Yunus Akan Hazırlıyanlar Elif Akan

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Igor Ivanovich Sikorsky
Advertisements

Sınavlar; Öğrenci ve Veliler
Bilimsel Proje Hazırlamanın Basamakları
ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN BULUŞLAR MELDA KARA
“ Dünyada herşey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir,
CADİLLAC Nasıl Kuyruklu Oldu?
UÇURTMANIN TARİHİ.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ULAŞIM ARAÇLARI
HAZIRLAYAN GÜLCAN KAYAR. UÇURTMA NEDİR? İlk uçurtmanın nerede ve nasıl yapıldığı kesin olarak bilinmiyorsa da, 2000 yıl önce ilk kez Çin'de uçuruldukları.
SORUMLULUK VE GÖREV BİLİNCİ
TEKNOLOJİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ
1 BİLİM YÖNETİMİ KONFERANS 42 SİSTEMLERİN BİLİMSEL PARADİGMASI : TEKNOLOJİ VE ÜRÜN SİSTEMLERİ ÖRNEKLER: UÇAĞIN İCADI SIKORSKY’NİN ÜRÜNLERİ FREDERICK BETZ.
AŞAĞIDAKİ CÜMLELERDEKİ ANLATIM BOZUKLUKLARINI BULUNUZ…
*Bir karış su insanları düşürebilir, *Diz seviyesindeki sel suyu bir otomobili sürükleyebilir.
FEN VE TEKNOLOJİ HAZIRLAYAN: ÖZEL İÇEL İ. Ö. OKULU 4/A SINIFI TURHAN YAROĞLU VE AYDAN ÇAKMAK.
TARİHÇESİ Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin temelleri, küçük elektrikli ev aletleri, radyo, bisiklet ve televizyon gibi geniş bir ürün.
Ülkemizin Kaynakları Ünitesi 1. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır.
UÇAKLAR.
İNGİLTERE.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
AMAÇ HEDEF DAVRANIŞLAR
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER BİLİM VE HAYAT.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER.
Canlılar yaşamlarını sürdürmek için su hava ve besine ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyaçlarını ise doğadan karşılamaktadır. İnsanlar, doğadan ihtiyaçlarını.
ULAŞIM ARAÇLARI Beyza Karaca 3-A 593.
SANAYİ DEVRİMİ Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi, Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin.
TRAFİK GÜVENLİĞİ.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
Ailemizdeki Lider.
BENİM HAYATIM Hazırlayan: Merve AKSU
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
İNTERNET’TE ALIŞVERİŞİN KENTİN EKONOMİK VE FİZİKSEL DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜNE KATKISI Yrd. Doç. Dr. K. Mert Çubukçu Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi.
İCATLARIN İLGİNÇ HİKAYELERİ
Tıklayınız Genç bir çift, şehrin en güzel mağazalarından birine girer.
BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI VE SONRASI ÖNEMLİ BULUŞLAR YASEMİN TÜRKOĞLU
ALLAHIN YARDIMINA GÜVENİRİM ÇALIŞIRIM,BAŞARIRIM
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ASİT YAĞMURLARI VE ETKİLERİ
AMAÇ HEDEF DAVRANIŞLAR
Savaş neden yapılıyor ? Kaynak : Modeller ve Doğal Kaynaklar Yönetimi 1- Kurs Notları Milano Teknik Üniversitesi.
TAŞITLAR.
OSMANLI VE TÜRKiYE’NiN GERÇEK TARiHi
TAŞITLARIMIZ
BİLGİ FELSEFESİ EPİSTEMOLOJİ.
OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ Emre ONAY
ORTAK DERSLER, zorunlu alınması gereken derslerdir, 33 saat ortak zorunlu alınması gereken ders vardır.  SEÇMELİ DERSLER, Genel kültür derslerini kapsar.
Geçmişten Günümüze Ulaşım Araçları
TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİ
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
DÜNDEN BUGÜNE HABERLEŞME ARAÇLARI
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE DEĞİŞEN TEKNOLOJİ.
KANUNİ İLKOKULU TRABZON Ünal KIDIK Sınıf Öğretmeni
Manufacturing Planning and Control – İmalat/Üretim Planlama ve Kontrol
Tataristan Minullına TaliyaI İgizovna Tatarista’nın Yatırım Geliştirme Ajansın yöneticisi Tataristan – Türkiye İş Forumu, Kazan şehri, 2015.
KÜRESEL TİCARET.
Hazırlık: Orta Çağ Avrupa’sı bugünkü kalkınmışlık düzeyini nasıl Başarmış olabilir ? Araştırınız Rönesans ve reform hareketleriyle din adamlarının ülke.
 HİSSE PAYLARI   Yönetim Kurulu Başkanı :Ali Yıldırım KOÇ( …..) YÖNETİM KURULU.
Buharla Çalışan Su Pompaları
ÇOCUK YAYINLARINDA ULUSALLIK
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
ÖZVAN ÖZBEK HÜSEYİN AK ORTAOKULU
SAAB OTOMOBİL HALİDİN SÖNMEZ
Gerçekleşen Düşler İcatlar ….
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
1 İLETİŞİM Duygu, düşünce ya da bilgiler in akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasına iletişim denir.
HAZIRLAYANLAR: MELİS ŞAKAR (767) BEYZANUR ÖZGÜL( ) ECRİN AÇIKGÖZ( ) SINIF:10/G DERS:KİMYA PERFORMANS ÖDEVİ.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ Teknoloji ve Tasarım Öğreniyorum.
Bir yerden bir yere gitmek için kullanılan ulaşım yolları 3’e ayrılır.
Otomobilin Tarihçesi. Hazırlayanlar Berat Salih AY Atakan AKMAN Ömer VERNEZ Mehmet Salih CANİŞ Nilsu KÖŞKER Rabia FİDAN.
Sunum transkripti:

Yunus Akan Hazırlıyanlar Elif Akan Geleceğin Robotları Yunus Akan Hazırlıyanlar Elif Akan

Çok uzun zamandır robotlar hem gerçek hayatta (sanayi tesislerinde, üniversitelerin araştırma laboratuarlarında, mutfaklarda) hem de hayal dünyamızda (sinema ve edebiyat yapıtlarında) yer alıyorlar. Bir satranç ustası DEEP BLUE, Sony'nin sevimli robotu QRIO en güncel örnekleri.

Edebiyat dünyasında Asimov'un "Ben Robot"'u, sinema dünyasında Yıldız Savaşları'nın R2D2 ve C3PO'su en eski ve en popüler örnekler. Elbette örnekler arttırılabilir. Ama bir gerçek var ki günümüzde sinema yapıtlarının hemen hepsinde robotlar yer alıyor ve her geçen gün yeni ve daha gelişmiş bir robot anlatılıyor televizyonlarda, internette ve dergilerde.

Gelişim süreci: George Basalla "Teknolojinin Evrimi" adlı yapıtında insan yapısı olan her ürünün bir gelişme süreci olduğunu, her ürünün bir önceli olduğunu öne sürer. İnsanoğlu beklentilerini karşılamak üzere bir çok ürün yapar ama ihtiyacına en uygun olanı seçer.

Gelişim süreci: -. Böylece sadece insanın işine en çok yarayan ürün gelişir, diğerleri de kaybolur. Teknolojinin Evrimi adlı eserde silahlar ve tarım ürünleri ile ilgili çok ikna edici örnekler anlatılmaktadır. 

Robotlar konusunda durum böyle mi acaba .  Robotlar konusunda durum böyle mi acaba? Endüstriyel ve oyuncak robotların doğrudan insan beklentileri doğrultusunda geliştikleri kuşku götürmez.

Ancak ticari ve endüstriyel olmayan robotlar konusunda insanoğlunun ne gibi bir beklenti içinde olduğu çok açık değil. Neden satranç oynayan ya da insan gibi yürüyebilen robotlar yapıyoruz? Bu sorunun cevabı çok açık değil. Açık olan bir şey var: robotlar sürekli gelişiyor:

Hayatımızı Kolaylaştıranlar İcatlar

Hayatımızı Kolaylaştıran Örnekler Hayatımızı Kolaylaştıran Buluşlara  Örnekler: Buluşlar hayatı kolaylaştırırken, yeni buluşlara da basamak olmuştur.

Örneğin; George Stephenson, 1829 yılında en iyi buharlı lokomotif tasarlama ve yapma yarışmasını kazanıp Rocket adlı bir lokomotifi üretmeseydi belki de 1837 yılında Isambard Kingdom Brunel, ilk kıtalararası buharlı gemiyi yüzdüremeyecekti..

Yine 1890 yılında Daimler motor şirketinin, dört tekerlekli ve akaryakıtla çalışan otomobil üretimine başlamasından 13 yıl sonra yani 1903 yılında, Henry Ford, yeni araba fabrikasıyla seri üretim tekniğini getirdi. 

1783 yılında Montgolfier Kardeşler’in, bir sıcak hava balonunu başarıyla uçurdu.

Amerikalı Wright Kardeşler ilk motorlu uçağın uçuşunu 1903 yılında gerçekleştirirken, 36 yıl sonra yani 1939 yılında İgor Sikorsky adlı bir Rus mühendis tarafından ilk helikopter yapıldı.

George Stephenson, en iyi buharlı lokomotif tasarlama ve yapma yarışmasını kazandı. Rocket adlı bir lokomotif'i hangi tarihte üretti?

Bizi İzledğiniz için teşekürler..