Erik bol miktarda B vitamini içerir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Advertisements

T.C ÇATALPINAR KAYMAKAMLIĞI
Besin nedir?.
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
Tam anlamıyla bir kış sebzesi olan ıspanak, kasım ayında pazar ve manavlarda boy göstermeye başlayıp, ta mart ayına, hatta martın sonuna kadar saltanatını.
MEYVELER VE VÜCUDA YARARLARI
Türkiye’nin en büyük mail grubu Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
MEYVELERİN VE SEBZELERİN YARARLARI MEYVELERİN YARARLARI.
TEVFİK İLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Kuruyemİşler ve önemİ P.TAYLAN KÜMELİ.
KAYISI SUYU ÜRETİMİ.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
ÇİM SUYU Buğday çiminin önemi öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içeriğinden gelir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi.
K RPUZ Yaz sıcağında en lezzetli serinleme yollarından biri olan karpuzun faydaları Kanser türlerine karşı etkisinin yanısıra kalp fonksiyonlarının.
HAZIRLAYANLAR HADİCE DEMİREL ZAFER DÜZGÜN DÜRDANE AYGÜL YUSUF YALÇIN
BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR ŞUBESİ
21 Mayıs Dünya Süt Günü
ADAÇAYI Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir.Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir. Göğsü yumuşatır.
5.Sınıf fen bilgisi dersi sunusu Besin nedir?
SAĞLIK Sağlık; insanın fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasıdır.
VİTAMİN Metabolizmadaki olaylarda görev alan enzimlerin önemli bir kısmını meydana getirir.Bu nedenle de; ØSağlıklı büyüme ve gelişme için ØMetabolizmadaki.
MEYVELERMEYVELERMEYVELERMEYVELER Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ.
MEYVELER Çilek Ananas Üzüm
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
Canlılarda madde ve enerji
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla.
Besin ve İçerikleri.
BESİNLER İNORGANİK ORGANİK.
Tazesi yaz mevsimi sofralarında yaygın şekilde yer alırken, kurusu yıl boyunca çeşitli şekillerde tüketilmektedir. Dünyanın beş kıtasında elmayla birlikte.
VİTAMİNLER VE GÖREVLERİ.
MEYVELER
Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.
FAYDALI BESİNLER.
Şeftali Şeftali anayurdu Doğu Asya ve Çin olan meyvedir.Çiçekleri kabızlığı giderir ve bağırsak solucanlarını düşürür. Şeftalinin faydaları Vücudun hastalıklara.
RZİRAZRZİRAZ Kirazın faydaları Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür. A vitamini sağlıklı bir cilt için gereklidir. B1 ve B2 vitaminleri.
SAĞLIKLI BESLENME.
BALIK ETİNİN İNSAN SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ
Sevdiğimiz sebze ve meyveler
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
SEBZELERİN FAYDALARI. Domates C ve E vitaminleri içerir. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller. Kalp hastalıklarına.
SAĞLIKLI BESLENME Diyetisyen Eda YILDIZ.
DOĞAL MUCİZELER 4 PPS: Cem Yurtsev Music : Grease BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
MİNARALLER KALSİYUM Süt ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler, fındık, narenciye ve bazı balıklarda bulunur. Yararları : Kemik ve dişlerin.
Hazırlayan: Begüm TOPRAK Psikolojik Danışman
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ Bol miktarda vitamin ve mineral içermektedir.Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda yüksek miktarda şeker içerir, serbest.
BESİN İÇERİKLERİ İlayda ASİL 9/E 416.
KURU GIDA SAVAŞÇILARI OBEZİTE ‘YE KARŞI.
VİTAMİNLER HASAN DEMİRKAPI 9/C 533.
PATLICAN.
LAHANA. Lahana Lahana grubu sebzelerin toplam ekim alanı yaklaşık 20 bin hektar üretim miktarı ise yıllara göre değişmekte olup ton civarındadır.
MADENSEL MADDELER (MİNERALLER)
Sağlıklı Beslenme / 32.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
DERS: Fen ve Teknoloji TEMA: Besinler Ve Dengeli Beslenme SINIF: 5. Sınıf
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
VİTAMİNLER.
BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
Mineraller Tüm hücrelerin gereksinim duyduğu maddelerdir
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
YER FISTIĞI HAZIRLAYAN; ALİ İMRAN AKKAYA.
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
SAĞLIKLI BESLENME.
Limonun FAYDALARI VE ZARARLARI.Limon suyunun "MUCİZEVİ ETKİLERİ"
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
Süt nedir? Memeli canlıların doğumdan hemen sonra meme bezlerinden salgılanan, kendisine has tadı, kokusu ve kıvamı bulunan beyazımsı bir sıvıdır.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Beslenme İlkeleri - 7.
Sunum transkripti:

Erik bol miktarda B vitamini içerir. Karaciğer, kalp ve böbrek hastalıklarına, sindirim rahatsızlığı çekenlere ve romatizma rahatsızlığı olanlara iyi gelmektedir. Eriğin bağırsakları yumuşatıcı bir etkiye sahipdir. Potasyum ve magnezyum minerali açısından da zengindir. Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ

Erik ayrıca, A, B1, B2, B3, B6, C, E vitamini içeriyor. Erikler sıkı sağlıklı ve güzel deri için önemli olan B ve E vitaminleri içermekle birlikte sinirlere ve kaslara iyi gelmektedir.   100 gr taze erik; 66 kalori, 17.8 gr karbonhidrat, 299 mg potasyum, 17 mg fosfor, 2mg sodyum, 18 mg potasyum, 0.5 mg demir, 0.4 mg lif içeriyor. Erik ayrıca, A, B1, B2, B3, B6, C, E vitamini içeriyor. Kuru eriğin, tazesine göre daha fazla ve pişirilmeden yenmesi öneriliyor. Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ

ARMUT Armutun su söktürücü ve doyurucu etkisinden dolayı rejimde acıkma hissini bastırır. İçerdiği beta Karotin, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt oluşumunu, vitamin C ise, dokuların sağlam olmasını sağlar. Diş ve kemiklerin güçlendiren kalsiyum ve fluor içerir. Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ

ARMUT Yüksek tansiyonu düşürür. Kanı temizler ve bütün salgı bezlerinin normal çalışmasını sağlar. Kansızlığı giderir, kabızlığı önler. Sinirleri yatıştırır. Zihni yorgunluğu ve hazımsızlığı giderir. Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ