ABDULMUTTALİP ŞAHİN Eğitici Bilgisayar Formatör Öğretmeni.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
Advertisements

KURUMSAL DEĞİŞİM VE GELİŞİM
Etkin ve İşbirliğine Dayalı Öğrenme S
İşbirliğine Dayalı Öğrenme
TAKIM RUHU.
ARABULUCULUK EĞİTİMİ PROGRAMI SONUNDA
TAKIM KURMA VE GELİŞTİRME
DRAMA 1.HAFTA EĞİTİMDE DRAMA Hazırlayan: Dr. Uğur Altay MEMİŞ.
ÖZGÜVEN NE DEMEKTİR? Kendine güvenmenin ne anlama geldiği konusunda birçok yanlış görüş vardır ve bunlar özgüven kazanmada insanın önünde engel oluştururlar.Kendi.
PROJE YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ
Sınıf; paylaşma, uzlaşma, yarışma, rekabet gibi olumlu ve olumsuz ilişki yapılarının görülebileceği bir yaşam alanıdır. Rekabetçi, bireyselci ve işbirlikçi.
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Nedir?
ÇIKIŞ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNİYET HEDEFLERİ.
VAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TKY MERKEZİ SUNAR
TAKIM ÇALIŞMASI ÜZERİNE NOTLAR
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI. İşbirliğine dayalı öğrenme; öğrencilerin sınıf ortamında küçük karma guruplar oluşturarak (cinsiyet, başarı durumu,
2.Hafta. Kaynaştırma ve Destek Özel Eğitim Hizmetleri
Liderin Kendini İfade Etme Becerisi. Grup Lideri; Kabul edici olmalı Kendi ihtiyaç ve duygularının farkında olmalı ve diğerlerinin ihtiyaçlarından ayırt.
KALİTE YÖNETİMİ (EĞİTİMDE).
REHBERLİK.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
Örnek Olay Öğretim Yöntemi
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
BİR ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞAN HEMŞİRELERİN
TAPU VE KADASTRO XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TAPU VE KADASTRO XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MOZAİK PERSONEL PERFORMANSINI GELİŞTİRME VE İYİLEŞTİRME TAKIMI MOZAİK PERSONEL.
YANSITICI DÜŞÜNME.
Yetkinlikler Yetkinlikler belirli bir görevi başarıyla yerine getirebilmek için beklenen ortak kurumsal davranış ve tutumları tanımlanmaktadırlar.
İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME.
Çatışma ve Çatışma Çözme
Evrim Suna ARIKAN Özlem YAŞAR UĞURLU
İGEP Performans Yönetimi
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRENME
İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI KALİTE YÖNETİMİ.
TARİHÇE 1990 yılında Anadolu Hayat Sigorta A.Ş Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketinin yürüttüğü hayat sigortacılığı faaliyetlerini devraldı.Böylece ülkenin.
ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ KALİTE GÜVENCESİ
EĞİTİMDE KALİTE ÖDÜLÜ EKİP RAPORU
TAKIM RUHU ve EKİP ÇALIŞMASI
BAŞARIYA BİR ADIM PROJESİ Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
KONULARIMIZ BEP Tanımı Amacı BEP nedir? \ ne değildir?
Bölüm 10 Takımlar.
Yönetim Fonksiyonları
Mentör Öğretmenlik.
E ğ itimde Kalite nedir? *Kalite, ko ş ullara uygunluktur. *Kalite, ko ş ullara uygunluktur. *Kalite, ögrencilerin ihtiyaçlarıdır. *Kalite, amaçlara uygunluktur.
Hazırlayan ve Sunan Erkan Kaya. EKİP Ortak bir iş yapma adına, doğru bir sonuç üretmek üzere bir araya gelen birden çok kişidir.
GÜNÜMÜZDE ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME
Kamuda İnsan Kaynakları Yönetimine Giriş
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
CREATIVITY &PROBLEM SOLVING Brainstorming, Questions, Hats
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
Projelerde İLETİŞİM VE PAYDAŞ YÖNETİMİ
MESLEKİ YETERLİLİK MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK VE DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
G ÖNÜLLÜLÜK “İsteyerek, bilerek, severek ona buna zıplama, atlamak.” “Yaşamaya devam etme sebeplerini çoğaltma ve varlığını toplumsal olarak gerçekleme.
Toplam Kalite Yönetimi
Doç. Dr. Murat Özdemir Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi
Öğrenciyi Tanıma Yrd. Doç. Dr. İhsan Sarı.
TAKIMA DAYALI PERFORMANS DEĞERLENDİRME
Yönetim Nedir? Yönetim, toplumsal gereksinmelerin bir bölümünü karşılamak üzere kurulan bir örgütte, örgütün varlık nedeni olan amaçlarını gerçekleştirecek.
Radardanismanlik.com.tr 1 RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK radardanismanlik.com.tr EĞİTİMDE KALİTE RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK TAKIM ÇALIŞMASI.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
YANSITICI DÜŞÜNME Dewey yansıtıcı düşünmeyi herhangi bir düşünce ya da bilgiyi ve onun amaçladığı sonuçlara ulaşmayı destekleyen bir bilgi yapısını etkin,
ARAŞTIRMA YÖNTEM ve TEKNİKLERİ
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ
Kurumsal Kültür Yapılandırma Projesi
EKİP ÇALIŞMASI Ekip çalışmasının önemini gözeterek meslekler arası işbirliği yapabileceksiniz.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI HAZIRLAYANLAR HAVVA KESKİN
Okul Yöneticilerinin Denetim ve Değerlendirme Rolü
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ VE ÖRGÜT KÜLTÜRÜ Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Şahin
MOTİVASYON ve FARKINDALIK
1 EĞİTİMDE YARATICI DRAMA EĞİTİMDE YARATICI DRAMA.
Sunum transkripti:

ABDULMUTTALİP ŞAHİN Eğitici Bilgisayar Formatör Öğretmeni

BBir takım çalışmasıdır. BBaşarıyı elde etmek içinde takım ruhu esastır. A.ŞAHİN

OOrtak menfaatler, değerler çerçevesinde, belirlenmiş süreler için bir amacın yerine getirilmesi ve ya bir hedefin gerçekleştirilmesi için bir araya gelmiş ya da getirilmiş insan grubudur.

KKurum içerisinde kişiler arasında bağımsızlığı ve iletişimi geliştirip, güven ortamının oluşmasına zemin hazırlayan ve bu ortamın kalıcı olmasını sağlayan bir çalışma sistemidir.

YYapılacak işin niteliğine göre, iş için gerekli işlem ve eylemlerin eşgüdümlenerek, birden çok çalışanın bir araya getirilip güçlerini birleştirmesi ve elbirliği ile (sinerji yaratarak) işi yapmalarının sağlanmasıdır.

ÖÖncelikleri belirlemek için beraber çalışarak işin sonuçlarını iyileştirmek, problemleri çözmek, kararlar almak. GGrup üyeleri arasındaki kişisel ilişkileri düzelterek, üyeleri gereksiz yakın gözetimden kurtarmak,

yyaşamlarını zenginleştirerek, yaptıkları işin efendisi olmalarına izin vermek, iişleri başarıyla yapmaktan elde edilen yararlara katılmalarını sağlayarak çalışma yaşamının niteliğini iyileştirmek.

TTakımlarda etkili çalışma yapabilmek için üyelerin karakteristik davranış özelliklerini de bilmek gerekir.

ÖÖnerici KKarşı önerici DDestekleyici HHayırcı

SSavunucu AAkıncı EEngelleyici YYergici ÖÖzetçi

AAraştırıcı KKırıcı TTuzakçı YYakınmacı

EErkçi BBilgiç hhayran toplayıcı ööğrenici vb.

ÇÇalışanın örgütsel davranışı oluşturabilmesi için yapacağı işi ile ilgili bilgi ve becerileri kazanmış olması gerekir. AAncak çalışanın işindeki yeterliliği nedenli yüksek olursa olsun bu yeterliliği her zaman sergileyememektedir. Çünkü güdeleyici etkilere ihtiyacı vardır.

TTakım çalışması süreç yönetimine benzer bir çalışmadır. HHer üye zincirin bir halkasını oluşturur.  Bir halkanın işlevini yerine getirmemesi o takımın etkililiğini düşürür. A.ŞAHİN

TTakım üyelerinin ulaşacakları hedefe coşku ile güdülenmiş olması başarı için gereklidir. TTakımın her üyesi; o takımın etkin, saygın ve vazgeçilmez bir üyesi olduğu bilincini geliştirmiş olmalıdır.

TTakımda düşünce üretmek, seçerek bulmak, öneri geliştirmek için ılımlı çatışmaların ötesinde üyeler arasında hedefe yönelik çabaları engelleyecek bir çatışma olmamalıdır. ÜÜyeler bir birlerine inanmalı ve güvenmelidir.

ÜÜyeler birbirlerini kimin ne yapıp ne yapamayacağı yönünde tanımalıdır. ÜÜyelerin kaygı, korku, cesaret gibi yönleri takım liderince bilinmelidir. TTakımın ulaşacağı hedefler üyelere çekici gelmelidir.

KKararlar ve çözümler takımın her üyesinin katkısıyla oluşturulmalıdır. TTakım üyeleri kendilerini ve diğerlerini geliştirmek için elbirliği etmelidir.

HHedeflere ulaşmada takım lideri her üyenin yeni düşünce ve yöntem yaratacağına inanmalı ve ortam yaratmalıdır. TTakımın her üyesi topladığı bilgileri diğer üyelerle paylaşmalıdır.

TTakım üyeleri önlerine çıkan engellerden yılmamalı çözümün kendi gayretleri ile sağlanacağına inanmalıdırlar. YYönetim tarafından takımların gayretleri tanınmalı ve takdir edilmelidir.

TTakımın hedeflerinin takım üyelerine tanıtılması TTakım üyelerine görevlerinin dağıtılması HHer üyenin görüşünü de alarak üyelerin görevlerinin belirlenmesi

HHer üyenin hedeflerine ulaşmasına kılavuzluk edecek iş programlarının üyelere yaptırılması ve program üzerinde görüş birliğine varılması BBaşarı ölçütlerinin belirlenmesi, ölçme yöntem ve araçlarının belirlenmesi

TTakım üyelerinin iş programları arasında nasıl eş güdüm sağlanacağının belirlenmesi AAra değerlendirme yöntemlerinin belirlenmesi TTakım olarak iş sonucunun ölçülüp değerlendirilmesi

EElde edilen sonucun raporlaştırılıp sunum haline getirilmesi SSonuçların kurum çalışanları ile paylaşılması

TTartışma başlatabilme AAmaçlara erişebilmek için öneri getirebilme KKonuları özetleyebilme İİşe ve ekibe sahiplenme BBirlik anlayışı içinde olma

FFarklı çözümler getirmede yaratıcı olma ve uzlaşma SStandartlar konusunda grupla beraber hareket etme VVerilere dayalı konuşma EEleştiriye tahammül etme

İİnsan ilişkileri konusunda bilgili olma ve her türlü ilişkide samimi olma HHoş görülü olma

nneden işe yaramayacağını göstermeye çalışırlar NNeden zor olduğunu anlatarak söze başlarlar KKarşısındaki fikri çürütmeye çalışırlar SSöze “ama” diye başlarlar

NNasıl yararlı olacağını sorgularlar ZZorlukları nasıl aşılabileceğine ilişkin öneriler geliştirirler KKarşı fikrin işe yarar tarafını bulmaya çalışırlar SSöze hiçbir zaman “ama” diye başlamazlar.

NNasıl yararlı olacağını sorgularlar ZZorlukları nasıl aşılabileceğine ilişkin öneriler geliştirirler KKarşı fikrin işe yarar tarafını bulmaya çalışırlar SSöze hiçbir zaman “ama” diye başlamazlar.

11.Empati kurar 22.Sinerji yaratır 33.Motivasyonu yüksektir 44.Katılımcıdır 11. Ben merkezci(bireysel) 22.Sadece kendi gücüne inanan 33.Motivasyonu düşük 44.Bireyseldir

55.İyi iletişim kurar 66.Takım misyon ve vizyonunu benimser 77.Ekip başarısını ön planda tutar 55.İletişime kapalı 66. Takım misyon ve vizyonunu benimsememiştir 77.Bireysel başarıyı ön planda tutar

88.Yaratıcıdır 99.Bilgiyi paylaşır 110.Kendisi ile barışıktır 88.Yaratıcı değildir 99.Bilgiyi saklar 110.Küskün ve kavgacıdır

111.Takımını yüceltir 112.Pozitif düşünür 111.Takımı sabote eder. 112.Genelde olumsuz(negatif) düşünür.

KKredi Ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü17 Mayıs 2001(İnternetten İndirilmiştir.)