SINAVDAN ÖNCE GENEL TAVSİYELER:  Bir bölüme başlamadan önce o bölümü hızla gözden geçiriniz. Böylece, testin yapısındaki ve soru sayısındaki değişikliğe.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sınav ve Test Tekniği Her işin bir tekniği vardır.
Advertisements

TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV İPUÇLARI.
TERAKKİ VAKFI OKULLARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
TED ANTALYA KOLEJİ PDR VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME SERVİSİ
AKDENİZ-REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV ANI STRATEJİLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
“Sınav Başarısı İçin” tüyolar TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
Yerleştirme sınavları test tekniğine dayalı sınavlardır.
BURHANİYE LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ SEMİNER PROGRAMINA HOŞ GELDİNİZ
HALKALI GÜNEŞ ORTA OKULU
TEST TEKNİKLERİ.
İbn-i Sina Lisesi Rehberlik Servisi
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE PARAGRAF SORULARI HAKKINDA İPUÇLARI
Nasıl Test Çözülür? Rehberlik Servisi.
zamanı belirlenmiş amaçlar ve saptanmış öncelikler doğrultusunda programlı kullanmak. eğlenme dinlenme aile sevdiklerim hobilerim Yeni reçete…….. Etkili.
(Sınavdan önceki 1-2 gün) Pikniğe gitmenizi tavsiye etmiyoruz.
YEŞİM KULA ÖMER MART İLKÖĞRETİM OKULU REHBER ÖĞRETMENİ
SINAV ÖNCESİ TAVSİYELER
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
SINAV TAKTİKLERİ GÜCE ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı.
Sınav Kaygısı Seminerine hepiniz hoşgeldiniz
Test Tekniğinde Başarılı Olmak İçin Altın Kurallar.
TEST TİPİ SINAVLAR İLE İLGİLİ İP UÇLARI Hangi sınav olursa olsun, akademik yeteneği ölçme niteliği ağırlıklı Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ 15 ADIMDA TEST ÇÖZME: 1.Çözeceğiniz testin konusunu önceden mutlaka okuyun… 2.Testi hazırlayan kişinin ne demek istediğini düşünüp.
MOTİVASYON VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
SINAV NASIL KAZANILIR?.
SINAV STRATEJİLERİ VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE PARAGRAF SORULARI HAKKINDA İPUÇLARI
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ.
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE SINAV ANI STRATEJİLERİ
SINAVDAN ÖNCE YAPACAKLARIMIZ.
SINAV TAKTİKLERİ.
YGS-LYS Esnasında Nelere Dikkat Edilmelidir. 1. Sınava başlamadan önce soru kitapçığına göz gezdirin. 2. Sınavda en iyi olduğunuz alandan başlayın. 3.
SINAVLARDA BAŞARILI OLMANIN YOLLARI
ETKİLİ TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU.
TEST TEKNİKLERİ ve SINAV STRATEJİLERİ
18 Adımda Test Çözme Becerisi
SINAVDAN ÖNCE.
SINAVDAN ÖNCE YAPACAKLARIMIZ.. SINAV HAFTASI DENEME SINAVI ÇÖZÜN.(SAAT 10:00-12:00 ARASI) UYKU DÜZENİNİZE DİKKAT EDİN. SİZE ZARAR VEREBİLECEK ETKİNLİKLER.
SINAV ANI STRATEJİLERİ
Özlem DÜZGÜN Psikolojik Danışman. Yerleştirme sınavları içerik bakımından oldukça fazla konu kapsayan, psikolojik olarak ise bireyde gerginlik yaratan.
ÇALI Ş MAYI SÜRDÜRMEK 1 HAYAL KURMAK END İŞ ELELER.
Test Çözme Teknikleri.
1 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ. 2 İLK BAŞTA BİLMENİZ GEREKENLER.
SINAV KAYGISI.
YGS TESTLERİNDE YERALAN SORULAR ZORLUK DÜZEYLERİNE GÖRE 5’E AYRILMAKTADIR.
Yerleştirme sınavları test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir. Çünkü bu sınavlara müracaat.
REHBERLİK SERVİSİ YAYINIDIR
HOŞ GELDİNİZ  REHBERLİK SERVİSİ. TEST ÇÖZME TEKNİĞİ.
 REHBERLİK SERVİSİ YAVUZ ÖCAL REHBER ÖĞRETMEN.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ŞAHİNBEY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Psikolojik Danışman Gamze UĞUR.
 her sorunun bir doğru cevabı, bir çeldiricisi iki tanede kendi içinde doğru fakat kesinlikle cevap olamayan şıkkı vardır.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ ÇANKIRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
TURLAMA YÖNTEMİ Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine göre 5’e ayrılmaktadır. göre 5’e ayrılmaktadır.
 Fen Liseleri  Anadolu Liseleri  Sosyal Bilimler Lisesi  Anadolu Teknik Ve Meslek Liseler  Anadolu İmam Hatip Liseleri  Sağlık Meslek Liseleri 
YGS’ye doğru… Psikolojik Danışman.
Test Çözme Teknikleri.
Nasıl Test Çözülür? Rehberlik Servisi.
ETKİLİ TEST ÇÖZME YÖNTEMLERİ
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ YGS ve LYS test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ
SINAVLARDA BAŞARILI OLMA YOLLARI
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ VE PARAGRAF SORULARI HAKKINDA İPUÇLARI
SINAVLARDA NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ ?
17 Adımda test çözme teknikleri 1. Bir konuyla ilgili soruları çözmeden önce o konuyu iyi öğreniniz. Soru çözerek de öğrenip öğrenmediğinizi hem kontrol.
Sunum transkripti:

SINAVDAN ÖNCE GENEL TAVSİYELER:  Bir bölüme başlamadan önce o bölümü hızla gözden geçiriniz. Böylece, testin yapısındaki ve soru sayısındaki değişikliğe karşı uyanık olmanızı ve kendinizi değişikliklere karşı yeniden düzenlemeyi sağlamış olursunuz.  Cevap kağıdına işaretleme yaparken kaydırma yapmamaya dikkat ediniz.  Sınava en iyi bildiğiniz testten başlayınız.  Tamamen sınava konsantre olmaya çalışınız.  Soruları cevaplarken hız ve doğruluk açısından bir denge sağlayınız. Çok hızlı çalışıp hata yapmaktan veya aşırı dikkatli davranarak bir soru üzerinde gereğinden daha uzun bir süre durmaktan kaçınınız. Soru çözümünde akılcı davranınız.

 Testleri çözerken yöneltme sorusunu (soru kökünü) iyi okuyunuz. Neyin sorulduğunu tam olarak anlamadan doğru cevabı aramaya çalışmak sonuçta sizi yanılgıya düşürebilir.  Bazen soru kökü “olamaz”, “değildir”, “yanlıştır”, “olmamalıdır”, gibi olumsuz ifadeler taşıyabilir. Zihin hep olumlu soru türlerine şartlandığı için, sorudaki olumsuz ifade gözden kaçabilir. Bu yanlışı yapmamaya çok dikkat etmelisiniz.  Doğru seçeneği buldum diyerek diğer seçenekleri okumadan geçmeyiniz.  Bir soruyu belirli bir süre geçtiği halde çözemiyorsanız soru üzerinde uğraşmayı bırakınız. Bölümdeki diğer sorularında aynı puan değerine sahip olduğunu düşünerek bu sorulara yöneliniz.  Zamanı çok iyi değerlendirmeniz gerektiğini unutmayarak temponuzu ayarlayınız. Ancak sürekli zamanı kontrol ederek zamanla aşırı ilgilenmeyiniz.

 Eğer zihninizin sınavdan koptuğunu farkeder veya hissederseniz (aynı satırı veya soruyu anlamadan tekrar tekrar okursanız, camdan bakıyorsanız vb.) birkaç saniye için zihninizi dinlendirmeye ihtiyacınız var demektir. Kaleminizi bırakın, gözlerinizi kapatın, alnınızı ve şakaklarınızı ovarak veya sizi rahatlatacak başka bir dinlenme egzersizi yaparak 15 saniye gibi bir süreyi bu amaçla kullanınız.  Süreyi son saniyesine kadar kullanınız.  Giriş sınavında zamana karşı yarışılacaktır. Zaman baskısı soruların güçlük derecesini yükseltecektir.  İki seçenek arasında doğru cevap olması açısından bir fark göremiyorsanız tahminde bulununuz. Yapacağınız ilk tahminin daha isabetli olacağını ve tahmininizi değiştirmenin zaman kaybına sebep olacağını dikkate alınız.