İş Hukuku Yrd. Doç. Dr. Alptekin AKTALAY

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖZÜRLÜ VE ESKİ HÜKÜMLÜ PROJELERİ
Advertisements

 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
SENDİKALAR MEVZUATININ İNCELENMESİ
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
Prof.Dr. Tankut Centel Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi
TÜRKİYE GEMİ İNŞA SANAYİCİLERİ BİRLİĞİ
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
GENEL OLARAK ÜNİVERSİTE TEŞKİLATI
AB HUKUKU DOÇ. DR. MUSTAFA ÇEKER.
Tevfik BAYHAN Bakanlık
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: /28750
ERK İSG&İK – –
Sendikalar ve toplu sözleşme
ERK İSG&İK – –
E.Ü. PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
MİLLİ GÜVENLİK Hazırlayan : Kudret Uğurlu EMİNSOY.
6356 SAYILI SENDİKALAR, TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GREV VE LOKAVT KANUNU
Kurulun İnceleme ve Araştırması
DEMOKRASİ EĞİTİMİ VE OKUL MECLİSİ YÖNERGESİ Alican GÖZEY
VATANDAŞLIK BİLGİSİ ESRA ERİŞ 4-B KONU : YARGI
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
Kamu Görevlileri Etik Kurulu
Toplu İş Hukuku Prof. Dr. Murat ŞEN Arş. Gör. Yusuf GÜLEŞCİ.
ZİRVE ÜNİVERSİTESİ İŞ HUKUKU Toplu İş Sözleşmesinin Esasları
Özlem Keçim.
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
K ü bra AVCI / / 4-B 3. POZİTİF HUKUKUN KAYNAKLARI Pozitif hukuk kaynaklarını üç başlık altında inceleyebiliriz: Yazılı Kaynaklar Yazısız Kaynaklar.
ULUSAL VE ULUSLARARASI KURULUŞLAR
YASAL DAYANAK 4857 Sayılı Kanunun 80’inci Maddesine Göre;
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
İŞ HUKUKUNA GİRİŞ İş Hukuku Kavramı
İŞ HUKUKUNUN TEMEL KAVRAMLARI
TOPLU PAZARLIK.
AVRUPA BİRLİĞİ KURUMLARI
KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI KANUNU Kanun No: 4688 Kabul Tarihi : G.Ü. PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
3. Ders Sendika, Kuruluş, Organlar Yönetici Güvencesi
2. Ders Sendika Kavramı, Kuruluş, Organlar Yönetici Güvencesi
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
4. Ders Sendika Organları Yönetici Güvencesi Toplu İş Hukuku.
Kamu Yönetiminin Yapısı. Türkiye’de Kamu Yönetiminin Yapısı Merkezi Yönetim Türkiye’nin yönetim yapısı, örgütlenme ilkelerine göre «merkezi» ve «yerinden.
Page  2 İSTANBULUZMAN Öğrenim Hedeflerimiz İSG Kurullarının yasal dayanağı, işleyişi, çalışanları ve önemi ile ilgili mevzuat hakkında bilgi edinmek.
TOPLU İŞ HUKUKU SENDİKA İŞYERİ TEMSİLCİĞİ
Sendika Kavramı, Kaynaklar, Kuruluş, Organlar, Yönetici Güvencesi
Çocuk Hakları Konusunda Türkiye'de Yapılan Çalışmalar.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI OCAK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI OLUŞUMU EĞİTİMİ VE ÇALIŞMA PROSEDÜRÜ.
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ PROSEDÜRÜ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
6740 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ (BES) KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN ÖNEMLİ DÜZENLEMELER.
Anlatan: Adnan Hadzimusiç
Temel HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA
TEŞKİLAT VE YÖNETİMİ GELİŞTİRME
Anlatan: Adnan Hadzimusiç
6.1. Sendikalar ve toplu sözleşme
TÜKETİCİ KONSEYİ HAKEM HEYETİ
Kamu Emeğinin Örgütlenmesi
OLAĞAN GENEL KURULDA YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları
HUKUKUN KAYNAKLARI Hukukun kaynakları, asıl kaynaklar ve yardımcı kaynaklar olarak ikiye ayrılır. Asıl kaynaklar: Yazılı ve yazısız kaynaklar Yardımcı.
HAZIRLAYANLAR: SELİN AKTÜRK DİLEK AKBULUT
MODÜL 6.6 arabuluculuk sözleşmesinin hazırlanması
MODÜL 6.3 arabuluculuk sürecine davet mektubu hazırlamak
İŞ MAHKEMELERİ.
I. Anayasa Mahkemesi’nin Yapısı
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KURULLARI ÇALIŞMA PRENSİBİ FİRMA ADI.
TÜRKİYE SİGORTA BİRLİĞİ (TSB) Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği Sigortacılık Kanunu: 5684 Sayılı Yayınlanan Resmi Gazete: 26552.
Sunum transkripti:

İş Hukuku Yrd. Doç. Dr. Alptekin AKTALAY Sunum yapan Mehmet bedih yazar

YÜKSEK HAKEM KURULU VE GÖREVLERİ

Yüksek Hakem Kurulu, grevin yasak olduğu işyeri ve işletmelerdeki toplu sözleşme görüşmelerinden belirli bir zaman içinde anlaşma sağlanmaması üzerine toplu sözleşmenin imzalanmasına mutlak anlamda yetkili kuruldur. 5 Mayıs 1983 tarihinde yürürlüğe giren 2822 sayılı Toplu iş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu ile toplu iş uyuşmazlıklarının çözümü açısından Yüksek Hakem Kurulu'nun kuruluşunda ve işleyişinde önemli değişiklikler getirilmiştir.

Yapısı Yüksek Hakem Kurulunun (YHK) oluşmasında üçlü temsil sistemi esas alınmıştır. Birinci grupta tarafsız temsilciler yer almaktadır. Bunlar YHK başkanı olarak Yargıtay'ın iş davalarına bakan dairesininin başkanlığında, Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu'nca bakanlıklar bünyesi dışından seçilen tarafsız bir üye

 üniversitelerin iş hukuku veya ekonomi öğretim üyeleri arasından Yüksek Öğretim Kurulu'nca seçilecek bir üye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Genel Müdürü'dür. İkinci grup ta, en fazla üyeye sahip işçi konfederasyonunca seçilen iki üye, üçüncü grupta ise işverenler adına biri en çok işveren mensubu olan işveren konfederasyonunca, diğeri kamu işverenlerini temsilen Bakanlar Kurulu'nca seçilecek iki üye yer almaktadır.

Seçimle gelen üyeler iki yıl için seçilirler ve yeniden seçilmeleri caizdir.

Görevleri Grev ve lokavtın yasak olduğu işlerdeki ve yerlerdeki grev ve lokavtın ertelendiği hallerde erteleme süresinin sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı YHK'ye başvurabilir

Anlaşma olmaması nedeniyle uyuşmazlık tutanağının alınmasından itibaren altı işgünü içinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın bizzat ve resmi arabuculu listesinden seçeceği bir arabulucu yardımı ile uyuşmazlığın çözümü için her türlü gayreti göstermesi yasada öngörülmektedir. 

Uyuşmazlığın her aşamasında başvurma olanağı bulunan özel hakem dışında, tarafların erteleme süresi içinde anlaşamamaları veya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile resmi arabulucunun yardımlarından da yararlanarak uzlaşmaya varmamaları durumunda son çözüm YHK kararı ile getirilmektedir.

Grev ve lokavt erteleme süresi ise Bakanlar Kurulu'nun karar verilmiş veya başlamış olan kanuni bir grev veya lokavtın genel sağlığı veya milli güvenliği bozucu nitelikte bulması nedeniyle erteleme kararı almasından itibaren altmış gündür.

Uyuşmazlıkların incelenmesi YHK uyuşmazlıkları ilke olarak evrak üzerinden inceleyerek çözüme bağlar. Ancak yeteri kadar aydınlatılmamış bulduğu yönleri ilgililerden sorarak tamamlayabilir. Ayrıca görüşlerini öğrenmek istediği kimseleri dinleyebileceği gibi, bunların görüşlerini yazılı olarak vermelerini de isteyebilir. YHK başvuru dilekçesini aldığı günden itibaren altı işgünü içinde üyelerinin tamamının katılmasıyla toplanır.

Ancak, başkan hariç üyelerden ikisinin katılmaması toplantıyı engellemez. Karar toplantıya katılanların çoğunluğuyla verilir. Oyların eşit olması halinde başkanın bulunduğu taraf çoğunluğu sağlar

Bu düzenlemeye göre işçi ve işveren temsilcilerinden ikisinin toplantıya katılmaması halinde karar tarafsız üyeler ile bir tarafın üyelerinin oyları ile verilebilecektir. Kanun YHK'nin kararını ayrıca bir süreye bağlamamıştır. YHK kararı kesindir ve toplu iş sözleşmesi hükmündedir.