Bilişim Güvenliği Hazırlayan: Ümüt EZER. Bili ş im Güvenli ğ i : Sahip oldu ğ umuz bili ş im altyapısının sadece i ş süreçleri için tanımladı ğ ımız amaçlar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AKILLI FAKS.
Advertisements

Bilişim Güvenliği Nedir?
Bİlgİsayar güvenlİğİ , TELİF HAKLARI, HUKUK
Standart ve Akreditasyon Daire Başkanlığı
BİLGİ GÜVENLİĞİ.
YARDIM MASASI Internet Explorer tarayıcısı açılır ve Yardım Masası adresi yazılarak sayfası açılır. Gelen.
Konu : Bili ş im Teknolojilerinin Günlük Ya ş amdaki Önemi.
AU WiFi-Net Projesi Genel Bakış
B İ LG İ GÜVENL İĞİ NDE KULLANICI SORUMLULU Ğ U. Sistemi içeriden yani kullanıcıdan gelebilecek hatalara ve zararlara kar ş ı koruyan bir mekanizma yoktur.
Günümüzde ticari şirketler ve devlet kurumları işlerini sürdürebilmek için yoğun bir şekilde bilgi kullanımına yönelmişlerdir. Zaman geçtikçe bilginin.
BİLGİ GÜVENLİĞİ MEHTAP KILIÇ
 106 a det bilgisayar. Donanım özelliklerine göre İşletim Sistemleri, Ofis Programları ve güvenlik yazılımları lisanslı olarak yüklenmiştir.  1 a det.
Windows7 Kullanıcı Hesapları Yönetimine Ulaşabilmek İçin Birkaç Adımı Takip Etmemiz Gerekecek.Öncelikle Windows Masa Üstünün Sol Al Köşesinde Bulunan BAŞLAT’ı.
Döner Sermaye Mali Yönetim Sistemi Bilgi Güvenliği
BTP 108 BİLGİSAYAR AĞ SİSTEMLERİ AĞ KAVRAMI Birden çok bilgisayarın birbirine bağlı olarak kullanılmasıyla oluşturulan çalışma biçimine bilgisayar ağı.
HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI BİLGİ GÜVENLİĞİ YOL HARİTASI
AĞ GÜVENLİĞİ.
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
Bilgisayar Sistemleri Güvenliği
Bulut Depolama.
Bilgisayar’da Virüsler, Zararlı Yazılımlar ve Alınacak Önlemler
Sedat Uslu / AVG 1991 yılında kurulup cihazları, verileri ve insanları korumak için öncü yazılım ve hizmetler sağlayan bir çevrimiçi güvenlik.
Cemil ŞAHİN Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
BİLGİSAYAR YAZILIMI.
BİLİŞİM SUÇLARI ve ALINACAK TEDBİRLER
İnternetin Güvenli Kullanımı ve Sosyal Ağlar
İnternetin Güvenli Kullanımı
Hazırlayan: SERDAR ÜNLÜCÖMERT EGİAD ORTAOKULU
NELER ÖĞRENECEĞİZ? Yazılım Nedir? Yazılım/Donanım Farkı
Hazırlayan: Ayfer DOĞANAY.  Yeni teknolojilerin ortaya çıkması ve yaygınlaşmasıyla birlikte eğitim alanında bu teknolojilerden nasıl yararlanılacağı.
Bilişim Suçları Ve Güvenlik
YAZILIM.
KOBİ’LERE YÖNELİK TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ İÇİN
Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Sistem & Veri tabanı Yönetimi Bilgi Güvenliği Uygulama Geliştirme Kurumsal Bilişim Hizmetleri Analiz IT Altyapı İş.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi
İNTERNETTE GÜVENLİK BİLİŞİM SUÇLARI.
Bilgisayar ve Ağ Güvenliği
İnternet ! Dünyamızı değiştiriyor Eşsiz bir bilgi kaynağı, kütüphane Bir tıkla uzakları yakınlaştıran Bazen okul, bazen banka şubesi, bazen alışveriş.
Modern işletmeler için sınıfının en iyisi üretkenlik araçları Telista Bilişim ve İletişim Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş
Bulut teknolojisi.
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
Bilişim Teknolojileri Güvenliği. BT Güvenliği Bilişim teknolojisi kullanan bir kuruluşun en önemli hedeflerinden biri bu teknolojiyi gerektiği gibi çalışır.
Bilgisayar Yazılımları ? ? ? ?
Kurumsal Ağlarda Uzak ve Merkezi İşlem Birimlerinin Sanallaştırılması: Bir Uygulama Emrah ÇOLAK, SGK Aydın ÇETİN, Gazi Üniversitesi ŞUBAT 2016.
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
ANTİVİRÜS NEDİR? SİBER GÜVENLİK FAHRİYE SİNEM BAŞKAN
DİSASTER CENTER FELAKET MERKEZİ. Felaket Kurtarma (Disaster Recovery) Her kurum için, vermekte olduğu hizmeti herhangi bir nedenden dolayı veremez duruma.
EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) 21/03/2013 H. Sibel KAPLAN Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcısı.
Önemli Olan Her Şeyinizi Korur 2013 NORTON RAPORU SİBER SUÇ VAKALARI Hayatlarında en az 1 kez siber saldırıya maruz kalan yetişkinlerin oranı% 63 % 61.
GÜVENLİ EBYS, GÜVENLİ WEB UYGULAMALARI ve WEB SERVİSLERİ KORUMA PROFİLLERİ ve GÜVENLİ E-TİCARET KRİTERLERİ M. Raşit ÖZDAŞ Ekim 2013.
GÜVENLİ BİLGİSAYAR ve İNTERNET KULLANIMI
Tehditler Taklit Hesap Spam ya da Bot Enfeksiyonları
ITIL,COBIT VE BT DENETİM UZMANLIĞI Eren ANAR
DİSASTER CENTER FELAKET MERKEZİ Fatma tekin no:
İNTERNET ORTAMINDA ÇOCUĞUN CİNSEL İSTİSMARA UĞRAMASININ ÖNLENMESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
BİT’İN GİZLİLİK VE GÜVENLİK BOYUTLARI
Bilgisayar ve Veri Güvenliği
BİLGİ GÜVENLİĞİ. Bilgi güvenliği elektronik ortamda kaydetmiş olduğumuz bilgilerimizin güvenli olması anlamında önemlidir. Elektronik ortamdaki bilgilerimizin.
BÜTÜNLEŞİK KAMU MALİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ
ANTİVİRÜS NEDİR? SİBER GÜVENLİK
TURKHAREKAT.COM Siber Güvenlik Eğitimlerine Hoşgeldiniz.
Kullanıcıların Bilgilendirilmesi
“Gizlilik, Bireysel Haklar, Kişisel Verilerin Korunması”
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
SİBER GÜVENLİK VERİNİZİ VE GİZLİLİĞİNİZİ KORUYUN
WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
Kütüphan-e Türkiye Projesi BİT Yol Haritası
TEST.
Sunum transkripti:

Bilişim Güvenliği Hazırlayan: Ümüt EZER

Bili ş im Güvenli ğ i : Sahip oldu ğ umuz bili ş im altyapısının sadece i ş süreçleri için tanımladı ğ ımız amaçlar için kullanılması ve bunun dı ş ında olu ş ması olası kullanımların önlenmesidir. Hazırlayan: Ümüt EZER

Güvenlik nedir? Toplam güvenlik, en zayıf halka ile e ş güçtedir. Güvenlik bütün bile ş enleri ile bir toplamdır. Altyapının mükemmel olması güvenlik için yeterli de ğ ildir. Sistemler kullanıcıları ile bütündür. Kullanıcılar için e ğ itim. Güvenlik bilgiyi korumak ve yönetmektir! Hazırlayan: Ümüt EZER

Güvenlik ne değildir? Güvenlik, bir standart de ğ ildir. Tak çalı ş tır güvenlik yoktur. Gizlilik, herzaman güvenlik anlamına gelmez. Sahip olunan güvenlik yazılım ve donanımları güvenlik demek de ğ ildir. Yapılan güvenlik testleri sadece o anı belgeler. Yarın yeni bir cihaz eklendi ğ inde? “Benim uygulamam/sistemim her zaman güvenlidir.”??? Tehditleri ya ş amamı ş görünmek, güvenli oldu ğ u anlamına gelmez. Hazırlayan: Ümüt EZER

Bilişim Sistemleri Güvenlik Kontrollerinin Etkinliğinin Doğrulanması (Sertifikasyon) Bilgi ve Bilişim Sistemlerinin Sınıflandırılması Güvenlik planlaması Risk Tespiti Güvenlik Yetkilendirmesi (Onay Belgesi) Güvenlik Kontrolleri Seçimi ve Gerçekleştirilmesi Bilişim Güvenliği Hazırlayan: Ümüt EZER

Bilgisayar Güvenliği ve Tehditler... Erişim Kötücül Program Korsan Kullanıcı Özel Haberleşme Güvenlik Açıkları (password) Hazırlayan: Ümüt EZER

Kitabımızın 15. sayfasını açalım. Metni okuyalım ve bu olaydan edindi ğ imiz izlenime göre bili ş im güvenli ğ i için ne gibi önlemler alınabilece ğ ini söyleyiniz. Hazırlayan: Ümüt EZER

Öneriler Bir klavye dinleme ve dinlemeyi durdurma yazılımı başarıyla geliştirilmiştir Bu tür yazılımların kullanılabileceği unutulmamalı ve gerekli önlemler alınmalıdır Her an tehdit oluşturabilirler Tehditler ve gerekli önlemler hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Bilgisayarınızı denetleyen yazılımlar kullanılmalıdır. Kişisel ve kurumsal kayıplar önlenebilir Hazırlayan: Ümüt EZER

Eğlence Hazırlayan: Ümüt EZER