Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

D IJITAL V ATANDAŞLıK VE E- DEVLET U YGULAMALARı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "D IJITAL V ATANDAŞLıK VE E- DEVLET U YGULAMALARı."— Sunum transkripti:

1 D IJITAL V ATANDAŞLıK VE E- DEVLET U YGULAMALARı

2 E-D EVLET N EDIR ? E-devlet,devlet hizmetlerinin en kolay ve en etkin yoldan,kaliteli,hızlı,kesintisiz ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda vatandaşlara ulaştırılması demektir.

3 E-D EVLET T EMELDE DÖRT AŞAMADA GERÇEKLEŞTIRILMIŞTIR. Birinci aşama,oluşturulan web sayfalarında bilgi sunulması İkinci aşama,bazı hizmetlerin devlet tarafından çevrimiçi sağlanması Üçüncü aşama,tek bir devlet ana kapısı oluşturularak hizmetlerin hepsinin bu tek yerden sağlanması Dördüncü aşama,yeni hizmetlerin ortaya çıkmasıdır.

4 TÜRKİYE CUMHURİYETİ RESMİ SİTELERİ wwwtckimlik.nvigov.tr

5 ……………………………………………… ……………………………………………… ……………………………………………… ……………………………………………… ……………………………………………… ……………………………………………… ……………………………………………… ……………………………………………… ……………………………………………… … ………………………………………… ………………………………………… ………………………………………… ………………………………………… ………………………………………… ………………………………………… ………………………………………… ………………………………………… ………………………………………… ………………………………………… ………………………………………… ….. Aşağıdaki İnternet Sayfalarını inceleyiniz.Bu sayfalar hangi amaçlarla yapılmış olabilir?Yazınız

6 Hiç bankada sırada beklediniz mi? Hiç vergi dairesinde uzayan kuyruklar gördünüz mü? TC kimlik numarası internet uygulamalarında ne işe yarar? E-devlet uyguları için hangi web sitesi kullanılır?

7 Doğum,eğitim,askerkik,sosyal güvenlik,evlilik,aile sağlığı,nüfus işlemleri,çocuk hakları,sağlık,kültü sanat ve spor,trafik,cumhurbaşkanlığı,TBMM,araştırma ve istatistikler,banka,bilim ve teknoloji,eğitim,enerji,doğal kaynaklar ve çevre,kültür ve turizm,savunma ve güvenlik,tarım,uluslar arası ilişkiler gibi devletin birçok kurum ve kuruluşunda e-devlet uygulamaları kullanılmaktadır.

8 E-D EVLET H IZMETLERI TC kimlik numarası Nüfüs Bilgileri Ehliyet Pasaport Ehliyet işlemleri Sağlık işlemleri E-devlet hizmetleri kullanılmaktadır.

9 Milli Eğitim Bakanlığı E-okul ve E-karne gibi uygulamaları ile ne gibi hizmetler sunar?

10 Bu hizmetler sayesinde veli ve öğrencilerin okul devamsızlıklarını,karnelerini ve başarı durumlarını görebilirler.

11 E-Okul hizmetleri Sağlık Hizmetleri TC kimlik numarası hizmetleri Emniyet Bilişim suçları hizmeti Doğal Kaynaklar Çevre Hizmetleri Siteleri inceleyiniz ve incelediğiniz siteyi tanıtınız. Siteleri tanıtırken bu hizmet sunan sitelerin ortak özelliklerini,sağladığı yararları ve dikkat edilmesi gereken kuralları belirleyiniz.


"D IJITAL V ATANDAŞLıK VE E- DEVLET U YGULAMALARı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları