Avustralya (Okyanusya)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bu Slayt Sosyal Bilgiler konularını daha iyi öğrenebilmek ve öğretebilmek için hazırlanmıştır Ülkemiz ve Dünya Ünitesi 1. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır.
Advertisements

Göç Nedir? İnsanların, doğdukları yerden başka yerlere geçici ya da sürekli olmak üzere taşınmasına GÖÇ denir.
Yeryüzünde Yaşam
ULAN BATOR.
Portekiz.
AMERİKA’NIN KEŞFİ Amerika'nın coğrafi olarak ilk keşfi 10.yüzyılda Grönland'ın doğusunda bir koloni kuran İzlandalılar tarafından gerçekleştirilmiştir.
EKONOMİK MÜCİZENİN ÜLKESİ JAPONYA
Ülkemizin Doğal Kaynakları
KONU:TÜRKİYE’DE NÜFUS
Bayrağı-Armasi Coğrafi durumu  Ülkenin toplam yüzölçümü yaklaşık 2586 kilometrekaredir.  Başkenti ülkeyle aynı adı taşıyan Lüksemburgtur.  Nüfusu.
AVUSTRALYA.
VARLIKLAR ARASINDAKİ İLİŞKİLER
Halk Kültürü Türkiye’deki Geleneksel giyim-kuşam-süsleme Hazırlayan:
HİNDİSTAN.
AMERİKA. AMERİKA Amerika Birleşik Devletleri, kısaca ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. ABD Anayurdunun komşuları,
TARİHSEL SÜREÇTE ŞEHİRLER
GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ.
Sosyal Bilgiler TÜRKİYE NÜFUSUNUN ÖZELLİKLERİ.
STOCKHOLM İSVEÇ’İN BAŞKENTİ
«Hafif düzeyde zihinsel engelli
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
Nurdan Gül Kökten MALAZGİRT SAVAŞI’NDAN SONRA ANADOLU DA
DÜNYADA NÜFUSUN ALANSAL DAĞILIŞI
OKUL MÜDÜRÜ 31 ÖĞRETMEN1 MEMUR 4 YARDIMCI PERSONEL BULUNMAKTADIR. 3 MÜDÜR YARDIMCISI.
Hazırlayan: Bartu ÇEVİKER 4-C
SEVGİLİ ÖĞRENCİLER! Soruların yanıtlarını kısa cümleler kurarak SOSYAL BİLGİLER defterlerinize yazarsanız öğrendiklerinizi pekiştirmiş olacaksınız.
Arıcılığın Yeri ve Önemi
ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Ocak-Kasım Dönemi Verileri MAKİNE VE AKSAMLARI İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Orta Anadolu İhracatçı.
RUSYA Devletin Adı: Rusya Federasyonu
İTALYA.
MİLLİ GELİRİN HESABI.
Yüzölçümüne Göre DÜNYANIN EN BÜYÜK 20 ÜLKESi
Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi
NÜFUS ÖZELLİKLERİ VE NÜFUSUN ÖNEMİ
AMAÇLAR, ANKET FORMU VE ANKET TASARIMI
1 BRİFİNG “” Mustafa Kemal Atatürk “En büyük sava ş, cahilli ğ e kar ş ı yapılan sava ş tır.” Mustafa Kemal Atatürk Dursunbey İlçe Milli Eğitim.
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ ULAŞTIRMA VE TRAFİK GÜVENLİĞİ PROF. DR. HÜSEYİN AKBULUT.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ:.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM 2
©McGraw-Hill Education, 2014
Konu: Hindistan ve Nijerya’nın Ekonomik Özellikleri
 İsmini Karadeniz'den alan bölge, Sakarya Ovası'nın doğusundan Gürcistan sınırına kadar uzanır. Büyüklük bakımından bölgelerimiz.
Tataristan Minullına TaliyaI İgizovna Tatarista’nın Yatırım Geliştirme Ajansın yöneticisi Tataristan – Türkiye İş Forumu, Kazan şehri, 2015.
Ders: Sosyal Bilgiler Konu: Devletler Arası İlişkiler Okul: Atatürk Ortaokulu Öğretmen: Eser Yaslıoğlu.
HAZIRLAYAN:LÜTFULLAH CEM TOSYALI. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkenti Washington DC ’dir. En büyük şehri New York City ’dir. Para birimi Amerikan Doları’dır.
Küresel Ticaretin Üç Elemanı
OKYANUSYA KITASI.
AVRUPA ‘ NIN SÖMÜRGECİLİK FAALİYETLERİ
BATMAN İL EKONOMİK RAPORU. İÇİNDEKİLER 1.Türkiye Ekonomisi Genel Değerlendirme 1.1.Büyüme 1.2.İstihdam 1.3.İhracat 1.4.Enflasyon 2.Batman İli Ekonomik.
NEREDE, NİÇİN YAŞIYORUZ? NEREDE, NİÇİN ÜRETİYORUZ?
İSVEÇ KRALLIĞI (2017 YILI SUNUMU)
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Dağılışı
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
HAZIRLAYAN:ALP EGE MASARECİ
Küba Küba Karayipler’deki en kalabalık ülkedir. Halkı, kültürü ve gelenekleri bölge yerlileri Taino ve Ciboney ulusları, İspanyol sömürgeciliği, Afrikalı.
MALAZGİRT SAVAŞI’NDAN SONRA ANADOLU DA
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
Portekiz.
KÜRESEL TİCARETİN EN ÖNEMLİ ÜÇ UNSURU HAM MADDE-ÜRETİM-PAZAR.
ZEHRA KARAMAVUŞ 181 6\B SAADET BEYAZ 191
 Malezya üzerinden gelen insanlar Papua’da ilk yerleşim birimlerini kurmuştur.  Portekizli denizci Jorge de Meneses adayı keşfeden ilk kaşiftir ve adalara,
İSTATİSTİKLERLE ÇOCUK
HOLLANDA HAKKINDA BİLGİLER NÜFUSU : 17 MİLYONDUR BAŞKENTİ : AMSTERDAMDIR YÜZÖLÇÜMÜ KİLOMETREKAREDİR EN ÜNLÜ ŞEHRİ DE AMSTERDAMDIR İKİNCİ EN BÜYÜK.
TÜRKİYE İSTİHDAM VERİLERİ
2017 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI
Hollanda Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Meşruti Krallık Başkenti:Amsterdam Önemli şehirleri :Rotterdam, Groningen, Eindhoven Dili:Hollandaca.
A. NÜFUSUN ÖNEMİ ve ÖZELLİKLERİ 1. Nüfus Sayımları ve Nüfusun Önemi Nüfus: Belirli bir zamanda ve sınırları belirli bir alanda yaşayan insan sayısıdır.
Sunum transkripti:

Avustralya (Okyanusya) UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM

EKONOMİ Avustralya dünyanın en şehirleşmiş  ve teknolojik açıdan ileri düzeyi yakalamış ülkelerinden biridir. Avustralya'nın gayri safi milli hasılası 20 milyonun altında bir nüfusu olan bir ülke için yüksektir. Eğitim, öğretim, sağlık ve ulaştırma dahil olmak üzere sosyal altyapıya büyük ölçüde yatırım yapmıştır. Avustralya kalkınmış, iyi eğitilmiş ve endüstrileşmenin doruğundaki yapısı ile kendi ihtiyaçlarını iç kaynakları ile karşılayabildiği gibi yüksek oranlarda gıda ve maden ürünleri ihracatında bulunmaktadır Avustralyada İş Gücü: 10.42 milyon(2005)

NÜFUS ÖZELLİKLERİ Avustralya Nüfusu: 20,264,082 (Temmuz 2006 verileri) Avustralyada Yaş dağılımı: 0-14 yaş: %19.6 (erkek 2,031,313; kadın 1,936,802) 15-64 yaş: %67.3 (erkek 6,881,863; kadın 6,764,709) 65 yaş ve üzeri: %13.1 (erkek 1,170,589; kadın 1,478,806) (2006 verileri) Avustralya da Nüfus artış oranı: %0.85 (2006 verileri)

AVUSTRALYA Resmi adı Avustralya Uluslar Topluluğu’dur. RESMİ DİL İNGİLİZCE

Not Avustralya hem ülke hem de kıtadır.

İlginç bilgiler Avustralya'daki nehirlerden birisinin adi ''Never Never River'' dır.Bu isim bize her ne kadar tuhaf gelmese de ingilizce konuşan insanlara tuhaf gelmektedir.Çünkü nehrin ismi tekerleme gibi gözükmektedir ve dünyadaki en enteresan nehir isimlerden birisidir.

Nehirin resmi

İlginç bilgiler Avustralya'nın Melbourne şehri insanlar tarafından ''Batmania'' olarak telaffuz edilir.

ADALAR HAMILTON ADASI KANGURU ADASI

BİLGİ Avustralya anakarasını resmî kayıtlara göre gören ilk Avrupalı, Hollandalı kâşif Willem Janszoon'dur. Janszoon Cape York Yarımadası'nı 1606'da görmüştür. 17. yüzyıl boyunca, Hollandalılar tüm batı ve kuzey sahil şeridinin haritasını çıkarmış ve buraları New Holland olarak adlandırmışlardır. Ancak herhangi bir yerleşim yeri kurma çabası göstermemişlerdir. 1770'de James Cook, Avustralya'nın doğu sahillerinde yolculuk yapmış, bölgenin haritasını çıkarmış, New South Wales olarak adlandırdığı bölgeyi Britanya topraklarına kattığını ilan etmiştir. Seferler sonucu yapılan keşifler, kıtanın sömürümü için, hızla mahkûmların ve tutukluların işçi olarak çalıştırıldığı kolonilerin kurulmasını sağlamıştır.

BAŞKENTİ BAŞKENTİ CANBERRA’ DIR.

ÜLKELER AVUSTRALYA FİJİ PAPUA YENİ GİNE SOLOMON ADALARI VANUATO YENİ ZELENDA

BAYRAKLAR FİJİ VANUATO PAPUA YENİ GİNE SOLOMON ADALARI

SORULAR BAŞKENTİNİN ADI ÜLKE ADLARINDAN 3 TANE SÖYLEYİN. ADALARIN ADLARINI SÖYLEYİN. AVUSTRALYA HEM KITA HEM DE NEDİR? RESMİ DİLİ NEDİR?