Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı Ankara, 2015.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

AB ÖYKÜ YARIŞMASI AB BİLGİ AĞI 2013
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEHMET AKİF ERSOY.
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
Doğalgaz Yakıcı Cihazlarının Bakım Onarımı konusundaki akış
AB ÖYKÜ YARIŞMASI AB BİLGİ AĞI 2012
EKONOMİK GÖSTERGELER Gayri Safi Milli Hasıla(2007): 658 Milyar ABD Doları İthalat(2008) : 201,8 Milyar ABD Doları İhracat(2008) : 132 Milyar ABD Doları.
AB TÜRKİYE ODA FORUMU TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYONU Dr. Mustafa LALE Sanayi Dairesi Başkanı 16 Kasım 2009, İSTANBUL.
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TÜRK ODA/BORSA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ IV. Dönem Odalar için Eğitim Semineri Ş. Sibel AYGÜN.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
GEÇMİŞTE VE GÜNÜMÜZDE PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA TOPLU ANKET SONUÇLARI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ, KÜTAHYA GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, GAZİANTEP HARRAN ÜNİVERSİTESİ,
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Turizmi Uygulamaları
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Akademik Yılı Erasmus+ Programı Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENL İ K BAKANLI Ğ I–AVRUPA B İ RL İĞİ KOORD İ NASYON DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I TÜRK İ YE’DE MESLEK İ VE TEKN İ K E Ğİ T İ M İ N KAL.
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Türkiye Yetişkin Öğrenme Profili Araştırması Sonuçları-2013 Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY.
3 Kumbara.
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
Projeler.meb.gov.tr Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2010.
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012.
1 DELL CONFIDENTIAL. 2 NASIL İŞLER? AMAÇ: –Müşterinin teknik desteği kendi adresinde alabilmesidir. –Müşteri Dell Destek Hattını arar. (Hafta içi 9:00-17:30)
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
2011 LDV ORTAKLIK PROJELERİ BAŞLANGIÇ TOPLANTISI.
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
PROJE SAHİBİ KURUM PROJE ADI ‘’AB DÜZEYİNDE KARDİYOLOJİK ACİLLERDE ACİL BAKIM VE HEMŞİRELİK HEMŞİRELİK HİZMETLERİNİN ÖĞRENİLMESİ’’ Learning Of The.
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Proje Çıktıları
KUTLU OLSUN TUTUM ve YATIRIM HAFTASI TÜRK MALLARI.
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI
Proje Yönetimi.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ORDU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARGE BİRİMİ-PROJELER EKİBİ
GÖNEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
T.C. Sağlık Bakanlığı Özel Sektör Tetra Pak Ltd. Şti. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tıp Fakültesi Osteoporozdan Korunma ve Osteoporozlular.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. ÖZELLİKLE KIZ ÇOCUKLARININ OKULA DEVAM ORANLARININ ARTTIRILMASI HİBE PROGRAMI.
TÜBİTAK 47. ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ PROJE YARIŞMASI
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı.
Destek Eğitim Odaları.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
T.C. MERSİN VALİLİĞİ TARSUS İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMSA GLOBAL SAN. VE TİC. A.Ş. ARASINDA YAPILAN EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ.
Turkcell Kurumsal Satış Direktörü
SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ
Deprem öncesi yapılması gerekenler Deprem çantası hazırlanmalı Raflar duvarlara sabitlenmeli Ağır cisimler raflarda altlara yerleştirilmeli Duvardaki lamba,
Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği
TÜİK MAYIS İHRACAT RAKAMLARI
TÜİK NİSAN İHRACAT RAKAMLARI
Sunum transkripti:

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı Ankara, 2015

Projenin Adı: Hayat Boyu Beceri Eğitimi (HBBE) Projenin Süresi: 24 ay ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRETMEN HAREKETLİLİĞİ Projenin Adı: Hayat Boyu Beceri Eğitimi (HBBE) Projenin Süresi: 24 ay Faydalanıcı: Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Program Otoritesi: Ulusal Ajans Proje Bütçesi: 754.835 Avro Yararlanıcı sayısı: 260 Meslek Dersi Öğretmeni

HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE) 2014-2020 yıllarında yürütülecek olan Erasmus+ Programı kapsamında  okul eğitimi, mesleki eğitim ve yetişkin eğitimi alanlarına yönelik Türkiye genelinde  toplam 3745 başvuru alınmıştır.

HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE) Hayat Boyu Beceri Eğitimi (HBBE) projesi ile; * Meslek dersi öğretmenlerinin; eğitmenlik becerisini geliştirerek, AB standartlarındaki mesleki becerilerin öğrencilere nasıl aktarılacağını gözlemlenmesini sağlamak, * Okul deneyimi ile AB ülkelerindeki mesleki ve teknik okulların idare, işleyiş, sektör işbirliği gibi konulardaki çalışmalarını gözlemleme imkânı sunmak, * Sektör deneyimi ile alanlarına yönelik gelişmeleri izlemelerini sağlamak, * İş ortamında, sektörün içinde tecrübe edinmelerini sağlamak hedeflenmektedir.

HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE) Ayrıca projeye 22 İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ankara / Aydın / Adana / Antalya / Bursa / Balıkesir / Diyarbakır / Eskişehir / Erzurum / Gaziantep / İstanbul / İzmir / Kayseri / Konya / Kocaeli / Manisa / Mersin / Samsun / Sakarya / Trabzon / Tekirdağ / Hatay ile bu kurumlarla protokol imzalayarak katılımcıların eğitimine destek verecek o ilin sanayi/meslek odaları yerel ortak olarak katılım sağlamaktadır.

HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE) Katılımcılar için yurt dışında kalış süresi 4 haftadır. Bu sürenin 1 haftası gidecekleri ülkedeki teorik eğitim ile geçecek (okul deneyimi) , kalan 3 hafta; beceri eğitimine ayrılmaktadır. (işletmede işbaşı deneyimi) . Söz konusu hareketlilik faaliyetine Genel Müdürlüğümüze bağlı faaliyet gösteren mesleki ve teknik eğitim okullarının belirlenen illerindeki;

HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE) 1. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi 2. Yiyecek İçecek Hizmetleri 3- Gazetecilik 4.Pazarlama ve perakende 5. Hasta ve Yaşlı Hizmetleri 6.Mobilya ve İç tasarım 7. Motorlu araçlar Teknolojisi 8. Güzellik ve saç bakım Hizmetleri 9. Radyo Televizyon 10. Grafik ve Fotoğrafçılık 11. Konaklama ve Seyahat Hizmetleri: 12. Metal teknolojisi alanlarında görev yapan meslek dersi öğretmenlerinin katılması ön görülmüştür.

HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE) Kabul edilen proje kapsamında; toplam : 260 Öğretmenimizin yurtdışına Ulaşım Konaklama Vize Yeme-içme Eğitim Masrafları proje kapsamından karşılanmaktadır.

HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE) Projenin ana faaliyeti yurtdışı hareketlilik ile personel eğitimini içermektedir. faaliyet 1. Katılımcıların proje hakkında bilgilendirilmesi, faaliyet 2. Katılımcıların sektörsel yurtiçi oryantasyon eğitimi, faaliyet 4.Katılımcıların pedagojik kültürel hazırlığı, faaliyet 5. Katılımcı hareket hazırlığı, Pasaport, izin, sigorta işlemleri Konaklama-Yeme- İçme vb. lojistik hazırlıklar  

HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE) faaliyet 6. Katılımcıların bir haftalık eğitim kurumlarında teorik eğitimi, faaliyet 7. Katılımcıların sektör eğitimi, faaliyet 8. Değerlendirme, Raporlama, Yaygınlaştırma ,

HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE) Proje bitimini müteakip yaygınlaştırma faaliyetleri şöyledir: Okulların proje çalışmalarına yönelik bilgilendirmelerin düzenlenmesi; Kapanış Konferansı - Sonuçların yaygınlaştırılması için bilgilendirmeye yönelik kapanış toplantısı; Bakanlığımızın diğer kurumları ile bilgi paylaşımı , Basın çalışmaları (Projenin ve sonuçların ulusal/uluslararası basında tanıtım faaliyetleri); İşletmelerin bilgilendirilmesi; Proje kitapçığını hazırlanması.

SOSYAL ORTAKLAR VE PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL ORTAKLAR VE PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI ARA DEĞERLENDİRME

HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE) İl MEM proje ortağı olduğunun unutulmaması. Yurtdışına gidişten önce toplantı yapılarak öğretmenlere projenin açıklanması Yurtdışına giden öğretmenlere yurtdışında kalış süreleri ile ilgili ek ders ücreti ile ilgili düzenlemelerin açıklanması. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR Kapsam MADDE 2- (1) Bu Karar, Millî Eğitim Bakanlığının merkez ve taşra teşkilâtı ile Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarını, hizmet içi eğitimleri, kurs ve seminerleri kapsar.

HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE) Yurtdışında yaşam şartları ile Erasmus+ programı kapsamındaki kalış standartlarının açıklanması. (Konaklama, yeme-içme, İşletmelerde davranış usulu, Kültürel Yaşam vb…) Eğitim programının yapısı. Programın Farkındalık ziyareti olduğunun açıklanması. Gitmek istemeyen veya yedek öğretmenler ile ilgili işlemler. Yurt dışına gidişten önce öğretmenlerin mail adreslerini devamlı kontrol edilmesi gerektiğinin hatırlatılması. İşlemlerde mail adresinin kullanılıyor olması.

HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE) Biniş Kartı (Bording Pass) teslim edilmesi gerektiğinin mutlaka hatırlatılması ve kartların dönüşten sonra MTEGM ulaştırılması. Ek sözleşmeler ile ilgili işlemler. Katılımcı formlarının eksiksiz doldurulması ve ivedilikle Vesikalık Fotolar ile birlikte Genel Müdürlüğe gönderilmesi. İşlemler için direk öğretmen ile iletişime geçilmesi İlçe/Okul ile yapılan yazışmaların işlemleri uzatılmaması.

HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE) Yurtdışı onayların alınabiliyorsa toplu olarak alınması Öğretmenlerin gidişinden önce sözleşmelerinin - dönüşü ile diğer evrakların genel Müdürlüğe İvedilikle ulaştırılması. (Evrakı eksik iller) Mobiliy Tools üzerindeki raporların doldurulup imzalanarak MEM teslim edilmesi ve Genel Müdürlüğe gönderilmesi. Yurtdışında öğretmenlerin diğer şehirlere gezileri, kültürel geziler, programa devam esası ( Programı tamamlamayana sertifika verilemeyeceği gibi Genel Müdürlük tarafından inceleme başlatılacağı))

HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE) İl MEM sorumluluğunda olan yetkiler. (öğretmen seçimi, pasaport işlemleri (Gri veya Yeşil), itirazların çözümü vb…) Genel Müdürlüğe öğretmenlerin her konuda yönlendirilmemesi Yurtdışına ailenin götürülmesi. Ulaşım ile ilgili düzenlemeler. Kontenjan değişikliği. Raporlama ve proje kapanışı. (2016)

SOSYAL ORTAKLAR VE PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL ORTAKLAR VE PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI SORU-CEVAP

SOSYAL ORTAKLAR VE PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL ORTAKLAR VE PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI Teşekkür Ederiz…