Aşkın Motivasyonel Süreci

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Arkadaşlarıma.
Advertisements

Ahmet YORDAM EVRENİN YARATILIŞI
BETİMLEYİCİ ANLATIM Bu tekniği uygulayan yazarın amacı, okuyucunun görmediği bir görüntüyü, olayı, yeri, okuyucunun kafasında canlandırmaktır. Yazar.
Menar Abaküs Mental Aritmetik Programı
BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME VE
BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME VE
KURUMSAL DEĞİŞİM VE GELİŞİM
HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
SİLVAN İMAM LİSESİ FAHRETTİN KAYA
Bilimsel Proje Hazırlamanın Basamakları
kısa dönem askerlik gibi kısa sürmesinin nedeni herhalde bu.
A ş ka Ayıp Müzik : Bert Keampfert ( Tenderly ) Günümüz insanı aşka aşık, aşığa değil...
kısa dönem askerlik gibi kısa sürmesinin nedeni herhalde bu.
Yağmurda Kayganlık YAĞMURLU DURUMLARDA ARABA KULLANIRKEN
AŞK AYAKKABI GİBİDİR CAN DÜNDAR. AŞK AYAKKABI GİBİDİR CAN DÜNDAR.
Bağlanmadan Bağımlılığa Giden Yolda Aşk
Aşk nedir ?.
TÜKETİCİ DAVRANIŞI NEDİR?
SUNUM.
KUMDA AYAK İZLERİ
BAŞARI İÇİN EGO KULLANMAK
Ilk göz ağrım.
CÜMLENİN YAPISI (SIRALI CÜMLE)
Bu India’dan gelen TANTRA.
Yalnız Olanlara; Müşfik KENTER‘ den...
Ben ZİYA LEVENT TOPÇUOĞLU.
Gidi eski günler eski günler Ne günlere kaldık, Ne günlere kaldık, ne günlere geldik. ne günlere geldik. Bizler böyle mi olacaktık? Bizler böyle mi olacaktık?
BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ VE
Olumlu düşünmek ve yaşamak, zannedildiği gibi; hayatı toz pembe görmek, karşılaşılan her kötü durumdan, güzel neticeler çıkararak, mutlu olma yollarını.
10. Sınıf 9 nolu kazanım etkinliği
Hayatta, birinin eksikliğini hissettiğimiz
Buna inanmıyor olabilirsiniz ancak verdiği öğüt harika
KİŞİLERARASI İLİŞKİLER VE ÇEKİM
MADDELER DOĞADA KARIŞIK HALDE BULUNURLAR
MOTİVASYON.
GÜZEL YAŞAMIN 10 ANAHTARI
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
9 ŞUBAT Dünya Sigarayı Bırakma Günü
Seni seviyorum; seni çok seviyorum Ben de seni; ben de seni çok seviyorum...
güzel sözler Bizi düzeltmek isteyenlere kollarımızı açacak yerde, yumruklarımızı uzatırsak, hayatın sillesini yeriz. H. İsmail.
40 Yaşımda ben….
ÇOCUK VE AİLE İÇİ ŞİDDET
BİRLİKTE YAŞAMAK BİRLİKTE YAŞAM KÜLTÜRÜ. ÖNCE İNSAN ÖNCE İNSAN!
Buna inanmıyor olabilirsiniz ancak verdiği öğüt harika
PROTEİN VE AMİNO ASİT METABOLİZMASI: AZOT DENGESİ
KIZLARDA GÖRÜLEN ERGENLİK DÖNEMİ DEGİŞİKLİKLERİ VE SORUNLARI
EVLİLİK VE AŞK SESLİ İZLEYİN. EVLİLİK VE AŞK SESLİ İZLEYİN.
7 Günlük, 7 Aylık, 7 Yıllık EVLİLİK
SOMA İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DR. MUSTAFA BABACAN.
Çocuk eğitimi 1)Sevgiden yoksun olarak büyümüş çocuklar başkalarına gösterilen sevgiye tahammül edemezler. Kin ve nefret duygularını sürekli düşünürler.
VÜCUDUMUZDAKİ KANIN YAPISI VE GÖREVLERİ
Hayalden Gerçeğe: Mükemmel Bir Gelecek İçin;
KİŞİLERARASI İLETİŞİMDE DİLİN KULLANIMI
Yrd.Doç.Dr. Özcan PALAVAN
Arkadaşlığa Ve Çekime Neler Yol Açar?Aşk Nedir? Yakın İlişkiler Kurulmasına Olanak Sağlayan Faktörler Nelerdir? İlişkiler Nasıl Biter? HANGİ ANA BAŞLIKLARI.
YETERLİK VE MODÜL TABLOSU
Uygulama I Öğrencilere evde ve okulda en çok yapmayı sevdikleri ve sevmedikleri işler sorulur. Sevdikleri ve sevmedikleri işlerden hangilerinde başarılı.
Varoluşçuluk Temelini özgürlüğe dayandıran varoluşçuluk özgürlük ile insanın kendi kendini yarattığını savunur. Bilgi edinmenin yolu sezgidir. Özgürlük,
ÇATALCA ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ ERGENLİK DÖNEMİ SUNUSU
DEĞERLER EĞİTİMİ Okulumuzda Öğrencilerimize ve Velilerimize 2016 Yılı Mart ve Nisan Aylarında, Değerler Eğitiminin Önemli ve Vazgeçilmez Bir Parçası.
Aşkın Karanlık Metali İ stersen Hiç Başlamasın Melis Beril Yemişçi LP5.
SINAVLARDA YAŞANAN KAYGININ AZALTILMASINA YÖNELİK
ANLATIMDA TEMA VE KONU TEMA KONU Ana Düşünce.
Bu India’dan gelen TANTRA.
Duyuşsal Alan.
İKNA SÜRECİ.
Aşk nedir ?.
Sunum transkripti:

Aşkın Motivasyonel Süreci Ahmet KARAMERMER

Aşk.. Shakespeare “aşk bir deliliktir” demiştir. Ancak bugüne kadar aşk olmadan da yaşayamamıştır insan. İlk insandan bu yana aşk için nice büyük eserler yaratılmış, nice hayatlarsa tehlikeye atılmıştır. Peki insanların tutkuyla peşine düştükleri bu AŞK olgusu nedir?

Aşk Nedir ? “Aşk bir görme kusurudur, evlilik ise tedavisi…” İnsan aşık olduğunda sadece görmek istediği gibi görür her şeyi… Merhaba bile diyemiyorken, onun senin olabileceğini hayal etmektir. Aşk, hayal edilenle gerçek arasındaki fark anlaşılıncaya kadar geçen süreyi kapsar. Aşk, aşık olunan kişiye atfedilen özel bir anlamdır. Bilim adamlarına göre beyin aktivitesi. Beyinde artan hormanlarla duygu değişimleri; dopamin, norepinefrin, feniletilamin gibi çeşitli beyin içindeki hormanların aktivasyonları.

Aşık Nasıl Olunur… Aşık olmak, uygun zamanlamayla ve hazır olmayla yakından ilişkilidir. Yani sizin için karşılaştığınız kişi en mükemmel ve en uygun kişi de olsa, eğer aşka hazır değilseniz onu farketmezsiniz.

Aşkın Çeşitleri Delicesine Aşk Boş Aşk Romantik Aşk Karşılıklı Aşk Budalaca Aşk Mükemmel Aşk

Delicesine Aşk Bir görüşte aşk sınıfına girer. Gerçekte aşık olduğu kişiye değil de, kafasında idealize ettiği kişiye karşı aşkın saplantı durumuna dönüşmesi.

Boş Aşk Bir kişinin bir başka kişiyi sevdiğine karar vermesi ve yakınlık veya tutku barındırmadan bu aşkı devam ettirmesi.

Romantik Aşk Kişilerin birbirlerine karşı fiziksel ve diğer açılardan çekici gelmesi durumunda oluşur. Bu aşk türünde bağlılık gerekli değil. Yaz aşkları gibi gelecekte birlikte olmama durumu söz konusu olabilir.

Karşılıklı Aşk Tutku unsuru ilişkide pek söz konusu değil. Tutku, uzun zaman sonra ilişkide derinden hissedilen bağlılığa dönüşür.

Budalaca Aşk Filmlerdeki gibi insanlar tanışıp ardından kısa bir süre içerisinde evlenirler. Budalaca aşk, stresin oluşmasına uygun bir ortam oluşturur. Çünkü tutku ortadan kaybolduğunda ya da azaldığında geriye yalnızca bağlılık kalır ancak o da zaman içinde gelişip derinlik kazanabilecek bir eylemdir.

Mükemmel Aşk Pek çok insanın arzuladığı aşk türü. Bu tür aşkı elde tutmak onu yaşamaktan daha zordur. İlişkide tutku, bağlılık ve fiziksel çekiciliği barındırır.

Aşkın Motivasyona Etkileri İnsan aşık olduğunda vücut sistemleri bir anda farklı çalışmaya başlar. Ve aşırı derecede serotonin salgılamaya başlar. Bu da insana aşık olmadan önce yapmıyacağı şeyleri yapmasına sebebiyet oluşturur. Yapılan araştırmalara göre aşık olan insanların hayatlarında daha başarılı ve istekli olduğu görülmüştür.

Aşk İnsana Neler Yaptırabilir ?