YAPISAL KABLOLAMA HATALARINA KISA BİR BAKIŞ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri
Advertisements

ERGÜL MULLAHASAN
AĞ ALTYAPISI KURULUMU DOĞRU ve HATALI UYGULAMALAR
ankara ekol elektronik telekomünikasyon ve güvenlik sistemleri tic. san. ltd. şti.
BBY 302 Bilgi Teknolojisi ve Yönetimi
KABLOLU AĞ Özden SERTÇELİK Koray Adil YILMAZ. Türkiye Çapı Genel Ağ Yapısı.
Eğitimde Fatih Projesi
Fiber Optik Sistemler Modern Çözümler UĞUR KESEN
Kablo Türleri Eş Eksenli (Koaksiyel) Kablo
Bilgisayar Ağ Pasif Bileşenleri
KAPSAM 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanması Hakkındaki Kanun ve bu kanuna dayanarak hazırlanan Yapı Malzemeleri Yönetmeliği’ne.
Enerji Performans Uygulamaları,
İNŞAAT ÇEVRE MADENCİLİK MÜHENDİSLİK VE MÜŞAVİRLİK SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler
Hazırlayan:Şenol KUMSAR Elektronik Öğretmeni
Eğitimde Fatih Projesi
Bilgisayar Ağ Sistemleri
10 IP TERCİH ETMEK İÇİN NEDEN! NEDEN IP SİSTEMLER?
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
TELEVİZYON YAYINLARINDA MERKEZİ DAĞITIM SANTRAL SİSTEMLERİ
MERKEZİ TV DAĞITIM SİSTEMLERİ
BİLGİSAYAR AĞLARI.
A. KAPI ZİLİ, RADYO, TELEFONDA MIKNATIS BULUNUR.
MICO Akıllı Güç Dağıtım Çözümleri Pınar Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti. Adres: Perpa Ticaret Merkezi, A Blok, Kat: 11, No: 1365 Şişli / İstanbul Tel: (0212)
İÇERİK Ağ İzleme Ağ güvenliği için Tehlikeli Protokoller
BİLGİSAYAR AĞLARI Neden var?.
Yerel Ağlar -LAN.
Bilgi Teknolojisi ve Toplum
BER TELEKOMÜNİKASYON VE MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.
MONTAJ KROKİSİ HABERLEŞME CİHAZLARI.
IPTV ON CABLE NETWORK.
ML-222X Serisi Konvansiyonel Yangın Alarm Santralleri
Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Sağlık
KAblolama Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ
2013 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE ÇAMAŞIRHANE E-KİTAP
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
AĞ ALTYAPISI KURULUMU BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
ZAYIF AKIM MALZEMELERİ
AYDINLATMA TEKNOLOJİLERİ YAŞAMIMIZI NASIL ETKİLER?
GEZER ELEKTRİK- MÜHENDİSLİK
Ağ Topolojileri Bus Topolojisi Yıldız Topolojisi Tree Topolojisi
Eğitimde fatih projesi yerel alan ağı kurulumları
X TÜV AUSTRIA TÜV AUSTRIA GROUP Hakkımızda MarkalarReferanslar Uluslarası “The best way to predict the future is Willy Brandt ( ) Nobel.
USB Universal Serial Bus Evrensel Seri veriyolu. Tak çalıştır aygıtların sistemlerde daha kolay bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla geliştirilmiş.
3362 ORTAÖĞRETİM KURUMU AĞ ALTYAPISI KURULUMU İŞİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü / 12 / 2012 / ANTALYA Bilinçli,
Duşlarda en güzel Seçenek HL50 in | line Düz zeminli Duşlara kolay Çözüm.
DÜZ BAĞLANTıYA GÖRE DAĞıTıLMıŞ OTOMASYON TEKNOLOJISI.
 Kablo elektriksel bir devredir.  Kablo genellikle çevresi koruyucu tabakalar ile kaplanan, iletimin mümkün olduğunca az veri kayıpla gerçekleşmesini.
Anakart Bilgisayarın tüm parçalarını üzerinde barındıran ve bu parçalar arasında iletişimi sağlayan birincil devre kartıdır. Anakartlar elektriği geçirmeyen.
AHUM Destekleri: İHRACAT UYGULAMASI
DVI NEDİR ? NE İŞE YARAR ? NASIL ÇALIŞIR ?
One Touch Video Kurumlar, İşletmeler ve Çağrı Merkezleri için internet tabanlı ve mobil etkileşimli video çözümü 2010 Avaya Inc. All rights reserved.
Kaçak akim koruma şalterleri teknik eğitim semineri Şahin keskin
2017 Yılı Devam Eden Projeler
PLANLI KALKINMANIN DEĞİŞME DÖNEMİ (1980 Sonrası)
GÜNEŞ ENERJİSİ İLE BAHÇE SULAMA SİSTEMLERİ
KABLOLAR VE KONNEKTÖRLER
HUB En basit network cihazıdır.Kendisine bağlı olan bilgisayarlara paylaşılan bir yol sunar. Hub‘a bağlı tüm cihazlar aynı yolu kullanırlar. Hub kendisine.
Felaket Merkezi Berk Aydoğdu
Temel planlama elemanları
ELEKTRO MIKNATISLARIN GÜNLÜK YAŞAMDAKİ UYGULAMA ALANLARI Zeliha IŞIK
E.
Intercomp.com.tr İşinizi büyütmenin en hızlı yolu | Bilişimde doğru çözüm ortağınız.
2018 Yılı Devam Eden Projeler
2018 Yılı Devam Eden Projeler
Kablolar-Fiber Optik.
PLANLI KALKINMANIN DEĞİŞME DÖNEMİ (1980 Sonrası)
Sunum transkripti:

YAPISAL KABLOLAMA HATALARINA KISA BİR BAKIŞ Hazırlayan: H.Tayfun AYIK tayik@provisbilisim.com

Sayın Yetkili ; Network Sistemlerinde,İşçilik Kalitesi Kablolama Altyapısının Kalitesi Anlamına Gelir. En İyi Marka Kablolama Ürünlerini de kullanıyor olsanız işçiliğiniz iyi değilse performans beklemeniz yanlış olacaktır . Karşılaşılan Network problemlerinin %80’inin temelinde hatalı uygulanmışYapısal kablolama sistemleri tespit edilmiştir. önce sonra

NEDEN YAPISAL KABLOLAMA ? İyi tasarlanmış ve uygulanmış bir kablolama sistemi -Yönetilebilirlik ve zaman tasarrufu -Geleceğe yönelik yatırım -Değişen ve gelişen iletişim sistemleri için yüksek band genişliği -İleri yönelik teknolojiye uyumluluk -Esneklik ve fiziksel uyumluluk Gibi sıraladığımız ihtiyaçları karşılamalıdır. BAZI KİŞİLERİN YAPISAL KABLOLAMADAN ANLADIĞI !!!

KABLO ÇEKİM HATALARI Kablonun ezilmesi ile oluşan deformasyon Yapısal kablolamanın teknik önemini anlamayan kişilerce yapılmış kablolama Çalışmalarından elde ettiğimiz resimlerde size kısaca hatalar hakkında bilgi vermek istiyorum Kablonun çekimi sırasında “kuş gözü” tabir edilen bükülmesi kablonun zedelenmesine neden olan bir hata Kablonun ezilmesi ile oluşan deformasyon Kablo çekimi sırasında dikkat edilmeyince oluşan hatalar ile kablo deforme olur. Bu durumdaki kablo fabrika çıkışındaki sarım imalat şeklini kaybeder.UTP kablo imalat esnasında belirli bir düzende, faz açısı ile üretilir bu yapının bozulması iletişimi direkt olumuz olarak etkiler. Kablo içinde kopan bir tel pair’lerin birinin çalışmasını engeller. ..fotoğraflar çeşitli zamanlarda saha çalışmalarında gördüğümüz hatalı uygulamalara örnek için verilmiştir.

KEYSTONE JACK TERMINASYON HATALARI UTP kablonun PVC ceketinden itibaren fazla soyulup kablo sarımlarının “twist” bozulması ile oluşacak iletişim kayıplarına örnek Kötü Çakılmış Keystone Jackler Priz içinde Kablo fazla açılarak oluşan hata Kablo terminasyonu yapılmış fakat fazlalık kabloları kesilmemiş bir jack kusuru ..fotoğraflar çeşitli zamanlarda saha çalışmalarında gördüğümüz hatalı uygulamalara örnek için verilmiştir.

PATCH PANEL TERMINASYON HATALARI Patch panel çakımı sırasında yapılan hatalar genelde kablo ceketi ile panel portları arasında kablonun boyunun fazla açılması ve spirlerin bozulması ile oluşan iletişim kaybı hatalarıdır. Kablo fazlalıkları istenmeyen kısa devrelere sebep olur Tam olarak çakılmamış bir port iletişim kesilmesine sebep olur ..fotoğraflar çeşitli zamanlarda saha çalışmalarında gördüğümüz hatalı uygulamalara örnek için verilmiştir.

KABLO GÜZERGAHI HATALARI Şaftan geçen kabloların korumaya alınmadan çekilmesi, resimler buna örnektir, bu resimlerde olduğu gibi yapılmış kablolamada hatalardan biri kabloların PVC spiral ile korunmadan her türde tehdit’e açık olarak gelişi güzel bir takım noktalardan bağlanmış olması ayrıca ilerde buradan tekrar kablo çekilecek ise bu durum düşünülmeden bir altyapı oluşturulmadan yapılacak işlere kötü kablolama zemini hazırlamaktadır. ..fotoğraflar çeşitli zamanlarda saha çalışmalarında gördüğümüz hatalı uygulamalara örnek için verilmiştir.

PROVİS'İN YAPISAL KABLOLAMADAN ANLADIĞI ANSI/TIA/EIA 568-A Binalarda telekomünikasyon standardı. ANSI/TIA/EIA 568-B Binalarda telekomünikasyon kablo yolları ve yerleri standardı. ANSI/TIA/EIA 570-A Konut ve küçük binalarda telekomünikasyon kablolama standardı. ANSI/TIA/EIA 606 Binaların telekomünikasyon altyapısı yönetim standartları. ANSI/TIA/EIA 607 Telekomünikasyon için binalarda topraklama ve bağlantı gereksinimleri.

www.provisbilisim.com Perpa Ticaret Merkezi B Blok Kat: 7 No: 1154 Okmeydanı-İSTANBUL Tel&Fax : 0212 221 70 52 www.provisbilisim.com tayik@provisbilisim.com provis@provisbilisim.com