MADDENİN DEĞİŞİMİ. * Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. * Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. * Birbiri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bazı maddeler tek çeşit maddeden oluşur, yapısında kendinden başka madde içermez. Böyle maddelere saf madde denir. Örneğin tuzun yapısında sadece tuz maddesi.
Advertisements

SIVILARIN YÜZEY GERİLİMİ
MADDENİN ISI ETKİSİYLE DEĞİŞİMİ
4.SINIF KİMYA KONULARI.
İNSANLAR İŞLEYEREK MADDEYİ DEĞİŞTİREBİLİR
Nitelemek ne demek? MADDENİN NİTELİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI
MADDENİN DEĞİŞİMİ Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. * Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. * Birbiri.
MADDENİN DEĞİŞİMİ Yunus Emre KARAKUŞ Fen ve Teknoloji.
MADDENİN DEĞİŞİMİ 1)insanlar maddeyi işleyerek değiştirir.
FEN VE TEKNOLOJİ MADDENİN DEĞİŞİMİ.
FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞİM
MADDE Çevremizde dokunduğumuz,gördüğümüz,kokladığı- mız birbirinden farklı birçok varlık vardır. Az veya çok yer kaplayan her varlık madde olarak adlandırılır.
HAZAL GÖKOSMANOĞULLARI
MADDENİN GÖRÜLEBİLİR ÖZELLİKLERİ
MADDENİN DEĞİŞİMİ. Yemek yemek için kullandığımız çatal, bıçak, kaşık; yemek pişirmek için kullandığımız çelik tencere doğada.
D. MADDENİN DEĞİŞİMİ 1. Eldiven; plastik, deri, yün ve yapay kauçuktan üretilebilmektedir. Eldiven yapımında farklı maddeler kullanılmasının sebebi nedir?
MADDENİN DEĞİŞİMİ Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. Birbiri.
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
MADDENİN DEĞİŞİMİ İnsanlar işleyerek maddeleri değiştirirler. Örneğin okul çantanız deri ve kumaştan değil de demirden yapılmış olsaydı kolaylıkla taşınabilir.
Doğada bulunan yer altı ve yer üstü kaynaklarındaki bir çok madde canlıların ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılmaktadır. Doğadaki maddelerde çeşitli.
Yer kabuğunun gizemi dünya ve evren
FİZİKSEL ve KİMYASAL DEĞİŞMELER Günlük hayatımızda çeşitli etkiler sonucunda maddelerde bazı değişimler olduğunu görürüz. Örneğin bir kağıdı yaktığımızda.
GAZ YOĞUNLAŞMA KATI Maddenin Değişimi ERİME
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
1.İnsanlar işleyerek maddeyi değiştirirler
MADDENİN ÖZELLİKLERİ FEN VE TEKNOLOJİ.
Çığ, heyelan ve korunma yolları
Doğal ve Yapay Maddeler
MADDE NEDİR ? Belli bir hacmi ve kütlesi olan her varlık bir maddedir.  Taş, toprak, ağaç, metal, cam, plastik, kağıt, kum gibi varlıklar birer maddedir.
ÇEVRE TAVSİYELERİ CAÇEKOTAD.
MADDEYİ TANIYALIM.
MADDENİN DEĞİŞİMİ İnsanlar İşleyerek Maddeyi Değiştirirler
MADDELER İ TANIYALIM Ejder Demirel. MADDELER İ TANIYALIM Ejder Demirel 16. İnsanlar İşleyerek Maddeyi Değiştirebilirler Mi? Şeftali, dalından koparılarak.
01 SU HALDEN HALE GİRER. 02 MADDE NEDİR?? MADDE NEDİR?? Madde;kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her şeydir Madde;kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
Maddenin Değişimi.
MADDEYİ TANIYALIM İLKÖĞRETİM 4. SINIFLAR İÇİN CAHİT BORAN
Nitelemek Ne Demek? Maddeleri saydam-opak, sert-yumuşak, parlak-mat, esnek-berk, suyu çeken-suyu çekmeyen, suda batan-suda yüzen, pürüzlü-pürüzsüz, renk.
MADDEN İ N DE ĞİŞİ M İ * Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. * Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir.
4.SINIF KİMYA KONULARI.
BARIŞ KALENDERFEN VE TEKNOLOJİ 4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden.
London Kuvveti.
Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. Birbiri içine katılan maddelerle.
ESRA AYDİN Fen ve Teknoloji. ESRA AYDİN Fen ve Teknoloji Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su,
İNSANLAR MADDEYİ DEĞİŞTİRİR
* Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. * Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. * Birbiri içine katılan.
Ö. M. ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞİM
1- DOĞAL MADDELER Doğada olduğu şekliyle kullandığımız maddelere doğal maddeler denir. Örneğin: ağaç, deri, pamuk, kaya, buğday, demir, alüminyum,
GEZEGENİMİZ DÜNYA.
MADDEN İ N DE ĞİŞİ M İ. Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. Birbiri.
DOĞAL VE YAPAY MADDELER İnsanlar kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeryüzünde ve yeraltında bulunana maddeleri çeşitli işlemlerden geçirerek değişikliğe.
MADDEYİ OLUŞTURAN TANECİKLER TUĞÇE YAPICI BAYBURT ÜNİVERSİTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
MADENİN DEĞİŞİMİ. Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. Birbiri içine.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.  Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir.  Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir.
DÜNYAMIZIN YAPISINDA NELER VAR?
GEZEGENEMİZ DÜNYA Hava:Hava Dünya’mızı çevreleyen bir gaz örtüsüdür.Bu gaz örtüsüne hava küre (atmosfer) denir.Hava küre Dünya’mızı Güneş’in zararlı ışınlarından.
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK İNŞAAT TEKNOLOJİSİUYGULAMALARI I TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Yrd. Doç. Dr. Ali SARIBIYIK İNŞAAT TEKNOLOJİSİUYGULAMALARI.
MADDE VE DEĞİŞİM.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
DOĞAL VE YAPAY MADDELER
FİZİKSEL VE KİMYASAL DEĞİŞİMLER
Maddeyi Tanıyalım.
GÜNEŞ OLMASAYDI NE OLURDU?
DOĞAL AFETLER.
4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden gibi maddeler doğanın bir parçasıdır.
4.Maddenin Değişimi Çevremizdeki maddelerin büyük bir kısmı doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, toprak, ağaç, su, maden gibi maddeler doğanın bir parçasıdır.
İKLİM VE HAVA HAREKETLERİ
Sunum transkripti:

MADDENİN DEĞİŞİMİ

* Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. * Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. * Birbiri içine katılan maddelerle farklı özellikte yeni maddeler elde edilebilir. * Madde işlenerek biçimde değişikliğe uğratılabilir. * Bu yolla kaşık,gözlük,kalem.vb. eşyalar yapılır.

* Maddenin yapıca ve biçimce değişimi 2 yolla olur. 1)İnsan eli ile 2)Doğa olayları ile

* Fabrikada işlenen demirden dikenli tel,çivi,tel,iğne,raptiye,ataş yapılır. * Farklı plastik maddelerin işlenmesi ile poşet,cetvel,sandalye,kova,oyuncak. * Un buğdayın,çimento ise toprağın işlenmesi ile elde edilir. İNSANLAR İŞLEYEREK MADDEYİ DEĞİŞTİREBİLİR

DOĞA OLAYLARI İLE MADDE DEĞİŞEBİLİR * Rüzgar,deprem nedenlerden dolayı doğanın şekli değişir. * Kayalar; rüzgar ve erozyon nedeniyle küçük parçalara ayrılır.Zamanla toprak oluşur. * Yaşlanan ağaçlar böcekler ve yağmur etkisiyle çürür ve kurur