Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YGS’ye doğru… Psikolojik Danışman.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YGS’ye doğru… Psikolojik Danışman."— Sunum transkripti:

1 YGS’ye doğru… Psikolojik Danışman

2

3 Neler yapabiliriz?

4 Beyin bedava  Yapman gereken; kullanmak.

5 Sınav Stratejisi Deneme sınavlarında eksikliklerinizi iyi tespit ederek size en uygun “KİŞİSEL SINAV STRATEJİNİZİ” oluşturun. Testleri cevaplama sıranızı İlk önce cevaplamanız gereken testi Her teste ayıracağınız süreyi Her bir soruya ayırmanız gereken zamanı O anda cevabına ulaşamadığınız sorularla ilgili işlemlerinizi Hız kontrolünüzü deneme sınavlarıyla belirginleştirmeniz gerekecektir.

6 SINAV ÖNCESİ Sınavdan önceki hafta sınava gireceğiniz salonu gidip görün. Sık sık deneme sınavlarına katılın. Bolca soru çözün. Hatırlamakta güçlük çektiğiniz konulara göz atın. Sakatlanmayla veya hastalanmayla sonuçlanacak aktivitelerden uzak durun.

7 SINAV ÖNCESİ Hazır yiyecekleri ve abur cubur gıdalarını fazla tercih etmeyin. Çok yemek yiyerek midenizi zorlamayın. Meyve ve sebze yemeye çalışın. Uzun süreli aç kalmayın. (Diyet yapmayın.) Üşütmemek için giyiminize dikkat edin. Terli kalmayın.

8 SINAV ÖNCESİ Uyku düzeninizi oturtmaya çalışın. Çok ya da az uyumaya kalkışmayın. (Akşamları erken yatmaya ve sabahları erken kalkmaya kendini alıştırın.) Uyumak için herhangi bir ilaç almayın. Uyumakta zorlanıyorsanız ılık suyla duş alın. Sizi sinirlendirecek, moralinizi bozacak ortamlara ve kişilere yaklaşmayın. Sınav hakkında olumsuz düşünce ve sohbetlerden uzak durun.

9 60 yaşında Fadime Teyze ortaokulu ve liseyi açıktan bitirdi YGS ’ ye girdi Sonuç :

10 Sınav Sabahı Mutlaka sabah kahvaltısı yapın. Kahvaltının ağır olmamasına (tuzlu, yağlı) dikkat edin. Elbisenizin rahat ve iklim koşullarına uygun olmasına ve metal içermemesine dikkat edin. Evden çıkmadan önce son kez ; Belgeler (Sınav giriş belgesi, kimlik kartı kontrolü)

11 Sınav Sabahı Her türlü ihtimale karşı yanınızda bir miktar para bulundurun. Bir yakınınızın sizinle birlikte gelmesini sağlayın. DEĞİŞİKLİK VAR Sınav sabah saat 10.00’da başlıyor. Saat 09.45’ten sonra adaylar sınav salonuna alınmayacak. En geç 09.00’da bina önünde hazır olmanız gerekmekte. Kontrol işlemleri uzun sürebiliyor.

12 Sınava Başlamadan Hemen Önce
Her ihtimale karşı tuvalet ihtiyacınızı giderin. (sınav esnasında kesinlikle yasak) Sınavda gerekli olan eşyalarınızı sıranızın üzerine yerleştirin.

13 Sınava Başlamadan Hemen Önce
Oturduğunuz sıraya alışmaya çalışın. Etrafı inceleyin. Salon sorumlusunun açıklamalarını dikkatle dinleyiniz. Sorunuz varsa sorun, sınav esnasında soru sormak kesinlikle yasak.

14 Sınava Başlamadan Hemen Önce
Sınav dışında kafanızı karıştıran meseleleri sınav sonrasına erteleyin. Sakin ve soğukkanlı olun. Soruların zor ya da kolay olduğunu sürekli düşünmeye çalışmayın. Her sınavda zor ya da kolay soruların mutlaka olduğunu unutmayın!

15 Soru Kitapçıkları ve Optik Form
Dağıtılan optik formun size ait olup olmadığını kontrol edin. Soru kitapçık türünü optik formun ilgili bölüme kodlayın. Soru kitapçığının üzerine sizden istenen bilgileri yazmayı unutmayın. Kitapçığınızın sayfa kontrolünü yapın. (görevliler yapın dediğinde) Kitapçıklar dağıtılmasıyla birlikte heyecanınızda bir artış olması, bir an her şeyi unuttuğunuz duygusuna kapılmanız NORMAL. (ben bile heyecanlandım )

16 Soru Kitapçıkları ve Optik Form

17 Soru Kitapçıkları ve Optik Form

18 VE SINAV BAŞLIYOR…

19

20 Sınav Başladığında Soruları çözmeye başlamadan önce derin derin birkaç kez nefes alıp verin. Alışık olduğunuz yöntemin dışında farklı strateji denemeyin. Heyecanınızı bastıramadıysanız sınava en iyi bildiğiniz testten başlamanız moral ve zaman açısından faydalı olabilir.

21 Sınav Başladığında Tamamen kendi sınavınıza konsantre olun.
Başkalarını izlemek hem vakit kaybına hem de motivasyonunuzun bozulmasına neden olur. Sınavda zamana karşı yarıştığınızı unutmayın ve ara ara saati kontrol etmeyi unutmayın. Yanıtları verirken zor sorularda oyalanmayın, bu sorulara işaret koyup en sona bırakın.

22 “Soruyu anlamak aslında çözümün yarısıdır”
Soruları Çözerken “Soruyu anlamak aslında çözümün yarısıdır” Bazı cevaplar sorunun içerisinde gizlidir. Sorunun ve seçeneklerin tümünü okuyarak sizden ne istendiğini tam olarak anlamaya çalışın. Önce soru kökünü sonra parçayı okuyun. Parantez içindeki, altı çizili/koyu, olumsuz vb. ifadelere dikkat edin.

23 Soruları Çözerken Sayısal sorularda mutlaka işlem yapın.
Sözel sorularda da önemli gördüğünüz yerleri çizin. Bütün parçadaki kelimelerin altını çizmeyin! Testteki soruları sırayla çözmeye çalışın, gözden kaçmasına izin vermeyin.

24 DİKKAT Yorulduğunuzu hissettiğiniz zaman; zihninizi ve bedeninizi
dinlendirin. Şakaklarınıza masaj yapın , su için, gözlerinizi kapatıp derin bir nefes alın…

25 Soruları Çözerken Cevabı hatırlayamadığınızda telaşlanmayın.
Bütün seçenekleri okumadan doğru cevabı işaretlemeyin. Zor sorularda turlama tekniğini uygulayın. (Sınav anında yapılamayan soruların atlanıp daha sonra, zaman kalınca aynı soruya geri dönülmesi)

26 Kodlamaya Dikkat Kodlamayı sona bırakmayın.
Alışık olduğunuz işaretleme yönteminin dışına asla çıkmayın. İşaretlemede kaydırma yapmamaya dikkat ediniz. Bunun için o test grubu bittiğinde işaretlemeleri kontrol ediniz. Cevap kağıdının zedelenmemesine, delinmemesine, yırtılmamasına dikkat edin.

27 Zamanı Nasıl Kullanmalı?
Belirli aralıklarla zamanı kontrol edin. Geçen zamanla değil kalan zamanla ilgilenin.

28 Zamanı Nasıl Kullanmalı?
Soruların zorluk derecelerine baktığımızda; % 10 ÇOK KOLAY % 20 KOLAY % 40 NORMAL % 20 ZOR %10 ÇOK ZOR olduğunu görmekteyiz. Dolayısıyla bazı soruları hemen cevaplandırabilirken bazılarında zorlanabilirsiniz.

29 ÖSYM’den hatırlatma

30

31

32 Lütfen kendinize inanın, güvenin. Her şey gönlünüzce olsun…


"YGS’ye doğru… Psikolojik Danışman." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları