Erik bol miktarda B vitamini içerir. Karaciğer, kalp ve böbrek hastalıklarına, sindirim rahatsızlığı çekenlere ve romatizma rahatsızlığı olanlara iyi gelmektedir. Eriğin bağırsakları yumuşatıcı bir etkiye sahipdir. Potasyum ve magnezyum minerali açısından da zengindir. Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ
Erik ayrıca, A, B1, B2, B3, B6, C, E vitamini içeriyor. Erikler sıkı sağlıklı ve güzel deri için önemli olan B ve E vitaminleri içermekle birlikte sinirlere ve kaslara iyi gelmektedir. 100 gr taze erik; 66 kalori, 17.8 gr karbonhidrat, 299 mg potasyum, 17 mg fosfor, 2mg sodyum, 18 mg potasyum, 0.5 mg demir, 0.4 mg lif içeriyor. Erik ayrıca, A, B1, B2, B3, B6, C, E vitamini içeriyor. Kuru eriğin, tazesine göre daha fazla ve pişirilmeden yenmesi öneriliyor. Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ
ARMUT Armutun su söktürücü ve doyurucu etkisinden dolayı rejimde acıkma hissini bastırır. İçerdiği beta Karotin, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt oluşumunu, vitamin C ise, dokuların sağlam olmasını sağlar. Diş ve kemiklerin güçlendiren kalsiyum ve fluor içerir. Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ
ARMUT Yüksek tansiyonu düşürür. Kanı temizler ve bütün salgı bezlerinin normal çalışmasını sağlar. Kansızlığı giderir, kabızlığı önler. Sinirleri yatıştırır. Zihni yorgunluğu ve hazımsızlığı giderir. Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ