Bağımsız Denetime (ve TMS’ye) geçişte Tecrübe Paylaşımları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Stratejik yönetim işletmenin dış çevresini (rakipler, pazar-piyasa, ürünler, müşteriler, aracılar, tedarikçiler) analiz eder. İşletmenin geleceği ile.
Advertisements

BRS, Türkiye’de bir ilki başlatarak birçok firmadan alınacak hizmetleri tek bir kuruluştan alınmasını sağlayacak profesyonel bir kadroyla iyi bir hizmeti.
İŞLETME - MUHASEBE Naim DENİZ.
TESMER KOCAELİ ŞUBESİ KÜÇÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER KOBİ TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI EĞİTİMLERİ Eğitmen Yeminli Mali Müşavir Adem ÖZZAİM.
İŞLETME II FİNANSMAN FONKSİYONU 4.DERS Yrd. Doç. Dr. Recep KILIÇ
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
PROJE YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ
İŞLETME Toplumdaki bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak
MENKUL KIYMETLER ÜNİTE 7
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Mesleki Uzmanlık Alanlarının Gelişiminde Kurumsallaşmanın Önemi
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İLK UYGULAMASI
Doç. Dr. A.R Zafer SAYAR 18 Eylül 2014, Ankara
TR 07- FI- 02 İÇ KONTROL – temel düzey eğitim COSO RİSKLER HEDEFLER KONTROLLER Ocak 2010 AB Eşleştirme Projesi TR 07-FI-02.
ÖZEL EMEKLİLİK SİSTEMLERİ:
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
FİNANSAL AMAÇ VE FİNANS FONKSİYONU
DOÇ.DR. YILDIZ AYANOĞLU 1969 yılında Bulgaristan'da doğdu. İlk ve orta eğitimini tamamladıktan sonra Razgrad Ticaret Lisesinin Sanayi İşletmelerinde Muhasebe.
BRENTON WOODS SİSTEMİNİN ÇÖKÜŞÜ VE KÜRESELLEŞME
KUR DEĞİŞİMİNİN ETKİLERİ
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
Primary colors R 0 G 39 B 118 R 0 G 161 B 222 R 60 G 138 B 46 R 114 G 199 B 231 R 201 G 221 B 3 R 146 G 212 B 0 Eylül 2014 / Ankara MUHASEBECİLİK MESLEĞİNİN.
Mapsec İsveç’te Performans Yönetimi Allan Gustafsson Ankara, 10 Ocak 2005.
EKONOMİK KALKINMA İÇİN MUHASEBE DENETİMİ MESLEĞİ
ENTELEKTÜEL SERMAYENİN ÖNEMİ VE UYGULANABİLİRLİĞİ
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenlemesi Programı– Modül 28 Emeklilik Fonları Richard Berr Direktör, Değerleme ve Raporlama 20 Haziran 2006.
SMMM Hasan Önder GÜVEN 1983 yılı İzmir doğumlu, İlk ve Orta Öğretimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2005 Yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonomi Bölümünden.
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
Nakit Yönetimi Dairesi
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
KAMU SERMAYELİ ŞİRKETLERDE KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNİN UYGULANMASI PROJESİ
FİNANS DIŞI ALANLARDA ÇALIŞANLAR İÇİN
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
7 Eylül 2005, Çarşamba Litvanya Cumhuriyeti Muhasebe Enstitüsü Avrupa Birliği’nde Ulusal Bir Muhasebe Standartları Belirleyicisinin Rolü.
ULUSLARARASI (IFAC) MESLEKİ AHLAK KURALLARI
İŞTİRAKLER VE MUHASEBELEŞTİRİLMESİ Prof. Dr. İbrahim Lazol DAÜ- 2012
(TMS 21) Kur Değişiminin Etkileri Çevrim İşlemleri
5. TÜRKİYE HAKSIZ REKABET KONGRESİ
1 DÜNYADA ve TÜRKİYE’DE DENETİM MESLEĞİNE GENEL BAKIŞ.
Bağımsız Denetim Süreci
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
Kurumsal ve Gelişmiş Stratejik Planlama Çözümü.
(Proje Yönetimi ve Danışmanlık Metodları)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
MERSİN SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İLK UYGULAMASI TFRS – 1 Denetim ve Muhasebe Standartları Komitesi.
Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Programı Bilge KARABACAK 8 Haziran 2007, Ankara.
Sermaye Piyasası ve Meslek İlişkisi DOÇ. DR. SERHAT YANıK İSTANBUL ÜNIVERSITESI SIYASAL BILGILER FAKÜLTESI.
MUHASEBEYE GİRİŞ.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ POLATLI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS, BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ MALİYE PROGRAMI.
Raporlama, Değerleme ve Lisanslamada SPK Uygulamaları ve Deneyimi
Devlet Muhasebe Standartları
Devlet Muhasebe Standartları
SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir.
TÜRKİYEDE BAĞIMSIZ DENETİM
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
TMS 7 NAKİT AKIŞ TABLOSU SMMM SELAHATTİN ŞAHİN.
Şirket Toplantısı Şirketinizin Adı.
BÜTÜNLEŞİK KAMU MALİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ
İŞLETME FİNANSI VE FİNANSAL YÖNETİM
Bölüm 12. İşletmecilik İşletme, ürün piyasalarındaki ekonomik birim olup, üretim faaliyeti için üretim faktörleri bir araya getirilir. İşletmelerde örgütsel.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
İŞLETME FİNANSI VE FİNANSAL YÖNETİM
KONSOLİDE MALİ TABLO ÖRNEKLERİ
1. BÖLÜM FİNANSAL YÖNETİMİN TANIMI VE AMACI
Sunum transkripti:

Bağımsız Denetime (ve TMS’ye) geçişte Tecrübe Paylaşımları Sn. Yener Şahin – EÜAŞ Mali İşler ve Finans Yönetimi Dairesi Başkanı Sn. Muhsin Karakurt – DHMİ Mali İşler Dairesi Başkanı 9 Mayıs 2015, Kızılcıhamam

Dünya Bankası desteği ve TC Hazine Müsteşarlığı’nın himayesinde gerçekleştirilen KİT’lerde yeni TTK ile birlikte Muhasebe ve Bağımsız Denetim alanında Teknik destek Danışmanlık Projesi Pilot Şirketler: DHMİ ve EÜAŞ

Türkiye Muhasebe Standartları’na Geçiş Yol Haritası Tanımlama & Planlama Kullanıcı Kabulü Veri Aktarımı Geliştirme Tasarım Eğitim Canlıya Geçiş Başlama 1. Adım 2. Adım 3. Adım VUK esaslı muhasebe kayıtları ve mali tablolar TMS esaslı muhasebe kayıtları ve mali tablolar V VUK ile UFRS arasındaki farkların tespiti ve muhasebe politikalarının oluşturulması Teknoloji alt yapısının, insan kaynağının ve muhasebe ve raporlama süreçlerinin UFRS ile tam uyumlu hale getirilmesi UFRS’ye uygun muhasebe kayıtları ve UFRS uyumlu mali tabloların hazırlanması Proje Yönetimi: Organizasyonel değişim, Muhasebe ve Finansal Raporlama, İnsan Kaynağı ve TMS Eğitimi ve İç Kontroller

Kurumsal ve Finansal Raporlama Alanında Yeni Dönem Geçişte Karşılaşılabilecek Başlıca Sorunlar Muhasebe Uygulamaları : Sabit kıymet ve yatırım amaçlı gayrimenkuller Değer düşüklüğü Vergiler İnşaat sözleşmeleri Borçlanma maliyetleri Çalışanlara sağlanan faydalar İlk geçiş Konsolidasyon ve iştiraklerin muhasebeleştirilmesi Bölümlere göre raporlama Finansal araçlar İşletme birleşmeleri Gelirlerin tanınması

Kurumsal ve Finansal Raporlama Alanında Yeni Dönem Başarı İçin Anahtar Faktörler Değişimin yararlı ve erişilebilir olduğunun anlaşılmasına yardım etmek için gerçekçi beklentiler ve net bir vizyon ortaya koymak; Üst yönetimden aktif destek, farklı iş birimlerinin de katılımı; Önemli tarafların da (iç ve dış) içinde olacağı ve değişimlerin önemini açıklayacak etkin bir iletişim programı.

Kurumsal ve Finansal Raporlama Alanında Yeni Dönem Başarı İçin Anahtar Faktörler TMS’ye geçiş için denenmiş ve test edilmiş bir metodoloji kullanarak projenin bütün ana unsurlarının (stratejik planlama, çalışanların kapasitesi, sistemler, süreçler ve kontroller) düzgün bir şekilde ele alınmasını, sorumlulukların açıkça anlaşılır olmasını ve sürprizlere yer bırakılmamasını sağlamak;