Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MADDENİN DEĞİŞİMİ İnsanlar İşleyerek Maddeyi Değiştirirler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MADDENİN DEĞİŞİMİ İnsanlar İşleyerek Maddeyi Değiştirirler"— Sunum transkripti:

1

2 MADDENİN DEĞİŞİMİ İnsanlar İşleyerek Maddeyi Değiştirirler
Demiri bükerek kesici aletleri yapmışlardır. Taş ve ağacı kullanarak ise evler diğer bazı binaları inşa etmişlerdir. İşlenmiş Maddeler Doğada buluna maddelerin, insan eli değmemiş hali, maddelerin doğal halidir. Bu tür maddelere doğal madde denir. Doğal madde olarak adlandırılan bu maddeler çeşitli ürünler elde edilirken ham madde olarak kullanılır. İnsanlar çeşitli yöntemler kullanarak ham maddeleri işlenmiş maddelere dönüştürürler. Buğday, süt ve şekerden elde edilen bisküvi işlenmiş bir maddedir.

3 Yapay Maddeler Koyun, yılan, timsah vb. hayvanların derilerinin işlenmesiyle çanta, ayakkabı, davul gibi çeşitli eşyalar üretilir. Tüketimin artması ve bilinçsiz avlanma sonucunda doğal deri ihtiyacı karşılanamaz hâle gelmiştir. Bazı maddelerin katılmasıyla sertleştirilen plastikten bakalit elde edilir. Bakalitten, çaydanlık, tencere kulpları,tabak ve elektrik malzemeleri üretilir.

4 Doğal Kaynaklar ve İnsan
Yaşamak için tükettiğimiz birçok şeyin artığını çöpe atarız. Poşetlere doldurarak attığımız çöpler, temizlik görevlileri tarafından toplanır. Çöplerden toplanıp fabrikalara getirilen bazı atıklar ayıklanarak istenen ürünün elde edilmesinde ham madde olarak kullanılır. Örneğin atık kâğıtlar fabrikalarda önce mürekkep ve tutkalından arındırılır. Sonra su ve bazı maddeler eklenerek hamur hâline getirilir. Bu hamur da yeniden kâğıda dönüştürülür. Atık kâğıttan yeniden kâğıt üretilmesi, ağaçların gereksiz yere kesilmesini önler.


"MADDENİN DEĞİŞİMİ İnsanlar İşleyerek Maddeyi Değiştirirler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları