖNETMELİK 5 Haziran 2007 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede.
Sanayide Ambalaj Atık Yönetimi Zeki TERZİOĞLU Ziraat Mühendisi Çevre ve Orman Bakanlığı İSKENDERUN OSB 02 Aralık HATAY.
EFLANİ ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU
Şule YETKİN Çevre ve Orman Uzman Yrd. 2010, Antalya
MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
METAL YÜZEYLERİN BOYANDIĞI TESİSLER VE SKHKKY ÇEVRE GÖREVLİSİ EĞİTİMİ
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2009 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 30 Ocak 2009 – İSTANBUL T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
BİYOSİDAL ÜRÜNLERDEN KAYNAKLANAN ATIKLARIN YÖNETİMİ
ASİT YAĞMURLARI.
PGD; Yapı malzemelerinin piyasaya arzı, dağıtımı veya piyasada iken Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine veya Yönetmelikte atıfta bulunulan teknik şartnamelere.
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği
Bitkisel Atık Yağların Yönetimi
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
22 EKİM PERŞEMBE İKİNCİ GÜN PROGRAMI - 5. OTURUM 10:00 – 11:00 PANEL TEHLİKELİ ATIKLARIN YÖNETİMİ, ATIKLARIN YAKIT VE ALTERNATİF HAMMADDE OLARAK.
VE ATIK YÖNETİMİ DESTEKLERİ
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
TÜRKİYE’DE ATIK YÖNETİMİ İLE GERİ DÖNÜŞÜM
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
2015/06 sayılı Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi Genelgesi
TRANSİT REJİMİ.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
VERİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Ahmet DOĞAN Uzman.
YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ
ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMALARI 1.
TÜRKİYE’DEKİ İÇME SUYU KAYNAKLARININ VE ARITMA TESİSLERİNİN
3-fazlı üretim prosesi: Bu üretim sisteminde proses suyu kullanılmaktadır. Proses sonrasında yağ, atıksu (karasu) ve katı kısım (pirina) olmak üzere.
Büyük endüstriyel kazalar
BİTKİSEL ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ. 2 ÜLKEMİZDE HER YIL YAKLAŞIK 1,5 MİLYON TON SIVI YAĞ TÜKETİLMEKTEDİR. BU YAĞIN HEM ÜRETİMİ HEM DE TÜKETİMİ.
ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMALARI 1.
ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMALARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER Esin HAMARAT Tıbbi ve Özel Atıklar Şube Müdürlüğü Marmaris, Ekim 2008.
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
ATIK YÖNETİMİ Çevre kirliliğinin önlenmesi ve mevcut kirliliğin giderilmesi için gerekli olan sistemli çalışmaların tamamına; ATIK YÖNETİMİ denir.
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
M.Ü ATIK TOPLAMA VE DEPOLAMASINDA İZLENECEK SÜREÇLER
KOCAELİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Nükleer Güvenlik ve Mevzuat
YOKSA SİZ ONLARI HALA ÇÖP OLARAK MI GÖRÜYORSUNUZ ?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

VE UYGULAMALARI ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ VE UYGULAMALARI Volkan YANMAZ Kimyager Ekim 2015 - Ankara

ATIK YAĞ NEDEN ÖNEMLİDİR? Atık yağ kalorifik değeri itibarıyla kıymetli bir atıktır. Atık yağ ekonomik değeri olan bir atıktır. Başta baz yağ olmak üzere; atık yağın geri kazanımı sonucu elde edilen ürünler ülke ekonomisi açısından önemli bir değer oluşturur. Atık yağların geri kazanılması sonucunda kazanç yılda yaklaşık 97 milyon usd Bu nedenle atık yağın kontrol altına alınması ve ekonomiye kazandırılması gerekmektedir. KÖMÜR (kj/kg) DOĞAL GAZ(kj/kg) ATIK YAĞ (kj/kg) 29.806 31.736 39.000

ATIK YAĞ KAYNAKLARI VE OLUŞAN YAĞ TÜRLERİ KİMYA ENDÜSTRİSİ İMALAT SANAYİ ARABA ATÖLYELERİ MADENCİLİK ENDÜSTRİSİ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ TRANSFORMATÖRLER METAL ENDÜSTRİSİ Hidrolik Yağlar, Makine Yağları, Motor Yağları İzolasyon ve Isı İletim Yağları Trafo Yağları

ATIK YAĞIN ÇEVREYE ETKİLERİ (1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletir) SUYA ETKİSİ TOPRAĞA ETKİSİ HAVAYA ETKİSİ Su içinde atık yağla beslenen mikro organizmalar oluşur ve bu mikro organizmaları yiyen balıklar yoluyla, atık yağ içindeki kanserojen maddeler insanlara ulaşır Atık yağ içindeki ağır metaller bitkiler tarafından absorbe edilerek besin zinciri ile insanlara ulaşır. Atık yağların kontrolsüz olarak soba, fırın vb. yerlerde yakılması ile içindeki kanserojen maddeler havaya karışır ve nefes yoluyla. insanlara ulaşır.

TÜRKİYE’DE ATIK YAĞ YÖNETİMİNDE GENEL ÇERÇEVE Atık yağ yönetimindeki genel çerçeveyi; ilk olarak 21.01.2004 tarihinde yürürlüğe giren ve 30.07.2008 tarihinde revize edilen «Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği« oluşturmaktadır.

TÜRKİYE’DE ATIK YAĞ YÖNETİM MODELİ TÜRKİYE’DE ATIK YAĞ YÖNETİMİ Çevre Kanunu ve Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliğini temel alan; Atık Yağ Üreticilerine, Motor Yağı Üreticilerine, Yerel Yönetimlere, Bakanlığa, Geri Kazanım Ve Bertaraf Tesislerine, Yükümlülükler getiren dinamik bir model üzerine oturtulmuştur.

ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİNİN KAPSAMI YÖNETMELİK; Genel İlkeler, Görev Yetki ve Yükümlülükler, Atık Yağların Toplanması ve Analizi Taşıma, Geçici Depolama, İşleme ve Bertaraf, Geri Kazanım Ürünlerinin Satışı, Kayıt Tutma, Tüketicilerin Bilgilendirilmesi gibi çeşitli hükümleri kapsamaktadır.

YÖNETMELİK KAPSAMINDAKİ ATIK YAĞLAR Kullanılmış taşıt yağları (benzinli ve dizel motor yağları, hidrolik, fren antifiriz vs…) Endüstriyel yağlar (metal kesme ve işleme, ısıl işlem, türbin, kompresör vs…) Özel yağlar (kalınlaştırıcı, koruyucu vs…)

Atık Yağlar Yönetmeliğe Göre 3 Kategoride Değerlendirilmektedir. ATIK YAĞ KATEGORİLERİ Atık Yağlar Yönetmeliğe Göre 3 Kategoride Değerlendirilmektedir.

ATIK YAĞLARIN KATEGORİLERİNE GÖRE BERTARAF ŞEKİLLERİ I. Kategori Atık Endüstriyel ve Atık Motor Yağları ve Klorür, PCB, Toplam Halojen Parametreleri Aşılmamış II. Kategori Atık Endüstriyel Yağlar Ürün Geri Kazanımı II. Kategori Atık Yağlar ve Geri Kazanım Sonucunda Ürün Kalitesi Tutturulamayan Atık Yağlar Enerji Geri Kazanımı /Ek Yakıt Olarak Kullanım III. Kategori Atık Yağlar Nihai Bertaraf

ATIK YAĞ YÖNETİMİNDE GENEL İLKELER Atık yağların doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesi, fuel-oil veya diğer sıvı yakıtlara karıştırılması yasaktır. Atık yağların su, tehlikeli ve toksik maddeler ve birbiriyle karıştırılması yasaktır. I. kategori atık yağ, II. kategori atık yağla karıştırılırsa II. kategori; I. veya II. kategori atık yağlar, III. kategori atık yağla karıştırılırsa III. kategori atık yağ olarak kabul edilir. Bu Yönetmelik kapsamına giren atık yağların uluslararası ticareti, ithalatı, ihracatı ve transit geçişinde Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği hükümleri uygulanır. Atık yağların kaynağında en aza indirilmesi üretiminin kaçınılmaz olduğu durumda geri kazanımı esastır. Atık yağların yarattığı kirlenmeden; atık yağı üreten, taşıyan geri kazanan ve bertaraf edenler kusur şartı aranmaksızın sorumludur.

ATIK YAĞ KATEGORİLERİ VE MÜSAADE EDİLEN KİRLETİCİ PARAMETRELER ATIK YAĞ ANALİZLERİ EK-I ATIK YAĞ KATEGORİLERİ VE MÜSAADE EDİLEN KİRLETİCİ PARAMETRELER Kirleticiler Müsade Edilen Sınır Değerleri (I.Kategori Atık Yağ) (II.Kategori Atık Yağ) (III.Kategori Atık Yağ) Arsenik < 5 ppm Max. 5 ppm  5 ppm Kadmiyum < 2 ppm Max. 2 ppm  2 ppm Krom < 10 ppm Max. 10 ppm  10 ppm Klorür Max. 200 ppm Max. 2000 ppm  2000 ppm Kurşun < 100 ppm Max. 100 ppm  100 ppm Toplam Halojenler Max. 2000 ppm Poliklorlubifeniller (PCB)(1) Max. 10 ppm Max. 50 ppm  50 ppm Parlama Noktası Min. 38 C -

ATIK YAĞ ANALİZLERİ Analizler, Bakanlıkça yetki verilen Bakanlıkça yetkilendirilmiş özel veya kamu kurum ve kuruluş laboratuvarları tarafından yapılır. Analizler; atık yağ üreticileri, geri kazanım ve bertaraf tesisleri veya atık motor yağı toplama konusunda yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından yaptırılabilir. Atık yağ analizlerinde yönetmelikle belirlenen tüm parametrelerin değerlendirilmesi gerekmektedir. Analiz yapmak üzere yetkilendirilmiş kuruluşların güncelleştirilmiş listesine Çevre Referans Laboratuvarı internet adresinden ulaşılabilmektedir.

ATIK YAĞ ÜRETİCİSİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ Atık Yağ Üreticileri; Atık yağları lisanslı taşıyıcılarla taşıtmakla, Atık yağların tesis dışına taşınmasında Ulusal Atık Taşıma Formu (UATF) kullanmakla yükümlüdür. Atık yağlarının analizini yaptırarak kategorilerini belirlemekle yükümlüdür.

ATIK YAĞ ÜRETİCİSİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ Atık yağları kategorisine uygun lisanslı geri kazanım veya bertaraf tesisine göndermekle, Her yıl atık yağ beyan formu doldurarak, ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne göndermekle, Faaliyetleri ile ilgili belgeleri (Analiz Raporu, UATF, Atık Beyan Formu) 5 yıl süre ile muhafaza etmekle yükümlüdür.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan üretim lisansı almakla, ATIK YAĞ RAFİNASYON VE REJENERASYON TESİSİ İŞLETMECİLERİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ Tesise gelen atık yağları PCB ve diğer tehlikeli atıklarla karıştırmamakla, kategorilerine göre ayrı depolamakla, tehlikeli atıkla kontamine olmuş yağları kategori III olarak belirleyip bunlar için Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine uymakla, Çevreye zarar verilmemesi için gerekli tedbirleri almak, bu amaçla proses sonucu oluşan atık miktarı ile bunların tehlikeli özelliklerinden kaynaklanan riskleri en aza düşürecek yöntem ve teknolojileri tercih etmek ve proses atıklarını Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak bertaraf etmekle, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan üretim lisansı almakla,

ATIK SANAYİ VE MOTOR YAĞLARININ TOPLANMASI Atık Sanayi Yağları lisanslı işleme ve bertaraf tesisleri tarafından toplanır. Atık motor yağları, motor yağı üreticileri veya bunların yetkilendirilmiş kuruluşları (Yetkilendirilmiş Kuruluşlar piyasa payları toplamı en az % 30 olan motor yağı üreticileri tarafından kurulur) tarafından toplanır. Kamu kurumlarının garajlarında biriken atık motor yağlarının yetkilendirilmiş kuruluşlara teslim edilmesi gerekmektedir. Halen atık motor yağı toplamak üzere Bakanlık tarafından yetkilendirilen 1 organizasyon (PETDER) bulunmaktadır.

ATIK YAĞLARIN TAŞINMASI

ULUSAL ATIK TAŞIMA FORMU ATIK YÖNETİMİNİN GENEL ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK EK IV ATIK LİSTESİ ATIK YAĞLAR İÇİN 13 İLE BAŞLAYAN ATIK KODLARI

ATIK YAĞLARDAN ÜRÜN GERİ KAZANIMI Geri Kazanım Rafinasyon ve rejenerasyon yöntemleriyle atık yağlardan ulusal veya uluslar arası standartlar ve şartnamelere uygun baz yağ, orjinal yağ veya petrol ürünlerinin elde edilmesidir. Türkiye’de mevcut lisanslı tesisler tarafından rejenerasyon yöntemleriyle tekstil yağı, kalıp yağı, harman yağı gibi ürünler elde edilmektedir.

ATIK YAĞ TOPLAMA MİKTARLARI

ATIK YAĞ YÖNETİMİNDE YAŞANAN SORUNLAR Türkiye’de kullanılan madeni yağ ve açığa çıkan toplam atık yağ miktarının tespiti Kullanım alanlarına göre atık yağların kategorilerinin belirlenmesi-atık yağ analizleri Mevcut geri kazanım tesislerinin durumu, Atık yağ üreticileri, taşıyıcıları, geri kazanım ve bertarafçılarının etkin kontrolü Atık yağların yakıt vb şekillerde illegal alanlarda kullanımı

ATIK YAĞ TOPLAMA BİLGİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Türkiye genelinde yılda yaklaşık 250-300 bin ton atık yağ oluşmaktadır Oluşan atık yağların yaklaşık 40.000 toplanabilmektedir. Yaklaşık 200.000 ton atık yağ kayıt dışıdır. Kayıt altına alınamayan atık yağlar; ısınma ve enerji amacıyla yakılmaktadır. lisanssız tesislerde basit işlemlerle temizlenerek doğrudan akaryakıta karıştırılmaktadır. vergi kaybı yaklaşık 125 milyon usd/yıl

ATIK MADENİ YAĞLARIN KONTROL VE İZLEME SİSTEMİNİN OLUŞTURULMASI PROJESİ PROJE BİLGİLERİ Proje Sahibi: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Proje Yürütücüsü: TUBİTAK MAM (Kimya ve Çevre Enstitüleri) Proje Paydaşları: Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Petrol Sanayi Derneği, Proje Başlangıç Tarihi: 15.03.2008 Proje Bitiş Tarihi: 15.03.2011 Proje Bütçesi: 2.316.228 TL

TS STANDARTLARI TS 13369 Baz Yağ Standardı TS 13541 İşyerleri - Atık Yağ Rafinasyon ve Rejenerasyon Tesisleri – Genel kurallar

YENİ YÖNETMELİK TASLAĞI Proje sonuç bilgileri ve yayımlanan standartlar da dikkate alınarak, atık yağların kontrolü yönetmeliğinde değişiklik yapılmış, taslak yönetmelik hazırlanmıştır.

TEŞEKKÜRLER Volkan YANMAZ (0312) 586 31 02 Elektronik posta: volkan.yanmaz@csb.gov.tr