Kamu Ar-Ge Fon Kaynaklarına Erişim

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
Advertisements

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Tematik Proje Destek Programı
Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Tekin VARLIK Sanayi ve Teknoloji Uzman Yrd. San-Tez Proje Grubu SAN-TEZ ______________12.
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı TÜBİTAK TEYDEB... Firma düzeyinde katma değer oluşturanların, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını.
Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek. Programa Etken Olan Temel Sorular
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
TGSD Başvuru Formu Dikkat Edilecek Hususlar
Ar-Ge Merkezi ve San Tez Destek Programları
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
TEKNOLOJİ VE YENİLİK ODAKLI GİRİŞİMLERİ DESTEKLEME PROGRAMI (TEKNOGİRİŞİM) Ülkemizde her yıl kurulan binlerce firmanın büyük çoğunluğunun ilk bir.
TÜBİTAK SANAYİ AR-GE PROJE DESTEKLERİ
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ

SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
SANAYİ TEZLERİ PROGRAMI (SAN-TEZ) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos – 4 Eylül 2015.
Fatih Üniversitesi Burak Yener
Ulusal Yenilik Politikalarında Gelişmeler …. 222 İçerik Ar-Ge nedir? Yenilik Nedir? Ulusal Ar-Ge ve Yenilik Destekleri ve Bazı Göstergeler İl Yenilik.
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü.
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
1. Teknogirişim Deste ğ inin Amacı Nedir? Bu destek ile yeni ve yenilikçi iş fikirleri olan genç girişimcilerin, iş fikirlerini katma değeri yüksek teşebbüslere.
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
Özel Sektör AR-GE Projelerine Yönelik Destekler Prof.Dr.Barbaros Özer Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi SETBİR Danışma Kurulu Üyesi.
İşletmelerin Kuruluşu, İş Planı ve Fizibilite
AR-GE MÜHENDİSLİĞİ VE TEŞVİKLER İpek AKSANGÜR Yük. Çevre Müh.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Proje Hazırlama Eğitimi Dr. Necati VARDAR KTO Karatay Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi.
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG)
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
KOSGEB ve Kuruluş Amacı KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Düzce’de 2012 yılında faaliyete başlamıştır. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal.
T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GEREFORMPAKETİ Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
İhracat Teşvikleri. Türkiye’de İthalat ve İhracat Katma Değerli Üretime Geçiş İhracatçıya Sağlanan Devlet Yardımları.
TTPYO Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim, Tanıtım Farkındalık Bilgilendirme (Uzman Özlem CAN) Hibe Programları (Uzman Özlem CAN) Proje Yönetim Yürütme.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
AR-GE MÜHENDİSİ YETİŞTİRME PROJESİ EĞİTİM PROGRAMI ULUSAL DESTEK PROGRAMLARI DERSİ ETTOM ULUSAL PROJELER UZMANI M.MELİKE SEZGİN AR-GE MÜHENDİSİ YETİŞTİRME.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
GİRİŞİMCİLİK, SOSYAL GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
Projeye Mali Kaynak Sağlama
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Hizmet Pazarlamasında Fiyat Kavramı
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
GARAJ HİBE PROGRAMI İŞ FİKRİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
GARAJ HİBE PROGRAMI İŞ FİKRİ
TÜBİTAK-TEYDEB 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

Kamu Ar-Ge Fon Kaynaklarına Erişim 1512 – Teknogirişim Sermaye Desteği

Fikirden Yatırıma Ar-Ge Destekleri Ar-Ge Tanımı: Teknolojik ilerleme ya da teknolojik belirsizliklerin sistematik olarak giderilmesini içeren faaliyet (Frascati Kılavuzu) Yenilik Tanımı: Yeni ürün / iyileştirilmiş ürün / iyileştirilmiş süreç (Oslo Kılavuzu)

Denetçiler Gözünden Ar-Ge Tanımı Yenilikçi Ar-Ge projeleri ✚Konusuna vakıf mühendislerin çalıştığı ✚Teknik açıdan karışıklıklar içeren problemlere Standart çözümlerden farklı yenilikçi yöntemlerle Rutin çalışmalara göre daha derin bir teknik bilgi ile Rakiplerden farklı yaklaşımlarla Bilimsel çalışmaları da referans alarak çözüm getiren projelerdir.

Türkiye’de Ar-Ge Destekleri 1990’ların ortasında yasalaştı. 20 yıla yakın süredir düzenli olarak gelişti. Günümüzde BTYK Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı TÜBİTAK öncülüğünde yapılanmaya devam etmektedir.

Türkiye’de Ar-Ge Destek Mekanizmaları Teşvikler Bellirli faaliyetleri gösteren firmalardan devletin bazı vergileri almaması ya da bellirli öncelikler tanıması Hibe Programları Firmaların belirli faaliyetleri yapmasını teşvik etmek amacıyla, devletin bu faaliyetlere kısmen ya da tamamen maddi destek sağlaması

Türkiye’de Ar-Ge Destek Mekanizmaları

1512 – Teknogirişim Sermaye Desteği Programı (BİGG) Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirleri Katma değer ve nitelikli istihdam Fikir aşamasından pazara girişe kadar destek Teknoloji düzeyi yüksek ve yenilikçi ürünler ile uluslar arası rekabet Yetişmiş girişimciler Zaman yönetiminde hassas Programın paydaşlarına dürüst Yeniliklere açık İş planınıza karşı tutkulu

Temel Başvuru Şartları Örgün öğrenim veren herhangi bir lisans programından mezun Herhangi bir yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrenci veya mezun Dr. ve üzeri ünvana sahip kişiler hariç 45 yaş ve altı Daha önce 1512 ya da Teknogirişim desteği almamış Herhangi bir şirket ortaklık yapısında bulunmayan Girişimci başka bir şirkette çalışabilir, ancak 2.aşamada bu kişi personel gideri sunamaz. Girişimci öğretim elemanı olabilir, ancak 2.aşamada bu kişi en fazla bir brüt asgari ücret kadar desteklenir.

Proje Kurgusu 5 Ana Soruda Proje Değerlendirme Hangi ihtiyaca cevap verecek? Çıktısı nedir ve çıktısı ne kadar yenilikçi? Projenin adımları ve planı nedir? Maliyetler nelerden oluşur? Projenin etkisi nedir?

BİGG 1. Aşama Uygulayıcı kuruluşlara başvuru Eğitim, rehberlik, kuluçka vs. hizmetler İş fikrinin ticari açıdan doğrulanması İş Planı dosyası hazırlık ve değerlendirme süreci

BİGG 2. Aşama: Teknogirişim Desteği Başvuru: Uygulayıcı kuruluşun uygun bulması halinde PRODİS üzerinden İş Fikri Başvurusu Değerlendirme: «Panel» İş Planının Teknoloji Düzeyi ve Yenilikçi Yönü İş Planının Uygunluğu ve Yapılabilirliği İş Planının Ticarileşme Potansiyeli

BİGG : Teknogirişim Desteği Proje süresi: En fazla 18 ay Proje bütçesi: Geri ödemesiz 150.000 TL Proje desteği: 110.000 TL Sermaye Desteği: 40.000 TL Desteklenen Proje Gider Kalemleri: Personel (Asgari brüt ücretin x7, 4, 3, 2, 1 katları) Seyahat Giderleri Alet –Teçhizat, Yazılım, Yayın Yurt içi ve Yurt dışı (maksimum %20) hizmet alımı Sarf Malzeme