Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAMU’DA DEĞİŞİM ZAMANI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAMU’DA DEĞİŞİM ZAMANI"— Sunum transkripti:

1 KAMU’DA DEĞİŞİM ZAMANI
Ebru YAZICI KAMU ÇÖZÜMLERİ YÖNETİCİSİ

2 “ Bir fikir ortaya çıktığında absürt görünmediyse o fikirden ümidinizi kesin”
Albert Einstein

3 Dünyada BİT BT alanında en büyük şirketin hacmi 600M $’ı buldu (Apple)
Akıllı telefonlarda yalnızca bir marka bir modelinin satışı 100 Milyonu geçti (Samsung Galaxy) Dünyadaki tablet sayısı 200M’i geçti (%78 artış) Akıllı televizyon sayısı 100M’e yaklaştı (Toplam içinde %27)

4 Dünyada ve Türkiye’de Kamu
Durum Tespiti – Kamu BİT Harcamaları Kamu alımları, sadece fiyat odaklı olmak yerine toplam sahip olma maliyetine odaklanmalıdır. Kaynak: IHS Global Insight, IMF Worl Economic Outlook Database

5 BT - Gelişmişlik İlişkisi
Ekonomik gelişmişlik (Kişi Başı GSMH) ile BİT sektörü gelişmişliği (ICT Development Index - IDI) arasında çok yakın bir pozitif ilişki vardır. Türkiye IDI açısından 4.42 puanla 59. sırada gelmektedir. Aynı raporda 14 ülkenin BİT sektörü büyüklüğünün GSYİH’ye oranı karşılaştırılıyor. Bu karşılaştırmada 3,5 ile Türkiye son sırada yer alıyor. Listenin başını Kore, ABD ve Çin sırasıyla; yüzde 7,9, yüzde 7,3 ve yüzde 6,5 oranlarıyla alıyor. 3. Aynı raporda Türkiye’nin BİT alanında hâlâ bir donanım ülkesi olduğuna dikkat çekiliyor. Türkiye’deki BİT sektörünün yüzde 75’inin donanımdan oluşması, onu Çin ve Hindistan ile aynı kategoriye koyuyor. AB ülkelerinde ve ABD’de ise donanım BİT sektörünün sadece yüzde 32’sini oluştururken, BT hizmetleri bu ülkelerdeki BİT’in hemen hemen yarısını oluşturuyor.

6 Kamuda Güzel Gelişmeler
Türkiye Büyük BİT Projelerine İmza Atıyor… Türkiye’nin En Büyük BT Projesi Türkiye’nin İşletim Sistemi NVİ Kimlik Projesi Fatih tüm projeler içinde dördüncü. Türkiye’nin işletim sistemi Pardus evlere giriyor. NVİ Kimlik Projesi, yakında elektronik kimliklerimiz olacak.

7 Kamuda Güzel Gelişmeler
Türkiye Büyük BİT Projelerine İmza Atıyor… ESİS Projesi Hayata Geçti Merkezi Hastane Randevu Sistemi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı EBYS Ayda alınan randevu sayısı 5 milyonu geçti Türkiye’de Enerji verilerini bir noktada toplayan ve karar mekanizmaları oluşturan ESİS Projesini sayın bakanımız açtı. 75 Milyon Vatandaşımız için Hastaneden randevu alınması için çağrı sistemi, internet uygulaması (Sağlık Bakanlığı) Son bir yılda EBYS sayesinde 1M üzerinde sayfa, 5 ton kağıt, 85 çam ağacı tasarrufu yapıldı.

8 Kamuda Güzel Gelişmeler
Türkiye Büyük BİT Projelerine İmza Atıyor… Kredi kartı ile harç ödemesi ASKİMatik ÖYS’na giren öğrenciler harçlarını kredi kartıyla da yatırabildiler. ASKİMatik’lerde kartla su kredisi yüklenebiliyor.

9 Kamuda Güzel Gelişmeler
Türkiye Büyük BİT Projelerine İmza Atıyor… Erzurum’da 27 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında 56 ülkeden 3 bin sporcuya ev sahipliği yapan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın (Universiade) tüm bilişim altyapı ve çözümlerini başarıyla sağlandı. 2011 Trabzon Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları 49 ülkeden 4 bin sporcuya ev sahipliği yaptı. Bu dev organizasyonun BT altyapısı uçtan uca yönetildi. 32 spor dalında 25 ülkeden katılımcılar Haziran 2013te yarışacaklar.

10 Kamuda Güzel Gelişmeler
Türkiye Büyük BİT Projelerine İmza Atıyor… En Büyük ERP ve Utilities Projesi İstanbul Telefonu En büyük ERP ve Utilities Uygulaması 16,9M’e sonuçlandı. 15 milyon vatandaşın tek bir telefonla erişebileceği İstanbul Telefonu ve Dünyanın en büyük CRM işi.

11 Kamuda Daha Da Güzel Gelişme Olurdu…
Yeni bir ihale sistemi gerekli (Kamu İhale Kanununda yeni açılımlar) Önemli unsurlar: Sadece fiyat değil teknik değerlendirme Büyük BIT projelerinde uluslararası sertifikasyon, kalite sistemleri ve denetim Kamuda ortak gereksinimlerin belirlenmesi- Bütünsellik ve Verimlilik Bulut Teknolojileri Ortak EBYS, ERP uygulamaları Projelerin ölçeklerinin doğru belirlenmesi Yasaklılık Sendromu (En küçükten en büyük işe risk aynı) Uygun süre ve maliyetin öngörülmesi Başarılı projeler!

12 Teşekkürler


"KAMU’DA DEĞİŞİM ZAMANI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları