Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bulut teknolojisi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bulut teknolojisi."— Sunum transkripti:

1 Bulut teknolojisi

2 Bulut nedir Kısa ve her sektörde bulunan insanların anlayacağı bir tanım gerekirse bulut bilişim, bize gerekli olan ve bilgisayarımızda kullandığımız gereksinimlerin (alan yani harddisk, yazılım yani software, donanım yani hardware) gibi bilgilerin uzaktan kullanılmasıdır. Aynı şekilde resim , belge , müzik , video gibi ortam işlevlerinide başka bilgisayardan çalıştırmak böylelikle gerekli alanı verimli ve internet bağlantısının olduğu her yerden kullana bilmektir.

3 Bulut Sistemi nasıl çalışır?
Bulut sistemi kullanıcısı internete bağlanabilen bilgisayara ya da akıllı bir cihaza ihtiyaç duyar. Kulllanıcı bulut sistemini giriş yaparak sistemde işlem gerçekleştirir. Bulut sistemi,web protokollerini kullanarak, kullanıcı-sunucu temelli çalışır. Bulut teknolojisi, sunucu tabanlı bir uygulama sağlar tüm kullanıcılar bu uygulamalara erişir ve çıktı sunucu tarafında gözükür.

4

5 Bulut bilişim şu sıralarda gelişmeye devam etmekle beraber hali hazırda bizim gibi kullanıcılara da sunulmuş durumda. Google'ın sunduğu Google Drive , Box.com ve microsoft'un sunduku SkyDrive bunlardan sadece bir kaç tanesine örnek.

6 Kullanılan bazı bulutlar
Dropbox Google Drive OneDrive iCloud Google Picasa Web Albums Yandex.Disk

7 Türkiye’de Bulut Bilişim
Ülkemizde bulut bilişime yönelik yoğun bir ilgi söz konusudur, Kamu sektöründe Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yaptığı çalışmalar dikkat çekicidir. Fakat bulut bilişim alanında verilerin güvenliği konusunda herhangi bir yasal düzenleme mevcut değildir.

8 Bulut Sistemindeki Riskler
Bilgi Güvenliği ve kullanıcı gizliliği: Bulut teknolojisi servisi kullanarak veri saklanması,kullanıcının verilerini riske atmaktadır. Kullanıcının kişisel bilgisinin güvenliği, başka bir konumda yer alan sağlayıcı tarafından sağlanır. Uluslararası, politik ve ekonomik sorunlar: Kullanıcı verilerinin bir kısmı public bir kısmı private olarak tutulmaktadır. Bu bilgiler çeşitli ülkelerde yer almaktadır. Fakat bu bilgilerin saklandıkları yerler sadece çok zengin ülkelerde yer almaktadır

9 Cem Eyş


"Bulut teknolojisi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları