OTURMA VE ÇALIŞMA İZİNLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Advertisements

İŞ İZNİ SİSTEMİ (Work Permit)
ÜNİVERSİTELERDE TAM GÜN ÇALIŞMA : Genel Bir Bakış Prof.Dr.Ahmet Cevat ACAR İstanbul Üniversitesi Prof.Dr.Ahmet Cevat ACAR İstanbul Üniversitesi.
4857 SAYILI İŞ YASASINDA İŞ SÜRELERİ DÜZENLEMESİ
İŞ DEĞERLEME İş Değerleme: Bir iş yerinde mevcut işler arasındaki değer farklılıklarını ortaya çıkaran bir karşılaştırma yöntemidir. Böylece işlerin önem.
YABANCI PERSONEL ÇALIŞTIRMA KANUNU
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÜNCEL MEVZUATA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 04.EKİM
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
Dinlenme Sürelerinin Düzenlenmesi
YENİ VATANIM ÖN UYUM PROJESİ MEINE NEUE HEIMAT EIN VORINTEGRATIONSPROJEKT Federal Almanya Göç ve Mülteciler Dairesi - BAMF ve Avrupa Uyum Fonu EIF´in.
Göç Yasası ve Almanya´daki Tartışmalar Konuşmacı: Kenan Kolat Almanya Türk Toplumu Yönetim Kurulu Üyesi.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK VİZE. Türk vatandaşlarının Almanya‘ya girebilmesi için bir girme iznine gereksinimleri vardır. Bunun adı vizedir. Vize kişinin ikametgahına.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
24 Mart 2015 Haliç Üniversitesi Kağıthane Kampüsü
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-4 Prof. Dr. Doğan Nadi Leblebici Bu Slaytta Esen Çağlar’ın 2007 yılında tepav’da yaptığı.
Sosyal Bilgiler EĞİTİM VE ÇALIŞMA HAKKI
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
İKİNCİ HAFTA SEYAHAT ACENTACILIĞI
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ
BULANIK ANADOLU LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
Tevfik BAYHAN Ramazan DOĞAN İş Müfettişi İş Müfettişi
HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ
Üniversite Öğrencilerine Yönelik Faaliyetlerimiz.
Sosyal Güvenlik Hukuku
İŞ SÖZLEŞMESİ VE TÜRLERİ
İş Sözleşmesinin Sona Ermesinin Sonuçları
YALIHÜYÜK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 6 İlköğretim Diploması 1.Sözlü Başvuru 15 Dk 7 Merkezi Sınav İşlemleri (TEOG)1.
Yıllı SODES Uygulama Süreci
Sendikaların İşlevleri
ALMANYA‘DA YAŞAMAK DİL ÖĞRENİMİ Bir ülkede normal bir yaşam sürdürebilmek için, o ülkede yaşayan insanlarla ilişki kurabilmek, bunun için de onların.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK ALMANYA‘DA BANKALAR. Almanya'da, devlet organlarının emisyon gereçleri için kurduğu Federal merkez bankası ile eyalet merkez bankalarının.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL YARDIMLAR.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL DANIŞMANLIK HİZMETLERİ.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK ALMANYA‘DA İŞ DÜNYASI. Meslek Eğitimi Almanya'da meslek, genelde çıraklık eğitimi yoluyla öğrenilir. Okulunu bitiren veya okul çağını.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK DAR ALANLI DANIŞMA KURUMLARI. Almanya'da devlet destekli yardım kurumları bünyesinde yabancılar için, belediyeler bünyesinde ise, herkes.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK İSTEĞE BAĞLI SİGORTALAR. İhmal, hata veya şanssızlık sonucu oluşabilecek bazı olayların mali sorumluluğu kişilerin ve ailelerin güçlerinin.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK ALMAN VATANDAŞLIĞI.
Gelir Vergisi.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL SiGORTALAR. Bütün sosyal devlet sistemlerinde olduğu gibi, Almanya da da sosyal yaşam, farklı sosyal sigortalarla güvence altına.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK GENÇLİK DAİRELERİ AİLE DEVLET İLİŞKİLERİ.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SÜRÜCÜ BELGELERİ. Almanya'da sürücü belgelerinin bir "şoför okulu" aracılığı ile alınması zorunludur. Motorlu bisiklet türleri, otomobiller,
6458 SAYILI KANUN KAPSAMINDA
ASGARİ ÜCRET 30 ARALIK Yıllık Asgari Ücret Artış Oranları.
İŞVERENİN BORÇLARI Ücretin Belirlenmesi
ADIM ADIM STAJ Değerli öğrenciler, sizlere okulumuzda ki zorunlu staj da yapacağınız işlemleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım. *Her şeyden önce staj.
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
MAKRO EKONOMİ 5. HAFTA.
5. ADIM Dinlenme Sürelerini Düzenle. İşçinin kaç tür dinlenme hakkı bulunmaktadır? İşçilerin; Ara dinlenmesi Hafta tatili dinlenmesi Ulusal Bayram ve.
İŞYERLERİNİN KORUNMASI İÇİN STRATEJİLER Mato Lalić.
 Veteriner mesleki sorumluluk sigortası.   Sigorta Süresi  Tarife fiyatları yıllık sigorta esasına göre belirlenmiştir. Bir yıldan kısa süreli sigortalarda.
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-6
Sendikaların İşlevleri
ÖĞR.GÖR.İDİL YILDIRIM ARI
ÇALIŞMA İZİN İŞLEMLERİ OTOMASYON PROJESİ
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
Sözleşmeli personel izinleri
KARAKAYA İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
Memur İzin Hakları ( YILLIK İZİN )
KARAYAHŞİLER ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
DÖVİZ PİYASALARININ İŞLEYİŞİ
HAZIRLAYANLAR: SELİN AKTÜRK DİLEK AKBULUT
YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİ
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve TEŞVİK
İş Sözleşmesinin Sona Ermesinin Sonuçları
Sunum transkripti:

OTURMA VE ÇALIŞMA İZİNLERİ ALMANYA‘DA YAŞAMAK OTURMA VE ÇALIŞMA İZİNLERİ

Almanya‘da yaşayan yabancı ülke vatandaşlarının bir oturma iznine sahip olmaları gerekir Başlangıçta bir yıllık süreyle verilen bu izin (Aufenthaltserlaubnis), daha sonra, kişinin topluma uyum sağlamasına paralel olarak, daha uzun süreli veya süresiz (Niederlassungserlaubnis) olarak verilebilmektedir.

Alman yabancılar daireleri ilk oturma iznini uzatmadan önce kişinin uyum kursuna gidip, gitmediğini araştırırlar. Uyum kursuna başarıyla katılanların oturma izinleri iki, üç veya beş yıllık süreyle uzatılabilir.

Süresiz oturma izni almak için: Almanya'da yasal konumda en az beş yıl yaşamış olma, B2 seviyesinde Almanca bilme, kişinin kendisinin veya eşinin en az beş yıl emeklilik sigortasına prim ödemiş olması ve ailenin gelir ve konut büyüklüğünün yeterli olması şartları aranır.

Alman oturma izin belgeleri, güvenlikli kart biçiminde Berlin'de hazırlandıkları için, onların teslimi 6-8 hafta sürebilmektedir. Kişinin bu süre içinde Almanya'da yasal konumda bulunduğunu kanıtlaya-bilmesi için yabancılar daireleri 3 ay süreli geçici oturma izinleri (Fiktionsbescheinigung) düzenlerler. Ayrıca kendilerine oturma izni verilmeyen, fakat sınırdışı edilmeleri de insani nedenlerle sakıncalı olan kişilere bir katlanım belgesi (Duldung) verilir.

ÇALIŞMA İZNİ: Almanya'da çalışacak kişilerin işe başlamadan önce o iş için geçerli bir çalışma izni almaları gerekir. Bu izin, iş ve işçi bulma daireleri (Arbeitsagentur) tarafından verilir.

Almanya'ya aile birleşimi nedeniyle gelen kişilerde bu işlemi yabancılar daireleri yapar. Bu nedenle onlara verilen oturma izinleri çalışma iznini de içerir. Bu çalışma izinleri her işyeri için geçerlidir.

Almanya'ya işgücü girişi prensipte kısıtlı olduğu ve ancak Alman iş piyasasından karşılanamayacak ehliyetteki kişilere bu amaçla izin verildiği için, çalışma amacıyla ve özel taleple Almanya'ya gelenlere, yalnızca onları talep eden iş yerleri için çalışma izni verilmekte, çalışma süresi de beş yılla sınırlanmaktadır. Öğrenim amacıyla Almanya‘da bulunan yabancılara da kısmi çalışma izinleri verilebilmektedir.

KOLAYLIKLAR DİLER