Çocuk ve Genç Eğitim Programları Çocuk ve Genç Eğitim Programları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak ve Şubat aylarında 18 İlçe ve İl Merkezinde Av Komisyonu toplantıları tamamlandı.  Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak Şubat.
Advertisements

25.Nisan  İlaç Takip Sistemi İkinci Faz’ın canlı kullanıma geçişi esnasında karşılaşılan sıkıntılar.  Mayıs.2012 Ankara İ.E.G.M. toplantısında.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
18 Şubat 2013 Pazartesi 2. Sınıflar Aqua Florya Akvaryum Gezisi
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
ZAMANI ÖĞRENELİM.
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
Hatay Mangala Şenliği Projesi
ALTINYILDIZ İLKOKULU DEĞERLER YÜRÜTME KOMİSYONU
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
 KONU VE AMAÇ: Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının hızlandırılması amacıyla 2012 yılında TR83 Bölgesi İnovasyon.
SODES BİS SİSTEMİ.
KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ
TKY BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ KIRSEHIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETMEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 06 NİSAN 2015.
Sınav Rehberliği Konusunda
DEN İ ZL İ İ HRACATÇILAR B İ RL İĞİ GENÇ MUC İ TLER ARANIYOR İ NOVAT İ F F İ K İ RLER YARI Ş MASI inovatiffikirleryarismas iwww.denib.gov.tr.
DOĞA VE İNSAN DOĞA VE İNSAN.
OKUL VELİ EL ELE PROJESİ ŞAPHANE 2012
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN
ELMADAĞ MESLEKİ TANITIM VE YÖNELTME KOMİSYONU ETKİNLİKLERİ HAZIRLAYANLAR AYFER YILDIZ NAGİHAN KARACA TÜLAY REÇBER.
KARESİ REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
Ş AH İ NBEY REHBERL İ K VE ARA Ş TIRMA MERKEZ İ. KAYNAŞTIRMA Kaynaştırma yoluyla eğitim nedir? Kaynaştırma yoluyla eğitim; özel eğitime ihtiyacı olan.
DİYARBAKIR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
PROJENİN ADI: MERAK KORİDORU PROJEYİ UYGULAYAN OKUL: ÇİĞDEMLİK İLKOKULU PROJENİN AMACI: Öğrencilere Merak Uyandırıcı Sorular Sorarak Bilgiye Çeşitli.
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
ÖZEL EĞİTİM SINIFI VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
ELAZIĞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2016 – 2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ EKİM 2015.
BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖĞRENCİ SEÇME SÜRECİ TANITIM TOPLANTISI NİĞDE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
BİLSEM TANILAMA SÜRECİ
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
ZAMANI ÖĞRENELİM.
BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA İŞ VE İŞLEMLERİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ TANILAMA SÜRECİ
TÜBİTAK 47. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASI
Proje Hakkında “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyası çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever başkalarının dertleriyle dertlenen.
BİLİM VE SANAT MERKEZİ: ÖĞRENCİ TANILAMA
Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi
EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER.
PROJE KONULARI KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI OCAK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI OLUŞUMU EĞİTİMİ VE ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ.
CGL 310 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARI II DERSİ
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
ÖDÜLLÜ KİTAP OKUMA YARIŞMASI
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
BİLİM Sanat Merkezine Öğrenci Seçimi
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
OKUL RİSK HARİTASI HAZIRLIK ŞEKLİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
2010 TAKVİMİ İYİ SENELER.
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
Deneyim Paylaşımı: Temiz Hava Hakkı Platformu
AHMET KELEŞOĞLU İLKOKULU
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNİN İLETİŞİM BECERİ DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ Emine Ayça CEYLAN Didem KILIÇ MOCAN.
BİLİM SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
2019 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI Bilgilendirme Sunumu
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMA SÜRECİNİN TANITIMI
Ben Temizim Okulum Temiz Projesi
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
Sunum transkripti:

2015-2016 Çocuk ve Genç Eğitim Programları

PROGRAM TANITIMI / AMACIMIZ “Başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tüm kesiminin ekolojik okuryazarlığını güçlendirmek”

PROGRAM TANITIMI / GENEL HEDEFLER Bütün yaşam biçimlerine empati geliştirilmesi Kasıtsız sonuçların öngörülebilmesi Görünmeyenin görünür kılınması Sürdürülebilirliğin bir yaşam biçimi olarak benimsenmesi Doğanın yaşamı nasıl sürdürdüğünün anlaşılması

EĞİTİM PROGRAMLARIMIZ Okul Öncesi (4-5 Yaş) İlkokul (6-9 Yaş) Ortaokul (10-13 Yaş) Lise (14-18 Yaş) Program Minik TEMA Yavru Ortaokul TEMA Slogan Toprak Dersem Çık! Yaşamı Keşfediyorum Yeryüzü Macerası Sürdürülebilir Yaşam

Ekolojik Okuryazarlık EĞİTİM SARMALI Ekolojik Okuryazarlık Minik TEMA ve Yavru TEMA ile doğada geçirdikleri zamanın artması ve doğayla anlamlı bir bağ kurmaları amaçlanır. Lise TEMA ile çevre sorunlarına duyarlı ve çözüme yönelik harekete geçebilen bireyler olmaları amaçlanır. Ortaokul TEMA ile yaşamın nasıl sürdüğünü ve doğaya olan etkilerimizi anlamaları, sürdürülebilirliği bir yaşam ilkesi olarak benimsemeleri amaçlanır.

MİNİK TEMA MİNİK TEMA NEDİR? Okul öncesi ve anasınıfındaki çocukların ekolojik okuryazarlıklarını desteklemeye yönelik 1 yıl süreli eğitim programıdır. AMACI Çocukların doğada geçirdikleri zamanın artmasını ve doğayla anlamlı bir bağ kurmalarını amaçlar. * Program 2010 yılında başlamıştır.

Toprak Dersem Çık! MİNİK TEMA’NIN KONULARI TOPRAK İnsanın yaşamı ve refahını sağlayan temel unsur olarak toprak HAVA Yaşamın devamlılığını sağlayan nefes kaynağımız olan hava SU Canlıların yaşaması için hayati bir rolü olan su

YAVRU TEMA YAVRU TEMA NEDİR? İlkokul çocukların ekolojik okuryazarlıklarını desteklemeye yönelik 1 yıl süreli eğitim programıdır. AMACI Çocukların doğada geçirdikleri zamanın artmasını ve doğayla anlamlı bir bağ kurmalarını amaçlar. * Program 2010 yılında başlamış ve 2014 yılında yeniden yapılandırılmıştır.

YAVRU TEMA’NIN KONULARI Yaşamı Keşfediyorum YAŞAMI OLUŞTURAN AHENK Yaşamın devamlılığını sağlayan toprak, hava, su, biyolojik çeşitlilik ve ekosistemler PARÇASI OLDUĞUM DOĞA İnsanın doğanın bir parçası olduğunun içselleştirilmesi

ORTAOKUL TEMA ORTAOKUL TEMA NEDİR? Ortaokula yönelik bir yıl süreli ekolojik okuryazarlık eğitim programı (1996) AMACI Çocukların yaşamın nasıl sürdüğünü ve doğaya olan etkilerimizi anlamaları, sürdürülebilirliği bir yaşam ilkesi olarak benimsemeleri amaçlanır. * Program 1996 yılında başlamış ve 2013 yılında yeniden yapılandırılmıştır.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TOPLUM ORTAOKUL TEMA’NIN KONULARI SÜRDÜRÜLEBİLİR TOPLUM Sürdürülebilir bir topluma dönüşme yolları YAŞAMIN YAPI TAŞLARI Yaşamın devamlılığını sağlayan doğal varlıklar ve temel döngüler YERYÜZÜNDE YAŞAM ŞENLİKLİ DOĞA Yaşadığımız evren ve bu evreni paylaştığımız canlılar DOĞA HAKKI İnsanın doğanın bir parçası olduğunun anlaşılması

LİSE TEMA LİSE TEMA NEDİR? Liseye yönelik bir yıl süreli ekolojik okuryazarlık eğitim programı (2014) AMACI Gençlerin çevre sorunlarına duyarlı ve çözüme yönelik harekete geçebilen bireyler olmaları amaçlanır. * Program 2014 yılında başlamıştır.

LİSE TEMA’ NIN KONULARI Sürdürülebilir Yaşam Doğadaki Döngü Yaşamın devamlılığını sağlayan doğal varlıklar, ekosistemler ve biyolojik çeşitlilik Yaşamı Dönüştürmek Kendinden başlayarak sürdürülebilir bir topluma dönüşme yolları ve yaşam pratikleri Dünden Bugüne Hikayemiz Gezegenin kırılma noktaları ve yaşama etkileri

EĞİTİM PROGRAMLARININ BİLEŞENLERİ ve DESTEKLEYİCİ MATERYALLER Öğretmen Rehberleri Öğretmenlere 1 adet (Pdf ve Basılı) Tüm Programlar Meşe-Toprak Posteri Her Sınıfa 1 adet MT ve YT Gözlem Kutusu Her Sınıfa 10 adet Katılım Belgesi Ara Rapor Dolduran Öğretmenlere Basılı Yıl Sonu Hediyesi Ara Raporu Gelen Sınıflardaki Tüm Çocuklara

ÖNEMLİ BİLGİLER Başvurular sadece İl Temsilcilerimiz üzerinden alınacaktır. İlçelerden gelen başvuruların illerde toplanması gerekmektedir. Temsilcilerimiz başvuruları sadece Bölge Koordinatörü ile paylaşacaktır. Minik TEMA Programı yalnızca okul öncesi/anasınıfı için, Yavru TEMA Programı sadece ilkokul için uygulanacaktır. Yavru TEMA Günü: Mart ayında okul ya da il/ilçe bazında sadece ilkokul seviyesinde düzenlenecektir. Yavru TEMA Şenliği düzenlenmeyecektir. Ara Rapor ve Sonuç Raporu öğretmenler tarafından online doldurulur. Ara raporunu dolduran öğretmenlere Basılı Katılım belgesi iletilir. Yıl Sonu Hediyesi olarak programa katılan çocuklarla Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA ve Lise TEMA Rozeti paylaşılacaktır.

ÇOCUK ve GENÇ EĞİTİM PROGRAMLARI İŞ PLANI ve TAKVİM 2015-2016 TÜM PROGRAMLAR Başvuru Süreci ve Onay Mesajı Materyallerin Gönderimi Programın Uygulanması Ara Rapor ve Sonuç Raporu Koordinasyon Toplantıları Katılım Belgesi ve Yıl Sonu Hediyesi Gönderimi Başvuru Tarihleri 24 Ağustos -11 Ekim 2015 20 Ekim 2015 Kasım’ın ilk Haftası Öğretmen Rehberi Meşe ve Toprak Posterleri Gözlem Kutusu Kasım – Mayıs Arasında Öğretmenler tarafından uygulanır. MT: en az 21 YT: en az 8 OT: en az 10 LT: en az 6 etkinlik uygulanır. Online olarak doldurulacak Ara Rapor: 1 Şubat – 1 Mart 2016 Sonuç Raporu: 15 Mayıs – 15 Haziran 2016 Ara Raporun Geri Bildirimi: Nisan 2016 Yılda 2 kez, İl Temsilcileri tarafından gerçekleştirilirve raporlanır Ocak ve Nisan Nisan’ın İlk Haftası Genel Merkez tarafından gönderilir. Nisan ve Mayıs ayları boyunca Temsilciler tarafından dağıtılır.

TEMSİLCİLERİMİZİN ROLÜ Başvuruların alınması ve başvuru formlarının sadece Bölge Koordinatörleri ile paylaşılması Başvuruların toplu halde ve sadece paylaşılan ortak Excel formu ile iletilmesi Yıl içerisinde Eğitim Programlarını uygulayan okulların takip edilmesi ve öğretmenlerle Ocak ve Nisan aylarında Koordinasyon Toplantıları düzenlenmesi. Materyallerin programı uygulayan sınıflara ulaştırılması Öğretmenler tarafından doldurulması gereken Ara Rapor ve Sonuç Raporunun takibi.

HEDEFLER: HEDEF BELİRLEME KRİTERLERİ Yaygınlık: 81 İlde Uygulama Toplam Çocuk ve Sınıf Sayısında Bir Önceki Yıla Göre Azalma Olmaması Yıl İçindeki Bilgi Paylaşımı / Geribildirim Performansı Sonuç Raporu Performansı

HEDEFLER: GENEL KABULLER Bu yıl SADECE SINIF HEDEFİ veriliyor (Öğretmen/Okul) Bir OKULDAN EN FAZLA 3 SINIF belirlenebilir Ya da HER SINIF AYRI OKULDAN belirlenebilir

HEDEFLER: ÖRNEK ÖRNEK: 24 Sınıf Hedefim Var 24 Farklı Okuldan Birer Sınıf Bulabilirim 24 okul, 24 Sınıf 8 Okuldan 3’er Sınıf Bulabilirim 8 Okul, 24 Sınıf 5 Okuldan 2’şer Sınıf, 3 Okuldan 3’er Sınıf, 6 okuldan 1’er Sınıf Bulabilirim 14 Okul, 24 Sınıf

TEŞEKKÜRLER…