Mühendis Nedir ? Türk Dil Kurumuna göre mühendis, İnsanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı; çeşitli yapılar yol, köprü, bina, peyzaj, çevre gibi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Advertisements

Dr. Şeyda Serdar-Asan İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü
Tosyöv Bursa Destekleme Derneği
SINAİ MÜLKİYET HAKLARI
İnşaat Mühendisliği.
“ Dünyada herşey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir,
REKLAMCILIK Hafta 5.
REKLAM KAMPANYALARI VE UYGULAMALARI
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
Panel #7 –Looking Forward: Turkish Experience
Dr. Özlem Döğerlioğlu IŞIKSUNGUR Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü- Ders Notları 1 Kaynak: Sami.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
Bölüm 10 İşlevsel Stratejiler (Fonksiyonel/Bölümsel Stratejiler)
DERS-2: Milli Güvenlik Stratejimiz
Temel Kavramlar ve Özellikleri
. Hülya SUFRACI PSi. Dan ve Reh. Öğr YGS- LYS 2015 Fahrettin Arar Çok Programlı Anadolu Lisesi.
MARKA Doç. Dr. Mustafa ÇEKER
Kalite Kültürüne Dönüşüm Stratejileri
FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDE AKTİF EĞİTİMDE MESLEKSEL BECERİLERİN KAZANILMASI T. Çiçek, A. Seyrankaya, İ. Cöcen, H. Yenice, U. Malayoğlu, A. H. Onur, B. Kahraman,
MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KATSAYI ENGELİ KALKTI MESLEK LİSELİLER İSTEDİĞİ ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLECEK!!!!
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİLERİ ALANI
İNOVASYON.
Ulusal Yenilik Politikalarında Gelişmeler …. 222 İçerik Ar-Ge nedir? Yenilik Nedir? Ulusal Ar-Ge ve Yenilik Destekleri ve Bazı Göstergeler İl Yenilik.
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
İçindekiler Ar-Ge Faaliyetleri ve Ar-Ge Yönetimi
METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
PATENTLER Patent Nedir? Ne İşe Yarar?
Kalite Yönetimi Genel Tanımlar.
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
İşletmelerde Teknoloji Ve AR-GE Yönetimi
Bölümün Amacı Bu bölüm, örgütlerin nasıl değiştiğini ve yöneticilerin yenilik ve değişim sürecini nasıl yönettiklerini keşfetmektedir.
Strategic Business Planning for Commercial Producers
 Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’na göre AR- GE; kültür, insan ve toplumun bilgisinden oluşan bilgi dağarcığının artırılması ve bunun yazılım.
Yenilik ve Yeni Ürün Altunışık-Özdemir-Torlak.
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
X- Strateji İçin Kültür ve Liderlik
Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı.
Proje Hazırlama Eğitimi Dr. Necati VARDAR KTO Karatay Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi.
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİMÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ.
YETENEK VE İLGİ ALANLARI.
KOBİLERDE AR-GE ve İNOVASYON
III. CanSAT Uygulaması CanSAT Nedir? Amerika Birleşik Devletleri’nden dünyaya yayılan bir kavramdır. İngilizce “Can” ve “Satellite” sözcüklerinin birleşiminden.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
Girişimcilik Destekleri
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
İnşaat Mühendisliği Bölümü
Fikri ve Sınai Haklar Kanunu Gümrük Kanunu
ÜRETİM ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ISLD 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
İnsanların geçimlerini sağlamak için sürekli yaptıkları işe meslek denir.
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘U’
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK VE BAĞLI BİRİMLERİN KALİTE YOLCULUĞU
İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
«Makine Teknikerliği» nedir?
STEM NEDİR? SUNU rehberlikservisim.com.
Sunum transkripti:

Mühendis Nedir ? Türk Dil Kurumuna göre mühendis, İnsanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı; çeşitli yapılar yol, köprü, bina, peyzaj, çevre gibi şehircilik ve imar dışı alanların ilkeleri, bayındırlık; tarım, beslenme gibi gıda; fizik, kimya, biyoloji, elektrik, elektronik gibi fen; uçak, gemi, otomobil, motor, iş makineleri gibi teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaşmış, belli bir eğitim görmüş kimsedir. Modern anlamda mühendis, bilim insanlarının ürettiği teorik bilgiyi tekniker ve teknisyenlerin uygulayabileceği pratik bilgiye dönüştüren kişidir.

Mühendis Nedir ? MÜHENDİSLİĞİN TANIMI ; Mühendislik deneyim ve uygulama yoluyla matematik ve fen bilimlerine ilişkin edinilen bilgilerin, doğanın sunduğu malzeme ve enerjilerin insanlığın yararına ekonomik bir şekilde kullanılması için yöntemler geliştirmek üzere değerlendirmeler yapılmasını ve uygulamaya geçirilmesini sağlayan meslektir. Bu mesleği icra edene de "mühendis" denir.   MÜHENDİS KELİMESİNİN KÖKENİ ; İngilizcedeki engineer kelimesi latince ingenuity kelimesinden türetilmiştir . Bu kelimenin ingilizce karşılığı to create olup, Türkçe karşılığı yaratmaktır. Türkçe mühendis kelimesi ise arapçada geometri anlamına gelen hendese kelimesinden türetilmiştir.

AR-GE Nedir ? Araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) OECD tarafından, "bilgi dağarcığını artırmak amacıyla sistematik olarak sürdürülen yaratıcı çalışma ve bu bilginin yeni uygulamalar yaratmak için kullanılması" olarak tanımlanmıştır.Araştırma ve geliştirmenin üç bölümü vardır: Temel araştırma Uygulamalı araştırma Deneysel geliştirme. Araştırma ve geliştirme, kültür, insan ve toplumun bilgisinden oluşan bilgi dağarcığının artırılması ve bunun yeni süreç, sistem ve uygulamalar tasarlamak üzere kullanılması için sistematik bir temelde yürütülen yaratıcı çalışmaları, çevre uyumlu ürün tasarımı veya yazılım faaliyetleri ile alanında bilimsel ve teknolojik gelişme sağlayan, bilimsel ve teknolojik bir belirsizliğe odaklanan, çıktıları özgün, deneysel, bilimsel ve teknik içerik taşıyan faaliyetleri kapsamaktadır.

ÜR-GE Nedir ? Ürün geliştirme (ÜR-GE), ürünün fiziki yapısını bugünkü görünüşünden ve işlevinden farklı hale getirmek, maliyetini azaltmak, kalitesini yükseltmek demektir. Ürünün kendisini ya da süreçlerini geliştirmek demektir. Yeni ürün geliştirme süreci her şeyden önce, işletme ve pazarlama yönetiminin genel stratejileri ile buna bağlı olarak yeni ürünlerle ilgili stratejik bakış açısına bağlı olarak gelişir. Ürün geliştirme yapabilmek için, araştırma geliştirme sonucunda bir ürüne sahip olmak gereklidir !!

İNOVASYON Nedir ? OECD ile Eurostat’ın birlikte yayınladığı Oslo Kılavuzu‘na göre inovasyon ; yeni veya önemli ölçüde değiştirilmiş ürün (mal ya da hizmet), veya sürecin; yeni bir pazarlama yönteminin; ya da iş uygulamalarında, işyeri organizasyonunda veya dış ilişkilerde yeni bir organizasyonel yöntemin uygulanmasıdır. Yaratılan ürünün ya da hizmetin yeni olduğunu da ancak tekniğin bilinen durumuna hakim olmak şartı ile anlaşılabilir. Ar-Ge, İnovasyon, Ür-Ge, Hayat….Başarısızlık en önemli bilgi kaynağıdır.

2014 yılı global inovasyon endeksine göre Türkiye 143 ülke arasında 54 2014 yılı global inovasyon endeksine göre Türkiye 143 ülke arasında 54. sıradadır. http://www.globalinnovationindex.org/content.aspx?page=GII-Home

PATENT-FAYDALI MODEL-MARKA-ENDÜSTRİYEL TASARIM Patent, buluş sahibinin buluş konusu ürünü belirli bir süre üretme, kullanma, satma veya ithal etme hakkı olan belgedir. Buluşu yapılan bir ürün ya da sistemin bütün hakları patent sahibine ait olur ve ondan izinsiz kullanılamaz. Faydalı Model, Türkiye'de ve dünyada yeni olan ve sanayiye uygulanabilen buluşların sahiplerine belirli bir süre (10 yıl), bu buluş konusu ürünü üretme ve pazarlama hakkının tanınmasıdır. Marka, bir işletmenin mal ve/veya hizmetlerini bir başka işletmenin mal ve/veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlaması koşuluyla, kişi adları dahil, özellikle sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajları gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayımlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işarettir. Endüstriyel Tasarım, bir ürünün tümünün veya bir parçasının, veya ürün üzerindeki bir süslemenin; çizgi, şekil, biçim, renk, doku, malzeme veya esneklik gibi insan duyuları ile algılanan çeşitli unsur veya özelliklerinin oluşturduğu bütünü ifade eder.

TÜRKİYE’NİN DÜNYA’DAKİ KONUMU

TÜRKİYE’NİN DÜNYA’DAKİ KONUMU

TÜRKİYE’NİN DÜNYA’DAKİ KONUMU

TÜRKİYE’NİN DÜNYA’DAKİ KONUMU

TÜRKİYE’NİN DÜNYA’DAKİ KONUMU

TÜRKİYE’NİN DÜNYA’DAKİ KONUMU

TÜRKİYE’NİN DÜNYA’DAKİ KONUMU

TÜRKİYE’NİN DÜNYA’DAKİ KONUMU

BUSİAD YENİLİKÇİLİK VE YARATICILIK UZMANLIK GRUBU http://www.busiad.org.tr/busiad_uzmanlik_grubu.aspx?grup=yenilikcilik

BURSA YENİLEŞİM ÖDÜLÜ Bursa’da faaliyet gösteren işletmelerin yenileşim süreçlerini içselleştirmelerine ve yenileşimi yönetebilmelerine destek olmak amacıyla başlatılmıştı ve 2015 yılında ikinci kez düzenlenecek. Bu bağlamda, ödül süreci, kuruluş içinde daha yaygın bir farkındalık yaratma, kendini değerlendirme ve başka kuruluşlarla kıyaslama için fırsat sağlıyor. Amacına ulaşması için ödül sürecini sahiplenen BUSİAD Yönetim Kurulu ve Uludağ Üniversitesi Rektörlüğünün, ödül sürecini yöneten BUSİAD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubunun, eğitim verenlerin, değerlendiricilerin ama en önemlisi, bu yolculuğa çıkmak isteyen katılımcıların desteğine ihtiyaç duyuluyor. Yenileşim süreci içinde yer alan firmalar 5 önemli adımda değerlendirilir. - Liderlik - Strateji -Öğrenme - Kaynak Yönetimi ve İşbirlikleri -Çalışanların Yönetimi -Süreçler http://bursayenilesimodulu.org/

ATATÜRK VE İNOVASYON Medeni eser meydana getirmek kabiliyetinden yoksun olan kavimler, hürriyet ve bağımsızlıklarından ayrı tutulmaya mahkumdurlar. İnsanlık tarihi baştanbaşa bu dediğimi doğrulamaktadır. Medeniyet yolunda yürümek ve başarılı olmak, hayatın şartıdır. Bu yol üzerinde duraksayanlar veyahut bu yol üzerinde ileriye değil geriye bakmak cahilliği ve tedbirsizliğinde bulunanlar, medeniyetin coşkun seli altında boğulmaya mahkumdurlar. MEDENİYET YOLUNDA BAŞARI YENİLEŞMEYE BAĞLIDIR. Sosyal hayatta, ekonomik hayatta, ilim ve fen sahasında başarılı olmak için tek gelişme ve ilerleme yolu budur(1924).