Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TURLAMA YÖNTEMİ Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine göre 5’e ayrılmaktadır. göre 5’e ayrılmaktadır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TURLAMA YÖNTEMİ Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine göre 5’e ayrılmaktadır. göre 5’e ayrılmaktadır."— Sunum transkripti:

1 TURLAMA YÖNTEMİ Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine göre 5’e ayrılmaktadır. göre 5’e ayrılmaktadır. Zorluk düzeyi Testeki yüzdesi Zorluk düzeyi Testeki yüzdesi 1. Çok Kolay %10 1. Çok Kolay %10 2. Kolay %20 2. Kolay %20 3. Normal %40 3. Normal %40 4. Zor %20 4. Zor %20 5. Çok Zor %10 5. Çok Zor %10

2 Aynı test içindeki soruların zorluk düzeyleri farklı, ama puan açısından kazandırdıkları farklı değildir. Bu durumun bilinmesi, test tekniği açısından son derece önemli bir özellik taşır.”Turlama tekniği”ni bilen ve iyi uygulayan dikkatli bir öğrenci, 1. turda normal, kolay ve çok kolay soruları çözerek soruların %70’ini rahatlıkla yapabilme şansına sahiptir. Öğrenci 2. turda yanıtlayacağı sorularla da, puanını daha yükseltme (avantaj sağlama) şansına sahip olacaktır. Aynı test içindeki soruların zorluk düzeyleri farklı, ama puan açısından kazandırdıkları farklı değildir. Bu durumun bilinmesi, test tekniği açısından son derece önemli bir özellik taşır.”Turlama tekniği”ni bilen ve iyi uygulayan dikkatli bir öğrenci, 1. turda normal, kolay ve çok kolay soruları çözerek soruların %70’ini rahatlıkla yapabilme şansına sahiptir. Öğrenci 2. turda yanıtlayacağı sorularla da, puanını daha yükseltme (avantaj sağlama) şansına sahip olacaktır.

3 Sınavda zamanınızı iyi kullanabilme ve kapasiteniz oranında, en yüksek puana ulaşabilmek için, Turlama Tekniğini uygulamada uzmanlaşmanız başarınız için çok büyük önem taşımaktadır. Sınavda zamanınızı iyi kullanabilme ve kapasiteniz oranında, en yüksek puana ulaşabilmek için, Turlama Tekniğini uygulamada uzmanlaşmanız başarınız için çok büyük önem taşımaktadır.

4 Bu yöntemi şu şekilde açıklayabiliriz * Yanıtlamaya en başarılı olduğunuz testten başlayın. Bu testi doğru çözerek moral kazanmış olursunuz. Bu kendinize olan güveninizi sağlar, sınav kaygısını gidermenize yardımcı olur. * Yanıtlamaya en başarılı olduğunuz testten başlayın. Bu testi doğru çözerek moral kazanmış olursunuz. Bu kendinize olan güveninizi sağlar, sınav kaygısını gidermenize yardımcı olur.

5 * Bir testte farklı zorluk derecesine sahip sorular bulunur. Bu soruların hepsini doğru olarak cevaplamak zorunda değilsiniz. Bu nedenle kesin bilmediğiniz soruları boş bırakın * Bir testte farklı zorluk derecesine sahip sorular bulunur. Bu soruların hepsini doğru olarak cevaplamak zorunda değilsiniz. Bu nedenle kesin bilmediğiniz soruları boş bırakın

6 * Ayrıca bazı soruları çok iyi bildiğiniz halde o anda hatırlamayabilirsiniz. Bu tür soruları da tekrar bakmak üzere geçebilirsiniz. * Ayrıca bazı soruları çok iyi bildiğiniz halde o anda hatırlamayabilirsiniz. Bu tür soruları da tekrar bakmak üzere geçebilirsiniz. * Sizi en çok iki seçenek arasında bırakan sorularda size en yakın gelen şıkkı işaretleyebilirsiniz. * Sizi en çok iki seçenek arasında bırakan sorularda size en yakın gelen şıkkı işaretleyebilirsiniz.

7 I. turda böylece kesin bildiklerinizi çözmüş olursunuz Bilemediğiniz soruları II. ve III. turda hemen görmeniz açıcından II. turda inceleyeceğiniz sorulara X, !, ? gibi işaretler, III. Turdaki sorulara ise XX, !!, ?? gibi işaretler kullanabileceğiniz gibi kendinize özgü işaretleme sistemi de kullanabilirsiniz. Bilemediğiniz soruları II. ve III. turda hemen görmeniz açıcından II. turda inceleyeceğiniz sorulara X, !, ? gibi işaretler, III. Turdaki sorulara ise XX, !!, ?? gibi işaretler kullanabileceğiniz gibi kendinize özgü işaretleme sistemi de kullanabilirsiniz. II. turda yine en başarılı olduğunuz testten başlayarak I. turda çözebilirim diye boş bıraktığınız ve en çok iki seçenek arasında kalıpta geçtiğiniz sorulara bakın. Bu sorulardan çoğunu çözebileceksiniz. II. turda yine en başarılı olduğunuz testten başlayarak I. turda çözebilirim diye boş bıraktığınız ve en çok iki seçenek arasında kalıpta geçtiğiniz sorulara bakın. Bu sorulardan çoğunu çözebileceksiniz.

8 III. turda çözebileceğiniz zor olan soruları inceleyebilirsiniz ****Cevaplamanız gereken bütün testleri bitirdikten sonra soru kitapçığında işaretlediğiniz doğrular ile cevap kağıdındaki kodlamaları karşılaştırarak kontrol edin. ****Cevaplamanız gereken bütün testleri bitirdikten sonra soru kitapçığında işaretlediğiniz doğrular ile cevap kağıdındaki kodlamaları karşılaştırarak kontrol edin.

9 Kaydırma yapmadığınızdan ve çift cevap vermediğinizden emin olun. Daha sonra zamanının kalırsa boş bıraktığınız sorulara bakabilirsiniz. Kaydırma yapmadığınızdan ve çift cevap vermediğinizden emin olun. Daha sonra zamanının kalırsa boş bıraktığınız sorulara bakabilirsiniz.

10 Sınav bittiğinde cevap kağıdının buruşmamış ve temiz bir şekilde sınav görevlisine teslim edilmesi büyük önem taşımaktadır. Çünkü bütün çalışmalarınız ile üç saatlik bir sınavın sonucu sadece bu cevap kağıdıyla değerlendirilecektir. Sınav bittiğinde cevap kağıdının buruşmamış ve temiz bir şekilde sınav görevlisine teslim edilmesi büyük önem taşımaktadır. Çünkü bütün çalışmalarınız ile üç saatlik bir sınavın sonucu sadece bu cevap kağıdıyla değerlendirilecektir.

11 SINAVDAN BİR GÜN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKLİ HUSUSLAR 1. Sınava dinlenmiş, dinç bir şekilde girmelisiniz. Artık ders çalışmayı bırakın. 1. Sınava dinlenmiş, dinç bir şekilde girmelisiniz. Artık ders çalışmayı bırakın. 2. Güzel şeyler düşünerek kendinizi rahatlatın. 2. Güzel şeyler düşünerek kendinizi rahatlatın. 3. Temiz havada gezinti yapın. 3. Temiz havada gezinti yapın.

12 4. Arkadaşlarınızla yorucu olmayan eğlence ve sohbetlere katılın. 4. Arkadaşlarınızla yorucu olmayan eğlence ve sohbetlere katılın. 5. Yiyeceklerinize dikkat edin. Sağlığınızı bozucu; şişkinliğe, kabızlığa, mide ve bağırsakların bozulmasına yol açıcı yiyecekler yemeyin. 5. Yiyeceklerinize dikkat edin. Sağlığınızı bozucu; şişkinliğe, kabızlığa, mide ve bağırsakların bozulmasına yol açıcı yiyecekler yemeyin. 6. Hasta olmamaya özen gösterin. 6. Hasta olmamaya özen gösterin.

13 · Bir çok şey öğrendiniz. Bildiklerinizi yapabileceğinize inanın. · Bir çok şey öğrendiniz. Bildiklerinizi yapabileceğinize inanın. · Mutlu bir insan olun. Kendinizi sevin. · Mutlu bir insan olun. Kendinizi sevin. · Arkadaşlarınızdan daha yüksek puan almak sonuçsuz bir düşüncedir. Siz kendi yapabileceklerinizi gerçekleştirmeye çalışın. · Arkadaşlarınızdan daha yüksek puan almak sonuçsuz bir düşüncedir. Siz kendi yapabileceklerinizi gerçekleştirmeye çalışın.

14 · Başkalarının sizden olan beklentilerini önemseye bilirsiniz ancak kendi isteklerinizi gerçekleştirirseniz dolaylı olarak onların isteklerini de gerçekleştirmiş olursunuz. · Başkalarının sizden olan beklentilerini önemseye bilirsiniz ancak kendi isteklerinizi gerçekleştirirseniz dolaylı olarak onların isteklerini de gerçekleştirmiş olursunuz. · Kendinizi kafası ve yeteneksiz olarak görmeyin. · Kendinizi kafası ve yeteneksiz olarak görmeyin. · Kendinizle barışık olduğunuz sürece her şeyin daha iyi gideceğine inanın. · Kendinizle barışık olduğunuz sürece her şeyin daha iyi gideceğine inanın.

15 7. Uykunuzu alabileceğiniz saat de yatın. Uyku kaçırıcı ilaç ve içecekler ( kahve v.s. ) almayın. 7. Uykunuzu alabileceğiniz saat de yatın. Uyku kaçırıcı ilaç ve içecekler ( kahve v.s. ) almayın. 8. Uykuda sınavı değil sınavdan sonra yapacaklarınızı düşünün. Arkadaşlarınızla bir eğlence bir gezi düzenleyebilirsiniz. 8. Uykuda sınavı değil sınavdan sonra yapacaklarınızı düşünün. Arkadaşlarınızla bir eğlence bir gezi düzenleyebilirsiniz. 9. Sınava gireceğiniz salonu mutlaka önceden görün. O sırada birkaç dakika oturun. 9. Sınava gireceğiniz salonu mutlaka önceden görün. O sırada birkaç dakika oturun.

16 10. Sınav anı ile ilgili işleyiş ve kurallar hakkında bilgi edinin. 10. Sınav anı ile ilgili işleyiş ve kurallar hakkında bilgi edinin. 11. Sınavda sizden istenen belgeleri eksiksiz olarak hazırlayın. Hepsini bir zarf içinde kolay bulabileceğiniz bir yere koyun. a ) giriş ve kimlik belgesi. b ) Fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi. ( nüfus cüzdanı v.s. ) 11. Sınavda sizden istenen belgeleri eksiksiz olarak hazırlayın. Hepsini bir zarf içinde kolay bulabileceğiniz bir yere koyun. a ) giriş ve kimlik belgesi. b ) Fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi. ( nüfus cüzdanı v.s. )


"TURLAMA YÖNTEMİ Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine Sınavlarda yer alan sorular, zorluk düzeylerine göre 5’e ayrılmaktadır. göre 5’e ayrılmaktadır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları