DPÜ-14.12.2007 TEKNOPARKLAR VE TEKNOPARK İŞLETMECİLİĞİNE KONYA TEKNOKENT YAKLAŞIMI Member of International Association of Science Parks Prof.Dr. Fatih.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞLETMELERİN ÇEVRESİ VE ÇEVRE FAKTÖRLERİ
Advertisements

Ayse Bener1 SANAL DÜNYADA BANKALARA YER VAR MI? Dr. AYŞE BAŞAR BENER Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü 2-3 Haziran 2000.
07 Haziran 2013 Kubilay KESKİN.
Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü
KÜLTÜR ve SANAT Yaratıcı kültürel yaşama sahip olmak dengeli, dinamik ve sağlıklı bir toplum yaratmak için gereklidir. Sanatın tüm dalları toplumun kültürel.
“Yenilik ve Yüksek Teknoloji Üretir...”. Kısaca Mobit  Mobit, 1998’den bugüne katma değerli çözümler üreten, sektörel ihtiyaçlara yönelik donanım tedariği.
Hayatımızda ve Derslerde Teknoloji
“ Dünyada herşey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir,
ELEKTRONİK ORTAMLARDA PAZARLAMA
''İyi Ki Var'' Kavramalar Hazırlayan:Asuman Ezgi Sağkol.
Global pazarlama stratejisi
OSB’LERCE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ALİ YERLİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR.
BİLİM ADAMLARI.
2. Ankara çağrI merkezİ konferansI - KAMU
Bilgisayar ? BİL 110 Bilgisayara Giriş Öğrt. Gör. Dr. Ahmet Cengizhan Dirican Bilgisayar Müh. Böl.
ENDÜSTRİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ
SAYISAL HABERLEŞME.
KAMU’DA DEĞİŞİM ZAMANI
TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ
Türkçesi Yok mu? Vatandaş Türk Osman Bey, sabah 7.00'de Casio masa saatinin alarmıyla gözlerini açtı. Puffy yorganını kaldırdı. Hugo Boss pijamalarını.
GSM & ABS (ANTI-LOCK BRAKE SYSTEM)
6. SANAYİ KONGRESİ Üniversitelerin teknoloji tabanlı inovasyon sürecindeki rolü ve teknolojiye dayalı ekonomiye geçişte tetikleyici model arayışı Doç.
Member of Consortium This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey Düşük Sıcaklık Güç Üretimi Section 14.
Prof.Dr.Hüseyin BAŞLIGİL 2012
Amaç ve kazanımlar 13 Aralık öncesi yapılması gerekenler Geçiş süreci ve sonrası İyi bir yazılımdan beklentilerimiz MED Yazlım hakkında bilgi MEDAHBS yazılımının.
Açık İnovasyon ve Fikri Varlıklar Sertaç Köksaldı İnovasyon ve Sınai Mülkiyet Hakları Konferansı 4 Aralık 2009.
ARAMIZA YENİ KATILAN SİTELERİMİZ.
Teklonojinin Gelişimi
Günümüzden 50 yıl önce kullanılan haberleşme araçlarını görüyorsunuz.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Değer ve Tedarik Zinciri Analizleri
Erkan ULKER & Ahmet ARSLAN Selçuk Üniversitesi,
Kalite Yönetim Prensipleri (Devam)
MESLEKLER AMAÇ &Haberleşme araçlarını tanıma &Yararlarını bilme &Haberleşme ile ilgili meslekleri tanıma
Performans ölçme ve değerlendirme güz
KURULUŞ KURULUŞ Ses Kayıt Cihazı G-Type.
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 8) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
Metot Etütleri Montaj Hattı Zaman Etütleri
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ
BULUŞLARDAN BAZILARI.
“İNOVASYON VE AR-GE“.
DİNAMİKLER Nisan 2008, İstanbul İNOVASYON  İnovasyon: bir ürün veya proseste verimliliği artırarak, etkinliği artırarak, maliyetleri düşürerek,
İNOVASYON. Önemli Buluşlar 1840s, Telgraf. 1870s, Telefon. 1894, Radyo Guglielmo Marconi. 1886, Coca Cola John Pemberton 1886, İlk sarı sayfalar. 1989,
DÜŞÜNCE KALİTESİ-YARATICILIK-iNOVASYON
HABERLEŞME ARAÇLARI MESLEKLER.
AĞ TEMELLERİ BÖLÜM 2 – AĞ TÜRLERİ
ÜRETİM YÖNETİMİ PROF. DR. ORHAN TORKUL ARŞ. GÖR. M. RAŞİT CESUR NORMAN GAITHER,GREG FRAZIER, OPERATIONS MANAGEMENT Slides prepared by John Loucks  2002.
Yeni Medya ve Sosyal Medya
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİ
SÜREKLİ İYİLEŞTİRME ÖĞRENEN ÖRGÜTLER STRATEJİK PLANLAMA
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
DÜNDEN BUGÜNE HABERLEŞME ARAÇLARI
KANUNİ İLKOKULU TRABZON Ünal KIDIK Sınıf Öğretmeni
Malzeme Bilimi (MHN2110) Dersin Öğretim Üyesi
Bunlar yokken ne yapıyorduk?. Şu anda olmazsa olmaz dediğimiz hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen birçok teknoloji bundan sene önce yoktu. Peki.
SERUMLAR. Damardan dışarı alınan kan, kısa bir süre sonra pıhtılaşır. Pıhtılaşan kısım çökünce üstte sarımtırak bir sıvı kalır. Bu sıvıya kan serumu denir.
Bir telefon daha nasıl olabilir ? Samsung,Apple ile rekabetini devam ettirebilmek için yeni amiral gemisinin çalı ş malarına devam ediyor.Yeni ş ık tasarım.
Mühendislik Ekonomisi
TÜRK OSMAN BEYİN BİR GÜNÜ. Osman Bey, sabah saat 7.00 de Casio masa saatinin alarmıyla gözlerini açtı. Puffy yorganını kaldırdı. Hugo Boss pijamalarını.
YÜZ KEMİK CERRAHİSİNDE KULLANILAN EKARTÖR Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerahi AD, Konya, Turkey Buluş, özellikle.
MEDYA NEDİR?. MEDYA NEDİR? ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİSİ.
AĞ TEMELLERİ BÖLÜM 2 – AĞ TÜRLERİ
KİTAP: PROF.DR. BÜLENT KOBU
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
Malzeme Bilimi (MHN2110) Dersin Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre YALAMAÇ
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
1 İLETİŞİM Duygu, düşünce ya da bilgiler in akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasına iletişim denir.
İNOVASYON.
ASO TEKNOPARK Mevzuata Uyum & TİGED Faaliyetleri
Sunum transkripti:

DPÜ TEKNOPARKLAR VE TEKNOPARK İŞLETMECİLİĞİNE KONYA TEKNOKENT YAKLAŞIMI Member of International Association of Science Parks Prof.Dr. Fatih M. Botsalı Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Genel Müdürü

DPÜ HİKAYE

İNOVASYON  İnovasyon: bir ürün veya proseste verimliliği artırarak, etkinliği artırarak, maliyetleri düşürerek, yeni kazanç kanalları oluşturarak kuruluşa katma değer katan değişiklikler yapılması faaliyetidir.

DPÜ Önemli Buluşlar  1840s, Telgraf.  1870s, Telefon.  1894, Radyo Guglielmo Marconi.  1886, Coca Cola John Pemberton  1886, İlk sarı sayfalar.  1989, Eiffel Tower.  1891, Difteri ve tetanos aşısı  1899, Ataş Johan Vaaler.  1908, Ford seri otomobil üretimi  1901, İlk Espresso makinası Luigi Bezzera.  1906, Verem Aşısı  1930, TV  1950´s, McDonald's :Kalite, hizmet, temizlik, değer  1950, Bic Ballpoint Pen  1951, Kredi kartı  1953, İlk hızlı yazıcı Remington-Rand.  1971, Soft lens  1973, SRS  1974, Betamax Sony.  1980´s Cep telefonu  1981, Post-it Note  1987, Zidovudine (AIDS’e karşı ilk antiviral).  1996, Klonlama “Dolly”