OSMANLI VE TÜRKiYE’NiN GERÇEK TARiHi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hayatımızda ve Derslerde Teknoloji
Advertisements

A. KAPI ZİLİ, RADYO, TELEFONDA MIKNATIS BULUNUR.
BİLİM ADAMLARI.
Buharla Çalışan Su Pompaları
TÜRKİYE’DE SANAYİ SEKTÖRÜ
1930’lar Türkiye’si Prof. Dr. Turgut Göksu.
GSM & ABS (ANTI-LOCK BRAKE SYSTEM)
OSMANLI DEVLETİ’NDE ISLAHATLAR
İCATLAR.
Gelişen Teknoloji ve Buluşlar
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
DEMOKRASİ YOLUNDA TÜRKİYE
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER.
BİLGİ TOPLUMU.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
DÜNYA ÜZERİNDE VAR OLAN YÖNETİM BİÇİMLERİ.
SİYASİ PARTİ NE DEMEKTİR?
SANAYİ DEVRİMİ Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi, Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ -I
ENDÜSTR İ MESLEK L İ SES İ TEKN İ K L İ SES İ ANADOLU TEKN İ K L İ SES İ.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ.
Öğretmenler Günü.
BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI VE SONRASI ÖNEMLİ BULUŞLAR YASEMİN TÜRKOĞLU
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI.
TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ
Yunus Akan Hazırlıyanlar Elif Akan
BULUŞLARDAN BAZILARI.
BERKAY ARIKAN REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK YUNUS NADİ ABALIOĞLU.
ADANA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN… LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
AİT ve 3. Ders - Çalışma Soruları. 1. Tanzimat Fermanı’nda, aşağıda verilenlerden hangisinde ıslahat yapılması öngörülmemiştir? A. Yargı B. Vergi.
Türkiye'de çok partili sisteme geçişi tartışınız
Çalışma soruları 3. hafta
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ.
18. YY OSMANLI DEVLETİ’NDEKİ YENİLİK HAREKETLERİ
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNDE TÜRKİYE
GEÇMİŞTEN BUGÜNE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ
TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİ
KURTULUŞ SAVAŞI.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
MİLLİ MÜCADELE.
ATATÜRK VE MİLLİ MÜCADELE CEPHELER
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
DÜNDEN BUGÜNE HABERLEŞME ARAÇLARI
DEMOKRASİ NEDİR? DEMOKRASİ SOSYAL EŞİTLİKTİR. DEMOKRASİ İÇİN YAPILAN ATIFLAR Çoğunluğun yönetim şekli Fırsat eşitliği sağlamaya çalışan yönetim Sosyal.
KANUNİ İLKOKULU TRABZON Ünal KIDIK Sınıf Öğretmeni
Bunlar yokken ne yapıyorduk?. Şu anda olmazsa olmaz dediğimiz hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen birçok teknoloji bundan sene önce yoktu. Peki.
OSMANLI İMPARATORLUĞU’NUN YENİLEŞME HAREKETLERİ
Gerileme Dönemi Islahatları
19. YÜZYIL OSMANLI DEVLETİ ISLAHATLARI
YENİLİKLER VE OSMANLI DEVLETİ
OSMANLI İMPARATORLUĞU GERİLEME DÖNEMİ ISLAHATLARI SORU PROĞRAMI
Bilim:"Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi." "Genel.
Buharla Çalışan Su Pompaları
GÜZ-VII: OSMANLI DEVLETİ’NDE YENİLEŞME HAREKETLERİ Tanzimat Dönemi İngilizlerden yardım istiyoruz, iki şart: 1- Balta Limanı Ticaret Anlaşması (1838) Osmanlı.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Harf İnkılabı
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Rönesans’ta Teknoloji
CUMHURBAŞKANALRIMIZ TÜRKİYE TÜRKİYE.
III. Ahmet LALE DEVRİ Yenilikleri Yenilikleri Nedim hazırlayıcısıdır?
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
İletişimin Zamanda yolculuğu. İletişim ne demektir?: Duygu, düşünce, haber veya bilgilerin başka kişilere aktarılmasına haberleşme denir. Resimdeki çocuk.
BİLGİ TOPLUMU.
Osmanlı Siyasi Tarihi (Yıkılış Dönemi)
II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Dünya’da gelişimi Türkiye‘de gelişimi. Demokrasi sözcüğü Yunancadan gelir. Eski Yunancada “demos’ halk, ‘kratos’ iktidar ya da egemenlik anlamında kullanılırdı.
Lâle Devri, Osmanlı Devleti'nde, 1718 yılında Avusturya ile imzalanan Pasarofça Antlaşması ile başlayıp, 1730 yılındaki Patrona Halil İsyanı ile sona.
Sunum transkripti:

OSMANLI VE TÜRKiYE’NiN GERÇEK TARiHi

Newton’un teleskopu icat ettiği 1600lı yıllarda biz günde beş vakit namaz kılıp bir lokma bir hırkayla gül gibi geçinip gidiyorduk. 1718 de Avrupa’da ilk dokuma makinesi yapıldı, bizde Lale Devri başladı.

1720de Avrupa’da dokuma sanayi gelişmeye başlarken bizde ilk matbaa 3 asır sonra kuruldu. (Gutenberg matbaayı 1438de icat etmişti) 1730da Avrupa’da sanayileşme tüm hızla devam ederken bizde Lale devri bitti. Rusya Çar Büyük Petro liderliğinde sanayileşmeye ayak uydururken, biz adamla “Deli Petro” diyerek dalga geçtik.

1769da küstah İngiliz James Watt buharlı makineyi bulduğunda ise, biz yine günde beş takılıp zevkü sefa içinde yaşıyorduk. 1800lü yıllarda şımarık İtalyan Alessandro Volta elektrik bataryasını bulduğunda, biz volta atıyorduk.

1825te telgraf keşfedildiğinde, biz aval aval bakındık. 1839 fotoğraf makinesi keşfedildiğinde bizde Tanzimat fermanı ilan ediliyordu. 1856 da Avrupa’da çelik işleme fabrikaları kurulurken, bizde Islahat Fermanı yürürlüğe girdi.

1876 haddini bilmez İtalyan Marconi telefonu icat ettiğinde, bizde I 1876 haddini bilmez İtalyan Marconi telefonu icat ettiğinde, bizde I. Meşrutiyet ilan edildi. Makaroni diye adamla dalga geçtik. 1880de küstah İngiliz Edison ampulu buldu. 1885 utanmaz Alman Daimler benzinli motoru icat etti.

1894 ilk otomobil trafiğe çıktığında, bizde Baytar Mektebi ilk mezunlarını verdi. 1895-96 yıllarında radyo, telsiz ve sinema icat edildi. 1897de Rudolph Diesel dizel motoru icat etti. 1898de ses kayıt cihazı icat edildi. Bizim yüzümüz bile kızarmadı

1902de klima, 1903de uçaklar icat edildi, biz o sene yan gelip yattık. 1904te çamaşır makinesi icat edildi, bizde Hereke fabrikasında fes üretimi başladı. 1907de helikopterler uçmaya başladı. Bizde II Meşrutiyet ilan edildi, sevinçten fesler havada uçtu.

1914 buzdolabı icat edildiğinde bir koyup iki alayım diyerek I 1914 buzdolabı icat edildiğinde bir koyup iki alayım diyerek I. Dünya savaşına girdik. 1926 roketler uçmaya başlarken neyse ki Atatürk baştaydı da sanayileşme başladı. 1929 bulaşık makinesi bulunduğunda bizde Ankara-İstanbul telefon bağlantısı kuruldu. 

1930 teleks cihazı icat edildi. 1935 radar ve televizyon bulundu. Bizde Kayseri Bez Fabrikası açıldı. 1935de Atatürk’ün emriyle ülkedeki tüm Mason dernekleri kapatıldı. 1937 türbo motor icat edildi.... Bizde ilk yerli yapım uçak uçtu, ilk Demir-Çelik Fabrikası'nın temeli atıldı. (alkışlar)

1942 bilgisayar, 1944 füzeler, 1954de nükleer santrallar devreye girmeye başladığında, biz ilk hidroelektrik santralımızı yaptık. (bol alkış) 1945te Marshall yardımı başlayınca İsmet İnönü uçak üretimini durdurdu. 1948de tüm Mason dernekleri yeniden açıldı. İsmet ve Celal Bayar onayı ile.

Uzun yıllar İngiliz, Fransız ve İtalyan sömürgeciliğine karşı savaşan Mao liderliğinde 1949da Çin Halk Cumhuriyeti kuruldu. Mao ülkedeki tüm Mason derneklerini kapattı ve batı kökenlileri ülkeden kovdu. Demokrasiyi batılı ülkelerin Çinli milletvekillerini satınalmak için kullanabilecekleri bir tuzak olarak gören Mao çok partili rejime izin vermedi. Çin bugüne kadar tek partiyle yönetildi ve bir dünya devi oldu.

1960da lazer keşfedildiğinde 27 Mayıs askeri darbesini yaptık. 1973de cep telefonu keşfedildiğinde 12 Eylül askeri darbesinin sersemliği içindeydik netekim..

BİTTİ