BİT’İN SOSYAL KÜLTÜREL KATKILARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİ TOPLUMU KENTLERİ
Advertisements

BİLİŞİM SUÇLARI BİLİŞİM SUÇLARI.
HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö
Siber Güvenlik ve Kara Para Aklama BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YÖNETİM-
İNGİLTERE’ DE E-DEVLET
Eğitimde Bilişim Teknolojisi Kullanımı ve Temel Kavramlar
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
BİLİŞİM SUÇLARI.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği nedir? Neden ihtiyaç vardır?
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ
YONT171 Bilgi Teknolojilerine Giriş I
Hazırlayan:Murat Sait ÇABUK. 1: B2B (Business to Business): Sirketler Arası Elektronik Ticaret * B2B’nin temeli, sirketlerin internet uzerinden birbirine.
MPxIMKM
Sosyal Bilgiler EĞİTİM VE ÇALIŞMA HAKKI
DİJİTAL VATANDAŞLIK E-DEVLET
Dijital Vatandaşlık Kavramı
DİJİTAL VATANDAŞLIK VE E - DEVLET
BİLGİ TOPLUMU NEDİR?.
D IJITAL V ATANDAŞLıK VE E- DEVLET U YGULAMALARı.
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
SİBER ZORBALIK. Siber Zorbalık İnternet Etiği İnternet Kullanılırken Dikkat Edilecek Hususlar.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON GİZEM TANIŞ
Bilgi Toplumu Bilgi toplumu; temel üretim faktörünün bilgi olduğu, bilginin işlenmesinde ve depolanmasında da bilgisayar ve iletişim teknolojilerini baz.
BİT’İN SOSYAL KÜLTÜREL KATKILARI
E-DEVLET ve DİJİTAL VATANDAŞLIK
DİJİTAL VATANDAŞLIK.
SANAL ZORBALIK.
BİT’İN SOSYAL KÜLTÜREL KATKILARI
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü,
BİLGİSAYAR ve SAĞLIK. BT ve Sağlık Siber Zorbalık İnternet Etiği İnternet Kullanılırken Dikkat Edilecek Hususlar.
BİLGİ TOPLUMU VE DİJİTAL VATANDAŞLIK.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
MURAT KARADUMAN AFYONKARAHİSAR REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Hazırlayan : İ hsan ÇET İ N Erzincan Dijital Vatandaşlık.
ERZİNCAN DİJİTAL DÜNYA VE DİJİTAL VATANDAŞLIK internetin hızla yaygınlaşmasıyla birlikte insanlar dijital bir birey olmaya başladılar. Dijital dünyada.
BİLİŞİM SUÇLARI VE KÖTÜYE KULLANIMI. KONULAR BİLGİSAYAR SUÇLARI VE KÖTÜYE KULLANIMI İSTİHDAM: Aşağı Damlayan Ekonomiler ve Yeniden Yapılandırma İş Kayıpları.
BİLGİ TOPLUMU NEDİR?.
Temel Bilgi Teknolojileri
DİJİTAL VATANDAŞLIK E-DEVLET
DİJİTAL VATANDAŞLIK E-DEVLET
Alana Yönelik Teknoloji Eğitimi
Çocuklarda ve Gençlerde Güvenli İnternet Kullanımı
DİJİTAL VATANDAŞLIK Dr. Ekmel ÇETİN.
BİT’İN SOSYAL KÜLTÜREL KATKILARI
BİLGİ TOPLUMU NEDİR?.
WEB ARAÇLARI KONYA 2017.
BİT’İN GİZLİLİK VE GÜVENLİK BOYUTLARI
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
BİLGİSAYAR VE İNTERNETİN ETİK KULLANIMI
BİT’İn Sosyal ve Kültürel KatkIlarI
Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi,cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenilen suçlardır. Bilişim suçu; Teknolojik aletler.
Bugün ne öğreneceğiz ??? Dijital Vatandaş Nasıl Olunur?
DİJİTAL VATANDAŞLIK ve E – DEVLET
Bugün ne öğreneceğiz ??? Dijital Vatandaş Nasıl Olunur?
BİLGİ GÜVENLİĞİ. Bilgi güvenliği elektronik ortamda kaydetmiş olduğumuz bilgilerimizin güvenli olması anlamında önemlidir. Elektronik ortamdaki bilgilerimizin.
DIJITAL VATANDA Ş LıK NEDIR VATANDA Ş ; AYNI VATANDAN OLAN, BIR KAÇ KIŞININ VEYA BIR MILLETIN TÜMÜNÜN BIR ÜLKEDEN, BELLI BIR YURTTAN OLMASıDıR.
BİT’İN SOSYAL VE KÜLTÜREL KATKILARI
BİT’İN SOSYAL KÜLTÜREL KATKILARI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM
Zorbalık Nedir? Bir kişinin, kendisinden daha güçlü bir ya da daha fazla kişi tarafından, kasıtlı olarak, sürekli biçimde olumsuz eylemlere maruz bırakılmasıdır.
DİJİTAL VATANDAŞLIK E-DEVLET
ETİK VE GÜVENLİK İnternette ne kadar güvendesin? 1.
Dijital Vatandaşlık ve E Devlet
Dijital Vatandaşlik.
Dijital Vatandaşlık.
BİLİŞİM SUÇLARI.
Sunum transkripti:

BİT’İN SOSYAL KÜLTÜREL KATKILARI

Bugün ne öğreneceğiz ??? “Bilgi Toplumu” Ne Demektir? Dijital Vatandaş Nasıl Olunur?

BİLGİ TOPLUMU NEDİR? Temel üretim faktörünün bilgi olduğu, bilginin işlenmesinde ve depolanmasında da bilgisayar ve iletişim teknolojilerini baz alan bir toplum yapısıdır.

BİLGİ TOPLUMU NEDİR? Ekonomik değerlendirmeler yıllardır 3 sektörde yapıldı : Tarım, Sanayi ve Hizmet. Eğer ekonominiz bilgi üretiyor, işliyor ve satıyorsa “BİLGİ TOPLUMU”nda yaşıyorsunuz demektir. TARTIŞALIM: Türkiye BİLGİ TOPLUMU mudur?

DİJİTAL VATANDAŞLIK Dijital vatandaşlık en genel kapsamda teknoloji kullanımına ilişkin davranış normları olarak tanımlanmaktadır. Dijital vatandaşlık teknolojiyi kullanırken etik ve uygun davranışlarda bulunma ve bu konuda bilgilenmeyi içermektedir.

DİJİTAL VATANDAŞLIK Bilgi ve iletişim kaynaklarını kullanırken eleştirebilen, Çevrimiçi yapılan davranışların etik sonuçlarını bilen, Ahlaki olarak çevrimiçi kararlar alabilen, Teknolojiyi kötüye kullanmayarak başkalarına zarar vermeyen, Sanal dünyada iletişim kurarken ve işbirliği yaparken doğru davranışı teşvik eden vatandaştır.

karikatürler

DİJİTAL VATANDAŞLIĞIN BOYUTLARI 1- Dijital Erişim (Herkes İçin İnternet): Üretken vatandaşlar olmak için, eşit olarak teknolojik imkanlara dijital erişim sağlanması anlamına gelir. Örneğin, cinsiyet, ırk, yaş, etnik kimlik, fiziksel ve zihinsel farklılıklara aldırış etmeden elektronik topluma tam katılımın sağlanmasıdır.

DİJİTAL VATANDAŞLIĞIN BOYUTLARI 2- Dijital Ticaret: Elektronik ortamlarda satma ve satın alma işlemlerini yapacak yeterliliğe sahip olma anlamına gelir.

DİJİTAL VATANDAŞLIĞIN BOYUTLARI 3- Dijital İletişim: İletişim biçimlerinin değişikliğe uğrayarak elektronik araçlar vasıtasıyla da yapıldığının farkında olmadır. Örneğin, e-posta, cep telefonu, anlık mesajlaşma teknolojisi kullanıcıların iletişim yolunu değiştirmiştir.

DİJİTAL VATANDAŞLIĞIN BOYUTLARI 4- Dijital Okuryazarlık: Öğrenme – öğretme sürecinin artık teknoloji kullanılarak da gerçekleştirildiğinin farkında olmadır.

DİJİTAL VATANDAŞLIĞIN BOYUTLARI 5- Dijital Etik: Sanal dünyada gösterilen davranışın ya da işin elektronik standardının da olduğunun farkında olmadır. Örneğin, siber zorbalık, sanal küfürleşme, gibi birçok olumsuz davranıştan kaçınmalıyız.

DİJİTAL VATANDAŞLIĞIN BOYUTLARI 6- Dijital Kanun: Sanal dünyada yapılan işlerin elektronik sorumluluğunun olduğu ve kanunlarla yaptırım altına alındığı anlamına gelir. Örneğin, yasak yayınlar, yasadışı organ ve uyuşturucu satışı, intihara meyilli hale getiren web siteleri sanal dünyada yapılması kanunen yasaktır.

DİJİTAL VATANDAŞLIĞIN BOYUTLARI 7- Dijital Haklar ve Sorumluluklar: Herkesin sanal dünyada kendini özgürce ifade edebilecek haklara sahip olduğu ve bununda yasaklanamayacağı anlamına gelir. Örneğin, sanal ortamda formlarda görüş bildirme, grup oluşturma, tartışma ortamlarına katılma vb. temel haklar kısıtlanamaz.

DİJİTAL VATANDAŞLIĞIN BOYUTLARI 8- Dijital Sağlık: Dijital dünyada hem fiziksel, hem ruhsal hem de psikolojik yönden sağlığı direk ya da dolaylı olarak etkileyecek etmenlerin bulunduğunun farkında olmadır.Örneğin, göz sağlığı, tekrarlayan stres sendromu, a-sosyal yaşam, içe kapanıklık ve fiziksel bozukluklar (bel ve sırt ağrıları) yeni teknolojik dünyanın ortaya çıkardığı sağlık sorunlarıdır.

DİJİTAL VATANDAŞLIĞIN BOYUTLARI 9- Dijital Güvenlik: Bireyin sanal ortamda kendi güvenliğini sağlayacak önlemleri alması demektir. Örneğin, başkalarının bilgilerini izinsiz kullanma, solucan, virüs veya truva atı oluşturma, spam gönderme, birilerinin bilgilerini veya mallarını çalma vb. faaliyetlerin farkına vararak gereken güvenlik tedbirlerinin alınması( virüs programları, filtreleme programları vb.)