BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Advertisements

 Bir bilim dalının çeşitli konularında yazılmış eserlerin tümüne ulaşmak için, mevcut bilgi kaynaklarının gözden geçirilmesi ve ilgili yayınlara ulaşılması.
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü

Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
Araştırma Görevlilerinin Öğrenci Laboratuvarlarına Katılımı
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
Editör Penceresinden Dergi (ADS) Ayarları
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMINDAKİ TEMEL İLKELER
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ ANKET SONUÇLARI ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ XIII.TOPLANTISI 4 KASIM 2012/ABANT.
AKADEMİA SOSYAL BİLİMLER İNDEKSİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
UYEK 5. Dönem Yönetim Kurulu Faaliyet Sunumu.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
BEÜ-Çaycuma Kampusu Zonguldak
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON OFİSİ BİRİMİ
SEÇMELİ YÖNETİM BİLİMİ DERSİ
Avrupa İş Etiği Ağı Türkiye Temsilciliği European Business Ethics Network Turkey (EBEN-TR)
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANABİLİM DALI Konuk Konuşmacı Programı.
Hacettepe Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Sorunlarını Araştırma Topluluğu Merve SOYSAL HÜTF D5 Öğrencisi.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
ÜNİVERSİTE REFORMLARI
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
AK PARTİ GENEL MERKEZ KADIN KOLLARI DIŞ İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
LOGO YÜKSEK ÖĞRETİMDE SIRALAMA SİSTEMLERİ YÜKSEK ÖĞRETİMDE SIRALAMA SİSTEMLERİ.
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
ENGELLİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ. Kuruluş: 2003 Özürlüler Araştırma ve Uygulama Merkezi 2014 yılından itibaren Engelliler Uygulama ve Araştırma.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ, 2015 NİSAN 2016.
TBMM’YE BİREYSEL BAŞVURU YOLLARININ TANITILMASI VE DESTEKLENMESİ PROJESİ 1 Mayıs Mayıs 2016.
3. ULUSAL AÇIK ERİŞİM ÇALIŞTAYI AÇIK ERİŞİM ÜNIVERSİTELERDE NELERİ DEĞİŞTİRECEK? Ekim 2014 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı BİLKENT ANKARA İlkay Holt.
İNSANİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ.
Prof. Dr. Cemil Öztürk EPDAD Başkanı Marmara Üniversitesi
BİZ KİMİZ 2000 Yılından bu yana farklı organizasyonlarda aktif olarak görev almış; alanında uzman ve akademik anlamda ciddi projelere imza atmış bir ekibiz.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Sosyal Bilimler Enstitüsü Eylül- 2017
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Akademik Değerlendirme Koordinatörlüğü
Yükseköğretim Kurulu Kalite Çalışmaları
ÜN İ VERS İ TE REFORMLARI Fesih Çeçen Sınıf ö ğ retmenli ğ i 4-a ÜN İ VERS İ TE REFORMLARI Fesih Çeçen Sınıf ö ğ retmenli.
Bibliyometrik Analiz Örneği: Bilgi Dünyası Dergisi
TOKAT SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
BÖLÜM HAKKINDA 2004 yılında kurulan bölümümüzde; dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller.
TÜRK DİLDEŞ ÜLKELER İŞBİRLİĞİ KONSEYİ (TÜRK KENEŞİ)
MÜhendislik DEğerlendirme Kurulu
ANKOS ELEKTRONİK BİLGİ KAYNAKLARI ERİŞİMİNDE ULUSALLAŞMAYA DOĞRU
Uluslararası Üniversite Sıralama Sistemleri Genel Bir Değerlendirme
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ve Yükseköğretim ve Bilim Dergisi 2011 - 2015

YÜKSEKÖĞRETİM ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Prof. Dr. Şükrü Oğuz ÖZDAMAR Müdür ve Editör Prof. Dr. Mustafa SÖZEN Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yavuz SAKA

YÜKSEKÖĞRETİM ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Merkezimiz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 22.02.2011 tarih ve 1198-008071 sayılı yazısı ve 16.02.2011 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısı kararı ile kurulmuş ve çalışmalarına başlamıştır.

AMAÇLARI Yükseköğretimdeki eğitim, araştırma ve yönetimin kalitesinin geliştirilmesi ve yükseköğretimin yaygınlaştırılması konularında bilimsel araştırmalarda bulunmak, stratejiler geliştirmek ve projeler üretmektir.

GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER KONFERANSLAR Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş GÜNAY’ın katıldığı “Türkiye’de ve Dünya’da Yükseköğretimdeki Gelişmeler ve Yönelişler” (4.4.2011) Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yüksel KAVAK’ın katıldığı “Türkiye’de Yükseköğretimin Görünümü” (8.4.2011)

KONFERANSLAR Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ural AKBULUT’un katıldığı “Dünya Üniversiteler sıralandırma Sistemleri ve ODTÜ- URAP” 27.4.2011 Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Eser KARAKAŞ’ın katıldığı “Türkiye’de Yükseköğretimin Sorunları ve Çözüm Önerileri” 3.5.2011

ATÖLYE ÇALIŞMALARI Lisansüstü Programlarda Yeni Yönelişler: Mesleki Bilim Uzmanlığı Maliye Alanında Bibliyometrik Tarama Çalışması 2011

ÇALIŞTAY “Türkiye’de  Yükseköğretimin Yeniden Yapılandırılması ve Kalite Güvence Sistemi” Çalıştayı 20.2.2012 “Türkiye’de Yükseköğretimin Yeniden Yapılandırılması ve Kalite” “Yükseköğretim İçin Kalite Güvence Sistemi Yaklaşımı” oturumları

Kalkınma Bakanlığı “Onuncu Kalkınma Planı Yükseköğretim Sisteminin Yapılandırılması Özel İhtisas Komisyonu” toplantısına katılım Eylül ve Kasım 2012

Üniversitelerde Uluslararasılaşma Sorunları Çalıştayı İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi, 10 Aralık 2012, İstanbul Meslek Yüksekokullarında Kalite: Mevcut Durum, Sorunlar Ve Çözüm Önerileri Toplantısı Hitit Üniversitesi, 6-7 Mart 2014, Çorum

Yükseköğretim ve Bilim Dergisi

Yükseköğretim ve Bilim Dergisi Platon'un kurduğu Akademia'da yetişen Heraklides'in doğduğu ve saygın bir okul da kurduğu bölgemizden (Heraklea/Karadeniz Ereğli, Zonguldak) Yükseköğretim ve Bilim Dergisi'ni yayın hayatına kazandırmış olmanın onurunu yaşamaktayız.

Yükseköğretim ve Bilim Dergisi Yükseköğretim ile ilgili her konuda bilimsel bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla yayımlanmaktadır Halen İstanbul Üniversitesi’nin yayımladığı Yükseköğretim Dergisi ile birlikte Türkiye’nin yükseköğretim alanındaki iki saygın dergisinden biridir.

Yükseköğretim ve Bilim Dergisi OAJI DOAJ Index Copernicus EBSCO OPEN J-GATE TÜBİTAK-ULAKBİM (Sosyal Bilimler Veri Tabanı) NewJour Google Akademik Akademia Sosyal Bilimler İndeksi (ASOS Index) SCOPUS (Değerlendiriliyor) SSCI (Değerlendiriliyor) GİRDİĞİ İNDEKSLER

YAYIMLANAN SAYILAR 2011’ de 3 sayı 2012’de 3 sayı Özel sayı Türkiye'de Yükseköğretimin Yeniden Yapılandırılması – 1 (Kasım, 2012) 2013’de 3 sayı 2014’de 3 sayı 2015’de 1 sayı

Özel sayı Türkiye'de Yükseköğretimin Yeniden Yapılandırılması – 1 (Kasım, 2012)

Yükseköğretim ve Bilim Dergisi Yükseköğretimin tarihi, Üniversite reformları, Türk yükseköğretiminin gelişimi ve ilgili çalışmaların yer aldığı dergimizin beğenilmesi ve benimsenmesi, yorgunluğumuzu hafifletmektedir

HEDEFLERİMİZ Gerçekleştirdiğimiz hedeflerin sürekliliğini sağlamak Merkezimizi ve dergimizi saygın ve ileri uluslararası niteliğe kavuşturmaktır. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ