YETKİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI OSGB İŞ VE İŞLEMLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DENETÇİ BELGESİ VİZE İŞLEMİ
Advertisements

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
GENEL SHY-6A TİCARİ HAVA TAŞIMA İŞLETMELERİ RUHSAT AKIŞ DİYAGRAMI
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
BAKANLIĞIN GIDAYA DAİR RESMİ KONTROL PROSEDÜRÜ
ADIYAMAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
ÇEVRE İZİN VE LİSANSLARI
Uygulama sözleşmesi hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
KONYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2013
Tevfik BAYHAN Bakanlık
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
MARMARİS TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
DIŞ TİCARET VERİ SİSTEMİ
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
EDREMİT TİCARET ODASI EDREMİT TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
MUVAFAKAT İŞLEMLERİ BİRİMİ
NİHAL GÖZDE ERAKALIN SİNEM VASFİYE ÜNAL
İŞLETME KAYIT BELGESİ
GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON DERS NOTLARI – IX
PROJE BAŞVURUSU PROJE’NİN HAVUZA ALINMASI KOMİSYON TOPLANTISI
ANONİM ŞİRKETLERDE KURULUŞ İŞLEM ADIMLARI
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ
Staj.
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
ASPB ENGELİ VE YAŞLI HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü.
MÜDÜR ATAMALARINA İLİŞKİN İŞLEMLER
RUHSAT DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ
BULANIK ANADOLU LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
ANONİM ŞİRKETLER Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
ERZURUM AŞKALE YENİKÖY İLKOKULU/ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No HİZMET ADIİSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1Öğrenci Kayıt.
HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ
1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun.
HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ
NEVİŞET KAMEROĞLU ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
EĞİTİM KURUMLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
Eğitim Kurumları Bilgilendirme Toplantısı Eğitim Kurumları Denetimi
YALIHÜYÜK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 6 İlköğretim Diploması 1.Sözlü Başvuru 15 Dk 7 Merkezi Sınav İşlemleri (TEOG)1.
NİŞANCI ŞEHİT ER EYÜP BEYAZIT İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci.
ŞEHİT KEMAL İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kayıt İşlemleri.
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ
Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
Kamu Hizmetine Giriş. Bu hafta neler var...  Kamu Hizmetine Girişte Anayasal İlkeler  Hizmete Girişte Aranan Genel ve Özel Şartlar  Hizmete Alma Politikası.
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
YÖNETİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZLÜK İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI SİCİL İŞLEMLERİ BİRİMİ.
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
2547 SK. GÖRE 38. MADDE GÖREVLENDİRİLME İŞ AKIŞ SÜRECİ
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) 1.
İSG KATİP’TE SÖZLEŞME. Arama Motoruna İsg Katip yazarak sisteme giriş yapılır. Aşağıdaki sayfa karşınıza ve sırasıyla işaretlenen yerler tıklanır.
1-) tarihlinde Resmi Gazetede yayımlanan Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ;
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İŞYERİ TESCİLİ VE E-BİLDİRGE ŞİFRE İŞLEMLERİ
Seyahat Acentaları Kuruluş ve Sayısı
REHBERLİK YÖNETMELİK-2
KARAKAYA İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
KARAYAHŞİLER ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ
V. Bireysel Başvuru Usulü
İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019
ÜCRET GARANTİ FONU UYGULAMASI
Sunum transkripti:

YETKİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI OSGB İŞ VE İŞLEMLERİ 6/2015 İSGGM_Ankara

YETKİLENDİRME DAİRE BAŞKANLIĞI Sunum Akışı Yetki Belgesine ilişkin işlemler Bildirim İşlemleri Bilgi Edinme Yolları Doğru Bildiğimiz Yanlışlar OSGB HİSİP Projesi

Yetki Belgesine İlişkin İşlemler Adres Değişikliği Unvan Değişikliği Vize İşlemleri

Yetki Belgesine İlişkin İşlemler Adres Değişikliği Dosya şartları Fiziki şartlar - Yetki belgesinin aslı gönderilmelidir. Yeni adrese taşınmak için Genel Müdürlük onayı gerekmektedir. - Yerinde inceleme onayından sonra taşınılacak yer ile ilgili ticaret sicil gazetesinde karar alınmalı ve bildirilmelidir.

Yetki Belgesine İlişkin İşlemler Unvan Değişikliği - Yeni Unvanın yer aldığı ticaret sicil gazetesi sureti Yetki belgesinin aslı dilekçe ekinde gönderilmelidir. - Belge Yenileme Ücreti 2015 yılı için 413,00 TL

Yetki Belgesine İlişkin İşlemler Vize İşlemleri Dosya şartları Fiziki şartlar Yetki belgesinin aslı gönderilmelidir. Başvuru tarihi (60 gün kala) Tamamlama tarihi (3 ay) Vize ücreti 2015 yılı için 3.540,00 TL

Plan değişikliği bildirimi Sorumlu müdür değişikliği bildirimi Bildirim İşlemleri Plan değişikliği bildirimi Sorumlu müdür değişikliği bildirimi Kurucu ortaklık değişikliği bildirimi Lab. ve benzeri ilave hizmetlerin bildirimleri

Plan değişikliği bildirimi Bildirim İşlemleri Plan değişikliği bildirimi Planda değişikliği bildirilmeksizin yer ve plan değişikliği yapılmamalıdır. Yeni planın başvuruda aranan fiziki şartlara uygunluğu sağlanmalıdır. - Bir dilekçe ekinde onaylı yeni plan gönderilmelidir. Gerekli görüldüğü takdirde yerinde inceleme yapılabilir. Oda isimleri Yönetmelikteki hali ile yer almalıdır. İzin alınması gereken farklı hizmet var ise izinler dosya ekinde yer almalıdır.

Oda isimliklerinin Yönetmeliğe uygun olması Bildirim İşlemleri Plan ve Fiziki Şartlar Odalar arası geçiş Arşiv Odası Onaylı olması 1/100 ölçekli olması Oda isimliklerinin Yönetmeliğe uygun olması

Sorumlu müdür değişikliği bildirimi Bildirim İşlemleri Sorumlu müdür değişikliği bildirimi - Sorumlu müdür atamaları İSG-KATİP üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. - Sorumlu müdür atmalarında OSGB e-bildirge yetkilisi atama yapmaya yetkili kılınmıştır. - Sorumlu müdür ataması atanan kişi tarafından onaylanacaktır. - Atanan kişi farklı bir işyeri ile sözleşme yapamayacak - Farklı işyeri ile sözleşmesi olan kişiler atanamayacaktır.

Kurucu ortaklık değişikliği bildirimi Bildirim İşlemleri Kurucu ortaklık değişikliği bildirimi - Değişikliği müteakip 30 gün içinde bildirim yapılmalıdır. - Ticaret sicil gazetesi bildirilmelidir. İmza yetkilisi değiştiyse yeni imza sirküsü yollanacaktır. Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulu değişikliği esas alınacaktır. Uygun olmayan kurucular için 30 gün süre verilir.

Lab. ve benzeri ilave hizmetlerin bildirimleri Bildirim İşlemleri Lab. ve benzeri ilave hizmetlerin bildirimleri İlgili Ekipman izni ile birlikte başvuru yapılmalıdır. Yerleşim planında yer gösterilmelidir. Sözleşme yapılmaksızın hizmet verilmemelidir.

Yazılı görüş talepleri Bilgi Edinme ALO 170 E-posta Yazılı görüş talepleri

Doğru Bildiğimiz Yanlışlar YANLIŞ DOĞRU İSG-KATİP’de yapılamayan personel sözleşmeleri yazılı bildirilir. İSG-KATİP’de sözleşme yapamadığınız kişilerin belgeleri/ çalışma saatleri uygun değildir. Yetki belgesi askıya alınan kurumlar hakkında vize işlemi yapılamaz Yetki belgesi askıya alınan kurumların süresi içerisinde vize başvurusu yapması esastır. Sorumlu müdür atması Genel Müdürlükçe yapılır. Sorumlu Müdür ataması OSGB tarafından İSG-KATİP’de yapılır. Sözleşme başlangıç tarihi kayıt tarihidir. Sözleşme başlangıç tarihi onay tarihidir. OSGB’de yapılan içe görevlendirme çalışma süresi olarak sayılır OSGB’de yapılan içe görevlendirme çalışma süresinden sayılmaz İSG hizmeti almakla yükümlü olmayan işyerleri ile sözleşme yapılmasına gerek yoktur OSGB olarak hizmet verilecek her işyeri ile sözleşme yapılmalıdır.

İşbirliği ve ortak akıl OSGB HİSİP İşbirliği ve ortak akıl OSGB’lerin standart bir kaliteye kavuşturulması Ceza değil yön verme yaklaşımı Sistemli ve kaliteli hizmet alımını sağlamak Sürdürülebilir İSG hizmeti anlayışı

Zaman Ayırdığınız İçin Teşekkür Ederiz.