Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANTİVİRÜS NEDİR? SİBER GÜVENLİK FAHRİYE SİNEM BAŞKAN 2120203388.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANTİVİRÜS NEDİR? SİBER GÜVENLİK FAHRİYE SİNEM BAŞKAN 2120203388."— Sunum transkripti:

1 ANTİVİRÜS NEDİR? SİBER GÜVENLİK FAHRİYE SİNEM BAŞKAN 2120203388

2 ANTİVİRÜS NEDİR? Antivirüs bilgisayarımızı zararlı programlardan korumak için hazırlanan güvenlik yazılımlarına denir. Antivirüs programları genel olarak zararlı programları bulup yok etmekle görevli olsada bilgisayar kullanıcılarının tercihlerine göre görevleri vardır. Örneğin çoğu antivirüs programının otomatik görevleri olsada bunun yanında virüs ve zararlı kodlar bulunduğunda kullanıcıya bu kodu içeren program için ne yapılması gerektiğinide sorar. Ayrıca antivirüs programları tek başlarına tam bir güvence sağlayamazlar bunun yanında, antispyware, firewall gibi güvenlik yazılımları da kurulmuş ve güncel tutuluyor olması gerekmektedir.

3 A NT İ V İ RÜS P ROGRAMı S EÇERKEN N ELERE Dİ KKAT E TMEL İ Y İ Z ? 1 – Sahip olacağımız antivirüs programı bilgisayarımızı gereksiz yere yavaşlatmamalıdır. 2 – Bu antivirüs programı kendisini her an güncellemelidir. 3 – Bilgisayarı sadece virüslerden değil spyware, malware gibi solucan ve trojanlardan da korumalıdır. 4 – Mümkünse bilgisayarı kullanılmayan zamanlarda taramalıdır ve eğer kullanılan bir zamanda taraması gerekiyorsa da bunu bilgisayar kullanıcısının işini yavaşlatmadan yapmalıdır. 5 – Eğer ücretsiz antivirüs programları ihtiyacımızı karşılıyorsa bu kullanılmalı, bu ücretsiz antivirüs programı ihtiyacımızı karşılamıyorsa lisanslı bir antivirüs programı kullanılmalıdır. 6 – Zararlı web sitelerini bulup girilmesine engel olmalı veya kullanıcıyı uyarmalıdır.

4 ANTİVİRÜS PROGRAMLARI DÜNYADA EN COK KULLANILAN ANTİVİRÜS PROGRAMLARI 1)ARCAVİR 2)NORTHON 3)KASPERSKY 4)AVAST 5)TRNDMİCRO 6)AVG 7)PANDA 8)MCAFEE 9)NOD32 10)BİT DEFENDER

5 ANTİVİRÜS PROGRAMLARI AVG Anti-Virüs: AVG Anti-Virus Free Edition çok iyi bilinen bir antivirüs korunma aracıdır. AVG Free ücretsiz olarak ev kullanıcıları için tasarlanmış basit, kullanımı kolay bir güvenlik programıdır. Güçlü ve sürekli güncellenen yapısı ile tam bir koruma sağlayan bu program dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır. Virüs veritabanı güncellemeleri ile her zaman en güncel tehditlere karşı hazır durumda bulunan AVG Anti-Virus Free Edition (Ücretsiz Virüs Koruma Programı) yüksek derecede koruma sağlar. Yerleşik koruma kalkanı, casus yazılımlara karşı anti-spyware özelliği, e-posta tarayıcı, güvenlik eklentileri, istek üzerine veya otomatik tarama ve testler gibi seçenekler ile mümkün olan en üst düzey korumayı ücretsiz sunan bu yazılım bilgisayarımızın performansında da hiçbir yavaşlamaya sebep olmadan verimli bir şekilde çalışabilir.

6 ANTİVİRÜS PROGRAMLARI AVAST Anti-Virüs: 1.Karpersky,Norton Av kadar iyi olmamasına karşın onların yarısı kadar bile bilgisayarımızı zorlamaz. 2.Freeware olduğu için yasal bir antivirüs programı. 3.Taramayı Windows başlamadan yapması ise virüs vb silmesini kolaylaştırır. NORTHON ANTİVÜRÜS Norton Antivirus 2008 gelişmiş özellikleri ve yerleşik koruması ile her türlü saldırıdan korunmak için bir bilgisayarın her türlü ihtiyacını karşılar. Norton AntiVirus 2008 virüs, trojan ve spyware saldırılarına karşı ileri seviye koruma sağlamanın en güvenli yoludur. Norton Antivirüs 2008 her türlü güvenlik riski taşıyan yazılımlara, kullanıcıya farkettirmeden arka planda çalışıp bilgisayarımızı yoran ve internet bağlantımızı sömüren yazılımlara karşıda son derece gelişmiş bir koruma sağlar.

7 SİBER GÜVENLİK “Kurum, kuruluş ve kullanıcıların bilgi varlıklarını korumak amacıyla kullanılan yöntemler, politikalar, kavramlar, kılavuzlar, risk yönetimi yaklaşımları, faaliyetler, eğitimler, en iyi uygulama deneyimleri ve kullanılan teknolojiler bütünü” olarak tanımlanır. Siber güvenliğin temel hedefi kurum ve kuruluşların veya en genel anlamda ulusların bilgi varlıkları ve kaynaklarını hedeflenen amaçlar doğrultusunda organizasyon, insan, finans, teknik ve bilgi değerlerini dikkate alarak, varlıkların ve kaynakların başlarına KÖTÜ BİR ŞEYLER GELMEDEN korumaktır.

8

9 SİBER GÜVENLİK Ülkemizde siber güvenlik ile ilgili kurumlar şunlardır: Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Siber Güvenlik Kurulu, TÜBİTAK, TSK Siber Savunma Merkezi Başkanlığı.Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme BakanlığıBilgi Teknolojileri ve İletişim KurumuSiber Güvenlik KuruluTÜBİTAKTSK Siber Savunma Merkezi Başkanlığı

10 SİBER GÜVENLİK DEĞERLENDİRME VE TEST HİZMETLERİ Siber Güvenlik Değerlendirme ve Test Hizmetleri, kurumların mevcut bilişim altyapılarının (sistem, ağ, mimari vb.) güvenlik durumunu değerlendirmek için kontrol ve sızma testlerinin yapılması amacıyla hazırlanmış hizmetlerdir. Güvenlik Değerlendirmesi Hizmeti: Bu hizmet kapsamında, bilişim altyapı ve süreçlerinin bütüncül olarak değerlendirilir. Tespit edilen risk ve zafiyetler detaylı raporlanır. Sızma (Penetrasyon) Testi Hizmeti: Bu hizmet kapsamında, kurumsal sistemlerinizin içerden veya dışardan gelebilecek bir saldırıya ne kadar hazır olduğu test edilir. Tespit edilen zayıflıklar (çözüm önerileri ile beraber) detaylı olarak raporlanır. Uygulama Güvenliği Hizmetleri: Bu hizmet kapsamında, kurumsal uygulamalarınızdaki zafiyetler sonucunda ortaya çıkabilecek veri sızıntılarına yönelik çeşitli kontroller gerçekleştirilir. Tespit edilen tehditler (çözüm önerileri ile beraber) detaylı olarak raporlanır. Kaynak Kod Analizi Hizmeti: Bu hizmet kapsamında, kurumsal uygulamalarınızın ara yüzleri üzerinden gerçekleştirilen güvenlik testleri dışında kaynak kod analizleri yapılır. Kaynak kod analizi, kötü niyetli yazılan ve zamanlanmış kod bileşenlerinin tespiti için de kullanılmaktadır. Tespit edilen açıklıklar (çözüm önerileri ile beraber) detaylı olarak raporlanır.

11 FİREWALL İLE ANTİVİRÜS ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR? Antivirüs yazılımları, zararlı yazılımlar bilgisayara sızdıktan sonra, yazılımı tespit edip silme işlemi yapar. Aynı zamanda bu yazılımlar, kullanmış olduğunuz virüs programının veri tabanında yoksa program zararlı yazılımı tespit edemez. Güvenlik duvarları ise sürekli olarak gerçek zamanlı çalışır. Öncelikle bilgisayarınızda kötü niyetli yazılımlar yüklü olsa bile, bu yazılımların internete erişmeye çalıştığı anda sizi uyararak, bu talepleri engellemenize olanak tanır. Ya da bilgisayarınıza yüklü bir program, bir şekilde zararlı bir yazılım indirmeye çalışırsa durumdan sizi haberdar eder. Güvenlik duvarları ile, dilediğiniz uygulamayı daha faaliyete geçmeden engellemeniz mümkündür. Güvenmediğiniz bir kaynaktan indirmeye çalıştığınız bir yazılımı,güvenlik duvarına tanımlayıp tamamen internetten erişimini kesebilirsiniz. Güvenlik duvarları bilgisayarınız 15 yıldan yaşlı değilse, sistem için bir yük oluşturmaz.Antivirüs yazılımları Eğer Windows işletim sistemini kullanıyorsanız, Windows Güvenlik Duvarı size kısıtlı bir çözüm sunacaktır. Güvenlik duvarı konusunda uzmanlaşmış firmaların üretmiş oldukları güvenlik duvarı programlarını(Firewall) kullanmak daha faydalı olacaktır. Zira ve en çok ve en sık kullanılan uygulamalar, kötü yazılım üretenlerin hedef alacağı ilk ögelerdir.Windows Güvenlik DuvarıFirewall

12 FİREWALL İLE ANTİVİRÜS ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR? Özetle güvenlik duvarı ile virüs programı arasındaki fark şudur: Güvenlik duvarı dışarıdan gelen programların, yazılımların girişlerine izin vererek, yasaklayarak ya da sınırlayarak güvenlik sağlar. Virüs programı izinlerle değil program dosyalarını tarar risk olabilecek dosyaları karantinaya alır ve istenirse siler.


"ANTİVİRÜS NEDİR? SİBER GÜVENLİK FAHRİYE SİNEM BAŞKAN 2120203388." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları