HAZIRLAYAN MELTEM PİROĞLU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
Advertisements

KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
EDİRNE İLHAMİ ERTEM ANADOLU LİSESİ
Ders geçme sistemi bilgilendirme
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
NAMIK KEMAL LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
MAHMUT ÇALIK ANADOLU LİSESİ
SINIF GEÇME ve DERS SEÇİMİ.
DERS SEÇİMİ NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
L İ S E L E R D E    S I N I F    G E Ç M E    S İ S T E M İ
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
ALAN SEÇİMİ SUNUSU KIRŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
ALAN SEÇİMİ SEMİNERİ.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
Efor Dershanesi Rehberlik Birimi
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)-2014 Eylül ayında duyurulan ve kısaca TEOG olarak adlandırılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi bu.
SINIF GEÇME ve Ders seçimi.
Nakipoğlu cumhuriyet ANADOLU LİSESİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
ÇAPA ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ VE SEÇMELİ DERSLER
GÜRÇEŞME ANADOLU LİSESİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ –
ALAN DEĞİŞİKLİĞİ VE DERS SEÇİMİ
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
ALAN SEÇİMİ HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ
Sınıf Geçme Yönetmeliği
TES-İŞ ADAPAZARI ANADOLU LİSESİ
YAVUZ SELİM ORTA OKUL REHBER ÖĞRETMENİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
SINIF GEÇME BAĞCILAR LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ. Not Sistemi Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde 5’li not sistemi uygulanır. PUAN NOT DERECE PUAN NOT.
MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
ALAN SEÇİMİ SÜRECİ VE AİLENİN ROLÜ
HANGİ ALAN-HANGİ MESLEK?
DERS SEÇİMİ GALATASARAY LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
BENER CORDAN İLKÖĞRETİM OKULU
2013 SBS SİSTEMİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE 3 ÖNEMLİ UNSUR BULUNMAKTADIR 1.SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) 2.YBP (YILSONU BAŞARI PUANI) 3.OYP(ORTAÖĞRETİME.
MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği RG Değişiklik Sayı Tarih
HAYRULLAH KEFOĞLU ANADOLU LİSESİ
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi Rehberlik Servisi.
HAZIRLAYAN MEHMET UĞUR BAHADIN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
H.Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
2013 SBS ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
ORTAÖĞRETİM SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ REHBERLİK SERVİSİ.
Hayat Biçimini Seçmektir
9.sınıfı geçen öğrenci, kendisinin ve velisinin görüşü doğrultusunda;ilgili müdür yardımcısı, sınıf öğretmeni ve okul rehber öğretmeni tarafından ilgi,istek,yetenek.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM Öğretim Yılında 8. sınıfta olacak öğrenciler, Ortaöğretime yeni sınav sistemiyle yerleştirileceklerdir.
SINIF GEÇME VE SINAV YÖNETMELİĞİ. PUAN Ortaöğretimde Sınav, ödev, projeler ve uygulamalar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. Ortaöğretimde.
ORTAK SINAVLAR (YAZILILAR) TEOG Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş
MEB Ortaö ğ retim Kurumları Yönetmeli ğ i Resmi Gazete De ğ i ş iklik Sayı Tarih
HAFTALIK DERS DAĞILIMINIZ
MEB ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ.
DERSLERDERS SAATİ TÜRK DİLİ2 TÜRK EDEBİYATI3 TARİH2 COĞRAFYA2 FİZİK2 KİMYA2 BİYOLOJİ2 SAĞLIK BİLGİSİ1 MATEMATİK4 GEOMETRİ2 YABANCI DİL6 İKİNCİ YABANCI.
SINIF GEÇME VE DERS SEÇİMİ
Alan-Ders Seçimi Seminerine HOŞGELDİNİZ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
ALAN SEÇİMİ ÇALIŞMALARI Öğretmen görüşlerinin alınması Öğrenci sınav notlarının değerlendirilmesi Öğrencinin ilgilerinin göz önünde bulundurulması 10.Sınıf.
ORTAÖ Ğ RET İ M KURUMLARI BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN.
HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ AYŞE AKPINAR KIZ TEKNİK ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ.
Sunum transkripti:

HAZIRLAYAN MELTEM PİROĞLU ALAN SEÇİMİ SAKARYA 80.YIL CUMHURİYET LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ HAZIRLAYAN MELTEM PİROĞLU

ALAN SEÇMEK NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ? Alan seçimi hayat boyu sürecek mesleğin de seçimi anlamındadır. Üniversiteye girişte lisede öğrenim gördüğü alana uygun tercih yapanların “Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanları”farklı katsayılarla çarpılmaktadır. Meslek Liselerinde okuyan öğrenciler kendi alanlarında yüksek öğrenim görmeleri halinde “ek puan “ almaktadırlar.

YANLIŞ KIYILARDA YÜZMEYELİM!!!!!!!!!! Yapacağımız yanlış bir alan seçimi üniversitede yanlış bölümlere, hayatta yanlış atılımlara, dolayısıyla mutsuz bir yaşama yol açacaktır.

ALAN SEÇİMİNİ NE ZAMAN YAPACAĞIZ? Sınıf geçme Yönetmeliğinin 10.Maddesi gereğince ders bitiminden itibaren yeni ders yılının başlamasına kadar geçen sürede yapılır. Nakil veya değişikliklerde bu süre biraz uzayabilir. Ancak 9.sınıfın başında planlanırsa öğrenci alana kaynaklık eden derslerinin Ağırlıklı yıl sonu ortalamasını belli bir barajın üzerinde tutmaya çalışır.

ALANIMIZI BELİRLERKEN NELERİN ETKİLİ OLDUĞUNU BİLİYOR MUYUZ? 1) 9.Sınıf notları 2) Öğrencinin kendi isteği 3) Velisinin yazılı isteği 4) Okul müdür yardımcısı, sınıf ve rehber öğretmenin görüşleri

ÖĞRENCİ BAŞARISI NE DURUMDA OLMALI? A) Alana kaynaklık eden derslerin her birinden başarılı olanlar,istediği alana, B) Alana kaynaklık eden derslerden başarısız dersi olup,bu derslerin yıl sonu notlarının ağırlıklı ortalaması en az 2.50 olanlar o alana, C) Bu şartları taşımayanlar.alana kaynaklık eden derslerin yıl sonu ağırlıklı ortalamasının yüksek olduğu alana yönlendirilirler.

EĞER SEÇTİĞİMİZ ALANI DEĞİŞTİRMEK İSTERSEK NE YAPACAĞIZ? Alanını seçen öğrenci ,alana geçiş şartlarını taşımak kaydıyla,ders yılı başından itibaren 1 ay içinde değiştirebilir. Ancak alanını değiştiren öğrenci,yeni alana ait alt sınıfın görmediği alan dersleri ile gördüğü halde 1 ders saatinden fazla fark olan alan derslerinden sorumlu tutulur ve sorumluluk sınavına alınır. Yeni alanında okutulmayan sorumlu olduğu alan derslerinden muaf tutulur. Ancak sorumlu olunan seçmeli derslerin sorumluluğu devam eder. Nakil yapılan öğrencilerden geldiği okulda alanı bulunmayanlar,velisi ve kendisinin isteği dikkate alınarak uygun alana yönlendirilir.

9.SINIFTA ALAN SEÇİMİMİZDE ETKİLİ OLAN KAYNAK DERSLER HANGİLERİDİR? FEN BİLİMLERİ ALANI: Biyoloji,Fizik,Kimya,Matematik SOSYAL BİLİMLER ALANI: Türk Dili Ve Edebiyatı,Tarih,Coğrafya, TÜRKÇE-MATEMATİK ALANI: Türk Dili ve Edebiyatı,Matematik YABANCI DİL ALANI: Türk dili ve Edebiyatı,Yabancı Dil SANAT ALANI: Türk Dili Ve Edebiyatı,Seçmeli Resim, Müzik SPOR ALANI: Beden Eğitimi,Biyoloji

DERSLERİMİZİ NASIL SEÇECEĞİZ? Ders yılı sonunda okulun bina ve imkanları ile öğretmen durumu dikkate alınarak açılabilecek alan ve seçmeli dersler okul idaresince ilan edilir. Veli,sınıf öğretmeni ve rehber öğretmen işbirliği ile ders kesiminden yeni ders yılının başlamasına kadar geçen sürede öğrencilerin derslerini seçmeleri sağlanır. Dersler seçildikten sonra öğrenci veya velisi tarafından okul müdürlüğüne yazılı olarak bildirilir. Seçmeli derslerin okutulması için de en az 12 öğrencinin seçmiş olması gerekir.(Bazı durumlarda sayı aşağıya çekilebilir.)

ALAN SEÇİMİMİZİN ÜNİVERSİTE PUANINA ETKİSİ NEDİR? Lisede seçtiğimiz alana uygun bir tercih yaparsak “Ağırlıklı Ortaöğretim başarı Puanı” 0.8 katsayı ile çarpılır.(AOBPx0.8) Eğer seçtiğimiz alan dışında bir tercih yaparsak 0.3 katsayı ile çarpılır.(AOBPx0.3) Meslek Liseli adaylar alanlarına uygun tercih yaptıklarında ise 0.8’e ek olarak 0.24 katsayı ile çarpılmaktadır.(AOBPx0.8x0.24) Görüldüğü gibi Alan Seçimimizi doğru yapmak büyük önem taşımaktadır.

NEDİR BU “AĞIRLIKLI ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI? Öğrencinin lisede 3 yıl sonunda aldığı notlardan hesaplanan bir “mezuniyet notu”belirlenir.Bu not kullanılarak o okulda her bir öğrenci için ortaöğretim başarı puanı tespit edilir.(OÖBP) OÖBP,okulun bir önceki yıl ÖSS ortalaması,okulun en düşük ve en yüksek OÖBP kullanılarak “AĞIRLIKLI ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI” hesaplanır. Sınav sisteminde yapılan son değişiklikle okul başarısının ÖSS puanına etkisi %8’den % 18’e çıkarılmıştır.

HEPİNİZİN MUTLU BİR HAYAT ADIMINDA DOĞRU SEÇİMİ YAPMANIZ DİLEĞİYLE….. SAKARYA 80.YIL CUMHURİYET LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

KATILIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER